Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az vagy amit gondolsz
  2019-04-03 07:40:29, szerda
 
  ,,...mert olyan ő, mint aki számolgat magában." Példabeszédek 23,7

A. P. Gibbs szokta mondogatni: ,,Nem az vagy, akinek gondolod magad, hanem amit gondolsz - az vagy." A gondolkodás az a forrás, amelyből magatartásunk fakad. Ellenőrizd a forrást - gondolataidat, és ezzel ellenőrzöd a folyamatot is, amely belőle ered!

Gondolataink fölött uralkodnunk kell! Ezért mondta Salamon is: ,,Minden féltett dolognál jobban óvd szívedet, mert onnan indul ki az élet" (Péld 4,23). Ebben a mondásban a szív a gondolkodást jelenti.

Jakab apostol emlékeztet arra, hogy a bűn a gondolatainkban kezdődik (Jak 1,14-15). Ha valami fölött sokat gondolkodunk, akkor végül azt meg is fogjuk tenni.

Vess el egy gondolatot, és cselekedetet aratsz. Vess el egy cselekedetet, és szokást aratsz. Vess el egy szokást, és jellemet aratsz. Vess el egy jellemet, és sorsot aratsz.

Az Úr Jézus hangsúlyozza a gondolkodás jelentőségét, amennyiben a haragot azonosnak tartja a gyilkossággal (Mt 5,21-22), és az érzéki tekintetet azonosnak a házasságtöréssel (Mt 5,28). Azt is tanítja, hogy nem attól lesz tisztátalan az ember, amit eszik, hanem attól, amit gondol (Mk 7,14-23).

Felelősek vagyunk azért, amit gondolunk, mert hatalmunkban áll, hogy ellenőrizzük gondolatainkat. Gondolkodhatunk illetlen, kétértelmű dolgokon, vagy olyanokon, amelyek tiszták, és Krisztussal vannak kapcsolatban. Mindannyian királyok vagyunk. A tartomány, amelyen uralkodunk, gondolataink birodalma. Ennek nagy lehetőségei vannak mind a jóra, mind a rosszra. Mi magunk döntünk afelől, hogy gondolatainkat egyikre vagy a másikra használjuk.

Íme, néhány javaslat a tiszta, ellenőrzött gondolkodás számára.

Először is az egész ügyet az Úr elé kell vinnünk: ,,Tiszta szívet teremts bennem, Istenem, és az erős lelket újítsd meg bennem" (Zsolt 51,12).
Másodszor, mi magunk ítéljük meg minden gondolatunkat, milyennek tűnik a Krisztus jelenlétében (2Kor 10,5).
Harmadszor, minden gonosz gondolatunkat azonnal meg kell vallanunk, és gondolatvilágunkból száműznünk (Péld 28,13).
Negyedszer, óvakodnunk kell az üres fejtől. Ehelyett meg kell töltenünk jó, Istennek kedves gondolatokkal (Fil 4,8).
Ötödször, föltétlenül fegyelmeznünk kell magunkat abban, hogy mit olvasunk, látunk és hallunk. Nem várhatjuk, hogy gondolatvilágunk tiszta legyen, ha szennyes dolgokkal foglalkozunk.
Végül el kell foglalnunk magunkat az Úrral és az Úrért.
Ha gondolatvilágunkat ,,üresjáratra" kapcsoljuk, akkor hamarosan bebocsátást nyernek a tisztátalan fantáziaképek.

Jak.1. 14 Hanem mindenki kísértésbe esik, amikor vonja és csábítja tulajdon kívánsága. 15 Azután a kívánság megfoganva bűnt szül, a bűn pedig teljességre jutva halált nemz.
Mt.5. 21 Hallottátok, hogy megmondatott a régieknek: Ne ölj! Aki öl, méltó az ítéletre. 22 Én pedig azt mondom, hogy ha valaki haragszik atyjafiára, méltó az ítéletre; aki pedig azt mondja az atyjafiának: ,,Ostoba!", megérdemli, hogy a nagytanács elé kerüljön; aki meg ezt mondja: ,,Bolond!", méltó a gyehenna tüzére.
Mt.5. 28 Én pedig azt mondom: Mindenki, aki kívánsággal tekint egy asszonyra, már paráználkodott vele az ő szívében.
Mk.7. 20 Azt mondta továbbá: Ami az emberből jön ki, az teszi tisztátalanná az embert,
Zsolt.51. 12 Tiszta szívet teremts bennem, Istenem, és az erős lelket újítsd meg bennem!
2Kor.10. 5 Leromboljuk az okoskodásokat és minden magaslatot, amelyet Isten ismerete ellen emeltek, és foglyul ejtünk minden gondolatot, hogy engedelmeskedjék a Krisztusnak,
Péld.28. 13 Aki elfedezi vétkét, nem lesz jó dolga, aki viszont megvallja és elhagyja, irgalmat nyer.
Fil.4. 8 Továbbá, testvéreim, azokról gondolkozzatok, amik igazak, amik tisztességesek, amik igazságosak, amik tiszták, amik szeretetreméltók, amik jó hírűek, ha van valami erényes, és ha van valami dicséretes.

William MacDonald
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: házasságtöréssel, engedelmeskedjék, gondolatvilágunk, szeretetreméltók, gondolatainkban, gondolkodhatunk, gondolatainkat, tisztességesek, paráználkodott, gondolkozzatok, gyilkossággal, tisztátalanná, gondolataidat, gondolatokkal, fantáziaképek, gondolatunkat, magatartásunk, fegyelmeznünk, okoskodásokat, példabeszédek, jelenlétében, cselekedetet, hangsúlyozza, gondolkodunk, gondolkodást, megmondatott, foglalkozunk, gondolataink, jelentőségét, ellenőrizzük, hatalmunkban, kapcsolatban, lehetőségei, gondolkodás, bebocsátást, igazságosak, gondolkodást jelenti, gondolatainkban kezdődik, gondolkodás jelentőségét, haragot azonosnak, érzéki tekintetet, másikra használjuk, egész ügyet, erős lelket, üres fejtől, tisztátalan fantáziaképek, kívánság megfoganva, gyehenna tüzére, teszi tisztátalanná, William MacDonald,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Fekete-erdő desszert  Németh László tollából  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png kislány  Png rózsa csokor  Hogy lehet megtartani  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  A sors  Hogy lehet megtartani  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Akarat  Nagyon különös  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Png lepke  Png kislány  A jó emberek mindig szépek mar...  Png nő  Facebookon kaptam  Akarat  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Popper Péter szavai  Kellemes délutánt kívánok  Png fotel  A boldog családok mind hasonló...  Egy lelki imádság  Png cica  Sose bánj semmit  A jó emberek mindig szépek mar...  Radikális szeretet  Akarat  Png telefon  Egy maradéktalanul uralt világ  Png virág  Bertolt Brecht -től idézet  Alázat  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Alázat  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Hazára minden embernek szükség...  Rátalálsz  Szép estét  Nem méltó hozzád  Png csokor  Leonardo da Vinci gondolata  Albert Einstein gondolata  Éretlen vers  Ami embereknek lehetetlen, az...  Alázat  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Albert Einsteinről  Akarat  képre írva  Facebookon kaptam  Png virág  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Nagyon különös  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nevem  Hiányzik  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
gondolkodást jelenti, gondolatainkban kezdődik, gondolkodás jelentőségét, haragot azonosnak, érzéki tekintetet, másikra használjuk, egész ügyet, erős lelket, üres fejtől, tisztátalan fantáziaképek, kívánság megfoganva, gyehenna tüzére, teszi tisztátalanná, házasságtöréssel, engedelmeskedjék, gondolatvilágunk, szeretetreméltók, gondolatainkban, gondolkodhatunk, gondolatainkat, tisztességesek, paráználkodott, gondolkozzatok, gyilkossággal, tisztátalanná, gondolataidat, gondolatokkal, fantáziaképek, gondolatunkat, magatartásunk, fegyelmeznünk, okoskodásokat, példabeszédek, jelenlétében, cselekedetet, hangsúlyozza, gondolkodunk, gondolkodást, megmondatott, foglalkozunk, gondolataink, jelentőségét, ellenőrizzük, hatalmunkban, kapcsolatban, lehetőségei, gondolkodás, bebocsátást, igazságosak, tisztátalan, atyjafiának, hallottátok, leromboljuk, krisztusnak, üresjáratra, krisztussal, mindannyian, ellenőrzött, teljességre, uralkodnunk, föltétlenül, kívánsággal, ellenőrizd, testvéreim, harmadszor, kísértésbe, nagytanács, megérdemli, használjuk, száműznünk, magaslatot, gondolatot, ellenőrzöd, folyamatot, megfoganva, atyjafiára, amennyiben, tekintetet, kapcsoljuk, negyedszer, kétértelmű, foglalnunk, dicséretes, mondogatni, uralkodunk, emlékeztet, óvakodnunk, asszonyra, haragszik, felelősek, megvallja, birodalma, milyennek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 113 db bejegyzés
e év: 375 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2107
  • e Hét: 35883
  • e Hónap: 65195
  • e Év: 252997
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.