Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Felkészítés
  2019-02-22 08:17:11, péntek
 
  ,,Hogy felkészítse a szenteket a szolgálat végzésére." Efézus 4,12

Forradalmi fölismerés! Az Efézus 4-ben felsorolt kegyelmi ajándékok arra valók, hogy fölkészítsék a szenteket a szolgálat végzésére. Mihelyt a szentek a szolgálatot önállóan is végezni tudják, a kegyelmi ajándék tovább vonulhat.

Ez azt jelenti, hogy az Úrért való szolgálat akkor eredményes, ha az ember a lehető legrövidebb idő alatt ,,kidolgozza" magát belőle, azaz fölöslegessé válik, és új munkamező után néz.

Pontosan ezt tette Pál. Elment pl. Tesszalonikába, három szombaton hirdette az Igét a zsidóknak, és működőképes gyülekezetet hagyott hátra. Az ugyan kivételes eset, ha egy munka ilyen gyorsan megalapozódik. A leghosszabb idő, amelyet Pál egyhuzamban egy helyen eltöltött, két esztendő volt, mégpedig Efézusban.

Isten szándéka sohasem volt az, hogy szentjei szüntelenül csak egyetlen kegyelmi ajándéktól függjenek. Az ajándékok nélkülözhetőek. Ha a hívők főfoglalkozású prédikációfogyasztók maradnak, és nem engedik magukat belehelyezni a szolgálatba, akkor szellemileg sohasem fejlődhetnek úgy, ahogy kellene, és a világot sohasem evangelizálják úgy, ahogyan az Isten eredeti szándéka volt.

William Dillon mondta, hogy egy eredményes külföldi misszionáriusnak sosincs külföldi utódja. Így kellene lennie a saját hazájukban is a munkásokkal - ha munkájuk befejeződött, akkor maguknak a szenteknek kellene a munkát átvenniük, és nem kellene egy új igehirdetőt keresniük.

Mi igehirdetők gyakran gondoljuk helyzetünket élethosszig tartónak. Úgy véljük, hogy senki más nem tudná munkánkat oly jól elvégezni, mint mi. És az egy helyen maradásunkat azzal indokoljuk, hogy a látogatók létszáma csökkenne, ha elmennénk. Felpanaszoljuk, hogy mások nem jól végzik a dolgukat, és hogy nem megbízhatók. Pedig az a valóság, hogy azoknak először tanulniuk kell! Hogy tanulhassanak, ahhoz lehetőséget kell adni nekik. A tanulás folyamatához hozzátartozik a gyakorlat, a felelősség átvétele és a fejlődés megállapítása.

Ha a szentek elérkeznek a ponthoz, hogy úgy látják, meg tudnak lenni egy bizonyos prédikátor vagy tanító nélkül is, akkor annak semmi oka a duzzogásra vagy megsértődésre. Sőt, örülnie kell. A munkás most szabad, hogy oda menjen, ahol sürgősebb szükség van rá.

Mindig nagy baj az, ha Isten műve tartósan egyetlen emberre épül, függetlenül attól, hogy az milyen tehetséges. Fő célja az legyen, hogy a szenteket úgy készítse és építse föl, hogy ne függjenek többé tőle! Ebben a világban nincs oka félni attól, hogy más helyen nem találna munkát!

William MacDonald
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: misszionáriusnak, főfoglalkozású, nélkülözhetőek, tesszalonikába, felpanaszoljuk, evangelizálják, megalapozódik, megsértődésre, tanulhassanak, megállapítása, hozzátartozik, folyamatához, gyülekezetet, belehelyezni, helyzetünket, fölöslegessé, fejlődhetnek, maradásunkat, befejeződött, fölkészítsék, munkásokkal, lehetőséget, legrövidebb, működőképes, megbízhatók, felkészítse, igehirdetőt, szüntelenül, leghosszabb, egyhuzamban, szolgálatba, szellemileg, függetlenül, szolgálatot, élethosszig, igehirdetők, szolgálat végzésére, szolgálatot önállóan, kegyelmi ajándék, lehető legrövidebb, ugyan kivételes, munka ilyen, helyen eltöltött, ajándékok nélkülözhetőek, hívők főfoglalkozású, világot sohasem, eredményes külföldi, saját hazájukban, szenteknek kellene, munkát átvenniük, látogatók létszáma, tanulás folyamatához, William Dillon, William MacDonald,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Aki nem dolgozik, ne is egyék  Png fotel  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Rátalálsz  Zilahy Lajos gondolata  A boldog családok mind hasonló...  Alázat  Png csokor  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Kövesd a cowboyt!  Szép álmokat!  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Alázat  Irgalom és ítélet  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Elköszönt  Neked tudnod kell  Szívem tiéd  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Még csak most kezdődik a nap  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Kövesd a cowboyt!  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Hiányzik  Akarat  Alvó cicák  Fehér virág  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Hazára minden embernek szükség...  Png lepke  Irgalom és ítélet  Tavaszi kép  Mi lenne ha  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sors  Fekete-erdő desszert  Akarat  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Makszim Gorkij gondolata  A jó emberek mindig szépek mar...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Nem számIt  Még csak most kezdődik a nap  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Alázat  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Gonosz démon-álarc  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Rátalálsz  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Szép estét kedves látogatóimna...  Kellemes délutánt kívánok  Jónás Tamás – Végtelen b...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Png kutya  Kellemes délutánt kívánok  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Akarat  Radikális szeretet  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Ágai Ágnes – Csendélet  Reggel van  Örülök, hogy látlak!  Varga János Veniam - Fontos sz... 
Bejegyzés Címkék
szolgálat végzésére, szolgálatot önállóan, kegyelmi ajándék, lehető legrövidebb, ugyan kivételes, munka ilyen, helyen eltöltött, ajándékok nélkülözhetőek, hívők főfoglalkozású, világot sohasem, eredményes külföldi, saját hazájukban, szenteknek kellene, munkát átvenniük, látogatók létszáma, tanulás folyamatához, felelősség átvétele, fejlődés megállapítása, szentek elérkeznek, bizonyos prédikátor, duzzogásra vagy, munkás most, milyen tehetséges, világban nincs, misszionáriusnak, főfoglalkozású, nélkülözhetőek, tesszalonikába, felpanaszoljuk, evangelizálják, megalapozódik, megsértődésre, tanulhassanak, megállapítása, hozzátartozik, folyamatához, gyülekezetet, belehelyezni, helyzetünket, fölöslegessé, fejlődhetnek, maradásunkat, befejeződött, fölkészítsék, munkásokkal, lehetőséget, legrövidebb, működőképes, megbízhatók, felkészítse, igehirdetőt, szüntelenül, leghosszabb, egyhuzamban, szolgálatba, szellemileg, függetlenül, szolgálatot, élethosszig, igehirdetők, eredményes, ajándéktól, forradalmi, duzzogásra, kidolgozza, prédikátor, indokoljuk, elérkeznek, tehetséges, szenteknek, fölismerés, felelősség, hazájukban, eltöltött, efézusban, keresniük, sürgősebb, kivételes, függjenek, felsorolt, szombaton, gondoljuk, zsidóknak, átvenniük, szenteket, munkamező, szolgálat, végzésére, gyakorlat, ajándékok, tanulniuk, elmennénk, csökkenne, macdonald, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 111 db bejegyzés
e év: 373 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4932
  • e Hét: 27576
  • e Hónap: 56888
  • e Év: 244690
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.