Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kádár népe - A gulyás kommuniz
  2007-04-26 20:41:59, csütörtök
 
  Kádár népe - A gulyás kommunizmus népe
2007-04-25. 12:36:39

Tizennyolc százalék, a "kemény mag". A mindenkori "baloldali" hatalom rendíthetetlen szimpatizánsai, sportnyelven szólva a vörösagyú "B-közép".

Hiába került nyilvánosságra a titkos (?) balatonöszödi Gyurcsány-beszéd, hiába a posztkommunista "reformok" következtében egyre jobban szétmálló és ellehetetlenülő egészségügy, hiába a választási ígéreteket cinikusan meghazudtoló kormányprogram - közte az egy év alatt - száz százalékkal megemelt gáz és gyógyszerárak, hiába a kilenc százalékos infláció vagy az únióban szintúgy példátlan 7,50 %-os reálbércsökkenés (ugyanez a nyugdíjasok esetében már 12,00%!), a magyar társadalom majd minden ötödik (!) választópolgára még mindig masszívan kitart a hivatalban lévő kormány mellett.

Általában könnyû felismerni őket, mert gyakran hangoztatják a "nekem még ezen az áron is megéri, hogy nem a cigány van hatalmon" címû baloldali eposzt, és ezt hallva nem is tudom igazán - inkább sírjak vagy nevessek rajtuk. Az ember attól (is) csodálatos, hogy nincsenek cáfolhatatlan értelmi és érzelmi evidenciák. Ezért szép számmal akadnak még olyan "boldog" emberek, akik szilárd politikai meggyőződését aligha tudja elbizonytalanítani a közéletben kórosan eluralkodott erkölcsi deficit, vagy a folyamatos gyurcsányi hazudozás.

Néhányan ugyan bíznak benne, hogy ez a szám idővel egyre kevesebb is lesz - velük ellentétben én kevésbé lennék ennyire optimista. Még annak ellenére sem, ha a közvéleménykutatások szerint jelenleg meggyőzőnek tûnő Fidesz-előny van kialakulóban, hiszen a protesthangulatból létrejött "új többség" nem tekinthető sem stabilnak, sem elkötelezett jobboldali szimpatizánsnak.

Elbizakodottságra tehát semmi ok, az új érkezők többnyire azokból az emberekből állnak, akik korábban sem utasították el kategórikusan Orbánt és a Fideszt ( "csak" nem szavaztak rá ), ellenben mára betelt a pohár, és nem hajlandók tovább finanszírozni ( elvi támogatásukkal és adóforintjaikkal ) a szociálliberálisok permanens gyûlöletkampányát és gyalázatos országrombolását. Természetesen senkit sem szeretnék megbántani, de ez amolyan tipikus "ha ló nincs, megteszi az öszvér is" mentalítás - egy törékeny, adott esetben gyorsan kámforrá váló pillanatnyi szimpátia. Persze a kialakult konstelláció árnyalattal kedvezőbbnek tûnik mint tavaly ilyenkor, ellenben új választásoknak most se híre, se hamva : nem látszanak még változásra utaló jelek a politikai horizonton.

Néhány, előzetesen jósolt tétel tehát látványosan megdölni látszik. Tavaly, az önkormányzati választások jobboldali sikerén felbuzdulva magam is úgy gondoltam, hogy tavaszra - a folyamatos kormányzati megszorítások hatására - egyfajta "éhséglázadás" várható, amely sikerrel kikényszerítheti új parlamenti választások kiírását, legkésőbb az őszre.

Erre mi történt?

Talán a szokatlanul enyhe tél miatt is - az emberek valahogyan átvészelték ezt a kritikus időszakot, ráadásul belefásultak az állandó ( látható eredmény hiányában kifulladóban lévő ) kormányellenes tiltakozásokba. El kell ismerni, Gyurcsány pontosan tudta kikkel áll szemben, és "kádár népe" készségesen visszaigazolta a baloldali stratégák előzetes várakozásait. Akárcsak egykor az "átkosban", úgy a többség ma is gyáván befogja a száját ( október 23-a óta különösen ), és inkább csendben tûri az állandósuló nyomort és megaláztatást. Csakhogy az "ennél rosszabb soha ne legyen" mentalítás kíméletlenül elpusztítja a jövőt, és legfeljebb a mai nap nyomorúságos túléléséhez elegendő. Vegyük észre, hogy ezzel a passzív beletörődéssel egyenes arányban nő a veszélye annak, hogy megtörnek és bedarálnak, végképp önálló tudat és akarat nélküli kiszolgáltatott alattvalóvá degradálnak bennünket az egyre magabiztosabbá váló elvtársak! Történelmi példák egész sora bizonyítja, hogy morálisan menthetetlenül megsemmisül az a társadalom, aki a sorsán bár változtatni nem tud - idő előtt a reményt is feladva - igazából már nem is akar ...

Kormányváltó hangulat talán van, azonban az ehhez elengedhetetlenül szükséges "kritikus tömegnek" egyenlőre a nyoma sem látszik. Ráadásul erősen kétséges, hogy a közeljövőben kialakulhat egy olyan határozott és tettrekész - jobb kifejezés híján - népmozgalom, amely távozásra kényszerítheti a regnáló hatalmat. Egy olyan, szilárd erkölcsi alapokon szerveződött stabil és egységes tömeg, amely az utolsó pillanatig kitart az elvei mellett, és ellenállva a hamis kísértésnek - sosem adja el a lelkét (egy tál lencséért) az ördögnek. Véleményem szerint ez a "történelmi pillanat" legkorábban jövőre, az ingatlanadó tervezett bevezetése (és a családi ingatlanok tömeges kényszerárverezése) után fog bekövetkezni Magyarországon - de legyen ez már egy következő elemzés tárgya.

Persze kár lenne tagadni, kis hazánkban akadnak még jó hírek is. Példának okáért itt van közös kedvencünk Horváth Ágnes ( HüPi ), aki büszke az elmúlt tíz hónap "eredményeire", és folytatni kívánja Molnár-Mengele elmebeteg "reformjait".
(Valószínûleg Heinrich Himmler (*) is büszke volt az általa megálmodott koncentrációs táborokra ...) Végtére, miért is lenne ellenszenves, ha egy főhivatalnok ( most átmenetileg éppen miniszter ) nyíltan vállalja gyalázatos tetteit és büszke élete főmûvére, a magyar genocidiumra ? Mert amikor elérkezik az igazság kínos pillanata, felelni kell majd a nemzet ellen elkövetett embertelen gaztettekért, rosszabb esetben osztozni a "nagy elődök" tragikus sorsában.

[Forrás: http://jobbik.net/index.php?q=node/4449]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: reálbércsökkenés, kikényszerítheti, országrombolását, adóforintjaikkal, kiszolgáltatott, választópolgára, szimpatizánsnak, posztkommunista, ellehetetlenülő, nyilvánosságra, kormányprogram, választásoknak, tiltakozásokba, kormányellenes, kényszerítheti, visszaigazolta, támogatásukkal, löletkampányát, beletörődéssel, magabiztosabbá, menthetetlenül, magyarországon, rendíthetetlen, szimpatizánsai, megszorítások, meggyőződését, cáfolhatatlan, gyógyszerárak, koncentrációs, természetesen, kategórikusan, finanszírozni, önkormányzati, megaláztatást, következtében, balatonöszödi, gulyás kommunizmus, választási ígéreteket, kilenc százalékos, únióban szintúgy, nyugdíjasok esetében, magyar társadalom, hivatalban lévő, ember attól, közéletben kórosan, folyamatos gyurcsányi, szám idővel, emberekből állnak, kialakult konstelláció, politikai horizonton, önkormányzati választások, folyamatos kormányzati, Horváth Ágnes, Heinrich Himmler,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Akarat  Kaffka_Margit  Jónás Tamás – Végtelen b...  Csak a fogyatkozás látható  Png csokor  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Alázat  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Neked tudnod kell  Idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Leonardo da Vinci gondolata  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png ház  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Mi lenne ha  Kaffka_Margit  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Png fotel  Fekete-erdő desszert  Nem számIt  Akarat  Erdőn  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Nem számIt  Ami embereknek lehetetlen, az...  Png virág  Esti kép  Jónás Tamás – Végtelen b...  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Ne kapaszkodj magasabbra,  A sors  Julian Brass gondolata  képre írva  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Nem számIt  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Sokan azt tartják  Rátalálsz  Popper Péter szavai  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Idő  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
gulyás kommunizmus, választási ígéreteket, kilenc százalékos, únióban szintúgy, nyugdíjasok esetében, magyar társadalom, hivatalban lévő, ember attól, közéletben kórosan, folyamatos gyurcsányi, szám idővel, emberekből állnak, kialakult konstelláció, politikai horizonton, önkormányzati választások, folyamatos kormányzati, szokatlanul enyhe, emberek valahogyan, kritikus időszakot, baloldali stratégák, állandósuló nyomort, passzív beletörődéssel, veszélye annak, egyre magabiztosabbá, ehhez elengedhetetlenül, közeljövőben kialakulhat, olyan határozott, regnáló hatalmat, utolsó pillanatig, elvei mellett, hamis kísértésnek, ingatlanadó tervezett, családi ingatlanok, következő elemzés, általa megálmodott, magyar genocidiumra, igazság kínos, nemzet ellen, reálbércsökkenés, kikényszerítheti, országrombolását, adóforintjaikkal, kiszolgáltatott, választópolgára, szimpatizánsnak, posztkommunista, ellehetetlenülő, nyilvánosságra, kormányprogram, választásoknak, tiltakozásokba, kormányellenes, kényszerítheti, visszaigazolta, támogatásukkal, löletkampányát, beletörődéssel, magabiztosabbá, menthetetlenül, magyarországon, rendíthetetlen, szimpatizánsai, megszorítások, meggyőződését, cáfolhatatlan, gyógyszerárak, koncentrációs, természetesen, kategórikusan, finanszírozni, önkormányzati, megaláztatást, következtében, balatonöszödi, kíméletlenül, kormányváltó, kedvezőbbnek, szerveződött, várakozásait, sportnyelven, konstelláció, hangoztatják, kialakulóban, eredményeire, eluralkodott, ellenszenves, főhivatalnok, nyomorúságos, elkötelezett, bekövetkezni, genocidiumra, éhséglázadás, kifulladóban, közeljövőben, meghazudtoló, gaztettekért, belefásultak, utasították, változtatni, elpusztítja, választások, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 181
  • e Hét: 14411
  • e Hónap: 25522
  • e Év: 179018
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.