Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Krisztus visz minket a mennybe
  2016-07-18 17:26:11, hétfő
 
  Krisztus visz minket a mennybe


Az első ok az, hogy Krisztus visz minket a mennybe. Ezt tudva, képtelenek vagyunk a mennyre gondolni anélkül, hogy eszünkbe ne jusson az, aki a mi ottlétünkért felelős. A kettő elválaszthatatlan.
A nagy gyakorlati kérdés a mennyről szóló tanulmányunkban ez: hogyan érhetjük el mi, bűnösök, azt a csodás helyet? Amint később majd meglátjuk, ez a hely az, ahol az emberi boldogság eléri végső kiteljesedését. Már láthattuk, hogy ez az az ország, ahol az Úr dicsősége ragyogó fényben sugárzik, a magasságos Isten lakhelye. Ennél fogva egyértelmű, hogy sosem érdemelhetjük ki a mennyet vagy érhetjük el azt saját erőfeszítéseink által. Gondoljunk csak bűneinkre: megszámlálhatatlanok és elkeserítőek. Teljesen esélytelenné tesznek. A menny szent hely és semmi tisztátalan nem juthat be oda (Jel. 21,27). Te és én tisztátalanná tennénk azt. Gondoljunk értelmi képességeink korlátaira és homályosságára. Csupasz lelkünk miként viselhetné el az Isten jelenlétének erőteljes sugarát? Mivel véges teremtmények vagyunk, belepusztulnánk. Isten dicsősége elpusztítana minket. Teljesen megsemmisülnénk.
Hogyan feltételezhetjük, hogy a tőlünk telhető legkeményebb erőfeszítéssel valaha is méltókká válnánk az átkozott föld és a bűn nélküli menny közötti szakadékon átmenni. Mégis kialakult egy majdnem egyetemes vélemény, miszerint az emberek kiérdemelhetik az örök életet. Ez egyébként a többi vallás alapfeltétele. Ez az utca emberének zavaros reménysége. Az emberek azt gondolják, hogy valami módon természetes és helyénvaló, hogy a mennybe jussanak. Azt hiszik, minden bizonyíték ellenére, hogy joguk van az örök boldogságra. Ha valaki megkérdőjelezi boldog sorsukat, megsértve és megbántva érzik magukat. De a menny dicsőségére vetett csupán egyetlen pillantás azonnal feltárná az ilyen fogalom abszurditását. Egy szempillantás alatt meglátnánk, hogy méltatlanok vagyunk oda belépni, hogy teljesen képtelenek vagyunk azon a szent helyen létezni. Hamarabb lesz egy hernyóból agysebész, minthogy egy bűnös saját erőfeszítéséből bejusson a dicsőségbe. Önmagunkban és önmagunktól nincs semmi remény, hogy elérhetjük a mennyet, akármit is tennénk, akármennyire energikusan és kitartóan küzdenénk is érte. Sosem fog megtörténni! Csak egyetlen út van, az pedig az Úr Jézus Krisztuson keresztül vezet. Ő mondja: ,,Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam" (Jn. 14,6). Ő az egyetlen lehetséges ösvény, amelyen át beléphetünk a mennybe.
Tudjuk, hogy miként visz minket oda. Megváltott minket saját halála árán. Földre szállt, hogy akik hisznek benne ne vesszenek el, hanem örök életük legyen. Ő az Isten Báránya, aki elveszi a világ bűnét. A mi bűneinkért súlytotta őt az ítélet, amelyet testben a Golgotán magára vállalt. Ott teljes árat fizetett vétkeinkért és kiengesztelte Isten igazságát. Krisztus kereszthalála megnyitotta a menny kapuját a bűnösök előtt. Richard Baxter szerint ,,a menny az Isten Fia vérének gyümölcse; sőt, a legfőbb gyümölcse."
Az Úr Jézus mennybe visz minket megszentelve életünket, felkészítve minket az örök élet megélésére. Az egész népe számára biztosította a tökéletes igazságosságot. Bűntelen emberi mivoltában hibátlanul megőrizte Isten törvényét és engedelmességének fehér, folt nélküli köntösét megkapjuk mindnyájan, amikor hiszünk Benne. Most, hogy feltámadt és az Atya jobbján ül, folyamatosan átformál minket Lelke által. Naponta növekszünk a kegyelemben, egyre inkább Krisztushoz hasonlítva új természetünkben. Nemcsak jogunk van arra, hogy halála által belépjünk a mennyországba, hanem alkalmasokká lettünk igazságossága által.
Harmadszor, mennybe visz minket jelenlegi szolgálata által megőrizve minket az úton. Ez is egy elhanyagolt tanítás, de rá kell jönnünk arra, hogy egyikünk sem tudná folytatni a keresztyén élet útját, egy másodpercig sem, ha az Úr Jézus Krisztus nem járna közben értünk, pillanatról pillanatra, az Atya előtt és nem támogatna Szentlelkével. Ha megvonná kezének segítségét tőlünk, azonnal elesnénk. Időnként úgy beszélünk a szentek állhatatosságáról, mintha az velünkszületett képesség lenne, egy új kitartó erő, amely képessé tesz erősen megállni a hitben. De ez nem felel meg a valóságnak. Állhatatosságunk azért biztos, mert minden másodpercben Krisztus erősít és vigyáz ránk. Csak azért tartunk ki, mert ő késztet minket.
Irgalmas és hűséges Főpapunk képes segíteni rajtunk, mikor kísértésbe esünk. Bátran jöhetünk a kegyelem királyi székéhez, hogy irgalmat nyerjünk és kegyelmet találjunk alkalmas időben való segítségül. Ennek okáért ő mindenképen üdvözítheti is azokat, akik őáltala járulnak Istenhez, mert mindenkor él, hogy esedezzék érettük (Zsid. 2,17.18; 4,16; 7,25). Ha keresztyén vagy, biztosan tudhatod már most, mikor e sorokat olvasod, hogy mennybe visz-e téged. Noha Sátán meg akar rostálni, mint gabonát, az Úr Jézus imádkozik érted, hogy hited el ne fogyatkozzon.
Nem izgalmas és bátorító-e Krisztus azon jelenlegi szolgálatára gondolni, hogyan őriz meg minket és visz minket a mennybe? Övé minden hatalom mennyen és földön. Ő a világmindenség királya, mindenek feje az Egyházban és így, mivel ő ellenőriz mindent és mindenkit, céljai óhatatlanul beteljesednek, munkájának hatékonynak kell bizonyulnia. Biztos tehát, hogy Isten minden gyermeke eléri a mennyet, mivel ő maga mondta: ,,én örök életet adok nékik; és soha örökké el nem vesznek, és senki ki nem ragadja őket az én kezemből" (Jn. 10,28).
,,Az én kezemből". Figyeld meg a következtetést. Ha egy forgalmas útcán egy kisgyermekkel sétálsz, kinek a keze fogja a másikét? A gyermek fogja a te kezedet vagy te az övét? A válasz egyértelmű. Bármelyik pillanatban ő elengedheti a tiédet és az autók közé rohanhat. De te nem engeded el a kezét. Tehát erősen megfogod a gyermek kezét és így tudod, hogy biztonságban van. Ezért van az, hogy Ászáf, az egyik zsoltáríró, biztos volt abban, hogy eléri a mennyet. Nem az adott biztonságérzetet, hogy ő szorította Isten kezét, hanem az, hogy a hatalmas Úr tartotta meg őt: ,,te fogod az én jobb kezemet", mondja ő. ,,Tanácsoddal igazgatsz engem, és azután dicsőségbe fogadsz be engem" (Zsolt. 73,23.24). ,,Te fogod". Hála Istennek ezért a második személyű névmásért. Hol lennénk ma, ha minden attól függene, hogy mi fogjuk-e az Úr kezét? De ő fogja kezünket. Jézus visz minket a mennybe.
Apámnak volt egy milliomos barátja. Nem volt mindig az, mivel fiatalokként mindketten szegények voltak. De, miután gazdag lett, barátságuk folytatódott. Apámat a legjobb barátjának tartotta, az egyetlen embert, aki nem akart tőle semmit, egyszerűen szerette őt azért aki. Egy alkalommal azonban meggyőzte apámat, hogy fogadjon el tőle egy ajándékot. Egy üdülésről volt szó, amelyen társaságra vágyott. A korai 1950-es években a két ember egy óceánjárón tartott az Egyesült Államokba, majd beutazták az egész országot. Szokatlan kirándulás volt ez azokban az időkben, egy életreszóló tapasztalat. A kirándulás után, mikor apám néha beszélt róla, ritkán mondta: ,,amikor Amerikában jártam". Szokása szerint mindig azt mondta: ,,mikor együtt utaztam Nobleval". A kirándulás annyira barátja ajándéka és gondviselése volt, hogy sosem gondolt rá anélkül, hogy eszébe ne jusson, ki is tette azt neki lehetővé.
Mi se gondoljunk soha a mennyre anélkül, hogy Jézusra ne gondolnánk, mivel teljes mértékben és minden elképzelhető módon neki köszönhetjük azt. Richard Baxter szavaival élve: ,,hadd írjuk tehát a ,,Megérdemelt" szót a pokol küszöbére, de a menny és az élet ajtajára az ,,Ingyen Ajándék" kifejezést". Hogyan tehetünk akkor különbséget az adomány és az Adományozó között? Krisztus központi helyet foglal el, mivel Krisztus egyedül visz minket a mennybe. (folyt. köv.)

Edward Donnelly
 
 
0 komment , kategória:  Menny és pokol  
Címkék: feltételezhetjük, állhatatosságunk, biztonságérzetet, tanulmányunkban, belepusztulnánk, természetünkben, erőfeszítéseink, velünkszületett, megsemmisülnénk, erőfeszítéséből, igazságosságot, világmindenség, következtetést, erőfeszítéssel, homályosságára, kiérdemelhetik, kiteljesedését, megkérdőjelezi, kiengesztelte, tisztátalanná, érdemelhetjük, abszurditását, szempillantás, kisgyermekkel, igazságossága, mennyországba, alapfeltétele, kereszthalála, szentlelkével, beteljesednek, akármennyire, szolgálatára, biztonságban, jelenlétének, fiatalokként, megszentelve, mennyre gondolni, kettő elválaszthatatlan, nagy gyakorlati, mennyről szóló, csodás helyet, emberi boldogság, magasságos Isten, mennyet vagy, menny szent, tőlünk telhető, átkozott föld, majdnem egyetemes, emberek kiérdemelhetik, örök életet, többi vallás, utca emberének, Jézus Krisztuson, Isten Báránya, Richard Baxter, Isten Fia, Jézus Krisztus, Noha Sátán, Hála Istennek, Egyesült Államokba, Ingyen Ajándék”, Edward Donnelly,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Leonardo da Vinci gondolata  Nagyon különös  Akarat  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Ami embereknek lehetetlen, az...  Nagyi telefonál  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Kövesd a cowboyt!  Rátalálsz  Alázat  Png virág  Esti kép  Tavaszi kép  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Mindig jusson idő nevetni  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Png ház  Fekete-erdő desszert  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Nem tudhatod  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png telefon  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Mindig jusson idő nevetni  Szép estét  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Gonosz démon-álarc  Egy hatékony szolga  Nem tudhatod  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Akarat  Bertolt Brecht -től idézet  George Byron - Ahogy itt jár -...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Ágai Ágnes – Csendélet  Akarat  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png virág  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Nagyi telefonál  A boldog családok mind hasonló...  Gonosz démon-álarc  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Akarat  Erdőn  Facebookon kaptam Krisztinától  Tavaszi kép  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Adakozás  Paul David Tripp Április 19  Alázat  Lóhere  Jó éjszakát  Soha ne kedvezz...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Mindig jusson idő nevetni  képre írva 
Bejegyzés Címkék
mennyre gondolni, kettő elválaszthatatlan, nagy gyakorlati, mennyről szóló, csodás helyet, emberi boldogság, magasságos Isten, mennyet vagy, menny szent, tőlünk telhető, átkozott föld, majdnem egyetemes, emberek kiérdemelhetik, örök életet, többi vallás, utca emberének, mennybe jussanak, örök boldogságra, menny dicsőségére, ilyen fogalom, szempillantás alatt, szent helyen, hernyóból agysebész, bűnös saját, egyetlen lehetséges, világ bűnét, menny kapuját, bűnösök előtt, legfőbb gyümölcse, örök élet, egész népe, tökéletes igazságosságot, elhanyagolt tanítás, keresztyén élet, szentek állhatatosságáról, velünkszületett képesség, kegyelem királyi, világmindenség királya, forgalmas útcán, kisgyermekkel sétálsz, keze fogja, gyermek fogja, válasz egyértelmű, autók közé, gyermek kezét, egyik zsoltáríró, adott biztonságérzetet, második személyű, milliomos barátja, legjobb barátjának, egyetlen embert, alkalommal azonban, üdülésről volt, korai 1950-es, óceánjárón tartott, egész országot, életreszóló tapasztalat, kirándulás után, kirándulás annyira, mennyre anélkül, pokol küszöbére, élet ajtajára, feltételezhetjük, állhatatosságunk, biztonságérzetet, tanulmányunkban, belepusztulnánk, természetünkben, erőfeszítéseink, velünkszületett, megsemmisülnénk, erőfeszítéséből, igazságosságot, világmindenség, következtetést, erőfeszítéssel, homályosságára, kiérdemelhetik, kiteljesedését, megkérdőjelezi, kiengesztelte, tisztátalanná, érdemelhetjük, abszurditását, szempillantás, kisgyermekkel, igazságossága, mennyországba, alapfeltétele, kereszthalála, szentlelkével, beteljesednek, akármennyire, szolgálatára, biztonságban, jelenlétének, fiatalokként, megszentelve, biztosította, legkeményebb, alkalmasokká, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 111 db bejegyzés
e év: 373 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1072
  • e Hét: 23716
  • e Hónap: 53028
  • e Év: 240830
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.