Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
1975. november 10.: A cionizmust a „rasszizmus egyik
  2014-04-09 20:59:19, szerda
 
  1975. november 10.: A cionizmust a ,,rasszizmus egyik formájával" azonosítja az ENSZ


Négy évtized telt el azóta, hogy az ENSZ Közgyűlése 1975. november 10-én a cionizmust a ,,rasszizmus és faji megkülönböztetés" egyik formájával azonosította, egyértelműen elítélve Izrael alapító ideológiáját.

Ez csak azoknak meglepő, akik nem ismerik a szentföldi haramiaállam valódi történelmi és elméleti alapjait. A XIX. században a nacionalista eszmék gyökeret vertek a közép-európai zsidó közösségekben is, amelyek a többségi környezetbe való beolvadást identitásvesztésnek érezték, ezért a cionizmus saját területet akart találni a zsidóság számára.

Különböző zsidó mozgalmak szerveződtek, a vallásos cionista irányzatot azonban az évszázad végére felváltotta a politikai cionizmus. Fő képviselője, Herzl Tivadar agnosztikusnak vallotta magát, és A zsidó állam című híres művében ezt írja: ,,Számomra a zsidó kérdés nem társadalmi és nem is vallási, hanem nemzeti kérdés."

Kezdetben nem különösebben érdeklődik a Szentföld iránt, és zsidó állama létrehozásához Ciprusra vagy Argentínára, Mozambikra vagy Kongóra, Ugandára vagy Tripolitániára gondolt. Miután azonban rájött, hogy Palesztina egy ,,ellenállhatatlan erejű toborzókiáltás", kijelenti: ,,A mi felejthetetlen történelmi hazánk Palesztina." Tervéhez igyekszik megnyerni Nagy-Britannia támogatását, és Cecil Rhodes brit gyarmatosítónak köntörfalazás nélkül bevallja, hogy ,,programom egy gyarmati program".

Herzlnek köszönhetően a politikai, nacionalista és gyarmatosító cionizmus győzelmet arat az 1897-es bázeli kongresszuson, miközben az amerikai rabbik montreáli konferenciája a következő határozatot hozza: ,,Egyáltalán nem helyeseljük a zsidó állam létrehozását célzó kezdeményezést..., (...) a judaizmus célja nem politikai és nem is nemzeti, hanem spirituális."

Időközben a német újromantikus ihletésű, radikális völkisch ideológia teret nyer a zsidó ifjúság körében. 1898-ban az Ahad Ha'am néven publikáló Asher Ginsberg ,,Nietzscheizmus és judaizmus" című cikkében leleplezi ,,a zsidó fiatalok egy részét hatalmába kerítő nietzscheizmust", és elítéli a ,,hatalomakarás" és az ,,übermensch" ideálját. A német romantika azonban továbbra is nagy hatást fog gyakorolni a zsidó ifjúságra és értelmiségre. Így 1911-ben Martin Buber haszid filozófus is védelmébe veszi a Blut und Boden (vér és föld) német koncepciója által befolyásolt völkisch cionizmus gondolatát.

1919-ben Viktor Arlosoroff Berlinben közzéteszi völkisch-szocialista pártjának manifesztumát, amelyben ,,létharcra" hívja a zsidóságot ,,a felvilágosodás asszimiláló mozgalmának örökségét" valló pártok ellen, amely mozgalmat szerinte ,,egy fajok nélküli emberiség iránti obskúrus törekvés" lelkesíti.

1922-ben a cionista vezetők kapcsolatba lépnek a fasizmus megalapítójával, Benito Mussolinivel, a Palesztinát megszállva tartó Nagy-Britanniával szembeni ellenségességre építve. A Duce 1927-ben fogadja Nahum Goldmant, a Cionista Világszervezet elnökét. 1933 és 1941 között a németországi cionisták is a kompromisszum, sőt a kollaboráció politikáját gyakorolják a hitlerista Németországgal, hiszen a cionizmus és a nemzetiszocializmus egyaránt szemben áll a liberális-univerzalista ideológiával.

1933. június 21-én a Németországi Cionista Szövetség támogató memorandumot intéz az NSDAP-hoz: ,,A faji elvet proklamáló új állam megalapítása óta közösségünk alkalmazkodni szeretne ezekhez az új struktúrákhoz. (...) Mi is a vegyes házasságok ellen vagyunk, és meg akarjuk őrizni a zsidóság tisztaságát." Ahogyan a nemzetiszocialisták számára, úgy a cionisták számára is legfőbb veszélynek a beolvadás számít, mert a német társadalomba teljes jogú állampolgárként integrált zsidók fenyegetést jelentenek mind a zsidó, mind az árja faj számára.

A fajtisztaság követelménye a Betar cionista ifjúsági mozgalmat megalapító Zeev Zsabotyinszkij írásaiban is felfedezhető: ,,Az ember nem tud egy olyan néppel azonosulni, amelynek a vére különbözik az övétől. (...) Asszimiláció nem lehetséges. Nem fogjuk engedélyezni az olyan dolgokat, mint a vegyes házasság, mert nemzeti integritásunk megőrzése csak a fajtisztaság fenntartásával lehetséges, és ehhez rendelkezni fogunk azzal a területtel, amelyen népünk létrehozza a fajtiszta lakosságot." Szavai magyarázatot adnak arra, hogy miért a Betar volt az egyedüli szervezet, amelynek a tagjai egyenruhában masírozhattak Berlin utcáin Hitler hatalomra kerülése után.

1935-ben a nürnbergi törvények megtiltják a zsidók és németek közötti nemi kapcsolatot és házasságot. A jogszabályokat jórészt megszövegező Julius Streicher elismeri, hogy a zsidó vallási törvényeket vette mintául. Válaszul egy újságcikkre, amely a zsidókat idegen kisebbségként említi, a Jüdische Rundschau német cionista lap így reagál: ,,Németország kielégíti a Zsidó Világkongresszus kéréseit, amikor kijelenti, hogy a Németországban élő zsidók egy nemzeti kisebbség." Valójában a cionisták úgy vélték, hogy a zsidóság egy különálló faji entitást (Volksgemeinschaft) alkot, és nem része a német nemzetnek. Egyébként éppen ezért támogatták egyes hitlerista vezetők is a cionista tervet.

Reinhardt Heydrich, akkor az SS biztonsági főnöke 1935-ben az SS hivatalos lapjában, a Das Schwarze Korpsban írja: ,,A zsidókat két kategóriára kell osztanunk: a cionistákra és a beolvadás híveire. A cionisták egy tisztán faji koncepciót képviselnek, és a Palesztinába való kivándorlással segítik felépíteni a saját zsidó államukat." Alfred Rosenberg, a III. Birodalom főteoretikusa kijelenti: ,,A cionizmust erőteljesen támogatni kell, hogy a német zsidók évi kontingense Palesztinába távozzon." Ez a kollaborációs politika 1941-ben fog tetőzni, amikor a cionista Stern terrorcsoport katonai szövetséget ajánl Németországnak. Az Abraham Stern és a későbbi izraeli miniszterelnök, Jichák Samir által aláírt és az ankarai német követnek eljuttatott dokumentumban ez olvasható: ,,Felfogás tekintetében azonosulunk önökkel. Miért ne működnénk együtt?"

Végül a cionistáknak 1948-ban sikerült megalapítaniuk egy zsidó államot Palesztinában. Rasszista, teokratikus, militarista és expanzionista államként Izrael azóta is a cionista ideológia tökéletes megtestesítője, a cionizmust elítélő ENSZ-határozatot viszont az USA nyomására 1991. december 16-án visszavonták.

Gazdag István


http://harcunk.info/index.php/elemzesek/478-4-evtized-telt-el-azota-hogy-az-ensz- kozgyulese-1975-november-10-en-a-cionizmust-a-rasszizmus-es-faji-megkulonboztetes -egyik-formajaval-azonositotta
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: megkulonboztetes, ellenállhatatlan, világkongresszus, megkülönböztetés, nietzscheizmust, állampolgárként, megalapítójával, gyarmatosítónak, ellenségességre, kezdeményezést, felejthetetlen, agnosztikusnak, létrehozásához, tripolitániára, toborzókiáltás, nietzscheizmus, németországgal, németországban, kivándorlással, németországnak, miniszterelnök, jogszabályokat, megalapítaniuk, megtestesítője, zsabotyinszkij, fenntartásával, felvilágosodás, világszervezet, integritásunk, hatalomakarás, univerzalista, konferenciája, palesztinában, kompromisszum, masírozhattak, kisebbségként, szentföldi haramiaállam, nacionalista eszmék, közép-európai zsidó, többségi környezetbe, cionizmus saját, zsidóság számára, vallásos cionista, évszázad végére, politikai cionizmus, zsidó állam, zsidó kérdés, gyarmati program”, 1897-es bázeli, amerikai rabbik, következő határozatot, judaizmus célja, ENSZ Közgyűlése, Herzl Tivadar, Cecil Rhodes, Ahad Ha’, Asher Ginsberg, Martin Buber, Viktor Arlosoroff Berlinben, Benito Mussolinivel, Nahum Goldmant, Cionista Világszervezet, Németországi Cionista Szövetség, Zeev Zsabotyinszkij, Julius Streicher, Jüdische Rundschau, Zsidó Világkongresszus, Reinhardt Heydrich, Schwarze Korpsban, Alfred Rosenberg, Abraham Stern, Jichák Samir, Gazdag István,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam  A végzet az  Facebookon kaptam  Különös!  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Amit átélünk,  Gaál Viktor gondolata  Föld napja április 22  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  képre írva  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálkozni kell ahhoz,  A világnak égető szüksége van ...  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam  Becsüld meg azt amid van,...  Próbálkozni kell ahhoz,  Gaál Viktor gondolata  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Jó éjszakát  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Messziről jött ember  György napra  Ahogy emelkedik a rezgés...  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Környezetvédelem  A Föld napja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden gyerek jó.  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Ahogy emelkedik a rezgés...  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Pillangó  Idézetek a barátságról  Rögtön puha Mézes Krémes  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gaál Viktor gondolata  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A föld szépségéért  Semmit ne higgy el  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
szentföldi haramiaállam, nacionalista eszmék, közép-európai zsidó, többségi környezetbe, cionizmus saját, zsidóság számára, vallásos cionista, évszázad végére, politikai cionizmus, zsidó állam, zsidó kérdés, gyarmati program&#8221, 1897-es bázeli, amerikai rabbik, következő határozatot, judaizmus célja, német újromantikus, zsidó ifjúság, zsidó fiatalok, részét hatalmába, német romantika, zsidó ifjúságra, zsidóságot &#8222, felvilágosodás asszimiláló, fajok nélküli, cionista vezetők, fasizmus megalapítójával, németországi cionisták, kollaboráció politikáját, hitlerista Németországgal, faji elvet, vegyes házasságok, zsidóság tisztaságát, cionisták számára, beolvadás számít, német társadalomba, fajtisztaság követelménye, olyan néppel, vére különbözik, olyan dolgokat, vegyes házasság, fajtisztaság fenntartásával, fajtiszta lakosságot, egyedüli szervezet, tagjai egyenruhában, nürnbergi törvények, jogszabályokat jórészt, zsidó vallási, zsidókat idegen, nemzeti kisebbség, különálló faji, német nemzetnek, cionista tervet, beolvadás híveire, tisztán faji, saját zsidó, cionizmust erőteljesen, német zsidók, kollaborációs politika, cionista Stern, későbbi izraeli, ankarai német, cionistáknak 1948-ban, zsidó államot, cionista ideológia, cionizmust elítélő, megkulonboztetes, ellenállhatatlan, világkongresszus, megkülönböztetés, nietzscheizmust, állampolgárként, megalapítójával, gyarmatosítónak, ellenségességre, kezdeményezést, felejthetetlen, agnosztikusnak, létrehozásához, tripolitániára, toborzókiáltás, nietzscheizmus, németországgal, németországban, kivándorlással, németországnak, miniszterelnök, jogszabályokat, megalapítaniuk, megtestesítője, zsabotyinszkij, fenntartásával, felvilágosodás, világszervezet, integritásunk, hatalomakarás, univerzalista, konferenciája, palesztinában, kompromisszum, masírozhattak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5712
  • e Hét: 19942
  • e Hónap: 31053
  • e Év: 184549
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.