Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 109 
Az Úr kezében
  2022-02-28 09:59:57, hétfő
 
  Uram!

Ezt a gyönyörű Földet adtad otthonunknak.
Mélyébe mérhetetlen kincseket rejtettél.
Képessé tettél, hogy megértsük művedet,
megkönnyítsük munkánkat, száműzzük az
éhséget és betegséget. Mi kiássuk a kincseket,
hogy azokat eltékozoljuk.
Belőlük a pusztítás félelmetes eszközeit faragjuk,
hogy azokkal leromboljuk, mit más ember épít,
míg azok ellenem nem fordulnak és elpusztítanak
engem, és gyermekeim.
Uram! Engedd, hogy társaid legyünk az alkotásban!
Megértsük és megszépítsük a Te kezed munkáját,
hogy ez a mi bolygónk a békesség, a bőség,
a boldogság és szépség biztos otthona lehessen.

/Részlet Szent-Györgyi Albert Psalmus Humanusából/





 
 
0 komment , kategória:  A mi Földünk  
Ne várj rám
  2022-02-28 09:57:01, hétfő
 
  Andrássy Réka

Ne várj rám többé. Elfáradtam nagyon.
A világ végén ülök egy rozoga padon
és lábamat lóbálom a semmi felett.
Ülök itt magamban kettőnk helyett.
Az ember nem felejt könnyen.
( Mindig meglepődök, hogy van még könnyem. )
Fázik a talpam, égeti a semmi.
Mégsincsen kedvem mozdulni, menni.
Ringatózom, mint egy kisgyerek,
mellettem a Magány szendereg.
Hiányokat szuszog és hízik a fájó nincseken.
Félek, hogy felébred és a semmibe lök hirtelen.





 
 
0 komment , kategória:  A mi Földünk  
Skorpió
  2022-02-28 06:29:59, hétfő
 
  Skorpió:

Ők a legkíváncsibbak. Mindig megérzik, hogy melyik üzlet lesz számukra a kedvező.
Az év hátralévő részében hűséges és védelmező gazdája segíteni fog abban, hogy
a Skorpió gazdaggá váljon, de előtte még jó párszor próbára teszi.


A Skorpió nőt nem könnyű kezelni

skorpió nő horoszkópLeginkább azért, mert a hangulata meglehetősen gyakran változik. A Skorpió nő ugyanakkor bámulatosan vonzó, titokzatos, és vonzerejével szinte megbabonáz. Azt már kevésbé szereti, amikor szembesítik a hibáival, hajlamos lehet az első probléma jelentkezésekor menekülőre fogni. Nagyra értékeli a párkapcsolatot és a párját is, de a függetlenség talán még fontosabb a számára. Ha nem kapja meg, csapdában érzi magát. Finoman szólva sem lehet rá mondani, hogy született társalkodónő lenne, még akkor sem képes kötetlenül csevegni, ha egyébként nagyon jól érzi magát a kapcsolatban. Nagyon mélyen érez, de inkább elrejti az érzelmeit, mert attól tart, gyengének és sebezhetőnek tűnhet mások szemében.

A Nyilas nő a legfüggetlenebb

nyilas nő horoszkóp szabadságA Nyilasról úgy tartják, nagyon szeret utazni, és szinte küldetésének érzi, hogy egyedül járja be a világot. A Nyilas nő legtöbb problémáját az alkalmazkodás okozza, ezért sem könnyű neki gyökeret ereszteni és tartós párkapcsolatban élni. Hajlamos lehet megfeledkezni a másik ember érzéseiről, mert inkább magára figyel. Nem lehet azt mondani, hogy képtelen kapcsolatot kötni, vagy menekülne a házasságtól és a családalapítástól, de az biztos, az együttélés során is mindenképpen szeretné a függetlenségét megőrizni. Nem viseli a kötöttségeket, akkor pedig végképp rosszul érzi magát, szinte megfullad a kapcsolatban, ha érzelmileg vagy anyagilag függ a párjától. A szabadságra talán mindenki másnál jobban vágyik.

Mérleg: Valaki próbára teheti a nagylelkűségedet a hét első felében, ugyanis olyasmit kérhet, ami már számodra is túlzás. Még mielőtt döntesz, alaposan gondold át, hogy rád milyen hatást gyakorol ez a dolog, valamint figyelj oda arra, hogy ne vállalj túl nagy kockázatot és terhet! Ne feledd, hogy olykor jobb valaminek az elején nemet mondani, mint később sok időt elpazarolni egy probléma megoldására!

A hét további napjaiban feszültté tehet, hogy nem látod minden erőfeszítésed azonnali eredményét. Légy türelmes és kitartó, mert nem veszik el a befektetett munkád, hamarosan pedig megkapod, amire vágysz! Ha felújítást, átalakítást, vagy rendrakást tervezel, akkor erre tökéletes lesz a hét második fele, főleg akkor, ha ezáltal sok időt tölthetsz a szabadban.

Skorpió: Izgalmakra és fordulatokra számíthatsz a magánéletedben a hét első felében. Mindez elsősorban a személyes kapcsolataidat érinti. Mivel ez egy ponton hatással lesz egy olyan viszonyodra, amelytől a jóléted és a boldogságod függ, ezért muszáj odafigyelned a megnyilvánulásaidra, és jusson eszedbe, hogy neked sem kell megvívnod minden csatát! Majd később lesz alkalmad helyére tenni a dolgokat.

A hét folytatásában kiegyensúlyozottá és szeretetteljessé válhat a magánéleted, ezt pedig csak jobbá teheti az, hogy kicsit több minőségi időt tölthetsz a számodra fontos emberekkel. A hét második felében nemcsak feltöltődhetsz és kikapcsolódhatsz, hanem még remek ötleted is támadhat.

Nyilas: Új ismeretség, vagy barátság teheti izgalmassá, vagy frissítheti fel a mindennapjaidat a hét első felében, ez pedig különleges élménnyel vagy lehetőséggel tehet gazdagabbá. Olykor egy ilyen változás olyasmit is kihoz az emberből, amire nem lehet előre felkészülni, és ami miatt később teljesen más megvilágításba kerülnek bizonyos dolgok.

A hét második felében bebizonyíthatod egy hozzá közel álló személynek, hogy mennyire törődsz vele és számíthat rád. Ugyanakkor ez az időszak arra is remek alkalom, hogy rendezz egy korábbi félreértést, esetleg egy régi vitát, ami után tiszta lappal kezdhettek a másik féllel. Emellett egy új elkötelezettséget is hozhatnak számodra ezek a napok.

Mérleg: Az angyalok szerint a héten nagyon jól tudod, hogy mit és hogyan kell tenned annak érdekében, hogy sikerrel zárd a dolgaidat. Bár senki sem akar segíteni neked, mert nem szeretnének felelősséget vállalni, ez téged mégsem zavar, mivel megvan a tudásod és a tapasztalatod ahhoz, hogy könnyedén és tökéletesen megoldd minden feladatodat.

Ha van párod, akkor az angyalok azt tanácsolják, hogy otthonülés helyett inkább menjetek moziba, színházba, kiránduljatok, és élvezzétek ki a hétvége minden pillanatát!

Skorpió: Azt tanácsolják neked az angyalok, hogy próbálj kicsit pozitívabban hozzáállni bizonyos emberekhez és helyzetekhez a héten, ha úgy érzed, hogy senkiben sem tudsz igazán megbízni, mert attól félsz, hogy valaki azonnal hátba szúr, ha csak egy kicsit is lankad a figyelmed!

Ez azért fontos, mert ha nem hagyod, hogy ezek a kételyek eluralkodjanak rajta, akkor a világ is kinyílik előtted, ami azt jelenti, hogy új lehetőségek, élmények és tartós kapcsolatok várnak rád. Ne feledd, hogy a változtatás és a választás csak rajtad múlik! Ha igazi vágyat érzel ezekhez, akkor már csak rá kell lépned az ezekhez vezető útra.

Nyilas: Azt üzenik az angyalok, hogy többnyire helyesnek bizonyulnak a megérzéseid, amelyekre a héten is számíthatsz, ugyanis gyanút fogsz, amikor valaki túl sok szépet és jót ígérő ajánlattal áll eléd.

Emellett az angyalok azt tanácsolják, hogy a napokban gondold át, hogy mi jut eszedbe a szerelemről, a családról, a boldogságról, az érzelmi kiteljesedésről, valamint vizsgáld meg, hogy mit teszel ezek eléréséért! Ugyanígy foglalkozz azzal is, hogy hogyan érheted el a vágyott céljaidat, álmaidat! Mindennek azért jött el az ideje, mert ez a hét tökéletes alkalom arra, hogy új irányba fordítsd az életedet.

Mérleg

Ahhoz, hogy sikeres legyél, rendkívül fontos, hogy visszanyerd az önbizalmadat és az önbecsülésedet. Értékeld a képességeidet, fordulj befelé, vedd számba a pozitív tulajdonságaidat, ne foglalkozz mások kritikáival. Így újra kapcsolatba kerülsz a belső igazságoddal, friss, megújult erővel indulhatsz újra útnak. Ne kritizáld önmagad, add fel a harcot, az elérhetetlen mércék felállítását, és ami a legfontosabb, hogy ne hasonlítsd magad másokhoz. Járd a saját utadat.

Skorpió

Olyan híreket kapsz, amelyek segíteni fognak abban, hogy rendbe tedd a kavargó gondolataidat, és felállíts egy megfelelőbb stratégiát. Minden lépésed most a legfőbb célodat kell szolgálja, ne térj le a kijelölt útról. Megtörténhet, hogy egy számodra fontos információkat tartalmazó levelet, e-mailt vagy telefonhívást kapsz, ezért figyelj jobban a mostanában hozzád érkező üzenetekre. Másrészt figyelj a hozzád közel állókkal folytatott beszélgetésekre, és próbáld külső szemlélőként hallgatni, amit mondasz: sok választ találhatsz a kérdéseidre.

Nyilas

Ez a megfelelő időszak arra, hogy rendet tegyél a fejedben, és felállítsd a fontossági sorrendet. Lehet, hogy sok álmod már elavult, mások pedig időközben valóra váltak, és nem is vetted a változást figyelembe. Állj meg egy pillanatra, és nézd át az életedet, idézd fel a szenvedélyeidet, azokat a törekvéseket, amelyeket esetleg magad mögött hagytál, és kezdj el újra álmodozni. Haladj magabiztosan az úton, ne engedd, hogy a közben felmerülő konfliktusok lelombozzanak.





 
 
0 komment , kategória:  Ezoteria  
Merni kell
  2022-02-28 06:19:35, hétfő
 
  Merni kell! Ezen múlik minden! Ha belül félünk is néha egy kicsit,
ha nem is hiszünk egészen abban, hogy sikerülni fog, akkor is
merni kell! Különben végünk van.

Wass Albert,





 
 
0 komment , kategória:  Gondolatok 7.  
Nyugi
  2022-02-28 06:16:16, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Humor 3.  
Soha többé
  2022-02-25 10:55:11, péntek
 
  Az emberiségnek véget kell vetnie a háborúnak,
különben a háború vet véget az emberiségnek.

J. F. Kennedy





 
 
0 komment , kategória:  A mi Földünk  
Függöny
  2022-02-25 06:33:31, péntek
 
  Nem látnak.
Pedig láthatnának.
Láthatnák, milyen vagyok.
Szívesen megmutatom.
De minek mutassam meg?
Mi értelme?
Nem értenek.
Pedig érthetnének.
Megértenék, milyen vagyok.
Szívesen megmutatom.
De minek mutassam meg?
Mi értelme?
...
Látni nem szemmel kell.
Megérteni nem aggyal kell.
Zongorázni nem kézzel kell.
Teljes szív kell hozzá.
Különben üres, meddő és sivár.
Mert nem adatik meg szív nélkül
senkinek az ajándék.

Gyémántbogár blog





 
 
0 komment , kategória:  Animált GIF 1.  
Gyermek arc
  2022-02-25 06:24:41, péntek
 
  A gyerekek azzal a bizalommal születnek Hozzád,
hogy szeretni fogod őket, ezért bármit is csinálsz,
bárhogyan is bánsz velük, nekik az a szeretet.
Ha kegyetlen vagy velük, azt fogják hinni, az a szeretet.
Ha kiabálsz velük, azt fogják hinni, az a szeretet.
Ha nem törődsz velük, azt fogják hinni, az a szeretet.
Ha otthagyod őket, azt fogják hinni, az a szeretet.
És ha kedves vagy velük, azt fogják hinni, az a szeretet.
És ha gyengéd vagy velük, azt fogják hinni, az a szeretet.
És ha figyelsz rájuk, azt fogják hinni, az a szeretet.
És ha szorosan átöleled őket, azt fogják hinni, az a szeretet.
Mert nem tudunk semmilyen létező dologra rámutatni és
azt mondani,
Ez a szeretet; ezért Te fogod megtanítani nekik minden nap,
amikor velük vagy, hogy mi az.
És majd egy napon, amikor valaki úgy fog velük bánni,
ahogyan Te bántál velük, azt fogják mondani,
Ez a szeretet! Ezért tanítsd őket jól.
Bármit is tanítottak Neked mások.

Iain S. Thomas





 
 
0 komment , kategória:  Gyermekek 3.  
Istenke vedd térdedre édesanyámat
  2022-02-23 13:57:06, szerda
 
  Istenke, vedd térdedre édesanyámat,
ringasd szelíden, mert nagyon elfáradt,
ki adtál életet, adj neki most álmot,
és mivel ígértél, szavadat kell állnod,
mert ő mindig hitt és sose kételkedett,
szájára suttogva vette a nevedet.
Én nem tudom felfogni, hogy többé nincsen,
s szemem gyöngye hogy a semmibe tekintsen,
hová a fény is csak úgy jár, hogy megtörve:
helyettem nézzél be a mély sírgödörbe,
próbálkozz, lehelj oxigént, tüdőd a lomb!
Nem is válaszolsz, kukac-szikével boncolod,
amit összeraktál egyszer végtelen türelemmel,
csak csont, csak por, ami volt valamikor ember,
mivel nem csak Minden vagy: vagy a Hiány,
magadat operálod e föld alatti ambulancián.
Mi mit nyel el a végén, fásultan szitálod
a semmiből a semmibe a létező világot,
anyát és gyereket, az élőt s a holtat,
s mert Te teremtetted, nem is káromolhat,
csak sírhat vagy könyöröghet, hogy adj neki békét,
nem tudjuk, hogyan kezdődött, de tudjuk a végét;
én sem káromollak, hallgasd meg imámat:
Istenke, vedd térdedre édesanyámat!.

Csukás István





 
 
0 komment , kategória:  Versek 4.  
Nasi
  2022-02-23 13:46:08, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Finomságok 1.   
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 109 
2022.01 2022. Február 2022.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 109 db bejegyzés
e év: 1098 db bejegyzés
Összes: 34593 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3455
  • e Hét: 25745
  • e Hónap: 48012
  • e Év: 180566
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.