Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az év bukásai
  2013-12-31 11:16:24, kedd
 
  2013.12.31.
Az év bukásai


Három listánk lesz az idén - illetve annyit tököltünk, hogy átnyúlik majd jövőre. Szilveszterre itt vannak a legnagyobb bukások, illetve vesztesek, kár, hogy nem lehet rajtuk túl nagyokat röhögni. Próbáltunk meríteni mindenhonnan, de hát valahogy a legtöbb muníciót derék kormányunk és még derekabb holdudvara adta.

Magyarország

Nagyjából az ezredforduló óta csúszunk a lejtőn lefelé, a nyolc év elkúrásai és korrekciós kísérletei után nagy volt a várakozás, hogy nem kis részben a gátlástalan populizmussal elért kétharmaddal olyat tesz Viktor, ami az országnak is jó. Hamar kiderült, hogy erről szó nincs, de az csak később lett világos hogy a fiúknak a beteg nép csak eszköz a saját céljaik eléréséhez. Nem arról van szó, hogy hatalom kell a lopáshoz, ez megvolt az elődöknél is, csak azok bénábban csinálták: náluk sok kiskirály nyúlt, míg most a felülről vezérelt, az állam minden részegységébe beépült rablóbirodalom működik. Ami friss: ezt pont leszarják az emberek. Égen-földön nincs olyan erő, mely megakadályozhatná az elmúlt 25 év legkártékonyabb maffiakormányát abban, hogy további négy évre bebetonozza magát, ami azért nagy szopó, mert miután a nullás évek ment a lecsóba, most egy újabb évtizedet baszunk el tokkal vonóval. Gyerekeink esélyeinek már reszeltek, ők érthető módon döntően a külföldben gondolkodnak, de ha ez így megy tovább, unokáinknak is kampó.

A normális jegybank

Márciusban beszabadult a félnótás pöttyös seggű a jegybankba, kiszórta a picsába, vagy ellehetetlenítette a szakembergárda közel felét, poziba ültette a még nála is nagyobb dilettánst, ész nélkül vágta a kamatot, de legalább mákja volt, a világméretű pénzpumpa miatt a fagyi még nem nyalt vissza. Adófizetői pénzből meglocsolta ingyen pénzzel a cégeket, eredménye még kérdéses, de ha kamatot kell jövőre emelni, akkor ez is nagy elkúrás.

Bajnai

Sajnáljuk, jól vezette volna az országot, de politikusként ritka nagyot taknyolt. A helyett, hogy őszintén osztotta volna a kormány szarságait és mondta volna korrekt építő szakértői javaslatait, nagyrészt védekezett az állandó lejáratások ellen. Amikor meg kampányolni kezdett, épp az egykulcsos adó kinyírására tett, ami túl szofisztikált kérdés a primitív választónak. Politikai kommunikációból megbukott, Gyurcsány is magasan veri, így teljesen esélytelen, mehet a süllyesztőbe, profibb alternatívát kérünk.

Trafikmutyi

A pitiánerség és a hozzá nem értés kicsiny sűrítménye volt a trafikmutyi, amit még a legvéresszájúbb fideszesek is gázosnak tartanak - hőn szeretett Heti Válaszunk az év blamázsának választotta. Azért blamázs inkább a foci válogatott teljesítménye volt, a trafik inkább afféle rablásféle. Lenyúltak egy komplett piacot, és újraosztották a cimboráknak - konkrétan a CBA felügyelőbizottsági tagjai, vidéki kiskirályok és még néhány elcseszett nímand között, az a pár hülye, aki komolyan gondolta, hogy ebből fog élni, megkapta a maradékot. Hiába ugatta mindenki, hogy nem fog működni, a legtöbb trafikból nem lehet majd megélni, szartak rá, most meg, amikor kiderült, hogy tényleg nem gyerebe a dolog, a benzinkutakról és hipermarketekből - ahol ment a szekér - kibaszarintják a trafikosokat.

Devizahitelesek

A legnagyobb hülyítés a rezsicsöki mellett, csak ez éppen a kormányon kívül még rövid távon sem jó senkinek. Több százezer ember lett behülyítve, hogy nem kell aggódni - és törleszteni - meg lesz oldva a probléma, a köcsög bankok majd kifizetnek mindent. Több százezer ember lett felidegesítve, mert az ő forinthitelükkel nem törődött senki - vagy épp semmilyen hitelük nem lévén nettó finanszírozóként jelentek meg a történetben. Eredmény: a Kúria szerint van olyan, hogy devizahitel, adós fizess. A kormány meg röhög a markába, hiszen már csak három hónapot kell kibekkelni semmittevéssel és mellébeszéléssel, és jön a választás.

Pénztárgépcsere

Az ötlet, ami néhány országban már bejött, és elvileg itthon is működhetne: valamennyi pénztárgéphasználat adatait össze kell futtatni, elemezni, azt meglátjuk mi lesz. Csak azt felejtették el a fiúk, hogy ezt a példaként említett országok nem fél év alatt rántották össze. De mi majd igen. Hogyne. Eredmény: az eredeti határidőhöz képest féléves csúszással se áll az átállás sehogy, mert nincsenek meg a gépek. A nagy pofával betervezett 95 milliárd forintból egy kanyi nem jött be, annyi határidő és határidő-módosítás volt, hogy ember nem ismeri ki magát a szabályokon. Fennállt annak lehetősége, hogy a töketlenkedés miatt patikák és benzinkutak fognak bezárni tömegével. Miért is nem volt jó a sokak által javasolt 2014 januári átállás? Sose tudjuk meg.

Márciusi hóhányás

A rendkívüli havazásra március közepén nem lehet felkészülni, ez egyértelmű. De amit a Belügymin. csinált, az eléggé szánalmas. Az egy dolog, hogy az autópálya-kezelő hagyta felmenni a sztrádára az autókat - tegye fel a kezét, aki tudja, kit rúgtak ki emiatt -, de amikor kilométer hosszan elakadtak a szerencsétlenek, a BM fél napos késéssel kezdett intézkedni. SMS-ben. Az eredmény szánalom, annyi pozitívuma volt a történetnek, hogy megmutatkozott a hétköznapi segíteni akarás: a környékbeli lakosok maguk kezdtek menteni és kaját hordani az ottragadtaknak. És a mémek. Azok még ma is ütnek.

A nem seggnyaló sajtó

Elképesztő hatékonysággal zajlott a média narancsosítása, már nagyítóval kell keresni a valós információkat közlő sajtótermékeket, alig maradt tér a mindent elöntő kormánypropaganda mellett. A közmédia gusztustalanabbul tájékoztat félre, mint a hírtévé és az echo együtt, a Napi Gazdaság sem kritizál, mióta megvette a Századvég és a tévékettőt is valszeg megkaparintotta a fideszes háttérhatalom. Legalább elindult a Poszt és a Forbes, de előbbi ki is purcant néhány hét után.

Sólyom

Az év vicce is lehetett volna, de néhány majom és több ezer álmodozó komolyan gondolta. Elsőre nyilvánvaló volt, hogy esélytelen az egész, kivéve, ha van olyan lúzer, aki arra élvez, hogy naponta milliárdokat bukjon. Döbbenetes volt a médiahájp, de aztán kiderült, nem akadt megfelelő palimadár, röhejes körülmények között, börtöntöltelékek gyűrűjében került méltó nyughelyére a szép magyar madár.

Vak komondor

A manifesztálódott hányadék. Egy faszi üti-veri volt nejét és részegen szétveri az élettársa koponyáját, majd azt hazudja, hogy a nő pofára esett. A tag, akiről kiderül, mit csinált, maga kreál blogot önnön fényezésére olyan átlátszó módon, hogy az fáj. Egy erőszakkal gyanúsított képviselőt kirúg a pártja, de nem hajlandó lemondani képviselői tisztségéről, hanem beül a Parlament üléstermébe, felmarkolja a tiszteletdíjat, az utazási költségeket és még polgármester is marad. Ez külön-külön is gusztustalan, együtt azonban már nem is önthető szavakba.

http://mentalisdeficit.blog.hu/2013/12/31/az_ev_bukasai
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: manifesztálódott, forinthitelükkel, börtöntöltelékek, mellébeszéléssel, finanszírozóként, hipermarketekből, maffiakormányát, megkaparintotta, legvéresszájúbb, szerencsétlenek, sajtótermékeket, legkártékonyabb, kommunikációból, pénztárgépcsere, devizahitelesek, mentalisdeficit, semmittevéssel, hatékonysággal, szakembergárda, kibaszarintják, megmutatkozott, ottragadtaknak, narancsosítása, tiszteletdíjat, benzinkutakról, rablóbirodalom, teljesítménye, politikusként, töketlenkedés, felidegesítve, részegységébe, újraosztották, szilveszterre, szofisztikált, populizmussal, információkat, legnagyobb bukások, legtöbb muníciót, lejtőn lefelé, gátlástalan populizmussal, csak később, saját céljaik, felülről vezérelt, állam minden, nullás évek, újabb évtizedet, külföldben gondolkodnak, normális jegybank, félnótás pöttyös, szakembergárda közel, világméretű pénzpumpa, kormány szarságait, Heti Válaszunk, Napi Gazdaság,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alázat  Szép estét  Png ház  Egy hatékony szolga  Png csokor  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Szép estét kedves látogatóimna...  Neked tudnod kell  Az engedelmesség miért nem vál...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png ház  Örülök, hogy látlak!  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Popper Péter szavai  Mai harmónia kártyám  Png telefon  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Alázat  Png virág  Adakozás  Rátalálsz  Paul David Tripp Április 21  Elköszönt  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Soha ne kedvezz...  Szép estét  Fekete István - Akác  Paul David Tripp Április 20  Adakozás  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Akarat  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Alázat  George Byron - Ahogy itt jár -...  Akarat  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Nagyi telefonál  Png fotel  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Bounty krémes  Kövesd a cowboyt!  Nagyon különös  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam Annuska bar...  A sors  George Byron - Ahogy itt jár -...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Szívem  képre írva  Neked tudnod kell  Reggel van  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  A másik dolog,  Nagyi telefonál  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png cica  Tanuld meg ezt a versemet  Hiányzik  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Fekete István - Akác  Png rózsa csokor  Szép estét kedves látogatóimna...  A jó emberek mindig szépek mar...  Mai harmónia kártyám 
Bejegyzés Címkék
legnagyobb bukások, legtöbb muníciót, lejtőn lefelé, gátlástalan populizmussal, csak később, saját céljaik, felülről vezérelt, állam minden, nullás évek, újabb évtizedet, külföldben gondolkodnak, normális jegybank, félnótás pöttyös, szakembergárda közel, világméretű pénzpumpa, kormány szarságait, állandó lejáratások, primitív választónak, legvéresszájúbb fideszesek, foci válogatott, trafik inkább, komplett piacot, legtöbb trafikból, legnagyobb hülyítés, rezsicsöki mellett, kormányon kívül, köcsög bankok, példaként említett, eredeti határidőhöz, átállás sehogy, nagy pofával, töketlenkedés miatt, sokak által, rendkívüli havazásra, eléggé szánalmas, autópálya-kezelő hagyta, eredmény szánalom, hétköznapi segíteni, környékbeli lakosok, média narancsosítása, valós információkat, mindent elöntő, közmédia gusztustalanabbul, echo együtt, fideszes háttérhatalom, szép magyar, manifesztálódott hányadék, faszi üti-veri, élettársa koponyáját, erőszakkal gyanúsított, utazási költségeket, manifesztálódott, forinthitelükkel, börtöntöltelékek, mellébeszéléssel, finanszírozóként, hipermarketekből, maffiakormányát, megkaparintotta, legvéresszájúbb, szerencsétlenek, sajtótermékeket, legkártékonyabb, kommunikációból, pénztárgépcsere, devizahitelesek, mentalisdeficit, semmittevéssel, hatékonysággal, szakembergárda, kibaszarintják, megmutatkozott, ottragadtaknak, narancsosítása, tiszteletdíjat, benzinkutakról, rablóbirodalom, teljesítménye, politikusként, töketlenkedés, felidegesítve, részegységébe, újraosztották, szilveszterre, szofisztikált, populizmussal, információkat, háttérhatalom, ezredforduló, mindenhonnan, trafikosokat, gusztustalan, milliárdokat, kétharmaddal, magyarország, alternatívát, tisztségéről, süllyesztőbe, gondolkodnak, polgármester, történetnek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 754
  • e Hét: 14984
  • e Hónap: 26095
  • e Év: 179591
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.