Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
O'Hare története
  2019-10-02 16:50:34, szerda
 
  O'Hare története

Számtalanszor átrepültem már az O'Hare reptér felett Chicagóban, de soha nem gondoltam arra, hogy vajon miért kapta ezt a nevet. O'Hare története az egyik leginspirálóbb, amit valaha hallottam életemben. Edwars Henry (Butch) O'Hare tengerész főhadnagy és hajókapitány, második világháborús hős volt. Chicago déli részén nevelkedett, és nem riadt vissza a harctól. Miután elvégezte az Egyesült Államok Tengerészeti Akadémiáját, Butch bevonult a Csendes-óceáni flottába. Tengerész pilótaként, az egyik Grumman F4F harci gépet vezette amely USS Lexingtonhoz tartozott.

1942 február 20-án miközbenn a repülőszázad gépei a repülőgép anyahajón tartózkodtak, Butch harci gépe volt az egyetlen amely fent volt a levegőben, amikor a flotta a Gilbert Szigetek mellett úszott el. Miközben a többi harci gép üzemanyagot tankolt az anyahajó szilárd talaján, Butch észrevett egy kilenc bombázóból álló japán repülős egységet, amely egyenesen az amerikai flotta felé tartott, és már csak négy rövid percre volt tőle.

Butch gondolkozás nélkül, belevágott a lehetetlenbe, hogy megmentse a flottát a biztos pusztulástól. Egyedül volt a levegőben, de azonnal a bombázók útjába irányította egymotoros Hellicat gépét. A jelenetet rögzítette a repülő szárnyába beépített kamera, ahogy Butch húsz yardnál kisebb távon berepült az ellenséges repülők elé. Elég közel volt ahhoz, hogy lássa a pilóták arcán tükröződő rémületet, amikor betöltötte az 50 kaliberes automata gépfegyverét és célba vette a bombázókat. Az ellenséges repülőszázad teljesen összezavarodott, miközben a magányos harci pilóta megtett minden tőle telhetőt, hogy útjába álljon az ellenségnek és megmentse flottáját. Lépésről lépésre Butch megúszta az ellenség golyózáporát és veszélyesen közeledett a japán gépekhez. Létszámbeli és fegyverzetbeli túlerővel szemben, Butch mégis folytatta a támadást, nem törődve saját testi biztonságával. Először egyik bombázó, majd egy másik gyulladt lángra és esett a tengerbe. Végül a bombázók megpróbáltak visszavonulni, mert a kilenc bombázójuk közül ötöt elveszítettek Butch hajthatatlan hősiességének köszönhetően. Ekkorra viszont már több amerikai gép csatlakozott az ütközethez és kilőttek még három repülőt. Az egyetlen menekülő gépet O'Hare lőtte ki tűzharcban és valószínűleg belezuhant a Csendes Óceánba.

Hősiességéért Butch O'Hare megkapta a kongresszusi érdemérmet, ami a legmagasabb katonai kitüntetés, és ő lett az első tengerész mesterpilótája a második világháborúnak. Franklin D. Roosevelt elnök azt mondta O'Hare-ről, hogy ,,ez volt az egyik legbátrabb, ha nem a legeslegbátrabb, egyszemélyes akció a légi ütközetek történelme során". 1943 november 26-án egy másik légi ütközetben Butch-ot lelőtték és a tengerbe veszett. 1949-ben több mint 200000 ember vett részt azon az ünnepségen ahol a chicagói gyümölcsöskert egykori raktárát, átkeresztelték O'Hare Nemzetközi Repülőtérré, a város egyik közkedvelt fiataljának emlékére. Hogy mi köze van ennek a történetnek a sikeres kapcsolatok építéséhez, az kiderül a következő, még fontosabb történetből.

A tisztességtelen ügyvéd kiszabadítása

Könnyű Ede, nagyon jó ügyvéd volt. A jó hírnév viszont nem tartozott az erősségei közé, mivel hogy az alkalmazottja és az üzlettársa, nem volt más mint Alphonse (Al) Capone, Amerika leghírhedtebb és legfélelmetesebb gyilkosa.

Pályafutása kezdetén Ede kutyaversenyekből kereste a pénzét. Szélhámossággal elcsalta egy volt üzlettársa feleségétől a mechanikus nyúl gyártásának jogát - a mechanikus nyúl a kutyaversenyek kulcseleme. Abban az időben csak a csőcselék szánt pénzt a kutyaversenyekre, és itt találkozott Capone-val. Hamarosan Ede és Al az ország különböző részein létesítettek kutyaverseny pályákat. Miután a kutyafuttatást illegálisnak minősítették, a versenypályákat átalakították lóversenypályákká. Valójában Ede volt a felelőse az egész műveletnek.

Könnyű Ede nem csak a versenyekről gondoskodott, de ugyanakkor ő volt Capone törvényes kirendelt védője is. Ebben a minőségében foglalkozott a gyilkosság, prostitúció, és a zsarolás miatti letartóztatásokkal Capone szervezetében. Egy 15 hónapos időszakban Ede több mint 12000 vádlott felmentését vezényelte le, akiket hazárdjátékkal vádoltak! Jól végezte a dolgát, és kemény jutalmat kapott minden fáradozásáért. Capone mindennel ellátta, amit csak kívánt. Edének voltak cselédei, autói, és mindene, amit pénzen be lehetett szerezni. Olyan nagy háza volt, ami egy egész városrészt elfoglalt (két utca közötti teljes területet). Caponenak nagyon kellett vigyáznia Könnyű Edére, hisz az ügyvéd mindenkiről tudott mindent a bűnszervezetben. Ede volt a korrupt ügyvéd megtestesítője.

Ugyanakkor Ede rajongó apa volt, aki a fiát túlzottan elkényeztette, és a legjobbat akarta megadni számára. Amerre megfordult, mindenki tudta, hogy bármit megtenne, hogy a fia számára egy jobb jövőt biztosítson. A legjobb iskolákba járatta és megpróbálta óvni attól az élettől, amit ő élt. Semmiféle költséget nem kímélt, hogy ezt a célját megvalósítsa. Érettségi előtt Ede fia határozottan kijelentette, hogy az álma az, hogy katonai akadémiára járjon. A képzésnek ezt a fajtáját viszont nem lehet pénzen megszerezni - kongresszusi kinevezés kellett hozzá, és ezt semmiképpen nem tudta megvásárolni. A fia álma nem valósulhat meg.

Ede ekkor ismerte be, hogy hibázott. Arra fektette a hangsúlyt, hogy az anyagiakról gondoskodjon és nem törődött azzal, hogy a fiának két olyan dolgot megadjon, amire a legnagyobb szüksége volt - a jó hírnév és az ezzel járó megbecsülés. Tennie kellett tehát valamit, amivel jóvátehette az elvesztegetett éveket. Ede egy újságíró által felvette a kapcsolatot a szövetségi államügyésszel, akit John Rogersnek hívtak. Rövid időn belül, az államügyész kieszközölt egy időpontot, hogy Ede fia találkozzon egy kongresszusi képviselővel, cserében pedig az ügyvéd vallomást tett Capone ellen. Éveken át együtt dolgozott Caponeval, úgyhogy pontosan tudta, hogy ez mit jelent. Egy hősi tettel, Ede visszavásárolta a hírnevét és a fia becsületét a saját élete árán. Capone nagyon dühös lett, mikor megtudta, hogy 11 éves letöltendő börtönbüntetésre ítélték. 1939 november 8-án Edét lelőtték, fekete Lincoln sportkocsijában. Huszonhét hónappal később, Butch O'Hare követte apja hőstettét, azzal, hogy szitává lőtte az ellenséget a Gilbert Szigeteknél zajlott harcban, megmentve az USS Lexingtont és megvédelmezve az amerikai flottát. Igen, Butch O'Hare volt Könnyű Ede fia!

Mi van tehát akkor, ha jó ideje már elmulasztottuk megtenni a jó dolgokat? Mit tehetünk? Túl késő talán? Adjuk fel? Nem hinném, hogy bárki, aki ezt a könyvet olvassa, olyan lenne mint a hírhedt és gátlástalan Könnyű Ede. Ha ő helyre tudta hozni a dolgait, akkor te is meg tudod tenni. Két nagyon fontos tanulságot vonhatunk le ebből a történetből. ,,De hát az életébe került" mondhatja bárki. Minden kétség nélkül, nekünk is meg kell fizetnünk az árát. Ede az életét adta és nekünk is ezt kell tennünk. Nem kell meghalnunk, hogy megfizessünk, de oda kell adnunk az életünket másokért. Ha odaadjuk az időnket, figyelmünket, szolgálatunkat, akkor az életünket adjuk oda. Ez az első lecke. Ha odaadjuk az életünket, az életünknél többet kapunk vissza: megkapjuk azok szívét, akiknek az életünket odaadjuk. A második lecke egyszerűen a következő - nem számít, hogy mennyi időt fecséreltünk el, soha nem túl késő elkezdeni. Tulajdonképpen kezdj el most vetni azokba a kapcsolatokba, amelyek körülveszik az életedet. Ha megmutatjuk a hitet, feltétel nélküli szeretetet, másokat helyezünk első helyre, ott vagyunk, amikor szükség van ránk, megadjuk a tiszteletet, időt fektetünk beléjük, és a kommunikáció búvárcsövét nyitva tartjuk, akkor folyamatosan meg fogjuk nyerni azok szívét, akiket szeretünk!

Michael Fletcher
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Címkék: kutyaversenyekre, börtönbüntetésre, legfélelmetesebb, legeslegbátrabb, versenypályákat, tisztességtelen, sportkocsijában, visszavásárolta, bűnszervezetben, szélhámossággal, összezavarodott, fegyverzetbeli, elvesztegetett, államügyésszel, leginspirálóbb, hazárdjátékkal, szolgálatunkat, tulajdonképpen, átkeresztelték, mesterpilótája, megtestesítője, világháborúnak, gyümölcsöskert, elmulasztottuk, kutyafuttatást, kutyaversenyek, visszavonulni, kapcsolatokba, fáradozásáért, elveszítettek, megvédelmezve, elkényeztette, biztonságával, hősiességéért, hősiességének, leghírhedtebb, egyik leginspirálóbb, egyik Grumman, repülőszázad gépei, repülőgép anyahajón, egyetlen amely, többi harci, anyahajó szilárd, kilenc bombázóból, amerikai flotta, biztos pusztulástól, bombázók útjába, jelenetet rögzítette, repülő szárnyába, ellenséges repülők, pilóták arcán, ellenséges repülőszázad, Edwars Henry, Egyesült Államok Tengerészeti Akadémiáját, Grumman F4F, Gilbert Szigetek, Csendes Óceánba, Hősiességéért Butch, Franklin, Hare Nemzetközi Repülőtérré, Könnyű Ede, Hamarosan Ede, Valójában Ede, Könnyű Edére, Ugyanakkor Ede, John Rogersnek, Butch, Gilbert Szigeteknél, Michael Fletcher,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  George Gordon Lord Byron: Inez...  Akarat  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Png telefon  Tanuld meg ezt a versemet  Paul David Tripp Április 19  Hazára minden embernek szükség...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Fekete-erdő desszert  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Nagyon különös  A Megváltó szolgálatában  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Egy bizonyos határt  Mi lenne ha  Alázat  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Lóhere  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Németh László tollából  Egy lelki imádság  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Lóhere  Paul David Tripp Április 19  Alázat  Még csak most kezdődik a nap  Idő  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A Megváltó szolgálatában  Png virág  Az igazi szeretetért rendszeri...  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Hiányzik  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Akarat  Akarat  Esti kép  Nem méltó hozzád  Png telefon  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Png virág  A kételkedés kezelése  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  A Megváltó szolgálatában  Radikális szeretet  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Alázat  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Ami embereknek lehetetlen, az... 
Bejegyzés Címkék
egyik leginspirálóbb, egyik Grumman, repülőszázad gépei, repülőgép anyahajón, egyetlen amely, többi harci, anyahajó szilárd, kilenc bombázóból, amerikai flotta, biztos pusztulástól, bombázók útjába, jelenetet rögzítette, repülő szárnyába, ellenséges repülők, pilóták arcán, ellenséges repülőszázad, magányos harci, ellenség golyózáporát, japán gépekhez, másik gyulladt, bombázók megpróbáltak, kilenc bombázójuk, egyetlen menekülő, kongresszusi érdemérmet, legmagasabb katonai, első tengerész, második világháborúnak, egyik legbátrabb, légi ütközetek, másik légi, tengerbe veszett, ünnepségen ahol, chicagói gyümölcsöskert, város egyik, sikeres kapcsolatok, tisztességtelen ügyvéd, erősségei közé, volt üzlettársa, mechanikus nyúl, kutyaversenyek kulcseleme, időben csak, csőcselék szánt, ország különböző, kutyafuttatást illegálisnak, versenypályákat átalakították, egész műveletnek, versenyekről gondoskodott, minőségében foglalkozott, zsarolás miatti, egész városrészt, ügyvéd mindenkiről, korrupt ügyvéd, fiát túlzottan, legjobbat akarta, jobb jövőt, legjobb iskolákba, célját megvalósítsa, fajtáját viszont, anyagiakról gondoskodjon, legnagyobb szüksége, ezzel járó, elvesztegetett éveket, újságíró által, szövetségi államügyésszel, államügyész kieszközölt, kongresszusi képviselővel, ügyvéd vallomást, hősi tettel, saját élete, amerikai flottát, könyvet olvassa, életébe került&#8221, életét adta, életünket másokért, életünket adjuk, első lecke, életünknél többet, életünket odaadjuk, második lecke, következő &#8211, kommunikáció búvárcsövét, kutyaversenyekre, börtönbüntetésre, legfélelmetesebb, legeslegbátrabb, versenypályákat, tisztességtelen, sportkocsijában, visszavásárolta, bűnszervezetben, szélhámossággal, összezavarodott, fegyverzetbeli, elvesztegetett, államügyésszel, leginspirálóbb, hazárdjátékkal, szolgálatunkat, tulajdonképpen, átkeresztelték, mesterpilótája, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 113 db bejegyzés
e év: 375 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3158
  • e Hét: 36934
  • e Hónap: 66246
  • e Év: 254048
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.