Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Teljes szegénység
  2016-07-12 13:42:24, kedd
 
  Teljes szegénység


Először, a pokol a teljes szegénység helye, mivel magában foglalja az Istentől való elszakadást. Az elveszettek ,,meg fognak lakolni örök veszedelemmel az Úr ábrázatától, és az ő hatalmának dicsőségétől" (2Tessz. 1,9). ,,Távozzatok tőlem, ti átkozottak", szól majd Krisztus ítélete mindazoknak, akik nem tartoznak népéhez (Mt. 25,41). Elűzi őket, megparancsolva, hogy távozzanak színe elől. Meglehet, hogy ennek az elkülönítésnek köszönhető, hogy a pokol sötét helyként van számon tartva. ,,Az Isten világosság és nincsen ő benne semmi sötétség." (1Jn. 1,5), viszont a gonoszok ,,kivettetnek a külső sötétségre" (Mt. 8,12). A pokolba jutni annyi, mint Istentől elválasztva lenni.
Lehet, hogy ez a kilátás nem zavar különösen. Amúgy sem szeretsz Istenre gondolni. Zavar téged. Létezése kellemetlen és örökre eltávozni tőle megkönnyebülést jelent számodra. Nagyon boldog vagy, hogy jelenleg Isten nélkül élheted életed és a tőle való örök elszakadás valóban jó hírt jelentene számodra. Elterjedt nézőpont ez, viszont mélységesen téves felfogásra épül.
Lényegében senki sem él Isten nélkül. Eddig sem és ezután sem élhet bárki is Isten nélkül. Ő biztosítja számodra minden egyes lélegzetvételedet. Jósága veszi körül és tartja fenn létezésedet minden pillanatban. Felkelti Napját úgy a gonoszokra, mint a jókra és esőt bocsát a hamis és az igaz emberekre egyaránt (Mt. 5,45). Őtőle van a nyári napnyugta szépsége, a frissítő szellő hűvössége, a hegyvidéki tájkép gyönyörűsége. Örömöt szerez néked a frissen sült kenyér ízével vagy az édes baracklével.
Lehet, hogy már volt részed a szeretet extázisában. Szíved elolvadt a férjed vagy feleséged, szüleid vagy gyermekeid iránt táplált érzelmekben. Kétségtelenül sokszor melegedtél meg az igaz barátság hevétől. Ezek Isten adományai. Lehet, hogy értékeled a művészetet, az irodalmat vagy zenét. Vagy élvezed a sportolást és a test gyakorlását. Lehet, hogy ambícióid vannak az életben vagy szerencsés módon kihívó és kielégítő munkád van, esetleg stimuláló tervek vagy hobbik. Nevetsz és boldognak érzed magad. Éjjel ágyadba fekszel és az álom regenerál. Mindezek Isten áldásai. Mindazért adósa vagy, ami az életet elviselhetővé és értékessé teszi.
De a pokolban mindezek elvétetnek tőled. Távol lesz tőled mindenki, akit szeretsz és minden, amit értékelsz. Nem süt majd semmilyen Nap. Nem virágzik egyetlen virág sem. Nem lesz nevetgélés, sem lelkesedés, sem pedig beteljesülés. Ezek mind Istentől vannak, de tőle elválasztva lenni annyi, mint elválasztva lenni minden adományától. Most természetesnek veszed őket; sosem adsz hálát az Adományozónak és fogalmad sincs, hogy mennyire adósa vagy. De amikor elveszi majd őket - mekkora szegénység!
Sőt mi több, a pokolban a tényleges személyiséged, a valódi ,,éned", örökre eltorzul. Minden méltóságodat, amellyel most, mint Isten képének hordozója bírsz, le fogod majd vetkőzni. Minden emberséged megromlik, minden értéked elvész. Az Újszövetség ide vonatkozó kulcsszavai a ,,romlás" és a ,,veszedelem". Ez nem jelent anihilációt, hanem minden értékes dolog romlását. Ami veszedelemre van ítélve értéktelenné vált céljára nézve és felismerhetetlenné. Azt szoktuk mondani, hogy a gumi ,,elvész" (magyarul elhasználódik). Továbbra is gumi marad, de rugalmassága és feszessége oda van.
Már nem rendelkezik az eredeti azonosságát meghatározó tulajdonságokkal és betölteni képtelen eredi funkcióját. Ami megmarad belőle, az csak egy utánzat.
Elveszni azt jelenti, hogy te mint lény egyre inkább elfajulsz, egyre hitványabb és egyre magányosabb leszel. Ördögök vesznek majd körül és elkárhozott, gonosz emberek. Gyűlölni fognak téged és te gyűlölni fogod őket. Minden jóságod elvétetik belőled és minden benned levő gonoszság szabadjára lesz eresztve. Minden gonosz szenvedélyed lángra kap, addig erősödve és emésztve téged, míg végül teljesen alávaló leszel.
Ezt fogod majd megtapasztalni. Mennyire nyomorúságos! Semmi jó, semmi értékes, egy szörnyű egyhangú kietlenség, amelyet egyetlen fénysugár sem tarkít, miközben az undor levében fősz és gennyesedsz. Ez fog veled történi. Gondolj a csatornákban lakó legreménytelenebb hajléktalanra. Helyzete paradicsomi a pokol szegénységéhez képest. (folytatjuk)
 
 
0 komment , kategória:  Menny és pokol  
Címkék: tulajdonságokkal, megkönnyebülést, elkülönítésnek, megparancsolva, megtapasztalni, természetesnek, szegénységéhez, kétségtelenül, elhasználódik, személyiséged, hajléktalanra, adományozónak, veszedelemmel, elviselhetővé, értéktelenné, veszedelemre, dicsőségétől, beteljesülés, gyönyörűsége, csatornákban, méltóságodat, szenvedélyed, rugalmassága, nyomorúságos, kulcsszavai, baracklével, mindazoknak, elválasztva, kivettetnek, elkárhozott, adományától, gyakorlását, újszövetség, pillanatban, elveszettek, meghatározó, teljes szegénység, elveszettek „, elkülönítésnek köszönhető, pokol sötét, gonoszok „, külső sötétségre”, pokolba jutni, tőle való, igaz emberekre, nyári napnyugta, frissítő szellő, hegyvidéki tájkép, frissen sült, édes baracklével, szeretet extázisában, férjed vagy, Felkelti Napját, Ezek Isten, Mindezek Isten,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Gonosz démon-álarc  Albert Einsteinről  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Adakozás  Akarat  Png cica  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Irgalom és ítélet  A sors  Nem számIt  Akarat  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Hazára minden embernek szükség...  Szép álmokat!  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam Krisztinától  Mi lenne ha  Png kislány  Alázat  Akik bántanak téged  Ami embereknek lehetetlen, az...  Alvó cicák  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Alázat  Leonardo da Vinci gondolata  Mi lenne ha  Kövesd a cowboyt!  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Reggel van  Nem tudhatod  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Tanuld meg ezt a versemet  Akarat  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Hiányzik  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Mi lenne ha  Png virág  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png virág  Png cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png nő  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Png virág  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam Annuska bar...  Hazára minden embernek szükség...  Akik bántanak téged  Png rózsa csokor  Idő  Paul David Tripp Április 21  Popper Péter szavai  Elköszönt  Facebookon kaptam Annuska bar...  Mindig jusson idő nevetni  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam Krisztinától  Bounty krémes  Egy bizonyos határt  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Png csokor  A sors  Őrizkednünk kell...  Reménység és erő Krisztustól e...  Kellemes délutánt kívánok  Boldog születésnapot a ma ünne... 
Bejegyzés Címkék
teljes szegénység, elveszettek &#8222, elkülönítésnek köszönhető, pokol sötét, gonoszok &#8222, külső sötétségre&#8221, pokolba jutni, tőle való, igaz emberekre, nyári napnyugta, frissítő szellő, hegyvidéki tájkép, frissen sült, édes baracklével, szeretet extázisában, férjed vagy, igaz barátság, irodalmat vagy, test gyakorlását, életben vagy, álom regenerál, életet elviselhetővé, pokolban mindezek, tényleges személyiséged, valódi &#8222, gumi &#8222, eredeti azonosságát, szörnyű egyhangú, undor levében, csatornákban lakó, pokol szegénységéhez, tulajdonságokkal, megkönnyebülést, elkülönítésnek, megparancsolva, megtapasztalni, természetesnek, szegénységéhez, kétségtelenül, elhasználódik, személyiséged, hajléktalanra, adományozónak, veszedelemmel, elviselhetővé, értéktelenné, veszedelemre, dicsőségétől, beteljesülés, gyönyörűsége, csatornákban, méltóságodat, szenvedélyed, rugalmassága, nyomorúságos, kulcsszavai, baracklével, mindazoknak, elválasztva, kivettetnek, elkárhozott, adományától, gyakorlását, újszövetség, pillanatban, elveszettek, meghatározó, elszakadást, érzelmekben, paradicsomi, rendelkezik, anihilációt, ábrázatától, extázisában, kellemetlen, magányosabb, létezésedet, gennyesedsz, mélységesen, azonosságát, szabadjára, sötétségre, gyermekeid, gonoszokra, elszakadás, lényegében, felfogásra, funkcióját, feszessége, biztosítja, hegyvidéki, veszedelem, világosság, hitványabb, emberséged, melegedtél, átkozottak, távozzanak, művészetet, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 113 db bejegyzés
e év: 375 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3158
  • e Hét: 36934
  • e Hónap: 66246
  • e Év: 254048
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.