Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az Isten utáni vágyakozás sebe
  2016-07-27 13:06:25, szerda
 
 
Ez a kicsi asszony (Norwichi Julianna) úgy akart Isten után vágyakozni, hogy az már fájdalmat okozzon szívében. Azt akarta, hogy "betege legyen a szerelemnek". Valójában azt imádkozta: "Ó, Istenem, annyira akarjalak Téged, hogy olyan seb legyen a szívemen, amin nem tudom túltenni magam."
Manapság Krisztus elfogadása végcéllá vált. Ezzel befejezettnek tekintik a dolgot. Minden evangelizálás egy célért van: hogy növeljük azoknak a számát, akik elfogadták Krisztust, és ezzel pontot tesznek az ügy végére. Az a bajom a legtöbb konferenciánkkal, hogy azzal töltjük az időt, hogy újra számba vesszük Krisztusban kapott kincseinket, de sohasem érjük el azt, hogy ami Krisztusban van, az bennünk lakjon. Ő megáldott bennünket minden lelki áldással a mennyekben a Krisztusban, de ahogy nem vehetsz ételt olyan pénzen, ami a bankban van, úgy nem élhetsz azokkal a kincsekkel, amik Krisztusban vannak, csak ha azok gyakorlati módon ott vannak az életedben.
Sokan azt mondjuk: "Rendben, elmegyek egy másik konferenciára", vagy "Elvégzek egy tanfolyamot", vagy "Veszek egy könyvet". Barátaim, nem még több útmutatásra van szükségünk, halálra okítottak már minket. A világon hol van több fundamentalista bibliai tanítás, mint itt Chicagóban? Ez a fundamentalizmus Mekkája; az evangéliumiak Vatikánja. Otthon magasra halmozott jegyzetfüzeteink már huszonöt éves múltra tekintenek vissza. Újabb megvilágításba helyeznek egy szöveget vagy példát, amit valaki egy hitelv kiemeléséhez használt. De micsoda gyenge teremtmények vagyunk mi! Milyen örömtelen emberek!
Figyeljük meg az ellentmondásokat! Örülni a megbocsátásnak, mégis sebet hordozni és emlékezni a fájdalomra; élvezni Krisztus elvégzett munkájának békességét, és mégis szenvedni, hogy másokat megnyerjünk; megtalálni Istent és mégis mindig keresni Őt. Amikor Mózes látta Isten dicsőségét, könyörgött, hogy többet láthasson. Amikor Isten kijelentette neki, hogy kegyelmet talált, ő még több kegyelmet akart. Ne feledjük el: aki a legtöbbet vette Istenből, az fog a legszenvedélyesebben is vágyni még többre Belőle.
Volt egy ember, aki beszélt "egy nyughatatlan szomjról, egy szent végtelen vágyról"; szeretném, hogy ez legyen az én szívemben is. Napjaink befolyásolható szentjei között Jézusra hárul minden halál, mi meg csak egy újabb igehirdetést akarunk hallani az Ő haláláról; Jézusé minden bánat, mi pedig boldogok akarunk lenni. De, testvéreim, ha azok lennénk, akiknek lennünk kellene, akkor meg akarnánk tapasztalni ezeknek a szavaknak a jelentését: "Ha a földbe esett gabonamag el nem hal, csak egymaga marad; ha pedig elhal, sok gyümölcsöt terem" (Jn 12,24).
Nagyon mélyen a szívemen viselem, hogy te és én ne csak figyeljünk, hanem merjünk Istenhez menni, úgy mint Julianna úrnő. Merjük kérni Őt, hogy adjon nekünk jó szándékból való, atyai sebet, talán hármat is, ha lehet! Sebezzen meg minket saját bűnös méltatlanságunkkal úgy, hogy soha ne tudjuk azon túltenni magunkat; sebezzen meg a világ szenvedéseivel és a gyülekezet fájdalmával; majd pedig ejtsen sebet rajtunk az Isten utáni vágyakozással, egy olyan szent szomjúsággal és vágyódással, ami továbbvezet bennünket a tökéletesség felé!

"Mert legnagyobb kór, ha nem kívánod Urad,
Miatta a sötét ösvényeket ezrek tapodták;
Balzsam rá az eleve rendelt akarat bora,
Az Isten utáni ujjongó, epekedő vágy."

Írjuk le ezt a mondatot, hogy "Az Isten utáni ujjongó, epekedő vágy"!
Szinte minden nap azért imádkozom, hogy "az Isten utáni ujjongó, epekedő vágy" visszatérjen az evangéliumi gyülekezetekbe. Nem arra van szükségünk, hogy hitelveinket kijavítsuk, hiszen olyan ortodoxok vagyunk, mint a régi farizeusok. De ez a vágyódás Isten után, ami lelki áradatot, a keresés forgószelét és önmegtagadást hoz, ez szinte teljesen eltűnt közülünk.

"Istennek drága, ki vágyik Rá, drága, ki Őt keresi.
Ő maga is keresett; úgy vágyott és szeretett,
Hogy minket kívánva adta életét; dicsőség Neki!
Vágya most, hogy meglegyen: Vele éljünk majd odafenn."

Hiszem, Isten azt akarja, hogy vágyakozzunk Utána olyan vágyakozással, ami szinte a szerelem sóvárgása lesz, ami sebbé lesz lelkünkben, ami mindig Felé vezet, mindig megtalálva és mindig keresve, mindig megkapva és mindig kívánva Őt. Így a föld egyre kevésbé lesz értékes és a menny egyre közelebb kerük hozzánk, ahogy Istenben egyre mélyebben leszünk, és egyre feljebb, közelebb Krisztushoz.
Meg merünk-e hajolni szívünkben, és mondani: "Atyám, felelőtlen és gyermeteg keresztyén voltam idáig, többet foglalkoztam azzal, hogy boldog legyek, mint azzal, hogy szent. Ó, Istenem, adj nekem három sebet! Sebezz meg a saját bűnösségem érzésével! Sebezz meg a világ iránti könyörületességgel, és sebezz meg azzal, hogy úgy szeresselek Téged, hogy ez mindig vágyakozásra és felismerésre, mindig keresésre és megtalálásra ösztönözzön!"
Ha el mered mondani ezt az imát őszintén, és komolyan gondolva Isten előtt, akkor az egy fordulópont lehet az életedben. A győzelem ajtaja lehet, mely megnyílt számodra. Adná az Úr, hogy így legyen!

A. W. Tozer
 
 
0 komment , kategória:  Hosszú építő írások  
Címkék: jegyzetfüzeteink, konferenciánkkal, ellentmondásokat, fundamentalizmus, fundamentalista, megvilágításba, megbocsátásnak, gyülekezetekbe, befolyásolható, szenvedéseivel, vágyakozással, önmegtagadást, evangelizálás, konferenciára, evangéliumiak, befejezettnek, vágyakozásra, kiemeléséhez, kijelentette, megtalálásra, hitelveinket, vágyakozzunk, szomjúsággal, tökéletesség, foglalkoztam, visszatérjen, teremtmények, nyughatatlan, felismerésre, igehirdetést, kincseinket, krisztushoz, útmutatásra, tanfolyamot, krisztusban, szeresselek, kicsi asszony, legtöbb konferenciánkkal, bennünk lakjon, másik konferenciára, fundamentalizmus Mekkája, evangéliumiak Vatikánja, szöveget vagy, hitelv kiemeléséhez, legtöbbet vette, nyughatatlan szomjról, szent végtelen, újabb igehirdetést, földbe esett, szívemen viselem, világ szenvedéseivel, gyülekezet fájdalmával, Norwichi Julianna, Manapság Krisztus, Amikor Mózes, Amikor Isten,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Az igazi szeretetért rendszeri...  Idő  Szép estét  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Lóhere  Facebookon kaptam  Idő  A sors  Éretlen vers  Mindig jusson idő nevetni  Akik bántanak téged  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Sokan azt tartják  Varga János Veniam - Fontos sz...  Leonardo da Vinci gondolata  210 éve született a SZÓZAT meg...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Png lepke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png telefon  Szabolcska Mihály – Ákác...  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Egy bizonyos határt  Tavaszi kép  Makszim Gorkij gondolata  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Png virág  George Byron - Ahogy itt jár -...  Mindig jusson idő nevetni  Fehér virág  Alázat  Idő  Paul David Tripp Április 21  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Reggel van  Erdőn  Alázat  Png virág  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  képre írva  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Png kutya  Neked tudnod kell  Ami embereknek lehetetlen, az...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Fekete-erdő desszert  Png férfi  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Gonosz démon-álarc  Paul David Tripp Április 20  A sors  Facebookon kaptam  Idő  Elköszönt  Facebookon kaptam  Reggel van  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Neked tudnod kell  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Nem számIt  Gonosz démon-álarc  Mindig jusson idő nevetni  Png telefon  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
kicsi asszony, legtöbb konferenciánkkal, bennünk lakjon, másik konferenciára, fundamentalizmus Mekkája, evangéliumiak Vatikánja, szöveget vagy, hitelv kiemeléséhez, legtöbbet vette, nyughatatlan szomjról, szent végtelen, újabb igehirdetést, földbe esett, szívemen viselem, világ szenvedéseivel, gyülekezet fájdalmával, olyan szent, tökéletesség felé, sötét ösvényeket, eleve rendelt, evangéliumi gyülekezetekbe, régi farizeusok, vágyódás Isten, keresés forgószelét, szerelem sóvárgása, föld egyre, menny egyre, saját bűnösségem, világ iránti, imát őszintén, győzelem ajtaja, jegyzetfüzeteink, konferenciánkkal, ellentmondásokat, fundamentalizmus, fundamentalista, megvilágításba, megbocsátásnak, gyülekezetekbe, befolyásolható, szenvedéseivel, vágyakozással, önmegtagadást, evangelizálás, konferenciára, evangéliumiak, befejezettnek, vágyakozásra, kiemeléséhez, kijelentette, megtalálásra, hitelveinket, vágyakozzunk, szomjúsággal, tökéletesség, foglalkoztam, visszatérjen, teremtmények, nyughatatlan, felismerésre, igehirdetést, kincseinket, krisztushoz, útmutatásra, tanfolyamot, krisztusban, szeresselek, megnyerjünk, fordulópont, továbbvezet, szerelemnek, evangéliumi, fájdalmával, forgószelét, ösztönözzön, tapasztalni, vágyódással, gyakorlati, jelentését, kincsekkel, szívünkben, figyeljünk, szándékból, gyümölcsöt, keresztyén, felelőtlen, gyülekezet, mennyekben, legnagyobb, könyörgött, farizeusok, dicsőségét, megtalálni, munkájának, békességét, kijavítsuk, szükségünk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 113 db bejegyzés
e év: 375 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2630
  • e Hét: 36406
  • e Hónap: 65718
  • e Év: 253520
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.