Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Itt a rezsibiztos újabb ötlete, amivel megint csak drágulás
  2014-01-28 19:40:28, kedd
 
 
Itt a rezsibiztos újabb ötlete, amivel megint csak drágulás jöhet

2014. január 28., kedd 5:22 Pénzcentrum.hu



A rezsibiztos megemelné az ingyenes készpénzfelvétel felső határát és havi kettőről négyre bővítené a pénzfelvételi lehetőségek számát is, miután egyébként több bank is emelt díjain az eredeti készpénzfelvétel bevezetésével párhuzamosan.



Németh Szilárd, a rezsicsökkentésért felelős képviselő tovább csökkentené a bankolási költségeinket. De a valóságban már ez ingyenes készpénzfelvétel eredeti formája is drágította több pénzügyi tranzakció díját. Ahogy a Pénzcentrum elsőnek megírta a legnagyobb magyar bank is eltörölte a készpénzfelvételhez kapcsolódó akcióit.

Lépett az OTP: kemény válasz az ingyenes készpénzre

A pénzügyi rezsicsökkentés bizonyosan nem oldható meg egyszerűen a készpénzfelvétel ingyenessé tételével. A hitelintézetekhez több szálon is kapcsolódunk. Sokunknak hitele van vagy szeretne némi pénzt félretenni, de még a boltokban is banki terminálokon keresztül vásárolunk. Ez utóbbi ára akkor is beépül a termékek árába, ha csak kevesen használnak kártyát, hiszen az elektronikus fizetés áthárítása törvényi akadályokba ütközne. Így vagy úgy tehát valahogy mindenképp meg fogjuk fizetni egy olyan intézkedés árát, ami tovább csökkenti a bankok bevételét. Ha nem a készpénzfelvételek díjai emelkednek, akkor más folyószámlához kapcsolatos költségek. Ha ezeket sem engedi a kormány, akkor majd a hitelesek, betétesek vagy a boltok termékeiben mindannyian megfizetjük az intézkedés költségeinek a többszörösét. Különösen igaz ez a jelenlegi helyzetben, amikor alig van az árakat lefelé mozgató verseny a bankok között, amiről részben épp a kormányzat eddigi lépései tehetnek.

Mi a helyzet a többi rezsivel?
A lakossági rezsidíjak területén - a szolgáltatás jellegéből fakadóan - hagyományosan erős árfelügyelet érvényesül, ennek betudhatóan jóval kisebb az esélye az olyan közvetlen egyéb, "beszivárgó" áremelésekre, amelyek a pénzügyi rezsicsökkentés területén megjelenhetnek. Ettől függetlenül a megfelelő gazdasági alapot nélkülöző díjvágások, értsük ez alatt, hogy a szolgáltatás teljes költségét nem fedező díjak megállapítása, hosszú távon szintén az árak emelkedését okozhatják. Egyrészt az elmaradó beruházások később halmozottan megjelenő igényként jelentkezhetnek, másrészt pedig a keresztfinanszírozási elemek beépülésével a termelési szektor rezsidíjának növekedése a termékek áremelkedését okozhatják.


De vajon min változtathat Németh újabb ötlete?

Két részre kell bontani a kérést. A 150 ezres limit emelése egyrészt azoknak kedvez, akiknek lehetősége van ennyi készpénzt elkölteni havonta (a magyar átlagfizetésből és annak torzulásaiból arra lehet következtetni, hogy kevesen lehetnek ilyenek), másrészt tovább torzítja a pénzügyi szokásainkat azzal, hogy méginkább a papírpénz irányába terel mindenkit. A ténylegesen rászoruló családoknak ritkán van szüksége ekkora pénzösszegre, így őket nem is igazán érintené kedvezően ez a változás.

A készpénzfelvételek számának növelése ezzel szemben akár még jó ötlet is lehetne. Bár a bankoknak jelenthet nagyobb költséget a gyakoribb készpénzfelvétel, de igazából ez akár a kártyahasználatot is növelheti. A gyakori ingyenes készpénzfelvétellel nem kellene az ügyfeleknek a hónap elején nagyobb összeget felvennie, így gyakrabban használhatná a kártyáját, hiszen nincs kényszer rá, hogy mindenképp elköltse a már felvett összeget. Csak annyit vehetnénk fel, amennyire biztosan szükségünk van végszükségben meg még mindig ingyen férhetnénk hozzá a folyószámlán tartott pénzünkhöz. Ezzel kamatokat se veszítenénk és a pénzügyeinket is biztonságosabban tervezhetnénk.

A készpénzfelvétel ingyenessé tétele helyett egyébként is hasznosabb lenne az internetbank és az elektronikus pénzügyi szolgáltatások népszerűsítése. Számításaink szerint, nagyságrendekkel többet lehetne spórolni havonta, mint a rezsibiztos átgondolatlan ötleteivel. Normál használat mellett például 10 ezer forintos különbség van a számlavezetési díjak között, attól függően, hogy inkább fiókban vagy online intézzük el pénzügyeinket.

Tízezreket spórolhat évente a magyarok többsége, ha ezt tudja

Ebben ingyenes lehetne akár a hiteltörlesztők utalása (sokan például azért fizetnek több száz százalékos THM-mel még ma is vissza hiteleket a gyorskölcsönt nyújtó pénzügyi vállalkozásoknak, mert nincs bankszámlájuk), díjmentes csoportos beszedés és egy olcsó bankkártya. Emellett pedig támogathatná a kormány olyan internetbankok fejlesztését is, amit könnyen megtanulnak az idősek is. Az alapszámla ötlete sem új, az európai parlament már rég foglalkozik vele. Ez egy úgynevezett fapados számlát jelentene mindenkinek kedvezően feltételekkel, de korlátozott tudással. Valójában tehát lenne igazi alternatívája a pénzügyi rezsicsökkentésnek, méghozzá olyan, ami nem napokon belül emeli meg egyébként is drága bankolási költségeinket.


http://www.penzcentrum.hu/ongondoskodas/itt_a_rezsibiztos_ujabb_otlete_amivel_meg int_csak_dragulas_johet.1039034.html?utm_source=penzcentrum&utm_medium=mail&a mp;utm_campaign=hirlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: nagyságrendekkel, vállalkozásoknak, készpénzfelvétel, biztonságosabban, rezsicsökkentés, jelentkezhetnek, hiteltörlesztők, átlagfizetésből, megjelenhetnek, szolgáltatások, folyószámlához, internetbankok, számlavezetési, népszerűsítése, tervezhetnénk, pénzügyeinket, ongondoskodas, végszükségben, feltételekkel, átgondolatlan, megállapítása, költségeinket, bevezetésével, gyorskölcsönt, pénzfelvételi, hagyományosan, torzulásaiból, következtetni, áremelkedését, bankszámlájuk, alternatívája, költségeinek, többszörösét, szokásainkat, áremelésekre, elektronikus, rezsibiztos újabb, rezsibiztos megemelné, ingyenes készpénzfelvétel, pénzfelvételi lehetőségek, eredeti készpénzfelvétel, bankolási költségeinket, legnagyobb magyar, ingyenes készpénzre, pénzügyi rezsicsökkentés, készpénzfelvétel ingyenessé, hitelintézetekhez több, termékek árába, elektronikus fizetés, olyan intézkedés, bankok bevételét, boltok termékeiben, Németh Szilárd,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A fenyő nem szép fa, (...)  Idézetek a barátságról  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Tehetségtelen gyerek nincs.  Viharban csak az a fa marad ál...  A Mester kezének érintése  Miért nem menti meg Jézus...  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Pillangó  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam Krisztinától  Esti kép  Próbálkozni kell ahhoz,  Szép estét kedves látogatóimna...  Palóc Grand Canyon  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  Alakot vált...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Különös!  Környezetvédelem  Az Európai Unió is foglalkozik...  Rögtön puha Mézes Krémes  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  Föld napja április 22  Esti kép  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Becsüld meg azt amid van,...  Beney Zsuzsa - Álom  képre írva  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam  Ahogy emelkedik a rezgés...  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Két tekintet van  képre írva  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Föld napja április 22  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Jó éjt  Föld napja április 22  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  képre írva  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Jó éjt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Életművészet  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  Nehezen engedem  Minden szülő a lényével nevel.  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Különös!  Facebookon kaptam  Különös!  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Búzaszentelés 
Bejegyzés Címkék
rezsibiztos újabb, rezsibiztos megemelné, ingyenes készpénzfelvétel, pénzfelvételi lehetőségek, eredeti készpénzfelvétel, bankolási költségeinket, legnagyobb magyar, ingyenes készpénzre, pénzügyi rezsicsökkentés, készpénzfelvétel ingyenessé, hitelintézetekhez több, termékek árába, elektronikus fizetés, olyan intézkedés, bankok bevételét, boltok termékeiben, intézkedés költségeinek, jelenlegi helyzetben, árakat lefelé, bankok között, kormányzat eddigi, többi rezsivel, lakossági rezsidíjak, szolgáltatás jellegéből, olyan közvetlen, megfelelő gazdasági, szolgáltatás teljes, árak emelkedését, elmaradó beruházások, termelési szektor, termékek áremelkedését, magyar átlagfizetésből, pénzügyi szokásainkat, papírpénz irányába, ténylegesen rászoruló, bankoknak jelenthet, gyakoribb készpénzfelvétel, gyakori ingyenes, hónap elején, folyószámlán tartott, elektronikus pénzügyi, rezsibiztos átgondolatlan, számlavezetési díjak, magyarok többsége, hiteltörlesztők utalása, gyorskölcsönt nyújtó, olcsó bankkártya, kormány olyan, alapszámla ötlete, európai parlament, úgynevezett fapados, nagyságrendekkel, vállalkozásoknak, készpénzfelvétel, biztonságosabban, rezsicsökkentés, jelentkezhetnek, hiteltörlesztők, átlagfizetésből, megjelenhetnek, szolgáltatások, folyószámlához, internetbankok, számlavezetési, népszerűsítése, tervezhetnénk, pénzügyeinket, ongondoskodas, végszükségben, feltételekkel, átgondolatlan, megállapítása, költségeinket, bevezetésével, gyorskölcsönt, pénzfelvételi, hagyományosan, torzulásaiból, következtetni, áremelkedését, bankszámlájuk, alternatívája, költségeinek, többszörösét, szokásainkat, áremelésekre, elektronikus, változtathat, támogathatná, pénzösszegre, folyószámlán, rezsidíjának, szolgáltatás, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4225
  • e Hét: 18455
  • e Hónap: 29566
  • e Év: 183062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.