Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyorshajtó
  2016-07-15 23:13:13, péntek
 
  Gyorshajtó


András még egy hosszú pillantást vetett a kilométerórára, mielőtt a villogó rendőrautó előtt lelassított: 120 km/h a kitáblázott 90 helyett. Ez már a negyedik ebben a hónapban, mint oly sokszor máskor is. Hogy lehet, hogy valakit ennyiszer lemeszelnek?
Amikor a kocsi lelassított, András lehúzott, de nem teljesen az út szélére; hadd izguljon csak a zsaru a mellette alig fél méterre elhúzó autók miatt.
Megállt.
A rendőr kiszállt a kocsijából, és egy mappával a kezében előre jött.
József? József a gyülekezetből? Még csak ez kellett! András próbált minél jobban elsüllyedni az ülésben. Ez rosszabb, mint a közelgő büntetés maga. A keresztyén rendőr épp egy saját gyülekezetéből való gyorshajtó embert fogott meg. Egy embert, aki egy hosszú, fárasztó és zaklatott nap után sietett hazafelé a munkahelyről.
Szinte kiugrott az autóból, és ment a rendőr felé, akivel minden vasárnap találkozik a gyülekezetben, de eddig még soha nem látta egyenruhában.
- Hát szia, József! Örülök, hogy látlak! Milyen érdekes, hogy itt találkozunk!
- Szervusz, András - semmi mosoly.
- Hú, de szigorúnak látszik a Biztos úr, éppen most kapta el a felebarátját, aki siet haza a feleségéhez és a gyerekeihez.
- Igen, úgy tűnik: elkapta. - József kissé zavartan felhúzta a szemöldökét.
Jó jel!
- Nagyon húzós és hosszú napom volt ma. Asszem kissé túlléptem a limitet - de csak most az egyszer, he-he!
András lefelé sandítva arrébb rúgott egy kavicsot az aszfalton.
- Az asszony finom vacsorát készített, már nagyon vár haza. Érted, mire gondolok?
- Tudom, mire gondolsz. És azt is tudom, hogy már kétes hírnévre tettél szert a körzetünkben az őrsön.
Ajjaj, nem jól áll a dolog, itt az ideje taktikát váltani.
- Mennyit mértél?
- 115-öt. Volnál szíves visszaülni az autóba?
- Várj egy kicsit. Amint megláttalak, én azonnal megnéztem az órát, és épp csak súrolta a 100-at.
A hazugság kegyesnek, célravezetőnek tűnt, és "magától" jött.
- Légy szíves, András, ülj be a kocsiba.
András zavartan bemászott a kocsija ajtaján, és becsapta az ajtót. Bambán bámult előre a műszerfalra. Eltelt egy perc, kettő. Lassan, kelletlenül nyúlt az ablaktekerőhöz, de végül nem tekerte le az ablakot, mert látta, hogy József ír a mappán. Vissza a műszerfalra.
Miért nem kérte ez a jogsimat? Bármi történjék is, az tuti, hogy 1-2 hónapig nem ülök ennek az embernek még a környékére sem vasárnap.
Eltelt még 2-3 hosszú perc, majd egy kopogás az ablakon. András kinézett balra, József volt az, kezében egy félbehajtott papírdarabbal. A bűnös mintegy 3 centire lehajtotta az ablakot, épp csak annyira, hogy a papír beférjen.
- Köszi! - András nem nagyon tudta leplezni a gúnyt az arcán és a hangjában.
József szó nélkül ment vissza a rendőrautóhoz,
András csak nézte a visszapillantóban.
Felemelte a papírt: Nnna, nézzük, mennyi. Álljunk csak meg. Ez meg mi? Tréfa? Nem büntetőcédula, az biztos.
András olvasni kezdett.

"Kedves András! Egyszer volt egy kislányom, akit 6 évesen elütött egy autó.
Kitalálhatod: egy gyorshajtó. Pénzbírság, 3 hónap a fogházban, és az illető szabad volt; mehetett haza magához szorítani a kislányait, mind a hármat. Nekem csak egy volt, és most várnom kell a mennyországig, amíg újra megláthatom.
Ezerszer próbáltam megbocsátani annak az embernek, és ezerszer gondoltam, hogy meg is tettem. Lehet, hogy így van, de újra és újra meg kell tennem.
Most is.
Imádkozz értem, és hajts óvatosan: nekem egy kisfiam maradt.
József "

András hátranézett, és látta, hogy a rendőrautó megfordul, és elindul visszafelé az úton. Csak bámult a távolba, amíg a kocsi eltűnt. Szétesve ült a kocsiban 20 percig, aztán beindította a motort, elindult,és lassan, az ÚRhoz bűnbocsánatért esedezve hajtott hazafelé, hogy aztán otthon percekig szorongassa magához meglepett feleségét és gyerekeit.
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Címkék: kilométerórára, ablaktekerőhöz, gyülekezetéből, célravezetőnek, bűnbocsánatért, rendőrautóhoz, gyülekezetben, büntetőcédula, gyülekezetből, papírdarabbal, mennyországig, kitalálhatod, egyenruhában, félbehajtott, munkahelyről, megbocsátani, felebarátját, körzetünkben, megláthatom, szorongassa, lemeszelnek, elsüllyedni, lelassított, kitáblázott, gyerekeihez, beindította, megláttalak, szemöldökét, hátranézett, műszerfalra, feleségéhez, kelletlenül, találkozunk, kocsijából, gyorshajtó, találkozik, hosszú pillantást, villogó rendőrautó, negyedik ebben, kocsi lelassított, mellette alig, rendőr kiszállt, kezében előre, közelgő büntetés, keresztyén rendőr, saját gyülekezetéből, rendőr felé, asszony finom, ideje taktikát, hazugság kegyesnek, kocsija ajtaján, félbehajtott papírdarabbal, Kedves András,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png fotel  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Akarat  Egy lelki imádság  A Megváltó szolgálatában  Fekete István - Akác  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztinától  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Paul David Tripp Április 20  Örülök, hogy látlak!  Egy hatékony szolga  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Nagyi telefonál  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  s immár én is felragyogva, ért...  Adakozás  képre írva  Facebookon kaptam  képre írva  A sors  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Akarat  Facebookon kaptam Krisztinától  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam Krisztinától  Nem méltó hozzád  Őrizkednünk kell...  Akarat  Alvó cicák  Sokan azt tartják  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Albert Einstein gondolata  Akarat  Makszim Gorkij gondolata  Jó éjszakát  Nagyon különös  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Jó éjszakát  Nem számIt  Png kislány  Facebookon kaptam Krisztinától  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reggel van  Facebookon kaptam Annuska bar...  Szívem  Png férfi  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Leonardo da Vinci gondolata  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Png rózsa csokor  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Akarat  Png csokor  Ágai Ágnes – Csendélet  Nagyi telefonál  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Gonosz démon-álarc  Az engedelmesség miért nem vál...  Alvó cicák  Png ház  A televizió nem a kultúrát kép...  Nagyi telefonál  Elköszönt  Reménység és erő Krisztustól e...  Akarat  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Bounty krémes  Ami embereknek lehetetlen, az...  Png kislány 
Bejegyzés Címkék
hosszú pillantást, villogó rendőrautó, negyedik ebben, kocsi lelassított, mellette alig, rendőr kiszállt, kezében előre, közelgő büntetés, keresztyén rendőr, saját gyülekezetéből, rendőr felé, asszony finom, ideje taktikát, hazugság kegyesnek, kocsija ajtaján, félbehajtott papírdarabbal, bűnös mintegy, papír beférjen, illető szabad, kisfiam maradt, rendőrautó megfordul, kocsi eltűnt, kilométerórára, ablaktekerőhöz, gyülekezetéből, célravezetőnek, bűnbocsánatért, rendőrautóhoz, gyülekezetben, büntetőcédula, gyülekezetből, papírdarabbal, mennyországig, kitalálhatod, egyenruhában, félbehajtott, munkahelyről, megbocsátani, felebarátját, körzetünkben, megláthatom, szorongassa, lemeszelnek, elsüllyedni, lelassított, kitáblázott, gyerekeihez, beindította, megláttalak, szemöldökét, hátranézett, műszerfalra, feleségéhez, kelletlenül, találkozunk, kocsijából, gyorshajtó, találkozik, szigorúnak, visszaülni, pénzbírság, környékére, keresztyén, lehajtotta, visszafelé, rendőrautó, kislányait, pillantást, felemelte, gondoltam, zaklatott, szorítani, bemászott, meglepett, feleségét, próbáltam, aszfalton, készített, megnéztem, gyerekeit, túlléptem, megfordul, fogházban, ennyiszer, kegyesnek, történjék, kislányom, hangjában, leplezni, gondolok, sandítva, ezerszer, kocsiban, gondolsz, hírnévre, embernek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 111 db bejegyzés
e év: 373 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2868
  • e Hét: 25512
  • e Hónap: 54824
  • e Év: 242626
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.