Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A másik neművel való „barátság” - tévút!
  2016-11-19 15:34:33, szombat
 
  A másik neművel való ,,barátság" - tévút!



Sajnos ismert tény, hogy számos fiatal keresztyén kikerüli a tisztaságért és önmegtartóztatásért folyó harcot azzal, hogy barátot vagy barátnőt keres magának.
A Biblia egyértelműen szól a házasságról, valamint a jegyességről is, de azt, amit ma a fiú és leány közti ,,barátságon" vagy ,,viszony"-on értünk, nem ismeri Isten Igéje. A bibliai korban talán ez nem is volt oly nagy probléma, mert a különböző nembeliek általában egymástól szigorúan elválasztva nőttek fel.
Ma mások a viszonyok - és éppen ezért szeretnék mindenkit nyomatékosan óvni az ilyen ,,barátságtól".
Az természetes és érthető, hogy egy fiatalember vonzódik egy fiatal leányhoz, megszereti, és viszont. Nem is állítom, hogy tisztátalan indok vezeti a fiatal keresztyént az ilyen barátság keresésében. Sokaknál ebben fejeződik ki a vágy az elrejtettség, a vonzalom és az elismerés után, amit a szülői házban gyakran nem kapnak meg. Sajnos, sok fiatalt egyenesen a szülői ház légköre hajt efféle viszonyokba, ezek azonban - szinte kivétel nélkül - negatív következményekkel járnak.
Nyilván nem létezik fiú és leány között olyan barátság, amely kimerül a közös társasjátékban, a beszélgetésben, a hosszú sétákban, a fagylaltozásban stb. Valahogyan sor kerül az első kézfogásra, a simogatásra, az első csókra, és nagyon valószínű, hogy nem is állnak meg ennél, ha mindketten egészségesek és normálisan fejlettek. Önmagát csalja meg az, aki azt hiszi, hogy egy ilyen kapcsolatból ki tudja iktatni a szexualitást.
Gyakran jönnek hozzám 15-18 éves fiatalok azzal, hogy ,,Isten vezetett egymáshoz bennünket". Alig akad fiatal keresztyének között olyan barátság, amely ne ezzel a kegyes előjellel kezdődnék. Nem kétlem, hogy ezeket a szavakat komolyan gondolják, de ha létezik olyan korszak, amelyben szinte képtelenek vagyunk Isten akaratát a saját kívánságainktól megkülönböztetni, akkor ez a mai idő az.
Ilyenkor rendszerint azt felelem: ,,Becsapjátok saját magatokat: nem Isten, hanem tulajdon érzelmeitek hoztak össze benneteket!", vagy: ,,Ha valóban egymás mellé rendelt titeket Isten, akkor várjatok egymásra, és imádkozzatok egymásért mindaddig, amíg el nem éritek azt az életkort, amikor nyilvánosan eljegyezhetitek egymást!"
Azzal természetesen tisztában vagyok, hogy eszük ágában sincs hallgatni a tanácsaimra. Ezek a fiatalok hangsúlyozzák, hogy milyen csodálatos imaközösségben vannak, hogyan akarják együtt szolgálni az Urat stb. Nem marad más hátra, mint hogy ezt mondjam nekik: ,,Két év múlva újra találkozunk és beszélünk a dologról!"
Legtöbb esetben egy mélységesen csalódott és sérült leány marad a színen, vagy pedig évek múltán megtörténik az eljegyzés, amelynek azután már egyikük sem örvendezik különösebben, mert az egymás iránti tiszteletet már régen elveszítették.
Ha a 16-17 éves fiú valóban meg van győződve arról, hogy Isten egyértelműen és világosan megmutatta jövendő társát, akkor imádkozzék érte, és várjon rá nyugodtan. Ha Isten szánta neki, akkor nincs a világnak olyan hatalma, amely Isten tervét megváltoztathatná. Minden fiatal leánynak csak azt tudom mondani: Ha egy ifjú azzal közelít hozzád: ,,Szeretlek téged", akkor ezzel nagy valószínűség szerint csak azt fejezte ki: ,,szeretem önmagamat - s ehhez szükségem van reád". Legjobb esetben is csak a testedet szereti, mert egy fiatalember - akármilyen kegyesen beszél is, összetéveszti a szeretetet a szexualitással.
Míg egy lánynak a ,,szerelem" szó hallatán romantikus érzelmei támadnak, egy csónakázásról álmodozik kettesben holdfénynél, és elismerésre, védettségre és melegre vágyik, addig egy fiatalember nagy valószínűséggel végső soron egy ágyra asszociál, amikor a szerelemről beszél, vagy a szerelemre gondol. Az évek során először mindkettőjüknek meg kell tanulniuk, mi a szerelem, és mi mindent tartalmaz.
Az ilyen barátságok, amelyek többnyire néhány hónap elteltével felbomlanak, rendszerint súlyos sebeket hagynak maguk után, kivált a leánynál, s ezek egy egész életen át megmaradnak! Ugyanakkor leépülnek olyan gátlásküszöbök, amelyeket pedig Isten adott védelmül, hogy megmutassák - miként a közlekedési lámpa piros színe -, mikor nem szabad átkelni az úttesten.
Egyetlen komoly keresztyén ember sem kíván magának olyan feleséget, aki már előzőleg átment különböző férfiak kezén; s nem lehet-e az asszonynak is ugyanez az igénye jövendő férjével szemben?
Azonban nemcsak sebhelyek és leomlott védőgátak maradnak vissza, hanem igen sok esetben olyan keresztyénekké válnak, akiknek megroppant a szellemi hátgerincük, akik elhagyták ,,az első szeretetet", és akik széles támadási felületet nyújtanak az ellenségnek. S ha Isten nem munkál az életükben alapos bűnbánatot és megtérést, aligha lesznek használható frontharcosok Isten országában.

Wolfgang Bühne
 
 
0 komment , kategória:  Hosszú építő írások  
Címkék: megkülönböztetni, kívánságainktól, mindkettőjüknek, eljegyezhetitek, fagylaltozásban, valószínűséggel, imaközösségben, társasjátékban, beszélgetésben, keresztyénekké, szexualitással, gátlásküszöbök, hangsúlyozzák, természetesen, csónakázásról, összetéveszti, elveszítették, frontharcosok, kapcsolatból, egészségesek, szexualitást, keresztyének, jegyességről, imádkozzatok, egyértelműen, elrejtettség, különösebben, tisztaságért, nyomatékosan, valószínűség, megmutassák, elválasztva, barátságtól, fiatalember, közlekedési, simogatásra, másik neművel, bibliai korban, különböző nembeliek, viszonyok –, ilyen „, fiatalember vonzódik, fiatal leányhoz, fiatal keresztyént, ilyen barátság, elismerés után, szülői házban, közös társasjátékban, hosszú sétákban, első kézfogásra, első csókra, ilyen kapcsolatból, Isten Igéje, Wolfgang Bühne,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Elköszönt  Egy lelki imádság  Nem tudhatod  Jó éjszakát  Ágai Ágnes – Csendélet  Neked tudnod kell  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Alázat  Nagyi telefonál  Png nő  Makszim Gorkij gondolata  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Egy hatékony szolga  A sors  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Png csokor  Png telefon  Alázat  Albert Einsteinről  Alázat  A sors  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  képre írva  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Png férfi  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  A kételkedés kezelése  Próbálj meg ...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  képre írva  Julian Brass gondolata  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Alázat  Kaffka_Margit  Png kislány  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Png virág  Nagyi telefonál  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Albert Einsteinről  Minden harmadik...  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Hazára minden embernek szükség...  Paul David Tripp Április 20  Hogy lehet megtartani  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Garai Gábor - Takarítás  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam Krisztinától  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  A sors  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Szívem tiéd  Akarat  Soha ne kedvezz...  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Png virág  Png telefon 
Bejegyzés Címkék
másik neművel, bibliai korban, különböző nembeliek, viszonyok &#8211, ilyen &#8222, fiatalember vonzódik, fiatal leányhoz, fiatal keresztyént, ilyen barátság, elismerés után, szülői házban, közös társasjátékban, hosszú sétákban, első kézfogásra, első csókra, ilyen kapcsolatból, kegyes előjellel, szavakat komolyan, saját kívánságainktól, fiatalok hangsúlyozzák, mélységesen csalódott, egymás iránti, 16-17 éves, világnak olyan, ifjú azzal, testedet szereti, fiatalember &#8211, csónakázásról álmodozik, fiatalember nagy, ágyra asszociál, szerelemről beszél, szerelemre gondol, évek során, ilyen barátságok, egész életen, közlekedési lámpa, igénye jövendő, szellemi hátgerincük, első szeretetet&#8221, életükben alapos, megkülönböztetni, kívánságainktól, mindkettőjüknek, eljegyezhetitek, fagylaltozásban, valószínűséggel, imaközösségben, társasjátékban, beszélgetésben, keresztyénekké, szexualitással, gátlásküszöbök, hangsúlyozzák, természetesen, csónakázásról, összetéveszti, elveszítették, frontharcosok, kapcsolatból, egészségesek, szexualitást, keresztyének, jegyességről, imádkozzatok, egyértelműen, elrejtettség, különösebben, tisztaságért, nyomatékosan, valószínűség, megmutassák, elválasztva, barátságtól, fiatalember, közlekedési, simogatásra, keresésében, keresztyént, viszonyokba, tisztátalan, természetes, szerelemről, találkozunk, holdfénynél, elismerésre, mélységesen, megtörténik, tiszteletet, védettségre, tanácsaimra, rendszerint, becsapjátok, érzelmeitek, nyilvánosan, megmaradnak, felbomlanak, házasságról, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 111 db bejegyzés
e év: 373 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2004
  • e Hét: 24648
  • e Hónap: 53960
  • e Év: 241762
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.