Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kartellezett volna a nemzeti vagyonkezelő vezérigazgatója?
  2018-03-29 19:31:41, csütörtök
 
 
Kartellezett volna a nemzeti vagyonkezelő vezérigazgatója? A GVH vizsgálódik

Egy hangfelvétel szerint az MNV-vezér lehetőséget látott volna a Malév GH és a Çelebi kartelljében


Bodacz Péter

2018. március 29., csütörtök 05:23, frissítve: csütörtök 18:05


Szivek Norbert

Fotó: Sóki Tamás / MTI
A Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter legszűkebb bizalmi köreihez tartozó, több fideszes által is érinthetetlennek tartott vezető - aki egyébként Tiborcz Istvánnak, Orbán Viktor miniszterelnök vejének barátja és üzlettársa is - egy 2016 októberében, valószínűleg titokban készült felvétel tanúsága szerint minősíthetetlen hangnemben vonta kérdőre Kisvári Jánost, a repülőgépek földi kiszolgálását ellátó, állami Malév Ground Handling Zrt. (Malév GH) akkortájt menesztett vezérigazgatóját.


Ismét vizsgálhatja a repülőtéri földi kiszolgálótársaságok kartellezésének lehetőségét a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), miután újabb feljelentés érkezett a hatósághoz. Sőt, a botrányos ügy valószínűleg nem áll meg a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér kerítésénél, egészen a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. vezérigazgatójáig, Szivek Norbertig érhet - tudta meg lapunk. Információink szerint a GVH-hoz tegnap érkezett egy beadvány, amelyhez három hangfelvételt csatoltak bizonyítékként.



A Gazdasági Versenyhivatal csütörtök reggel megerősítette lapunk értesülését az újabb beadvánnyal kapcsolatban. A GVH válasza szerint szerdán, március 28-án érkezett bejelentés, amelynek vizsgálatát már megkezdték. A versenyhatóságot az RTL Klub is megkereste: a tévétársaságnak adott válasz szerint a Transparency International tette a bejelentést.

Információink szerint a hangfelvételek egyikén Szivek Norbert és Kisvári János, az MNV fennhatósága alá tartozó, állami Malév Ground Handling (MGH) Zrt. 2016 októberében leköszönt vezérigazgatója beszélget. A másik két felvétel 2014 végén és 2015 elején készült, ezeken az MGH akkori vezére, Nemes Ervin és a magyar cég versenytársának, a török Çelebi Ground Handling Hungary Kft.-nek a vezérigazgatója, Osman Yılmaz egyeztet angol nyelven.

Úgy tudjuk, előbbi dokumentum azonos azzal a hanganyaggal, amely nemrég eljutott a Magyar Nemzet szerkesztőségébe is. A néhány helyen vágott, de egybefüggő párbeszédeket tartalmazó, 8 perces hanganyagon minden valószínűség szerint valóban az MNV vezérének és a Malév GH leköszönő vezérigazgatójának 2016. október 17-i beszélgetése hallható, legalábbis ezt támasztja alá a párbeszéd témája, a szereplők alá-fölé rendeltségi viszonyáról árulkodó - jellemzően durva, lekezelő, minősíthetetlen - hangnem és a megszólításként elhangzó keresztnevek. Fontos előzmények, hogy a beszélgetés előtt körülbelül két héttel született döntés Kisvári menesztéséről, és egy nap telt el azóta, hogy Kisvári János a versenyhivatalhoz fordult - erre szintén utalnak -, jelezve: a Çelebi azzal kereste meg az MGH-t, hogy áraikat egyeztessék, ami súlyos versenykorlátozó bűncselekmény. (Erről a beadványról, valamint az MGH és a török versenytárs vezetői között 2014 novemberében és 2015 januárjában történt egyeztetésekről 2016 őszén már beszámoltunk, az ügy ezen részével kapcsolatos részleteket lejjebb idézzük fel.)

A valószínűleg mobiltelefonnal, titokban készült felvételen jól hallható, ahogy Szivek számonkéri Kisvárin, miért fordult a Gazdasági Versenyhivatalhoz, sőt, a beszélgetés végén az is elhangzik az MNV vezérének szájából, hogy a Malév GH csak nyert volna azzal, ha együttműködik a Çelebivel. Szivek Norbert a felvétel tanúsága szerint azt a véleményét is kifejezésre juttatja, hogy a kartellezéssel kapcsolatos bejelentéssel Kisvári súlyos hibát vétett, valójában saját cégének ártott, ezt menesztésének tudatában, büszkeségből tette, és hogy a kirúgott vezető egyébként tökéletesen alkalmatlan bármilyen komoly feladat ellátására. Kisvári válaszában jelezte, hogy a Çelebi részéről ,,Taner" - Taner Sari, a török vállalat vezérigazgatója - kereste meg azzal, hogy egyeztessék ajánlataikat, s ha ez máshonnan derülne ki, esetleg más tett volna feljelentést, úgy az MGH került volna bajba. - Te ilyen önkéntes rendőr vagy? - reagált ingerülten Szivek, aki a beszélgetés során nemcsak szakmai, hanem emberi megvetéséről is biztosította tárgyalópartnerét. A felvétel tehát nemcsak arról a botrányos tényről árulkodik, hogy a nemzeti vagyonkezelő első embere egyértelműen jogsértő magatartást várt volna el beosztottjától, hanem arról is, hogy a pozícióból adódó hatalmat beosztottja megalázásával is érzékeltetni kívánja. Az ügy szempontjából valószínűleg nincs jelentősége, de a felvételen elhangzik a Wizz Air neve, amely Szivek szavai szerint ,,megszívatta" az MGH-t, és szó esik egy elmaradt csokoládévásárlásról is, amellyel az MNV vezére bízta meg Kisvárit.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnél egyébiránt nagy valószínűséggel már korábban értesültek a ferihegyi ügyekről: legalábbis erre utal, hogy Kisvári hivatkozik a vagyonkezelő egyik alkalmazottjára, Pál Józsefre, aki korábban a bejelentések iránt érdeklődött. (Pál József azoknak az MNV alá tartozó cégeknek az ideiglenes ügyvezetését látja el, amelyek átmenetileg kinevezett vezérigazgató nélkül működnek. Ő volt az ügyvezetője a Malév GH-nak is Kisvári felmentését követően, a máig hivatalban lévő vezérigazgató, Herczog Péter kinevezése előtt.)

Kisvári Jánost telefonon értük el, sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a felvétel létét és tartalmát. Kérdeztük az egykor általa vezetett Malév GH és a Çelebi kartellezéséről is, ám ebben az ügyben sem szolgált részletekkel. Levélben kerestük az MNV-t és Szivek Norbertet, de lapzártánkig sem a hivatal, sem pedig a vezérigazgató nem kívánt élni a nyilatkozás lehetőségével.

Lapunk első ízben 2016. október 21-én számolt be arról, hogy a posztjáról távozó Kisvári János 2016. október 16-i keltezésű beadványában hívta fel a GVH figyelmét a visszaélésekre: eszerint a Çelebi több alkalommal kereste a Malév GH-t azzal, hogy a British Airways, az Iberia és az Air Lingus járatait üzemeltető IAG Group, valamint az Alitalia akkori tenderein beadandó árakat az egymással versenyző cégek egyeztessék. Néhány héttel később lapunk megismert olyan dokumentumokat, amelyek a Çelebi és a Malév GH 2014. végi és 2015. eleji egyeztetéseiről tanúskodnak, és amelyek csak most landoltak a versenyhivatalnál, hangfelvétel formájában. Ezen dokumentumok tartalmáról 2016 novemberében azt írtuk: Osman Yılmaz az első találkozón jelezte magyar versenytársának, hogy az ugyancsak török Turkish Airlines a Malév GH jobb ajánlatára hivatkozva folytat erőteljes alkudozást a már akkor is szerződéses partner Çelebinél. Yılmaz ezzel kapcsolatban kifejtette, hogy ,,az ilyen egyértelmű esetekben nem kellene zavarniuk egymást". Novemberben Nemes Ervin nem volt együttműködő a felvetést illetően. Más volt a helyzet ugyanakkor másfél hónap elteltével: a 2015 januárjában folytatott egyeztetésen már Nemes vetette fel az együttműködés lehetőségét. A GVH Kisvári János beadványára végül nem indított versenyfelügyeleti eljárást; úgy tudjuk, a hatóság emberei csak e-mailben érdeklődtek az érintett cégeknél, házkutatás nem történt.

A Çelebi lapunknak korábban tagadta, hogy bármilyen törvénytelenség történt volna. A céget most ismét megkerestük, és a következő választ kaptuk: ,,Nem tudjuk megerősíteni, hogy az említett találkozók megtörténtek. A Çelebi nem ismeri az említett hangfelvételeket, így nem is tudja azokat kommentálni. A Çelebi ugyanakkor minden olyan állítást cáfol, amely szerint a vállalat kartellre vonatkozó megbeszéléseken részt vett vagy kartellmegállapodást kötött. Más iparágakhoz hasonlóan a földikiszolgáló-piacon jelen lévő vállalatok rendszeresen találkoznak, de ezek a találkozók nem irányulnak olyan tevékenységekre, amelyek megsértik a hatályos jogszabályokat."

Azt, hogy Szivek Norbert miért épp a kartellezésben látta meg a lehetőséget, piaci tényezők és a Malév GH csődközeli helyzete egyszerre magyarázhatja. Ferihegyen négy földi kiszolgáló társaság, a piacvezető Çelebi, a második legnagyobb Malév GH, a feltörekvő brit Menzies és a csekély résszel rendelkező magyar BudPort tevékenykedik, általában minimális haszonkulccsal. Az éles verseny elsősorban az egyébként jó megrendelések és szakemberállomány birtokában lévő, 380 főt foglalkoztató MGH-nak okoz gondot, működését ugyanis egykori anyacége, a Malév 2012-es csődje óta nem tették rendbe, nyereséget nem képes termelni, az adósságállomány azonban folyamatosan növekszik. A 2017-es mérlegadatok még nem állnak rendelkezésre, de a tavalyelőtti számok alapján igen cudar a vállalat helyzete: az MGH mínusz 471 millió forintos üzemi eredménnyel és 513 milliós veszteséggel zárta a 2016. üzleti évet. A társaság igen eladósodott, az éves jelentés kiegészítő melléklete szerint összesen 1,6 milliárd forintnyi követelés élt 2016 végén a Malév GH ellen, szemben a 2015-ös 1,1 milliárddal. (Az elodázott fejlesztések friss és szomorú példája, hogy a múlt héten az MGH vontatójának rossz állapota vagy meghibásodása miatt került füst egy éppen mozgatott, utasokkal teli repülő fedélzetére, ahol pánik tört ki, és vészkiürítést kellett elrendelni. Az akció során egy fő életveszélyes fejsérülést szenvedett.)

A Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter egyik legfőbb bizalmasaként ismert, több fideszes forrásunk által ,,érinthetetlennek" tartott Szivek Norbert az MNV vezéreként óriási vagyon gondozásáért felel: a weboldalán közzétett legutóbbi, 2016-os független könyvvizsgálói jelentés szerint a szervezet alá tartozó cégek összértéke 10 776 milliárd forint volt, saját vagyona további közel 8,1 milliárd forintot tett ki. A 24.hu tavaly közölt összeállítása szerint a főállású MNV-vezér neve a Mol, a Magyar Posta, a Richter Gedeon Nyrt., az MVM Magyar Villamos Művek, a Magyar Szénhidrogén-készletező Szövetség, valamint a Panrusgáz Gázkereskedelmi Zrt. igazgatósági vagy felügyelőbizottsági tagjaként is szerepel a fizetési listákon. Így a béren kívüli juttatások és prémium nélkül 5 milliós vezérigazgatói fizetés mellett további legalább 2,5 millió forint érkezik minden hónapban Szivek számlájára. A különböző hivatali feladatok mellett jut idő és energia saját bizniszre is: egyik legfontosabb üzlettársa Tiborcz István, akivel különböző cégeken keresztül közös érdekeltségükbe tartozik a Budapest belvárosában található, egykori Mahart-székházat is magában foglaló épületegyüttes. A beruházást több pénzintézet - köztük az Eximbank, a Gránit Bank és a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. - is több milliárddal hitelezi, illetve hitelezte. Szivek másik érdekeltsége, a Lexan Holding Zrt. lakóparkot épít a XIII. kerületi Duna-parton.

Idézetek Szivek Norvert (Sz.) és Kisvári János (K.) beszélgetéséből

Sz.: - Te, János, azt akarom kérdezni, hogy ilyenkor mi a célod, amikor írsz egy ilyen levelet? Tök őszintén, mi a valós célja?

K.: - Az a baj ezzel, hogy ezt be kell jelenteni.

Sz.: - Te önkéntes rendőr vagy, János?

K.: - Nem vagyok önkéntes rendőr, de kötelességem bejelenteni.

(...)

Sz.: - Nem látod, hogy túlélésért küzd a cég?

(...)

K.: - Azt hallottam, Norbert, hogy más is ilyen bejelentést akar tenni...

Sz.: - Komolyan mondom, te ne menj sehova komoly helyre dolgozni, úgy kib....nak, mint ahogy mi megtettük most. Tehát megmondom őszintén, te mire vagy alkalmas. (...) János, menj el taxisofőrnek, ne menj el komoly pozícióba. (...) Ennyire béna, f...sz menedzser vagy? A céget büntetik meg, nem téged. Neked milyen személyes előnyöd fakad ebből?

K.: - Semmilyen.

Sz.: - Hát akkor minek? János, figyelj rám. Megmondom őszintén, nagyon-nagyon bánt, hogy eddig hallgattam mindenki másra, hogy kib...sszalak innen. Őszinte leszek, én hibáztam. (...) Ne tőlem kérjél referenciát a jövőre nézve. (...) Amúgy meg csináld úgy, ahogy akarod. Ügyes vagy, most aztán komoly férfi lettél. (...) Ilyen beszari kis alak vagy? (...) Mi az, ami neked ebből lehetett volna problémád? Ne haragudj, mi a pi...áért kellett? Ilyenekkel vagy elfoglalva? Ez volt az első dolgod? Hát egy kib...ott csokit nem tudsz megvenni. Mire vagy te alkalmas?

(...)

Sz.: - És aztán elmentél a GVH-hoz?

K.: - El kellett menni.

Sz.: - El kellett menni? Ki kért rá?

K.: - Senki nem kért meg.

Sz.: - Te ilyen egy utolsó ember vagy?

K.: - Sajnálom, hogy így látod.

Sz.: - Így látom. A közelembe se kerüljél. Mit ártott neked ez a cég? Azért, mert alkalmatlan voltál, és ki lettél b...va? Magadnak köszönheted.

K.: - Ne haragudj, de ha ez kiderül...

Sz.: - Mi derül ki? Mi? Mi történt? Mi? Mondd el.

K.: - Ha ez a dolog kiderül, hogy itt volt valamilyen formájú áregyeztetés, akkor abból komoly problémája lehet a cégnek is...

Sz.: - De történt ilyen?

K.: - Igen, felajánlotta a Taner, igen, megkért arra, hogy ne menjünk egy bizonyos ár alá. Így van. Ezt megkérte.

(...)

Sz.: - Ilyet nem csinálunk. Saját cég ellen.

K.: - Nem a saját cég ellen. (...) Kartellezést indítványoztak.

Sz.: - Ki?

K.: - Hát a Çelebi.

(...)

K.: - Mi van, ha elindul egy versenyhivatali eljárás?

Sz.: - Na, mi? Hát akkor mondd el, ha te olyan kib...ottul okos menedzser vagy, azért állsz itt, hogy mindenhonnan kib...nak, akkor mondd el. (...)

K.: - Elindul egy versenyhivatali eljárás.

Sz.: - És mi van?

K.: - Nem tudom, még sosem voltam ilyenben.

SZ: - Hát akkor?

K.: - És nem is akarok ilyenben lenni.

Sz.: - ...Saját céged ellen mész? Nem bírod büszkeséggel?

K.: - Szó sincs erről. Pontosan, hogy a saját cégem védelmében csináltam.

Sz.: - Hát, ebből csak a GH szív. Szegények, azt, hogy együttműködtek volna... Ha végiggondolod szellemileg, csak nem nagyon működik, akkor rájöttél volna, hogy ha így lett volna, akkor csak előnye származott volna ebből a GH-nak.

K.: - Az lehet.

Sz.: - Aha. Ugye. Nem fogtad fel, hogy ez előnyösebb lett volna?


https://mno.hu/gazdasag/szivek-a-tiltott-egyuttmukodes-mellett-allt-2456672
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: érinthetetlennek, versenyhatóságot, versenykorlátozó, szerkesztőségébe, vezérigazgatóját, hangfelvételeket, megszólításként, minősíthetetlen, vezérigazgatója, versenyhivatali, tévétársaságnak, versenytársának, egyeztetésekről, adósságállomány, valószínűséggel, tevékenységekre, törvénytelenség, mobiltelefonnal, beszélgetéséből, egyeztetéseiről, földikiszolgáló, vagyonkezelőnél, megbeszéléseken, gázkereskedelmi, kartellezéséről, alkalmazottjára, kartellezésének, érdekeltségükbe, miniszterelnök, vezérigazgatói, könyvvizsgálói, haszonkulccsal, hangfelvételek, visszaélésekre, versenyhivatal, épületegyüttes, nemzeti vagyonkezelő, hangfelvétel szerint, Çelebi kartelljében, 2016 októberében, repülőgépek földi, repülőtéri földi, újabb beadvánnyal, tévétársaságnak adott, hangfelvételek egyikén, török Çelebi, néhány helyen, párbeszéd témája, szereplők alá-fölé, megszólításként elhangzó, beszélgetés előtt, versenyhivatalhoz fordult, Malév GH, Bodacz Péter, Szivek Norbert, Sóki Tamás, Seszták Miklós, Tiborcz Istvánnak, Orbán Viktor, Kisvári Jánost, Malév Ground Handling Zrt, Gazdasági Versenyhivatal, Liszt Ferenc, Magyar Nemzeti Vagyonkezelő, Szivek Norbertig, Transparency International, Kisvári János, Malév Ground Handling, Nemes Ervin, Ground Handling Hungary Kft, Osman Yı, Magyar Nemzet, Gazdasági Versenyhivatalhoz, Taner Sari, Wizz Air, Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnél, Malév GH-nak, Herczog Péter, Szivek Norbertet, Malév GH-t, British Airways, Turkish Airlines, Novemberben Nemes Ervin, Magyar Posta, Richter Gedeon Nyrt, Magyar Villamos Művek, Magyar Szénhidrogén-készletező Szövetség, Panrusgáz Gázkereskedelmi Zrt, Tiborcz István, Gránit Bank, Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt, Lexan Holding Zrt, Idézetek Szivek Norvert,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Mi lenne ha  Nevem  A boldog családok mind hasonló...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Facebookon kaptam Krisztinától  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Szívem  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Akarat  Png kutya  képre írva  A másik dolog,  Nagyi telefonál  Fehér virág  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Szép estét kedves látogatóimna...  Nem méltó hozzád  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Gonosz démon-álarc  Mai harmónia kártyám  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Idő  Albert Einstein gondolata  Próbálj meg ...  Popper Péter szavai  Png férfi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hiányzik  Éretlen vers  Boldog születésnapot a ma ünne...  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  A boldog családok mind hasonló...  Png csokor  Mai harmónia kártyám  s immár én is felragyogva, ért...  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Ami embereknek lehetetlen, az...  Örülök, hogy látlak!  Akik bántanak téged  A sors  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Csak a fogyatkozás látható  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Png lepke  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  A sors  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam Krisztinától  Png lepke  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Garai Gábor - Takarítás 
Bejegyzés Címkék
nemzeti vagyonkezelő, hangfelvétel szerint, Çelebi kartelljében, 2016 októberében, repülőgépek földi, repülőtéri földi, újabb beadvánnyal, tévétársaságnak adott, hangfelvételek egyikén, török Çelebi, néhány helyen, párbeszéd témája, szereplők alá-fölé, megszólításként elhangzó, beszélgetés előtt, versenyhivatalhoz fordult, Çelebi azzal, török versenytárs, valószínűleg mobiltelefonnal, beszélgetés végén, felvétel tanúsága, kartellezéssel kapcsolatos, kirúgott vezető, Çelebi részéről, török vállalat, beszélgetés során, felvétel tehát, botrányos tényről, pozícióból adódó, felvételen elhangzik, ferihegyi ügyekről, vagyonkezelő egyik, bejelentések iránt, ideiglenes ügyvezetését, máig hivatalban, felvétel létét, egykor általa, Çelebi kartellezéséről, nyilatkozás lehetőségével, posztjáról távozó, Çelebi több, egymással versenyző, első találkozón, ugyancsak török, ilyen egyértelmű, felvetést illetően, helyzet ugyanakkor, 2015 januárjában, együttműködés lehetőségét, hatóság emberei, érintett cégeknél, Çelebi lapunknak, céget most, következő választ, említett találkozók, említett hangfelvételeket, Çelebi ugyanakkor, vállalat kartellre, hatályos jogszabályokat, kartellezésben látta, piacvezető Çelebi, második legnagyobb, feltörekvő brit, csekély résszel, éles verseny, adósságállomány azonban, 2017-es mérlegadatok, tavalyelőtti számok, vállalat helyzete, társaság igen, éves jelentés, elodázott fejlesztések, múlt héten, éppen mozgatott, akció során, weboldalán közzétett, főállású MNV-vezér, fizetési listákon, béren kívüli, különböző hivatali, beruházást több, ilyen levelet, valós célja, céget büntetik, jövőre nézve, első dolgod, utolsó ember, dolog kiderül, cégnek is&#8230, versenyhivatali eljárás, saját cégem, érinthetetlennek, versenyhatóságot, versenykorlátozó, szerkesztőségébe, vezérigazgatóját, hangfelvételeket, megszólításként, minősíthetetlen, vezérigazgatója, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 14230
  • e Hónap: 25341
  • e Év: 178837
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.