Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Isten műve ez
  2021-02-27 07:37:13, szombat
 
  Isten műve ez

,,Mária megkérdezte az angyalt: Hogyan lehetséges ez, mikor én férfit nem ismerek?... Íme a te rokonod, Erzsébet is fiút fogant öregségére." (Lk 1,34.36)

Miért van az, hogy ilyen különös, csodálatos módon teljesíti Isten az ígéreteit?
Emlékszel Ábrahámra és Sárára? Az éltette őket egész idő alatt, hogy ígéretet kaptak egy gyermekre vonatkozóan. De ezt a gyermeket csak akkor kapták meg, amikor mindennél világosabb lett, hogy már nem lehet gyermekük. Amikor emberileg már lehetetlen volt, akkor ajándékozta meg őket Isten a megígért gyermekkel.
És ha elkezded olvasni az újszövetségi örömhírt, először egy olyan asszonyról olvasol, aki túl koros ahhoz, hogy gyermeke legyen. Azután megismerkedsz egy nővel, akinek gyermeke lesz, mielőtt még férje lenne. E két nő révén küldte el Isten a világra azokat a gyermekeket, akik után az évezredek sóvárogtak, és akiktől sorsunk függ.
Nem teszi-e Isten nehézzé a hitet? Ne gondoljunk-e arra, hogy a legtöbb ember azt fogja majd mondani, hogy ez egy ,,csodálatos történet", ők azonban nem hiszik el, legalábbis szó szerint nem?
Az igei üzenet azonban az, hogy senki nem ünnepelheti karácsonyt, ha nem hisz Istenben. Karácsony Isten műve. Az ország Isten országa. Keresztelő Jánost Isten küldte. Jézus Isten Fia. Az egész eseménysor Isten műve volt.
Ezekben a napokban a csillagon, a jászolon és a Szűzön gondolkodunk el, pedig egész idő alatt Ézsaiás egyik kérdésére kell figyelnünk: ,,Ki hitte volna el, amit hallottunk, ki előtt volt nyilvánvaló az Úr hatalma?" (53,1)
Kellemes dolog karácsonyi dalokat énekelni, beleélni magunkat annak hangulatába, és ráhangolódni a karácsonyi időszakra. Ez azonban nem elég. ,,Ki előtt volt nyilvánvaló az Úr hatalma?"
Zakariás és Erzsébet gyermekében, de még inkább Mária fiában, azt mutatta meg Isten, hogy az üdvösség tőle ered. A karácsonyi időszak arra való, hogy magasztaljuk Istent csodálatos munkáiért. Csak akkor kapunk erőt mára és reménységet a jövőre nézve, ha hittel elfogadjuk Isten művét.

Napi gondolat

A karácsonyi időszak igazi lelkületének megfelelően ,,magasztald Istent csodás munkáiért".

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: megismerkedsz, gondolkodunk, ráhangolódni, újszövetségi, lelkületének, magasztaljuk, megfelelően, reménységet, vonatkozóan, ajándékozta, gyermekeket, ünnepelheti, hangulatába, nyilvánvaló, gyermekében, kuyvenhoven, megkérdezte, karácsonyi, asszonyról, gyermekkel, világosabb, lehetetlen, elfogadjuk, gondoljunk, karácsonyt, keresztelő, eseménysor, legalábbis, figyelnünk, csodálatos, hallottunk, sóvárogtak, lehetséges, öregségére, magasztald, évezredek, éltette őket, gyermekre vonatkozóan, gyermeket csak, megígért gyermekkel, újszövetségi örömhírt, olyan asszonyról, világra azokat, évezredek sóvárogtak, legtöbb ember, igei üzenet, ország Isten, egész eseménysor, karácsonyi időszakra, üdvösség tőle, karácsonyi időszak, jövőre nézve, Emlékszel Ábrahámra, Karácsony Isten, Keresztelő Jánost Isten, Jézus Isten Fia, Andrew Kuyvenhoven,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A magukat nyílt és őszinte emb...  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Amikor 5 éves voltam,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Az élet  Testünk a szenvedélyek izzó f...  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Amikor még rangja volt...  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Esti kép  Sajnos ezt elBalogozták  Márciusi eső  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A gyomorrontás tojással is kez...  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó baby  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  A magukat nyílt és őszinte emb...  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Minden jónak végeszakad egysze...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csörög a telefonom  Facebookon kaptam  Fújjad márciusi szél . . .  Rőzsehordó nő szobra  Facebookon kaptam  A nemzet csak akkor...  Csendes éjszakán  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagy László - Szerelem emléke  Ibolya  Márciusi eső  Nemzeti  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Sajnos ezt elBalogozták  Az élet  Benned is ezerféle szín van  Amikor 5 éves voltam,  Nem kell ide békemenet  Por  A magukat nyílt és őszinte emb...  A közszereplő  Az embernek fiatal korában van  Márciusi eső  Márciusi eső  Imádkozás Krisztus értelméért  Március 15-re emlékve  Szép estét  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Paul David Tripp Március 15  Könnyáztatta asszonysorsok  Az agyat és a csontokat is erő...  1848. március 15-én  Kokárda  Kokárda  Facebookon kaptam  A halolaj és a hal még a migré...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Sötétség és világosság  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Imádkozás Krisztus értelméért  Por  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rochefoucauld - a bölcs  Alvó cica  Dóró Sándor: Tétova lét  Paul David Tripp Március 16  Facebookon kaptam  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Facebookon kaptam  Nem mindegy  Facebookon kaptam  Egyet értesz?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép Álmokat  Ted Engstrőm gondolata  Csendes éjszakán  Ne engedd el kezem!  A magukat nyílt és őszinte emb...  Nyíljatok meg  A szív és a cselekvés egységes...  Por 
Bejegyzés Címkék
éltette őket, gyermekre vonatkozóan, gyermeket csak, megígért gyermekkel, újszövetségi örömhírt, olyan asszonyról, világra azokat, évezredek sóvárogtak, legtöbb ember, igei üzenet, ország Isten, egész eseménysor, karácsonyi időszakra, üdvösség tőle, karácsonyi időszak, jövőre nézve, megismerkedsz, gondolkodunk, ráhangolódni, újszövetségi, lelkületének, magasztaljuk, megfelelően, reménységet, vonatkozóan, ajándékozta, gyermekeket, ünnepelheti, hangulatába, nyilvánvaló, gyermekében, kuyvenhoven, megkérdezte, karácsonyi, asszonyról, gyermekkel, világosabb, lehetetlen, elfogadjuk, gondoljunk, karácsonyt, keresztelő, eseménysor, legalábbis, figyelnünk, csodálatos, hallottunk, sóvárogtak, lehetséges, öregségére, magasztald, évezredek, csillagon, kérdésére, mindennél, munkáiért, emlékszel, teljesíti, emberileg, gyermekük, karácsony, gyermeket, időszakra, ábrahámra, ígéreteit, gyermekre, gyermeke, örömhírt, erzsébet, elkezded, zakariás, gondolat, istenben, napokban, ígéretet, énekelni, megígért, történet, jászolon, üdvösség, magunkat, beleélni, kellemes, akiktől, világra, mielőtt, hatalma, mondani, sorsunk, nehézzé, ismerek, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 77 db bejegyzés
e év: 223 db bejegyzés
Összes: 35788 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 230
  • e Hét: 1434
  • e Hónap: 11845
  • e Év: 130937
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.