Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Férfiak és nők közötti barátság
  2018-05-15 07:43:39, kedd
 
  Férfiak és nők közötti barátság


Amikor a barátság kockázatairól esik szó, az emberek gyakran felteszik a kérdést, vajon létezhet-e barátság férfi és nő között. Sokan azonnal a kísértések és félreértések veszélyeire gondolnak. Ha azonban teljesen lehetetlennek tartjuk a másik nemmel való barátkozást, elzárkózunk az emberiség felének kimagasló tulajdonságai, adottságai és egyéni gondolatai elől. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy Jézus folytatott beszélgetéseket asszonyokkal, engedte, hogy azok megkenjék és sirassák Őt, támogassák szolgálatát és üljenek a lábainál (Mt 26,7; Lk 7,37-38; 8,1-3; 10,39; Jn 4,1k). Azzal, hogy legalább két asszonyt - Mártát és Máriát - barátjaként kezelt, teljes mértékben felrúgta korának íratlan szabályait.
Jézus korában a rabbik úgy rendelkeztek, hogy a nemeket el kell különíteni egymástól. Úgy vélték, férfi és nő között a szabad érintkezés igen veszedelmes, mert a nőkben csak üresfejű kísértőket láttak, akiknek már a puszta jelenléte is kísértést jelentett. Jézus azonban a buja vágyak felgerjedését nem az asszonyok jelenlétéhez kötötte; helytelen reakció az, ami egy asszonynak csak bujasággal tud válaszolni. Ezért állt szóba Jézus asszonyokkal - még rosszhírű nőkkel is. Nehogy azt gondolja most valaki: "Jézusnak könnyű volt, hiszen bűntelen volt." Igen, Jézus bűntelen volt (és ma is az), de hús-vér férfi is volt, aki hozzánk hasonlóan mindenben megkísértetett (Zsid 4,15). Azt akarta, hogy élete példa legyen számunkra. Azzal, hogy nőkkel érintkezett, egy fontos dolgot akart mondani: minden akadály és kísértés ellenére megéri a másik nemmel barátkozni.
Egy egyedülálló férfi és egy egyedülálló nő közötti barátságban megvan annak a kockázata, hogy az egyik félben romantikus érzelmek ébrednek, amíg a másikban nem. Ennek ellenére egyedülálló férfiak és egyedülálló nők is köthetnek biztonsággal barátságot. Az a fő, hogy a kommunikáció mindig nyílt és őszinte maradjon, továbbá gondosan kerüljék a kétértelmű megjegyzéseket. Ha valaki azt mondja, hogy szigorúan csak "testvéri" barátságra vágyik, akkor úgy is kell viselkednie. Egy ilyen kapcsolatba nem fér bele egy késő esti, gyertyafényes vacsora. Ugyanakkor bármennyi időt tölthetnek együtt másokkal nyilvános helyeken. Egy hot dogos vagy sóspereces állatkerti séta nem egyenlő egy vacsorával vagy koncerttel. Ha a romantikus érzelmek csak az egyik szívben lángolnak fel, megjelenik a kapcsolatban a fájdalom. Ha viszont mindkét szív lángra lobban, annak csak örülhetünk! (Bölcs dolognak tartom, ha a közös barátok átsegítik a párt azon a kicsit nehézkes időszakon, amikor felfedezik, hogy a viszonyuk kezd elmélyülni.) Igen egészséges, ha egy romantikus kapcsolat barátságként indul, mert a felek tudják, mire számíthatnak, és kevesebb illúziót kergetnek majd.
Házas férfiak és asszonyok is lehetnek barátok, természetesen korlátok között. A kapcsolat kezdődhet véletlenszerűen, a férjek vagy a feleségek barátságán keresztül. Egyszer csak a két házaspár összejön, és remek négyest alakít. A barátunk felesége a barátunk és beszélgetőpartnerünk lesz. Amikor a feleségemmel, Debbie-vel elugrunk a barátainkhoz, Steve-hez és Sue-hoz, akkor a két zenész, Steve és Debbie, csakhamar lecövekel a zongoránál, én meg Sue-val, aki szintén tanár, pár méterrel arrébb, egy csésze kávé mellett vitatjuk meg az iskolai munkát.
Ezek a kapcsolatok több szinten is gazdagítanak bennünket. Megismerhetünk más életfelfogásokat és különböző szempontokat. A feleségemet is jobban megértem, ha a barátnője szemével nézem őt. Nem utolsósorban pedig egyszerűen örömet okoz, ha egy érdekes emberrel beszélhetek. Természetesen résen kell lenni, mert bármikor felébredhet a vonzalom, és sérülést okozhat. Egy házas férfi tehát ne maradjon kettesben egy férjes asszonnyal (ez a barátságukban a "jelenlét" korlátait jelenti). Ugyanígy kerülniük kell a túl bensőséges témákat is (ami a kitárulkozást módosítja), és inkább ragaszkodjanak ahhoz, hogy négyesben barátkozzanak. (Ha az egyik barát képes arra, hogy mederben tartsa a beszélgetést, lehet személyes témákról beszélgetni. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy elsősorban a két férfinak és a két nőnek kellene barátkoznia egymással, bár lehetnek kivételek. Mindenkit szeretnék azonban óvatosságra inteni ezen a téren anélkül, hogy törvényeskedő szabályokat állítanék föl.)
Eredményezhet-e egy férfi és nő közötti barátság fájdalmat és bűnt? Igen, mint ahogy minden jó dologgal - legyen az étel, ital, alvás, munka, szex, a technika csodái vagy a barátság - vissza lehet élni. A visszaélés lehetősége azonban nem zárhatja ki a barátság helyes formáit. Egyszerűen csak körültekintően kell barátkoznunk. (folyt. köv.)

Dan Doriani
 
 
0 komment , kategória:  A férfi, akit Isten formál  
Címkék: életfelfogásokat, véletlenszerűen, beszélgetéseket, körültekintően, megjegyzéseket, megismerhetünk, megkísértetett, ragaszkodjanak, lehetetlennek, gyertyafényes, eredményezhet, törvényeskedő, barátságukban, kitárulkozást, barátkozzanak, felgerjedését, tulajdonságai, természetesen, kockázatairól, barátainkhoz, asszonyokkal, biztonsággal, kommunikáció, számíthatnak, barátságként, beszélgetést, feleségemmel, rendelkeztek, jelenlétéhez, hangsúlyozni, utolsósorban, barátkoznunk, feledkezzünk, szempontokat, félreértések, gazdagítanak, barátság kockázatairól, emberek gyakran, másik nemmel, emberiség felének, szabad érintkezés, nőkben csak, puszta jelenléte, buja vágyak, asszonyok jelenlétéhez, asszonynak csak, fontos dolgot, egyedülálló férfi, egyik félben, kommunikáció mindig, kétértelmű megjegyzéseket, ilyen kapcsolatba,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
képre írva  Akarat  Szép estét  Szép estét kedves látogatóimna...  Németh László tollából  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Csak a fogyatkozás látható  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Zilahy Lajos gondolata  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Akarat  Neked tudnod kell  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Adakozás  Png kislány  Reggel van  Mindig jusson idő nevetni  A Megváltó szolgálatában  Zilahy Lajos gondolata  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Erdőn  Nagyi telefonál  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  képre írva  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Bertolt Brecht -től idézet  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Szívem tiéd  Alázat  Próbálj meg ...  Png kislány  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Kellemes délutánt kívánok  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Gonosz démon-álarc  Az igazi szeretetért rendszeri...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Idő  Jó éjszakát  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Soha ne kedvezz...  George Gordon Lord Byron: Inez...  képre írva  Akarat  A sors  Facebookon kaptam Krisztinától  Irgalom és ítélet  Albert Einsteinről  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Sokan azt tartják  A kételkedés kezelése  Hiányzik  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Szívem  Gonosz démon-álarc  Nem számIt  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Hiányzik  Png csokor  Png kutya  Facebookon kaptam  Akarat  Alázat  Facebookon kaptam  Hiányzik  George Gordon Lord Byron: Inez...  képre írva  Alázat  Boldog születésnapot a ma ünne... 
Bejegyzés Címkék
barátság kockázatairól, emberek gyakran, másik nemmel, emberiség felének, szabad érintkezés, nőkben csak, puszta jelenléte, buja vágyak, asszonyok jelenlétéhez, asszonynak csak, fontos dolgot, egyedülálló férfi, egyik félben, kommunikáció mindig, kétértelmű megjegyzéseket, ilyen kapcsolatba, késő esti, vacsorával vagy, romantikus érzelmek, egyik szívben, közös barátok, párt azon, kicsit nehézkes, viszonyuk kezd, romantikus kapcsolat, felek tudják, kapcsolat kezdődhet, férjek vagy, feleségek barátságán, barátunk felesége, csésze kávé, iskolai munkát, kapcsolatok több, barátnője szemével, érdekes emberrel, házas férfi, férjes asszonnyal, kitárulkozást módosítja, egyik barát, téren anélkül, technika csodái, barátság &#8211, visszaélés lehetősége, barátság helyes, életfelfogásokat, véletlenszerűen, beszélgetéseket, körültekintően, megjegyzéseket, megismerhetünk, megkísértetett, ragaszkodjanak, lehetetlennek, gyertyafényes, eredményezhet, törvényeskedő, barátságukban, kitárulkozást, barátkozzanak, felgerjedését, tulajdonságai, természetesen, kockázatairól, barátainkhoz, asszonyokkal, biztonsággal, kommunikáció, számíthatnak, barátságként, beszélgetést, feleségemmel, rendelkeztek, jelenlétéhez, hangsúlyozni, utolsósorban, barátkoznunk, feledkezzünk, szempontokat, félreértések, gazdagítanak, kapcsolatban, érintkezett, barátjaként, egyedülálló, barátságban, szabályokat, beszélgetni, barátkoznia, óvatosságra, kapcsolatok, szolgálatát, veszedelmes, veszélyeire, barátkozást, viselkednie, felébredhet, feleségemet, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 111 db bejegyzés
e év: 373 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3866
  • e Hét: 26510
  • e Hónap: 55822
  • e Év: 243624
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.