Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A pártvezetés emailbotránya közepette kezdődik Clinton megko
  2016-07-25 22:05:56, hétfő
 
 
A pártvezetés emailbotránya közepette kezdődik Clinton megkoronázása

2016-07-25T1747


2016.07.25. 20:37

A demokrata pártvezetést megrengető új emailbotrány közepette, elégedetlen és tiltakozásokat ígérő Bernie Sanders-támogatókkal nyílik meg magyar idő szerint hétfőn éjjel az Együtt egységben szlogennel leírt első nappal a demokraták jelöltállító gyűlése a Philadelphia 76ers NBA-csapat csarnokában. A négy nap alatt Barack Obama elnökkel az élükön felszólalnak a legfontosabb demokrata politikusok, a végén pedig Hillary Clinton történelmet ír, hivatalosan is ő lesz az amerikai politikát meghatározó két nagy párt első női elnökjelöltje. Azonban nagyon nem mindegy, hogy addigra mennyire tudják véghezvinni a legfontosabb célt, vagyis egységbe kovácsolni a demokratákat.
Mi ez az egész?

Ahogy azt már a múlt heti republikánus konvenciót felvezető cikkünkben is leírtuk, a jelöltállító gyűlés hagyományosan rengeteg ingyen reklámot és főműsoridőt jelent a párt politikusainak, és jól használható az elnökjelölt, valamint a párt arculatának bemutatására. Az előválasztási időszakot végérvényesen lezáró jelöltállító konvencióknak hagyományosan a következő a céljuk:

az előválasztások során elnyert delegáltak szavaznak arról, ki legyen a párt hivatalos elnökjelöltje
szavaznak arról is, hogy ki legyen a hivatalos alelnökjelöltje
felsorakoznak a párt legbefolyásosabb hatású potentátjai, akik hangzatos beszédeket mondanak
jelzik, hogy milyen csapásirányok mentén akarnak nekifutni az őszi elnök- és kongresszusi választásoknak
és ideális esetben ezzel a végére egyértelmű és jól kommunikálható lesz a párt egysége.

Arról itt írtunk bővebben, hogy hogyan nézett ki a konvenciók hőskorszaka, amikor még rendszeresek voltak az izgalmak, és csak ezen a rendezvényen, nem pedig az előválasztások alatt dőlt el a későbbi jelölt személye. Negyven éve is volt még nyílt jelöltállító gyűlés, az 1924-es demokrata konvención pedig egyenesen annyira szoros volt az állás a jelöltek között, hogy több mint százszor szavaztak egymás után a delegáltak, míg 16 nap után végre eldőlt, ki képviseli a pártot az elnökválasztáson.
Utolsó simítások a Wells Fargo Centerben, ötvenezer embert várnak a helyszínre.
Utolsó simítások a Wells Fargo Centerben, ötvenezer embert várnak a helyszínre.
Fotó: Drew Angerer / Getty Images Hungary
Clinton megnyerte, Sanders beállt mögé

A demokratáknál ugyan hivatalosan nem lépett vissza Bernie Sanders vermonti szenátor az utolsó előválasztás után sem, de valójában már hónapok óta behozhatatlan volt Hillary Clinton előnye az államokban elnyerhető delegáltak között. A gyűlés második napján jön majd a delegáltszavazás, amin hivatalosan is döntenek Clinton jelöltségéről. Összesen 4763 küldött van, egy jelöltnek 2382-re lesz szüksége a többséghez. Az AP számításai szerint Clinton 2814 delegálttal érkezett a konvencióra, míg Sanders mögött 1893-an állnak. Ebben benne vannak a pártvezetőkből, kongresszusi képviselőkből és szenátorokból álló szuperdelegáltak is, az egyes államokban 4051 delegáltat lehetett elnyerni.
Így néz ki a négy nap

A nyitónap szlogenje az Együtt egységben. Bernie Sanders mellett Michelle Obama first lady is beszédet mond majd.
A másodiknak az Egy életen át harcolni a gyerekekért és családokért nevet adták. Bill Clinton lesz a fő szónok.
Az Együtt dolgozni napon jön Joe Biden alelnök és Barack Obama elnök is.
Végül pedig az Együtt erősebbek vagyunk nevű negyedik napon Chelsea Clinton vezeti fel a jelöltséget hivatalosan is elfogadó Hillary Clintont.

Sanders június elején még futott egy utolsó, eredménytelen kört a nagy többséggel Clintont támogató szuperdelegáltaknál, akik bármikor megváltoztathatták volna álláspontjukat. Végül azonban sikerült megegyeznie Clinton kampánycsapatával. Az előválasztások alatt is politikai forradalmat hirdető vermonti szenátor számos ügyben balra tolta a demokrata pártot, ami majd a konvención a programpontok elfogadásánál is érződni fog. Emellett azt is elérték a Sanderst támogató delegáltak, hogy felállítsanak egy bizottságot, ami megvizsgálja majd a szuperdelegáltak szerepét a következő elnökválasztási kampányokra nézve.

Sanders azt már június végén kimondta egy interjúban, hogy Clintonra szavaz majd, és mindent megtesz, hogy ne Donald Trump nyerjen a november 8-i elnökválasztáson. Két hete pedig nyilvánosan is beállt Clinton mögé, és közös rendezvényen ígérte meg, hogy mindent megtesz, hogy ő legyen az Egyesült Államok következő elnöke. A Pew felmérése akkor azt mutatta, hogy az egyébként megosztó előválasztás ellenére felgyorsulhat a pártegyesítés, amiben a kampányba bekapcsolódó Barack Obamánk is fontos szerepet szántak. A Pew szerint az előválasztások alatt Sanderst támogatók 85 százaléka mondta, hogy Clintonra is leszavazna.
Egy Bernie Sanders-támogató készül a konvencióra
Egy Bernie Sanders-támogató készül a konvencióra
Fotó: REUTERS/Adrees Latif
Kontrasztot akartak állítani

Viszont ettől függetlenül sokan maradtak elégedetlenek, miközben a RealClearPolitics szerint összességében Trumpnál (59,1 százalék nyilatkozik róla negatívan) ugyan jobb, de Clintonnak is kifejezetten magas, 55,9 százalékos az elutasítottsága országosan. Ugyan az FBI javaslata nyomán az igazságügyi minisztérium nem emelt vádat Clinton ellen a külügyminiszterként magánszerveren folytatott levelezése miatt, de az emailbotrány előtérbe kerülése is érződött a felmérésekben. Clinton kampánycsapata a jelöltállító gyűléssel akart új lapot nyitni, és a lehető legnagyobb egységbe kovácsolni a demokratákat a vártnál küzdelmesebben alakuló előválasztás után. Vasárnap ennek része lehetett az a megkezdett narratíva is, amiről Obama beszélt a CBS-nek: ugyan tisztában van Clinton hiányosságaival és gyengéivel, de szerinte nincs jobb elnökjelölt nála.

A demokraták másik célja az lenne, hogy éles kontrasztot állítsanak a múlt héten véget ért - egyébként a felmérésekben Trumpnak lökést hozó - republikánus konvencióval, ami rögtön a milliárdos feleségének Michelle Obamát plagizáló beszédével kezdődött, több fontos politikus, többek között az egész Bush-család el sem ment, Ted Cruz texasi szenátor pedig nem volt hajlandó támogatásáról biztosítani a republikánus elnökjelöltet.

Ehhez képest a demokratáknál kapkodtak a szónoki helyekért a fontos politikusok is, és a legtöbb szenátor és kongresszusi képviselő ott lesz a helyszínen. Bill Clinton exelnök mellett beszédet mond Barack Obama, Joe Biden alelnök, Michelle Obama first lady, valamint a demokraták képviselőházi és szenátusi vezetői is. Clinton pénteken bejelentetett alelnökjelöltje, Tim Kaine várhatóan szerdán szólal fel. A politikusokon kívül az első napra jutott bevándorlásügyi aktivista, kedden pedig olyan szülők is felszólalnak majd, akiknek a gyerekei fegyveres erőszak miatt haltak meg. Azt lehet még tudni, hogy Snoop Dogg, Lady Gaga, Lenny Kravitz és Cyndi Lauper is szórakoztatja majd az 50 ezer embert a philadelphiai csarnokban.

Hiába terveztek azonban egy botrányoktól mentes, a republikánusokéra rálicitáló konvenciót a demokraták, meglehetősen feszült helyzetben, tüntetések közepette kezdődik meg hétfőn a jelöltállító gyűlés. A WikiLeaks ugyanis nyilvánosságra hozta a pártvezetésnek megfelelő Demokrata Nemzeti Bizottság (DNC) belső levelezésének egy részét, amikből az derült ki, hogy Clintonnak lejtett a pálya a pártvezetésen belül a Sanders elleni küzdelem alatt.
Clinton és Tim Kaine Miamiban
Clinton és Tim Kaine Miamiban
Fotó: Scott Audette
Belebukott a párt elnöke

A Demokrata Pártot formálisan a DNC vezeti, ennek feje tekinthető a párt kvázi elnökének, tagjainak pedig semlegesnek kellene maradniuk az előválasztások alatt. A DNC feladata a párt jelöltjeinek segítése a különböző szintű választásokon a helyhatóságiaktól az országosig, illetve a négyévenként tartandó jelölőkonvenció megszervezése is.

A WikiLeaksen nyilvánosságra hozott emaileket folyamatosan nézik át újságírók, és könnyen lehet, hogy a Philadelphiában tartott gyűlés négy napja alatt is derülnek még ki új részletek. A levelek nagyobbik része már akkor született, amikor a delegáltak között behozhatatlan volt Clinton előnye, és ugyan a Vox szerint az nem tűnt ki belőlük, hogy a pártvezetés erőforrásait kifejezetten a volt first lady mellett használták volna fel, de az egyértelműnek tűnik, hogy kit szerettek volna győztesként látni. Egyelőre többek között ezek voltak a legfontosabb megállapítások a DNC-ről:

Elgondolkoztak azon, hogyan lehetne az előválasztáson voksolók vallási nézeteire hatva rontani a magát demokratikus szocialistának valló, ateizmusáról beszélő, de zsidó vallású vermonti szenátor esélyeit.
Debbie Wasserman Schultz, a DNC elnöke ,,átkozott hazudozónak" nevezte Sanders kampányfőnökét, miután a nevadai helyi delegáltválasztó konvención kitört balhé után megvédte a vermonti szenátor támogatóit.
Clinton egyik ügyvédje adott tanácsot egy esetben a DNC-nek, hogyan reagáljanak Sandersre.
Egymás között már nagyon azt akarták, hogy a behozhatatlan hátrányba került Sanders lépjen vissza, és nyilváníthassák Clintont a várható elnökjelöltnek.
Egyes támogatókat kinevettek, bohócnak nevezték őket egymás között elküldött levelekben. Az is kiderült, hogy nem kezelték túl nagy elővigyázatossággal a pénzügyi támogatók adatait, például bankkártyaszámok is kikerültek a levelekkel.

Az emailekből kiderült részrehajlás nem érte meglepetésként Sanderst és a híveit, hiszen már az előválasztások alatt is követelték Wasserman Schultz lemondását, azonban a korábbi sejtéseik beigazolódása felkorbácsolta az indulatokat. Ennek eredményeként először az derült ki nagyon gyorsan, hogy Wasserman Schultz nem fog nagy beszédet mondani a konvención, de aztán azt is bejelentette, hogy a gyűlés után lemond a DNC vezetéséről.
Sanders Trump ellen hív harcba

Az emaileket a DNC szervereit feltörve szerezhették meg hekkerek még egy hónappal ezelőtt, az FBI megerősítette, hogy nyomoznak az ügyben. Clintonék az orosz titkosszolgálatot gyanítják a történtek mögött, azt sejtetve, hogy az akcióval valójában a republikánusok jelöltjét, Donald Trumpot akarta segíteni a Kreml. Ezt Trump kampánystábja visszautasította.

A szintén megszólaló Obama mellett viszont Sanders is próbálta enyhíteni a feszültséget. Habár a republikánusok ebben reménykedtek, de Sanders nem volt hajlandó Clintonhoz kötni a DNC-leveleket.

A legfontosabb most az, hogy nem választhatnak meg egy olyan katasztrofális jelöltet, mint Donald Trump

- mondta Sanders. Hozzátette, hogy a másik üzenete az támogatói felé az, hogy folytatni kell a politikai forradalmat, és egy olyan kormányzatért kell küzdeni, ami minél több javaslatukat képviseli majd.
Bernie Sanders Philadelphiában
Bernie Sanders Philadelphiában
Fotó: AFP

Sanders a Washington Post szerint azt is megüzente, hogy nem ő lesz a demokraták Ted Cruza, aki többek között elvonta a figyelmet a republikánusok alelnökjelöltjéről, az országosan ott bemutatkozó Mike Pence indianai kormányzóról. Tanácsadói szerint Sanders alapvetően arra szólítja majd fel a demokratákat hétfő este, hogy álljanak össze Clinton mögött, emellett pedig a beszédét arra használná fel, hogy kihangsúlyozza annak a politikai forradalomnak a fontosságát, amit az előválasztások alatt is próbált képviselni.

Sanders nem lelkesedett túlságosan Clinton pénteken bejelentett alelnökjelöltjéért, Tim Kaine virginiai szenátorért, akit a vermonti szenátor szavazóit adó progresszív szárny túlságosan centristának tart. Viszont azt mondta, hogy Kaine ugyan konzervatívabb szemléletű, mint ő, de így is ,,100-szor jobb, mint Trump". Sanders mellett ehhez hasonló üzenetet fogalmazhatnak meg a pártegyesítést célozva más progresszív demokraták is, akik szintén felszólalnak majd az első napon, köztük Elizabeth Warren massachusetts-i szenátor is, akit a sandersisták szívesen vettek volna alelnökjelöltként.
Tiltakozásokat ígérnek

A legnagyobb kérdés viszont az, hogyan reagálnak Sanders delegáltjai, akik közül többen már a DNC emailbotránya előtt is jelezték, hogy tiltakozni fognak a konvenciónak helyet adó csarnokban, amennyiben Clinton Tim Kaine-t választja maga mellé. Most azt is bedobták, hogy esetleg megfuttathatnak egy másik nevet is alelnökjelöltként a gyűlésen, amire már 300 delegált támogatásával lehetőségük lehet. Mások csak azt tervezik, hogy valamelyik harmadik párti jelöltet, a libertárius Gary Johnsont, vagy a zöldpárti Jill Steint támogatják majd.

Az biztos, hogy Clinton 2100 delegáltja mellé Sanders képviseletében is 1900-an érkeznek Philadelphiába, vagyis ha tömegesen akarják, akkor sokkal látványosabban hallathatják a hangjukat, mint az előző héten a Trump támogatását megtagadó néhány száz republikánus küldött. Más kérdés, hogy Sanders delegáltjai közül is nagyjából csak 200-an lennének hajlandóak egyenesen a csarnokban tiltakozni valamilyen módon, és a többségük egyetértett a vermonti szenátorral, hogy a legfontosabb végső soron Trump legyőzése lesz.

A csarnokon kívül sem kevés ember demonstrál majd, de az elégedetlen Sanders-szavazók mellett a fegyvertartás szigorításáért küzdő csoportok, vagy éppen Trump helyi támogatói is köztük lesznek. A philadelphiai hatóságok 35-50 ezer tüntetőre számítanak naponta, de aktivisták szerint akár 100 ezren is lehetnek majd összesen a különböző rendezvényeken és meneteken. Ezek egyébként vasárnap már el is kezdődtek, a rendőrség szerint békésen zajlottak le. Emellé egyébként még kifejezetten meleg is fogadta a demokrata konvencióra érkezőket, hétfőn 37-40 fokot is mértek Philadelphia egyes részein, ezért önkéntesek osztanak vizet a tüntetőknek.
Bernie Sanders támogatói a philadelphiai városháza előtt, 2016. július 25-én
Bernie Sanders támogatói a philadelphiai városháza előtt, 2016. július 25-én
Fotó: AFP
Trump ráment Sanders szavazóira

Az biztos, hogy Hillary Clinton az egész végén, csütörtökön történelmet ír majd, amikor hivatalosan is az egyik nagy párt első női elnökjelöltjévé válik. Azonban nagyon nem mindegy, hogy mekkora egységet tudnak felmutatni, amíg eljutnak odáig, noha novemberben várhatóan Sanders most vonakodó szavazóinak nagyobbik része is Trump ellen dönt majd. A demokraták közül többen is aggódnak, hogy a gyűlés előtt kirobbant, DNC körüli botrány Trumpnak segíthet, és lökést adhat a kongresszusi képviselői és szenátori helyekért küzdő republikánusoknak is.

Trump egyik legfontosabb érve eddig is pont az volt, hogy az egész rendszer csalásra épül, Sanders támogatóit pedig már a múlt csütörtökön a republikánus konvenciót záró beszédében külön is megpróbálta megszólítani. A Twitterre is kiírta, hogy szerinte Clintonnak mindenről tudnia kellett, amit ,,a szolgája csinált a DNC-nél, egész egyszerűen csak lebuktak! Nevettek Bernie-n"- szólt oda megint a vermonti szenátor híveinek.

A republikánus jelölt egyébként szerdán, Obama és Biden napján pont Pennsylvaniában, azon belül is Scrantonban, az alelnök szülővárosában kampányol majd, emellett pedig gondosan aznapra időzített online fogadóórát is tart a Redditen.
Clintonnak még hátravan a lökés

A jelöltállító gyűlés alatt minden figyelem az adott pártra irányul, Trumpnak pedig már meg is hozta az ilyenkor szokásos lökést a felmérésekben a múlt heti republikánus konvenció. A CNN mérése szerint Trump már több százalékkal átvette a vezetést - ráadásul főként a függetlenek között sikerült erősödnie -, de a RealClearPolitics összesítésében is minimális előnybe került. Viszont most a demokrata jelöltállító gyűlés Clintonnak hozhat hasonló erősödést, ezért arra kell majd igazán figyelni, hogy a következő héten hogyan néznek ki a pontos esélyek

http://index.hu/kulfold/usa/feher_haz/2016/07/25/a_partvezetes_emailbotranya_koze pette_kezdodik_clinton_megkoronazasa/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: visszautasította, elnökválasztáson, bankkártyaszámok, szuperdelegáltak, delegáltválasztó, delegáltszavazás, legbefolyásosabb, pennsylvaniában, elnökjelöltjévé, alelnökjelöltje, philadelphiában, bevándorlásügyi, elnökválasztási, nyilváníthassák, elutasítottsága, jelölőkonvenció, hiányosságaival, megfuttathatnak, kommunikálható, előválasztások, rendezvényeken, megállapítások, választásoknak, nyilvánosságra, álláspontjukat, meglepetésként, kihangsúlyozza, politikusainak, elnökjelöltnek, előválasztáson, szocialistának, kampányfőnökét, katasztrofális, elgondolkoztak, fogalmazhatnak, szigorításáért, pártvezetés emailbotránya, demokrata pártvezetést, demokraták jelöltállító, élükön felszólalnak, legfontosabb demokrata, végén pedig, amerikai politikát, legfontosabb célt, múlt heti, jelöltállító gyűlés, párt politikusainak, párt arculatának, előválasztási időszakot, előválasztások során, párt hivatalos, hivatalos alelnökjelöltje, Bernie Sanders-támogatókkal, Barack Obama, Hillary Clinton, Wells Fargo Centerben, Drew Angerer, Getty Images Hungary, Bernie Sanders, Michelle Obama, Bill Clinton, Chelsea Clinton, Hillary Clintont, Donald Trump, Egyesült Államok, Barack Obamánk, Bernie Sanders-támogató, Adrees Latif, Michelle Obamát, Snoop Dogg, Lady Gaga, Lenny Kravitz, Cyndi Lauper, Demokrata Nemzeti Bizottság, Kaine Miamiban, Scott Audette, Demokrata Pártot, Debbie Wasserman Schultz, Wasserman Schultz, Sanders Trump, Donald Trumpot, Bernie Sanders Philadelphiában, Washington Post, Mike Pence, Elizabeth Warren, Clinton Tim Kaine-t, Gary Johnsont, Jill Steint, Nevettek Bernie-n,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Segítsük barátainkat, hogy meg...  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Soha ne kedvezz...  Szép álmokat!  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Makszim Gorkij gondolata  Png ház  Mai harmónia kártyám  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Alázat  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Idő  Png nő  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Éretlen vers  Akarat  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Png telefon  Facebookon kaptam  képre írva  Png telefon  Hiányzik  Az igazi szeretetért rendszeri...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Hazára minden embernek szükség...  Makszim Gorkij gondolata  Akik bántanak téged  Albert Einstein gondolata  Hogy lehet megtartani  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Png ház  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Bounty krémes  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Png telefon  A sors  Jónás Tamás – Végtelen b...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Fehér virág  Nagyi telefonál  Akarat  Julian Brass gondolata  Éretlen vers  Facebookon kaptam  képre írva  Adakozás  Reggel van  Szívem  Kaffka_Margit  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Mindig jusson idő nevetni  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Bounty krémes  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Lóhere  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
pártvezetés emailbotránya, demokrata pártvezetést, demokraták jelöltállító, élükön felszólalnak, legfontosabb demokrata, végén pedig, amerikai politikát, legfontosabb célt, múlt heti, jelöltállító gyűlés, párt politikusainak, párt arculatának, előválasztási időszakot, előválasztások során, párt hivatalos, hivatalos alelnökjelöltje, párt legbefolyásosabb, őszi elnök-, végére egyértelmű, párt egysége, konvenciók hőskorszaka, előválasztások alatt, későbbi jelölt, 1924-es demokrata, jelöltek között, demokratáknál ugyan, utolsó előválasztás, államokban elnyerhető, gyűlés második, jelöltnek 2382-re, egyes államokban, nyitónap szlogenje, jelöltséget hivatalosan, nagy többséggel, demokrata pártot, programpontok elfogadásánál, szuperdelegáltak szerepét, következő elnökválasztási, egyébként megosztó, kampányba bekapcsolódó, elutasítottsága országosan, igazságügyi minisztérium, emailbotrány előtérbe, jelöltállító gyűléssel, lehető legnagyobb, vártnál küzdelmesebben, demokraták másik, múlt héten, felmérésekben Trumpnak, milliárdos feleségének, egész Bush-család, republikánus elnökjelöltet, demokratáknál kapkodtak, szónoki helyekért, fontos politikusok, legtöbb szenátor, demokraták képviselőházi, politikusokon kívül, első napra, gyerekei fegyveres, philadelphiai csarnokban, botrányoktól mentes, republikánusokéra rálicitáló, pártvezetésnek megfelelő, pártvezetésen belül, párt elnöke, párt kvázi, párt jelöltjeinek, különböző szintű, négyévenként tartandó, levelek nagyobbik, delegáltak között, pártvezetés erőforrásait, volt first, egyértelműnek tűnik, legfontosabb megállapítások, előválasztáson voksolók, magát demokratikus, nevadai helyi, vermonti szenátor, behozhatatlan hátrányba, várható elnökjelöltnek, pénzügyi támogatók, emailekből kiderült, korábbi sejtéseik, gyűlés után, hónappal ezelőtt, orosz titkosszolgálatot, történtek mögött, akcióval valójában, republikánusok jelöltjét, szintén megszólaló, republikánusok ebben, legfontosabb most, olyan katasztrofális, másik üzenete, támogatói felé, politikai forradalmat, olyan kormányzatért, demokratákat hétfő, beszédét arra, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3203
  • e Hét: 13470
  • e Hónap: 24581
  • e Év: 178077
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.