Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Egy "Kérdezz-felelek!" játék
  2018-08-23 17:58:19, csütörtök
 
  Egy ,,Kérdezz-felelek!" játék

Egyik nap Coloradóból repültem vissza Atlantába. Előző nap mindig imádkozom azért a személyért, aki mellettem fog ülni a gépen. Ezért már tudom, hogy egy Isten által rendelt találkozás lesz. Minden, amit ezután tennem kell, csak annyi, hogy felteszek néhány kérdést, hogy lássam, miért ültette Isten azt a személyt mellém. Voltak emberek, akik elmondták, hogy átjelentkeztek erre az útra, hogy ezen a helyen ülhessenek.
Egy nő ült egy székkel arrébb, az üres széken közöttünk a dolgai voltak. Átpillantottam rá, és észrevettem egy DMB plakátot sok autogrammal. A DMB egy fiatalok körében népszerű együttes nevének a betűjele: ,,Dave Matthews Band". Megkérdeztem a nőtől, miről szól a plakát, erre elmondta, hogy előző este az együttes koncertjén volt Denverben. 70000 ember vett részt a koncerten. Micsoda tömeg! Imádkozz egy olyan napért, amikor 70000 ember jön össze egy istentiszteletre - és nemcsak akkor, ha Billy Graham érkezik a városba!
Amikor megkérdeztem, hogy jutott az autogramokhoz, azt válaszolta:
- Én disc-jockey vagyok Baltimore egyik rock-klubjában, így bemehettem a színfalak mögé.
Látszott, hogy nagyon büszke a szerzeményére. Miután egy ideig beszélgettünk, megkérdeztem tőle:
- Feltehetek önnek egy érdekes kérdést?
- Természetesen - felelte.
- Mit gondol, mit talál a másik oldalon, amikor meghal?
- Szeretem ezt a kérdést - válaszolta. -Lutheránusként nőttem fel, ezért hiszem, hogy létezik a mennyország és a pokol, de nemrég a reinkarnációval foglalkoztam.
Így aztán beszéltünk egy kicsit a reinkarnációról.
- A Biblia tehát, ami igaz, azt közli velünk, hogy létezik a menny és a pokol - állapítottam meg aztán. - Hova kerülne ön, ha meghalna?
- Ó, én feltétlenül a mennybe jutok - válaszolta magabiztosan.
- Honnan tudja ilyen biztosan?
- Onnan, hogy én jó ember vagyok - hangzott a válasz.
Megdöbbentő, mennyi gonoszság van a világon, pedig minden ember, akivel találkozom, olyan ,,jó ember".
- Isten adott nekünk egy mértéket - folytattam -, amely megmutatja, milyen jók vagyunk. Ez a mérték a Tízparancsolat. Nézzük meg, ön hogy felel meg ennek a mértéknek.
Izgatottan beleegyezett. Olyan volt, mint egy ,,Kérdezz-felelek!" játék, kíváncsi volt, tud-e a kérdésekre válaszolni.
- Hazudott-e már? - tettem fel az első kérdést.
- Igen.
- Akkor ön mi?
- Bűnös - felelte kissé arrogánsan, mintha büszke lenne rá.
- Nem - mondtam -, pontosabban mivé tette ez önt?
Hirtelen lehajtotta a fejét, nem akart rám nézni. A reakciója azt bizonyította, hogy Isten törvénye a szívünkbe van írva. Lehajtott fejjel mondta:
- Én nem akarom megmondani.
- Nyugodtan megmondhatja - biztattam -, én is megtettem.
- Hazuggá - felelte aztán.
- Lopott már? - kérdeztem tovább.
- Igen - válaszolta újra felemelt fejjel.
- Eszerint mi ön?
- Tolvaj.
- Megkívánt-e már valakit a szívében?
- Igen.
- Jézus azt mondta, az is paráznaságnak számít.
- Kiejtette már az Úr nevét hiába?
- Igen.
- Az istenkáromlás.
- Haragudott-e már valakire?
- Természetesen.
- Jézus azt mondta, az olyan, mintha megölt volna valakit. Tehát elismerte, hogy hazug, tolvaj, parázna, istenkáromló és gyilkos. Az ítélet napján tehát vétkesnek találtatik-e vagy sem?
Figyeld meg, én nem mondtam neki, hogy ő vétkes. Ő maga ismerte be a vétkeket. Így nem kerülök abba a helyzetbe, hogy az embereket megsértsem, amikor a Tízparancsolatot használom a bizonyságtételnél. A hitetlenek csak azt mondják ki, amit a szívük mélyén már régen tudnak.
- Vétkes lennék - válaszolta a lány.
- Eszerint ön hova kerülne? A mennybe vagy a pokolba?
- A pokolba.
Öt perc alatt a ,,jó emberből" olyan valaki lett, aki a pokolba kerül. De folytattam:
- Ha az ítélet napján nem azt az ítéletet hallaná, hogy ,,vétkes", hanem azt, hogy ,,nem vétkes", az nem jó hír lenne-e az őn számára?
- De, igen!
Ha az emberek ezen a ponton beismerik bűneiket, alig várják, hogy az örömhírről halljanak.
Így időt szakítottam arra, hogy beszéljek vele a bűnről, a keresztről és arról, hogy mit jelenthet Jézus vére az ő számára. Nagyon érdekelte, amikor a kereszt jelentőségéről beszéltem, mert már felismerte, milyen szükségben van. Ebben nincs rizikó! Sokszor, amikor megvalljuk hitünket, azonnal a válasszal akarjuk kezdeni (Jézussal), noha az emberek még a kérdést sem ismerik. Figyelj arra, hogy csak azután beszélj Jézusról, amikor az emberek felismerik, hogy sürgősen szükségük van Őrá. Csak azután értik meg, mit jelent Jézus kiontott vére. Ha én körbeszaladnék, és azt kiabálnám, hogy négy, négy, négy, azt hinnéd, megbolondultam. De ha előbb felteszem a kérdést, mennyi kettő meg kettő, azonnal értelmet nyer a négy. Előbb magyarázd el a problémát, aztán add meg a választ!
Az út végén elkérte a postai és az e-mail címem, hogy kapcsolatban maradhassunk. Amikor Atlantában kiszálltunk a gépből, szüksége volt útbaigazításra a következő gépéhez, segítettem neki. Búcsúzáskor megkérdezte:
- Megölelhetem?
Kezdetben idegenek, most már ismerősök! Én szeretettel elmondtam neki az igazságot anélkül, hogy a bűnt elhallgattam volna. Ő olyan hálás volt, és olyan jól érezte magát, hogy búcsúzóul meg akart ölelni. Indulj el hitben, őszintén tégy bizonyságot, úgy járj el, mint Jézus, akkor Isten nagyobb dolgokat mutat neked, mint amilyet valaha is el tudsz képzelni!

Mark Cahill
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Címkék: tízparancsolatot, istentiszteletre, reinkarnációról, reinkarnációval, megbolondultam, jelentőségéről, körbeszaladnék, tízparancsolat, lutheránusként, útbaigazításra, átpillantottam, átjelentkeztek, paráznaságnak, autogramokhoz, istenkáromlás, szerzeményére, beszélgettünk, természetesen, állapítottam, istenkáromló, megkérdeztem, elhallgattam, megmondhatja, foglalkoztam, megölelhetem, kapcsolatban, beleegyezett, bizonyította, maradhassunk, magabiztosan, mennyország, észrevettem, autogrammal, coloradóból, megdöbbentő, feltétlenül, személyt mellém, helyen ülhessenek, székkel arrébb, üres széken, dolgai voltak, fiatalok körében, együttes koncertjén, olyan napért, istentiszteletre –, színfalak mögé, ideig beszélgettünk, érdekes kérdést, másik oldalon, kérdést –, reinkarnációval foglalkoztam, pokol –, Dave Matthews Band”, Billy Graham, Amikor Atlantában, Mark Cahill,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Nem számIt  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Julian Brass gondolata  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Esti kép  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Fehér virág  képre írva  Soha ne kedvezz...  Szívem tiéd  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem  Akarat  Kaffka_Margit  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reggel van  Png lepke  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Csak a fogyatkozás látható  Soha ne kedvezz...  Jó éjszakát  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagyi telefonál  Egy hatékony szolga  George Gordon Lord Byron: Inez...  Reménység és erő Krisztustól e...  Akarat  Alvó cicák  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Szívem  Neked tudnod kell  Png ház  Facebookon kaptam Krisztinától  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Gonosz démon-álarc  Németh László tollából  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Akarat  Neked tudnod kell  Kellemes délutánt kívánok  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Ágai Ágnes – Csendélet  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Julian Brass gondolata  Varga János Veniam - Fontos sz...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Idő  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Elköszönt  Szívem  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Albert Einstein gondolata  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png csokor  210 éve született a SZÓZAT meg...  Bertolt Brecht -től idézet  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Szívem  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Png férfi  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Kerüld el az evangélium örömén...  Kaffka_Margit  Paul David Tripp Április 21 
Bejegyzés Címkék
személyt mellém, helyen ülhessenek, székkel arrébb, üres széken, dolgai voltak, fiatalok körében, együttes koncertjén, olyan napért, istentiszteletre &#8211, színfalak mögé, ideig beszélgettünk, érdekes kérdést, másik oldalon, kérdést &#8211, reinkarnációval foglalkoztam, pokol &#8211, mennybe jutok, mértéket &#8211, kérdésekre válaszolni, első kérdést, ítélet napján, embereket megsértsem, hitetlenek csak, szívük mélyén, mennybe vagy, pokolba kerül, ítéletet hallaná, emberek ezen, ponton beismerik, örömhírről halljanak, kereszt jelentőségéről, válasszal akarjuk, emberek felismerik, e-mail címem, következő gépéhez, igazságot anélkül, bűnt elhallgattam, tízparancsolatot, istentiszteletre, reinkarnációról, reinkarnációval, megbolondultam, jelentőségéről, körbeszaladnék, tízparancsolat, lutheránusként, útbaigazításra, átpillantottam, átjelentkeztek, paráznaságnak, autogramokhoz, istenkáromlás, szerzeményére, beszélgettünk, természetesen, állapítottam, istenkáromló, megkérdeztem, elhallgattam, megmondhatja, foglalkoztam, megölelhetem, kapcsolatban, beleegyezett, bizonyította, maradhassunk, magabiztosan, mennyország, észrevettem, autogrammal, coloradóból, megdöbbentő, feltétlenül, pontosabban, szeretettel, kiszálltunk, megkérdezte, búcsúzáskor, szakítottam, bizonyságot, válaszolta, segítettem, koncertjén, megmondani, ülhessenek, lehajtotta, felismerik, válaszolni, izgatottan, találkozom, megmutatja, személyért, kérdésekre, arrogánsan, örömhírről, atlantában, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 111 db bejegyzés
e év: 373 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 9081
  • e Hét: 31725
  • e Hónap: 61037
  • e Év: 248839
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.