Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mennek a doktorok
  2015-12-02 16:37:28, szerda
 
  Mennek a doktorok


Posted on 2015-12-02 by Admin

Otthagyták a Szent Imrét az altatóorvosok


A műtétek jelentős részét el kell halasztani a budapesti Szent Imre kórházban, miután az ott dolgozó altatóorvosok nagy része felmondott. A szakemberek úgy érezték, nem tudják biztonságosan elvégezni a munkájukat. Vélhetően külföldre mennek majd, ahol a magyar bérek három-négyszeresét is megkereshetik.
Osztályvezetőjük távozása után nyolc aneszteziológus szakorvosból hatan felmondtak a Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban - írja az index.hu.

imr
Lehetetlen helyzet
Távozásuk lehetetlen helyzetbe hozza az intézményt, hiszen ezek a sürgősségi ellátásban is fontos szerepet játszó szakemberek (akik még nyolcan is kevesen voltak a munka ellátására) végezték a műtéteknél az altatást, illetve a fájdalomcsillapítást és az érzéstelenítést.
Három-négszeres bérért
Minden bizonnyal csúszni fognak a műtétek és tovább nőnek a várólisták, és az is biztos, hogy a kórház nem fogja egyhamar pótolni az altatóorvosokat.
Aneszteziológusból ugyanis Európában is hiány van, a magyar szakemberek pedig előszeretettel mennek külföldre a háromszoros-négyszeres bér reményében.
(origo)
Bal-Rad komm: “...mennek külföldre a háromszoros-négyszeres bér reményében..." - ami nem biztos hogy csak remény! Inkább valóság!
Vitatkozhatunk bérösszehasonlításokról, hazafias érzések hiányáról, mohóságról-sok mindenről!
Amiről nem lehet vita, amiben csak egyetértés lehet: a magyar közegészségügy finanszírozása ellehetetlenül! Abban is egyetérthetünk, hogy a dolog csak tovább fog súlyosbodni! Arról sem nagyon érdemes vitatkozni, hogy az ok a rendszerváltásban, a gazdaság szétverésében-elajándékozásában keresendő! Abban is egyetérthetünk, hogy mindezért a “magyar" HAZAÁRULÓ politikai elit a felelős! Amely ráadásul lehetővé tette-teszi, hogy BÁRKI kényszerből vagy kedvtelésből elhagyja-elhagyhassa Magyarországot. Azt az országot, ahol a tudást és a tapasztalatot megkapta!
De nem csak az orvosok vannak a magyar közegészségügyben. Vannak az orvosoknál talán sokkal rosszabb munkahelyi és bérkörülmények között tengődő egyéb egészségügyi dolgozók. Akikről nem mondható el szintén, hogy maradéktalanul elégedettek lennének. Sőt! Nagyon nem elégedettek! Amit már többször így-úgy ki is fejeztek.
Mert mi lett például Sándor Mária és a fekete szalagos nővérek ügyével? Semmi. Hiába állt ki a nyilvánosság elé egy nővér, hogy - vállalva minden egzisztenciális kockázatot - elmondja, milyen gyalázatosak a körülmények az egészségügyben, hogyan rohadnak a kórházak, hogyan kényszerítik szinte rabszolgamunkára azokat, akik emberéleteket mentenek.
Hiába támogatta az ügyet a média, hiába vonultak végig a nővérek fekete szalaggal a városon, kivételesen nem kordontól és anyázástól védve, hanem a járókelők lelkes tapsa közepette. A helyzet azóta sem lett jobb, viszont Sándor Máriának - miután lelkiismereti okokból felmondott - azóta sincs munkája, mert akik tisztelik őt, segíteni nem segítik.
Menjen ő is? Nyugatra? MEHET! A fene tudja hányszorosát kapná itthoni bérének!
És ha ő is megy? És ha sokan mennek? Akkor azért őket kell hibáztatni? Meg az orvosokat?
A RENDSZER KÖVETELI TŐLÜK, HOGY MÉG TÖBBET AKARJ! Mert a RENDSZER ILYEN! Ami viszont fenntarthatatlan, mert nincs miből fenntartani!
Szóval ŐK mennek-mehetnek! De mi lesz a betegekkel? ŐK IS MENJENEK? Legfeljebb a temetőbe!
Nagy baj van itt kérem! És már kezd látszódni, de ami még súlyosabb-KEZD ÉRZŐDNI! Erről pedig nem az egészségügyi dolgozók tehetnek csak! Még csak nem is a politikusbűnözők, akik minden elloptak, mindent elherdáltak! Hiszen ők csak éltek/élnek a TŐLÜNK KAPOTT szabad rablás adtalehetőséggel!
A KIALAKULT HELYZETRŐL CSAKIS MI-MAGYAROK!-TEHETÜNK! KOLLEKTÍVE! MERT ELTŰRTÜK, HOGY MINDENÉTŐL MEGFOSSZÁK MAGYARORSZÁGOT, A MAGYAR NÉPET!
Csak magunkra mutogathatunk!
Csak egy tudósításrészlet még a végére. Egy tegnapi döbrögista lakossági fórumról. ÉS EZ MEGTÖRTÉNT!
Íme:
“...Szólásra jelentkezett Búz Sándorné, halk szavú kerületi lakos, s mint mondta, az eddig elhangzottakhoz képest másfajta megközelítésből szeretne a témákhoz közelíteni. Egy pillanatra eluralkodott a termen a tanácstalanság. Senki nem tudta, hogyan fog a témához közelíteni, ahogy azt sem, mi fog történni, milyen váratlan helyzet elé állítja az asszony Kovács Zoltán kormányszóvivőt.
Aztán gyorsan kiderült minden.
Búz Sándorné kérte Kovács Zoltánt, engedje meg, hogy köszönete jeléül kezet fogjon vele. Kérte továbbá, hogy ezt a köszönetet tolmácsolja Orbán Viktor miniszterelnöknek és a magyar kormánynak, aki a kabinet élén hihetetlenül sokat tesz értünk, magyarokért. Hozzátette: ez számára nagyon sokat jelent, s jelezte, az ország érdekeinek védelmében végzett következetes, határozott, fáradhatatlan munkája nagy biztonsággal tölti el őt és családját.
Kovács Zoltán kissé meglepődött, talán némiképp el is érzékenyült.
A kézfogás némán megtörtént.
A kormányszóvivő megköszönte a hallottakat, s jelezte: holnap kormányülés, így azonnal módjában lesz átadni Orbán Viktornak Búz Sándorné üzenetét.
Az ünnepivé emelkedett pillanatot nagy csend követte. A szó szoros értelmében szinte vágni lehetett csendet. A pár másodperces hallgatásból a jelenlévők többségének örömteli egyetértését lehetett kiérezni. A jelenet az elejétől a végéig nem tartott tovább két percnél. A hatás leírásához már nem kellenek további szavak..."


http://www.balrad.com/2015/12/02/46933/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: fenntarthatatlan, tudósításrészlet, politikusbűnözők, adtalehetőséggel, osztályvezetőjük, rabszolgamunkára, kormányszóvivőt, altatóorvosokat, megközelítésből, egzisztenciális, oktatókórházban, érzéstelenítést, elhangzottakhoz, aneszteziológus, előszeretettel, maradéktalanul, bérkörülmények, közegészségügy, egészségügyben, magyarországot, tanácstalanság, egyetérthetünk, kormányszóvivő, vitatkozhatunk, finanszírozása, ellehetetlenül, biztonságosan, megkereshetik, emberéleteket, fáradhatatlan, lelkiismereti, altatóorvosok, szétverésében, tapasztalatot, mutogathatunk, hallgatásból, műtétek jelentős, budapesti Szent, magyar bérek, sürgősségi ellátásban, munka ellátására, magyar szakemberek, magyar közegészségügy, dolog csak, tapasztalatot megkapta, orvosok vannak, magyar közegészségügyben, orvosoknál talán, fekete szalagos, nővérek fekete, járókelők lelkes, helyzet azóta, Szent Imrét, Szent Imre, Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban, Sándor Mária, Sándor Máriának, RENDSZER KÖVETELI TŐLÜK, HOGY MÉG TÖBBET AKARJ, RENDSZER ILYEN, Szóval ŐK, TŐLÜNK KAPOTT, KIALAKULT HELYZETRŐL CSAKIS MI-MAGYAROK, MERT ELTŰRTÜK, HOGY MINDENÉTŐL MEGFOSSZÁK MAGYARORSZÁGOT, MAGYAR NÉPET, Kovács Zoltán, Kovács Zoltánt, Orbán Viktor, Orbán Viktornak Búz Sándorné,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Lóhere  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Elköszönt  Egy lelki imádság  Png nő  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Ágai Ágnes – Csendélet  Akik bántanak téged  Adakozás  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Jó éjszakát  képre írva  A Megváltó szolgálatában  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Alázat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Idő  Boldog születésnapot a ma ünne...  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Kaffka_Margit  A televizió nem a kultúrát kép...  Paul David Tripp Április 20  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akarat  Az igazi szeretetért rendszeri...  Png kutya  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Png telefon  Elköszönt  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Erdőn  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png kutya  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Akarat  Reménység és erő Krisztustól e...  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  Egy lelki imádság  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Fekete-erdő desszert  Png rózsa csokor  Png lepke  Idő  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A kételkedés kezelése  Az igazi szeretetért rendszeri...  A boldog családok mind hasonló...  Szép estét  Facebookon kaptam  Alázat  Elköszönt  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Szívem tiéd  képre írva  Ami embereknek lehetetlen, az...  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
műtétek jelentős, budapesti Szent, magyar bérek, sürgősségi ellátásban, munka ellátására, magyar szakemberek, magyar közegészségügy, dolog csak, tapasztalatot megkapta, orvosok vannak, magyar közegészségügyben, orvosoknál talán, fekete szalagos, nővérek fekete, járókelők lelkes, helyzet azóta, fene tudja, egészségügyi dolgozók, tegnapi döbrögista, eddig elhangzottakhoz, témákhoz közelíteni, pillanatra eluralkodott, témához közelíteni, asszony Kovács, köszönetet tolmácsolja, magyar kormánynak, kabinet élén, ország érdekeinek, kézfogás némán, kormányszóvivő megköszönte, ünnepivé emelkedett, jelenlévők többségének, hatás leírásához, fenntarthatatlan, tudósításrészlet, politikusbűnözők, adtalehetőséggel, osztályvezetőjük, rabszolgamunkára, kormányszóvivőt, altatóorvosokat, megközelítésből, egzisztenciális, oktatókórházban, érzéstelenítést, elhangzottakhoz, aneszteziológus, előszeretettel, maradéktalanul, bérkörülmények, közegészségügy, egészségügyben, magyarországot, tanácstalanság, egyetérthetünk, kormányszóvivő, vitatkozhatunk, finanszírozása, ellehetetlenül, biztonságosan, megkereshetik, emberéleteket, fáradhatatlan, lelkiismereti, altatóorvosok, szétverésében, tapasztalatot, mutogathatunk, hallgatásból, egészségügyi, kényszerítik, szakorvosból, gyalázatosak, jelentkezett, hányszorosát, nyilvánosság, hihetetlenül, következetes, egyetértését, eluralkodott, biztonsággal, négyszeresét, kedvtelésből, súlyosbodni, kivételesen, szakemberek, magyarokért, elhagyhassa, megköszönte, hallottakat, kormányülés, érzékenyült, elherdáltak, fenntartani, kényszerből, meglepődött, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1921
  • e Hét: 12188
  • e Hónap: 23299
  • e Év: 176795
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.