Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Atyám dicsősége
  2017-05-27 14:02:18, szombat
 
  Atyám dicsősége


,,Az lesz az én Atyám dicsősége, hogy sok gyümölcsöt teremtek..." János 15,8


Hogyan dicsőíthetjük Istent? Nem úgy, hogy hozzáteszünk az Ő dicsőségéhez, vagy bármilyen új dicsőséget hozunk neki, amivel még nem rendelkezik. Hanem egyszerűen odaszenteljük magunkat neki, hogy az Ő dicsősége kinyilatkoztathassa magát bennünk és rajtunk keresztül a világnak. Ha egy szőlőskertben vagy egy szőlőtőn sok gyümölcs terem, a tulajdonosa elismerést érdemel, mivel ez az ő szakértelméről és gondoskodásáról beszél. Az olyan tanítványban, aki sok gyümölcsöt terem, az Atya megdicsőül. Emberek és angyalok előtt Isten kegyelmének és hatalmának a bizonyítékául szolgál; Isten dicsősége átragyog rajta.
Erre gondol Péter, amikor azt írja: ,,... ha valaki szolgál, úgy szolgáljon, mint aki azt az Istentől kapott erővel végzi, hogy mindenkor Isten dicsőíttessék Jézus Krisztus által" (1Pt 4,11). Amikor valaki azzal az erővel szolgál, ami egyedül Istentől származik, Istené lesz minden dicsőség. Amikor megvalljuk, hogy a képesség kizárólag Istentől származik, akkor az is, aki a munkát végzi, és akik látják ezt, egyaránt Istent dicsőítik. Az emberek a kert gyümölcsei alapján ítélik meg, hogy mennyit ér a kertész. Az emberek Istent annak a gyümölcsnek az alapján ítélik meg, amit az általa plántált Szőlőtő szőlővesszője terem. Kevés gyümölcs kis dicsőséget hoz Istennek. Nem hoz elismerést sem a Szőlőtőnek, sem a Szőlősgazdának. ,,Az lesz az én Atyám dicsősége, hogy sok gyümölcsöt teremtek."
Néha bánkódunk a gyümölcstelenségünk miatt, mint ami veszteség számunkra és a velünk élők számára, és az erőtlenségünkre panaszkodunk indoklásként. Gondoljunk inkább a bűnre és a kevés gyümölcs szégyenére, ami megfosztja Istent attól a dicsőségtől, amit meg kellene tőlünk kapnia! Tanuljuk meg a titkát, hogyan szerezhetünk dicsőséget Istennek azokkal a képességekkel szolgálva, amelyeket Ő ad. Krisztus szavainak teljes elfogadása: ,,semmit sem tehettek"; az egyszerű hit Istenben, aki munkál mindent mindenben; a megmaradás Krisztusban, aki által az isteni Szőlősgazda a munkáját végzi, és sok gyümölcsöt kap - ez az élet az, ami dicsőséget hoz Istennek.
Sok gyümölcs. - Isten kéri; figyelj rá, hogy megadd! Isten nem elégedhet meg kevesebbel; te se elégedj meg kevesebbel! Maradjanak meg benned Krisztusnak ezek a szavai - gyümölcs, több gyümölcs, sok gyümölcs -, amíg úgy nem gondolkozol, mint Ő, és kész nem vagy átvenni tőle, a mennyei Szőlőtőtől azt, amit neked szán. Sok gyümölcs: ,,az lesz az én Atyám dicsősége". Legyen a kimagasló követelmény buzdításodra! Ez olyannyira meghaladja az erődet, hogy egészen Krisztushoz vonz téged, az igazi Szőlőtődhöz. Ő képes ezt valósággá tenni számodra, és meg is teszi.
Sok gyümölcs. - Isten azért kéri, mert szüksége van rá. Nem azért kéri a gyümölcsöt az Ő Szőlőtöve szőlővesszőjétől, hogy mutassa vagy bizonyítsa, mire képes. Nem, az emberek üdvössége érdekében van rá szüksége: ez az, amiben Ő megdicsőül. Szánd oda magad sok imában a Szőlőtődnek és a Szőlősgazdádnak! Kiálts Istenedhez és Atyádhoz, hogy adjon neked gyümölcsöt, amit az emberekhez vihetsz! Viseld a szíveden az éhezők és az elveszők terhét, ahogy Jézus tette, amikor szánalomra indult! Az imádban, a benne maradásodban és az Atya dicsőségére megtermett sok gyümölcsödben rejlő erő olyan valóságos és biztos lesz, amit korábban sosem tapasztaltál.

...... ........... ........... ........... .........

Atyám dicsőségére. - Áldott reménység: Isten megdicsőíti magát bennem, kimutatva az Ő jóságának és erejének dicsőségét, amit bennem és rajtam keresztül munkál. Micsoda ösztönzés, hogy teremjünk sok gyümölcsöt, amennyit Ő kimunkál az életünkben! Atyám, dicsőítsd meg magad bennem!

Andrew Murray
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: szőlővesszőjétől, szőlősgazdádnak, erőtlenségünkre, gondoskodásáról, szakértelméről, szőlősgazdának, szőlőskertben, gyümölcsödben, odaszenteljük, szőlővesszője, bizonyítékául, dicsőíttessék, képességekkel, dicsőíthetjük, buzdításodra, maradásodban, szerezhetünk, dicsőségéhez, tapasztaltál, indoklásként, panaszkodunk, tanítványban, hozzáteszünk, gondolkozol, gyümölcsnek, szőlősgazda, dicsőségére, tulajdonosa, krisztusban, megdicsőíti, követelmény, dicsőségtől, krisztushoz, szőlőtődhöz, rendelkezik, szőlőtődnek, szőlőskertben vagy, tulajdonosa elismerést, olyan tanítványban, bizonyítékául szolgál, erővel szolgál, képesség kizárólag, munkát végzi, kert gyümölcsei, emberek Istent, alapján ítélik, általa plántált, velünk élők, erőtlenségünkre panaszkodunk, kevés gyümölcs, képességekkel szolgálva, megmaradás Krisztusban, Jézus Krisztus, Kiálts Istenedhez, Andrew Murray,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Bertolt Brecht -től idézet  Németh László tollából  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Elköszönt  Őrizkednünk kell...  Akik bántanak téged  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Hazára minden embernek szükség...  s immár én is felragyogva, ért...  Hogy lehet megtartani  Irgalom és ítélet  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  A másik dolog,  Zilahy Lajos gondolata  Alvó cicák  Varga János Veniam - Fontos sz...  Próbálj meg ...  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  A sors  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Akarat  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Bounty krémes  Alvó cicák  Mai harmónia kártyám  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  A sors  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Png ház  Paul David Tripp Április 20  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Tavaszi kép  Tavaszi kép  Png kislány  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Szép estét kedves látogatóimna...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Tóth Ágnes - Szervusz pad  George Byron - Ahogy itt jár -...  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Soha ne kedvezz...  Png ház  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Alázat  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Paul David Tripp Április 21  Szívem tiéd  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Annuska bar...  Akarat  Png nő  Png csokor  Facebookon kaptam  Erdőn  Szívem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Png kislány  Sose bánj semmit  Ami embereknek lehetetlen, az...  Minden harmadik...  Nem tudhatod  Tanuld meg ezt a versemet  Elköszönt  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Hiányzik 
Bejegyzés Címkék
szőlőskertben vagy, tulajdonosa elismerést, olyan tanítványban, bizonyítékául szolgál, erővel szolgál, képesség kizárólag, munkát végzi, kert gyümölcsei, emberek Istent, alapján ítélik, általa plántált, velünk élők, erőtlenségünkre panaszkodunk, kevés gyümölcs, képességekkel szolgálva, megmaradás Krisztusban, isteni Szőlősgazda, munkáját végzi, szavai &#8211, mennyei Szőlőtőtől, kimagasló követelmény, igazi Szőlőtődhöz, emberek üdvössége, emberekhez vihetsz, elveszők terhét, benne maradásodban, szőlővesszőjétől, szőlősgazdádnak, erőtlenségünkre, gondoskodásáról, szakértelméről, szőlősgazdának, szőlőskertben, gyümölcsödben, odaszenteljük, szőlővesszője, bizonyítékául, dicsőíttessék, képességekkel, dicsőíthetjük, buzdításodra, maradásodban, szerezhetünk, dicsőségéhez, tapasztaltál, indoklásként, panaszkodunk, tanítványban, hozzáteszünk, gondolkozol, gyümölcsnek, szőlősgazda, dicsőségére, tulajdonosa, krisztusban, megdicsőíti, követelmény, dicsőségtől, krisztushoz, szőlőtődhöz, rendelkezik, szőlőtődnek, kegyelmének, krisztusnak, elismerést, maradjanak, gyümölcsöt, szánalomra, megtermett, emberekhez, szolgáljon, hatalmának, megdicsőül, bizonyítsa, istenedhez, meghaladja, szőlőtőtől, olyannyira, megvalljuk, dicsőséget, kevesebbel, szégyenére, dicsőségét, szőlőtőnek, egyszerűen, megfosztja, gondoljunk, elfogadása, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 111 db bejegyzés
e év: 373 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2868
  • e Hét: 25512
  • e Hónap: 54824
  • e Év: 242626
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.