Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A hit meglátszik
  2019-11-09 07:56:00, szombat
 
  ,,Testvérem, mit használ, ha valaki azt mondja, hagy van hite, de cselekedetei nincsenek?" Jakab 2,14

Jakab nem mondja, hogy akiről ebben a versben beszél, annak van hite, hanem csak azt állítja! Ha valóban üdvözítő hite lenne, az föltétlenül megmutatkoznék cselekedeteiben. Hite csak szavakban nyilvánul meg, és ez senkit sem üdvözít. A szavak halottak cselekedetek nélkül.

Az üdvösség nyilván nem jó cselekedetek által történik. Nem is hit és cselekedetek által! Az üdvösség olyan hit által jön létre, amely szükségszerűen jó cselekedetekhez vezet.

Akkor miért mondja Jakab a 2,24. versben, hogy ,,cselekedetekből igazul meg az ember"? Nem áll ez szöges ellentétben Pál apostol ama tanításával, hogy az ember kizárólag hit által igazul meg? Valójában ebben nincs semmiféle ellentmondás. Mindkettő igaz. Az Újszövetségben a megigazulásnak hat különböző nézőpontját találjuk:

Isten igazít meg (lásd Róm 8,33). Ő nyilvánított bennünket igaznak.

Isten kegyelme által ingyen igazulunk meg (lásd Róm 3,24). Isten meg nem érdemelt, ingyen való ajándékképpen adja nekünk a megigazulást.

Hit által igazultunk meg (lásd Róm 5,1). Akkor kapjuk meg ezt az ajándékot, ha hiszünk az Úr Jézus Krisztusban..

A vér által! (lásd Róm 5,9). Jézus Krisztus drága vére az ára annak, amit Isten a mi megigazulásunkért fizetett

Isten ereje által! (lásd Róm 4,25). Az erő, amely a mi Urunk Jézus Krisztust feltámasztotta, ugyanaz, amely a mi megigazulásunkat lehetővé tette.

Végül cselekedetekből igazultunk meg (lásd Jak 2,24). A jó cselekedetek azok, amelyek látható módon bizonyítják, hogy valóban megigazultunk.

Az emberek nem láthatják hitünket. De láthatják jó cselekedeteinket amelyek az üdvözítő hit gyümölcsei. És minden okuk megvan erre, hogy kételkedjenek hitünkben, amíg nem látnak cselekedeteket.

Ábrahám jó cselekedete az a készség volt, hogy feláldozza fiát Istennek (lásd Jak 2,21). Ráháb jó cselekedete abból állt, hogy elrejtette a kémeket (lásd 25. v.). És azért voltak ezek ,,jó" cselekedetek, mert ezeknek az embereknek az Istenbe vetett hitéről tanúskodtak. Más összefüggésben rossz cselekedetek lettek volna, nevezetesen gyilkossági kísérlet és hazaárulás.

A test halott, ha elválik a lélektől. Éppen ez a halál, a test és lélek szétválása. Ugyanígy halott a hit cselekedetek nélkül. Élettelen, erőtlen és mozdulatlan.

Az élő test azonban világosan mutatja, hogy láthatatlan lélek él benne. Ugyanígy a jó cselekedetek a látható jelei annak, hogy üdvözítő hit él ebben az emberben, még ha ez a hit láthatatlan is.

William MacDonald
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: megigazulásunkat, cselekedeteinket, cselekedeteiben, cselekedetekből, cselekedetekhez, megmutatkoznék, összefüggésben, szükségszerűen, újszövetségben, cselekedeteket, megigazulásnak, feltámasztotta, ajándékképpen, megigazultunk, kételkedjenek, cselekedetek, nyilvánított, cselekedetei, ellentmondás, megigazulást, ellentétben, nézőpontját, láthatatlan, mozdulatlan, bizonyítják, cselekedete, föltétlenül, nevezetesen, krisztusban, tanúskodtak, tanításával, gyilkossági, hazaárulás, embereknek, elrejtette, igazultunk, versben beszél, föltétlenül megmutatkoznék, szavak halottak, üdvösség nyilván, üdvösség olyan, ember kizárólag, test halott, látható jelei, Jézus Krisztusban, Jézus Krisztus, Urunk Jézus Krisztust, William MacDonald,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Neked tudnod kell  Boldog születésnapot a ma ünne...  Őrizkednünk kell...  Sose bánj semmit  Akarat  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Neked tudnod kell  Nem tudhatod  Facebookon kaptam Annuska bar...  A Megváltó szolgálatában  Popper Péter szavai  Erdőn  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Szívem  Ne kapaszkodj magasabbra,  Fekete-erdő desszert  Fehér virág  Idő  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Png ház  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nem tudhatod  Png virág  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png virág  Akarat  Popper Péter szavai  képre írva  Gonosz démon-álarc  Bounty krémes  Kövesd a cowboyt!  Szabolcska Mihály – Ákác...  képre írva  Radikális szeretet  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Leonardo da Vinci gondolata  A Megváltó szolgálatában  Alázat  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Soha ne kedvezz...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Erdőn  Png ház  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam Krisztinától  Örülök, hogy látlak!  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Png nő  Hiányzik  Miért kiabálunk amikor dühösek...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Akarat  Erdőn  Png kislány  Rátalálsz  Facebookon kaptam Krisztinától  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Gonosz démon-álarc  Nem számIt  Mindig jusson idő nevetni  Png telefon  Kerüld el az evangélium örömén...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Fekete István - Akác  Albert Einstein gondolata  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Png fotel  Facebookon kaptam  Png cica  Akarat  Sokan azt tartják  Png kislány  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Fekete István - Akác 
Bejegyzés Címkék
versben beszél, föltétlenül megmutatkoznék, szavak halottak, üdvösség nyilván, üdvösség olyan, ember kizárólag, test halott, látható jelei, megigazulásunkat, cselekedeteinket, cselekedeteiben, cselekedetekből, cselekedetekhez, megmutatkoznék, összefüggésben, szükségszerűen, újszövetségben, cselekedeteket, megigazulásnak, feltámasztotta, ajándékképpen, megigazultunk, kételkedjenek, cselekedetek, nyilvánított, cselekedetei, ellentmondás, megigazulást, ellentétben, nézőpontját, láthatatlan, mozdulatlan, bizonyítják, cselekedete, föltétlenül, nevezetesen, krisztusban, tanúskodtak, tanításával, gyilkossági, hazaárulás, embereknek, elrejtette, igazultunk, feláldozza, szétválása, gyümölcsei, különböző, macdonald, testvérem, kizárólag, ajándékot, láthatják, krisztust, világosan, élettelen, mindkettő, semmiféle, szavakban, bennünket, hitünkben, igazulunk, valójában, nincsenek, nyilvánul, hitünket, krisztus, üdvözítő, kegyelme, ugyanígy, istennek, fizetett, érdemelt, lehetővé, lélektől, halottak, történik, emberben, kísérlet, üdvösség, találjuk, látható, ugyanaz, hiszünk, amelyek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 111 db bejegyzés
e év: 373 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6480
  • e Hét: 29124
  • e Hónap: 58436
  • e Év: 246238
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.