Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A bajban orvosság kell!
  2009-02-28 20:14:14, szombat
 
 

A bajban orvosság kell!

Nemzetközi konferencia létkérdéseinkről


Magyarország mély és súlyos válságban van, olyan válságban, amely már a létezését is veszélyezteti - jelentette ki Fricz Tamás politológus 2009. február 27-én előadásában azon a háromnapos nemzetközi konferencián, melyet a "Bajban orvosság kell" címmel rendeztek Budapesten, a Szent Imre Gimnázium dísztermében.

Majd így folytatta: - E válság pedig azért olyan mély és súlyos, s azért olyan veszélyes az ország jövőjére nézve, mert egyszerre többféle válság rakódott egymásra, s ezek egymást felerősítik. A politikai válságról Fricz Tamás megállapította: - A 2006-os választásokkal, illetve a balatonőszödi beszéd nyilvánosságra kerülésével az éppen csak bontakozó magyar demokráciát érte súlyos megrázkódtatás. Azóta Magyarországon egy köztes, félig demokratikus, félig diktatórikus politikai állapotban vergődünk.

A szocialisták a 2006-os választási győzelmet manipulációval,
a választók tudatos félrevezetésével érték el

A neves politológus szerint ha jogilag nem is, de politikai és erkölcsi szempontból illegitim kormány van hatalmon lassacskán harmadik éve. Ugyanis Gyurcsány Ferenc őszödi beszédéből kiderült, hogy a szocialisták a 2006-os választási győzelmet manipulációval, a választók tudatos félrevezetésével érték el. Nem a választási ígéretek miatt illegitim a kormány, hisz a világ összes demokratikus országában ígérgetnek a pártok, hanem azért illegitim a hatalom, mert a gazdasági tényeket, adatokat nem hozták nyilvánosságra, mert közérdekű adatokat hallgattak el. Veres János pénzügyminiszter nem mondta el az első negyedéves adatokat, mert azok 'megzavarnák a választókat'! Vagyis a tárgyilagos döntéshez szükséges információktól fosztották meg a magyar választókat, amely nem más, mint választási manipuláció, a választók tudatos félrevezetése. Márpedig - Fricz szerint - a választások tisztaságának megsértése a nyugat-európai demokráciákban főbenjáró bűn, minderre csak az afrikai diktatúrákban kerülhet sor.

Változatlan összetételben felszínen maradt a pártállami
diktatúrát irányító politikai gárda

Fontos kérdésre világított rá Fricz Tamás: - Mi az oka annak, hogy nem alakult ki a demokratikus intézményeknek megfelelő demokratikus magatartás? Válaszában rámutatott: - Az, hogy a rendszerváltás nem járt együtt a pártállami, kádári politikai elit háttérbe szorulásával. A rendszerváltó Antall-kormánynak sem ereje, sem szándéka nem volt, hogy elitcserét hajtson végre, s az első Orbán-kormány sem volt elég következetes a nélkülözhetetlen személyi átalakulások végig vitelében. Ennek következtében lényegében változatlan összetételben felszínen maradt a pártállami diktatúrát irányító politikai gárda, s ezzel együtt megmaradt a régi politikai magatartásmód. A hatalmát átmentő politikai garnitúra nem a demokrácia, hanem a diktatúra politikai gyakorlatát sajátította el. Fontos tényezőnek nevezte a politológus, hogy ráadásul nem pusztán egy-egy pártállami politikus maradt mutatóban a demokráciában, hanem szinte az egész garnitúra itt maradt. Ennek értelmében a posztkommunista politikai elit a mai Magyarországon ismét hálózatot képez, átjárva a politikai, gazdasági, önkormányzati, kulturális, média és nem utolsó sorban a titkosszolgálati szférákat. A mai modern network-kutatá sok bizonyítják, hogy az egyes társadalmi rendszerek, így a politikai rendszer működését, tartalmát és jellegét leginkább a hálózatok határozzák meg.

Fricz Tamás szerint ma Hazánk vagyon nélküli, gyenge állam, manipulált piaccal, melyet a multik dominálnak, gyenge hazai vállalkozásokkal, óriási a korrupció a posztkommunista hálózatok összefonódása által, melynek eredménye a totális eladósodás.

A rendszerváltás során nem történt meg, illetve elmaradt
a történelmi igazságtétel és az elszámoltatás

Az erkölcsi válság kérdésre utalva Fricz kijelentette: - Az erkölcsi válság a következmények nélküliségben mutatkozik meg, melynek hátterében az áll, hogy a rendszerváltás során nem történt meg, illetve elmaradt a történelmi igazságtétel és az elszámoltatás. A rendszerváltás nem húzott világos választóvonalat a diktatúra és demokrácia között. Sem az Antall-kormány, sem az Alkotmánybíróság nem segített abban, hogy világos cezúrát húzzon az új hatalom a két rendszer között, melyhez hozzátartozott volna a régi rendszer irányítóinak legalább morális számonkérése és háttérbe szorítása! Ez lett volna az igazi rendszerváltás logikája. Ez azonban nem történt meg, elmosódott a határ a gyilkos és áldozat, felelős és ártatlan, megfigyelt és megfigyeltető között, vagyis nem jöttek létre a rendszerváltás erkölcsi alapjai, kritériumai.

S hogyan lehet kijutni ebből a totális válságból? - tette fel a kérdést Fricz Tamás. Válaszában hangsúlyozta: egyedül és kizárólag a most bontakozó, szerveződő, véleményét és szándékait egyre gyakrabban és szervezettebben megmutató civil társadalom, civil kezdeményezések válhatnak e folyamat bázisává, melyek a jószándékú politikai pártokat jó irányba terelik kormányra jutásuk után is. Fricz Tamás Orbán Viktor 1998-as elhíresült mondását a következőképp korrigálta: Több, mint kormányváltást, s nem kevesebb, mint rendszerváltást!

Korunk "hazugságkor" és a hazugság szétrombolja
a tudást, az erkölcsöt, a kultúrát és a gazdaságot

A Nemzeti Pedagógus Műhely által szervezett, és a Mut zur Ethik európai munkacsoport, valamint a Magyar Konzervatív Alapítvány és a Fiatal Magyarország Alapítvány által támogatott konferencián neves közéleti személyiségek tartottak előadást. Baranyi Károly, a konferencia főszervezője, a Nemzeti Pedagógus Műhely, és a Magyar Pedagógus Szövetség elnöke előadásában hangsúlyozta: - Idén 11. alkalommal szervezték meg a háromnapos konferenciát, hazai és nemzetközi tekintélyű szakemberek (Frenyó Zoltán, Salamon Konrád, Vértesaljai László, Kondor Katalin, Balog Zoltán, Nestor Moritz, Joachim Hoefele, Amadea Raff stb.) bevonásával. Céljuk, hogy felmutassák, őrizzék és növeljék a keresztény, nemzeti gondolkodás értékeit, megmutassák a konzervatív gondolkodás hatékonyságát, és szolgálják a magyar nemzet jövőjét. Baranyi Károly szerint korunk "hazugságkor" és a hazugság szétrombolja a tudást, az erkölcsöt, a kultúrát és a gazdaságot. A konferencián rámutattak: hogyan mérgezik meg a hazugságok a nevelést, annak elveit az oktatást, a nemzeti öntudatot és a biztonságot.

Tarlós István, a nemzetközi konferencia védnöke, a Fővárosi FIDESZ-KDNP- Frakciószövetsé g elnöke előadásában rámutatott: - Hányszor kapja meg ő, de egyházfők is, hogy ne politizáljanak! Ám a többpártrendszert nem azért találták ki, hogy mindenkire ráüvöltsenek, aki kifejezi nézeteit. Tarlós szerint a valóság és a kommunikáció köszönő viszonyban nincs egymással. Gyurcsány őszödi beszédét ahelyett, hogy elítélték volna, megmagyarázták, miért elfogadható az elfogadhatatlan. A konferencia védnöke hangsúlyozta: - Orbán Viktor kormányzása alatt a közép-kelet európai országok listavezetői voltunk, jelenleg az utolsó helyen kullogunk. Hét év alatt pedig a jelenlegi kormány több adósságot halmozott fel, mint a Kádár-rendszer 32 éve alatt. A kettős állampolgárság kérdésében kijelentette: a Gyurcsány-kormá ny népünk ellen szavazott. El tudják-e képzelni, hogy ez megtörténhet pl. Franciaországban vagy az USA-ban?

Az Isten által teremtett lényeknek célja és küldetése van

Morvai Krisztina büntető jogász, a Jobbik EP-képviselőjelö ltje előadásában a pénz-profit centrikus és az ember-központú világ különbözőségeiről szólt. Megállapította: a pénz-profit központú világ a hasznosság szempontjából hozza meg döntéseit, az ember-központú világ a hasznosság helyett az igazságosságot helyezi előtérbe. Az ember-központú világ arra a kérdésre keresi a választ: mi jó az embereknek? Szerinte az Isten által teremtett lényeknek célja és küldetése van. Ezért fontos, hogy a politikusoknak is legyen szilárd értékrendjük, s ezt ismertessék az emberekkel. Ezzel szemben a profit-érdekelt világ eszközként tekint az emberre, s ezáltal épp emberi méltósága veszik el. A pénz-profit orientált ember az egyéni szabadság kiteljesítését tartja a legfontosabbnak, akár a közösséggel szemben, az ember központú világban fontos a közösség az egyén számára. A jogbiztonság szempontjából lényeges, hogy a hasznosság helyett az ember-központú világ vegye át a hatalmat - zárta gondolatait Morvai Krisztina.

Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezető elnöke a Polgári szabadságjogok védelme a jog eszközével címmel tartotta meg előadását. Hangsúlyozta: - a BRFK rendes gyűléseket is betilt, nem engedélyezte például a Jobbik gyűlését március 15-e alkalmából, vagy a Magyar Gárda összejövetelét. Harcolni kell azért is, hogy az alapvető jogi normákat betartsák Magyarországon - mondta. A Nemzeti Jogvédő Szolgálat 2006 ősze óta három nagy területet lát el: mintegy 80 civil személy jogi védelmét biztosítja, a jóvátétellel, és a felelősségre vonással együtt. Jelenleg 70 ügyvéd segíti munkájukat. Legyünk bátrak, hogy az erőszakmentes, hiteles küzdelem előbb-utóbb győzedelmeskedjen - mondta Gaudi-Nagy Tamás.

- Magyarországnak jelenleg nincs nemzetpolitiká ja - jelentette ki Boros Bánk Levente politológus, aki szerint Magyarországnak nincs jól definiáltan megfogalmazott nemzeti érdeke, mert meggyengült a nemzeti identitás. Véleménye szerint "jól" kombináltuk a kommunizmus örökségét az importált nyugati modellel, mely már akkor válságban volt, amikor mi átvettük. A kibeszéletlen tabu témák - Trianon tragédiája, a kommunizmus bűnei - tovább gyengítik az országot. Boros Bánk Levente szerint kiszámítható és őszinte politizálásra van szükség, hogy tudjuk, milyen országban szeretnénk élni 50 esztendő múlva.

A bajban orvosság kell elnevezésű konferencián olyan neves előadók szólalnak fel holnap, mint Wittner Mária szabadságharcos, Zétényi Zsolt, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány elnöke, valamint Koltay Gábor rendező "Emeld fel szívedet nemzetem" címmel tart előadást.

Frigyesy Ágnes


*** www.nemzetihirhalo. hu ************ *
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: titkosszolgálati, pénzügyminiszter, franciaországban, félrevezetésével, alkotmánybíróság, nélkülözhetetlen, vállalkozásokkal, létkérdéseinkről, elfogadhatatlan, szabadságharcos, posztkommunista, szervezettebben, kezdeményezések, rendszerváltást, legfontosabbnak, frakciószövetsé, magyarországnak, választóvonalat, manipulációval, rendszerváltás, politikusoknak, kormányváltást, választásokkal, intézményeknek, igazságosságot, kiteljesítését, nyilvánosságra, nemzetihirhalo, információktól, összejövetelét, demokráciákban, megfogalmazott, hozzátartozott, magyarországon, megállapította, szabadságjogok, bajban orvosság, háromnapos nemzetközi, ország jövőjére, politikai válságról, 2006-os választásokkal, balatonőszödi beszéd, éppen csak, 2006-os választási, választók tudatos, neves politológus, választási ígéretek, világ összes, gazdasági tényeket, első negyedéves, tárgyilagos döntéshez, magyar választókat, Fricz Tamás, Szent Imre Gimnázium, Azóta Magyarországon, Ugyanis Gyurcsány Ferenc, Veres János, Fricz Tamás Orbán Viktor, Nemzeti Pedagógus Műhely, Magyar Konzervatív Alapítvány, Fiatal Magyarország Alapítvány, Baranyi Károly, Magyar Pedagógus Szövetség, Frenyó Zoltán, Salamon Konrád, Vértesaljai László, Kondor Katalin, Balog Zoltán, Nestor Moritz, Joachim Hoefele, Amadea Raff, Tarlós István, Fővárosi FIDESZ-KDNP- Frakciószövetsé, Orbán Viktor, Morvai Krisztina, Jobbik EP-képviselőjelö, Gaudi-Nagy Tamás, Nemzeti Jogvédő Szolgálat, Magyar Gárda, Boros Bánk Levente, Wittner Mária, Zétényi Zsolt, Nemzeti Jogvédő Alapítvány, Koltay Gábor, Frigyesy Ágnes,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jónás Tamás – Végtelen b...  Szívem  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Png cica  A jó emberek mindig szépek mar...  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Png lepke  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Reménység és erő Krisztustól e...  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Szép napot kívánok  Adakozás  Facebookon kaptam  Akarat  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Nevem  Hogy lehet megtartani  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  A másik dolog,  Fehér virág  Akarat  George Byron - Ahogy itt jár -...  Png rózsa csokor  Lóhere  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Garai Gábor - Takarítás  Nem tudhatod  Makszim Gorkij gondolata  A kételkedés kezelése  Png kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idő  Facebookon kaptam  Png nő  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Akarat  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Szép estét kedves látogatóimna...  Kerüld el az evangélium örömén...  Próbálj meg ...  Reggel van  Png csokor  Szép estét kedves látogatóimna...  Soha ne kedvezz...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Jó éjszakát  Nagyi telefonál  A jó emberek mindig szépek mar...  Png lepke  Szép estét kedves látogatóimna...  Éretlen vers  Nevem  Akarat  Facebookon kaptam  Png nő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Szívem  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Hazára minden embernek szükség...  Akik bántanak téged 
Bejegyzés Címkék
bajban orvosság, háromnapos nemzetközi, ország jövőjére, politikai válságról, 2006-os választásokkal, balatonőszödi beszéd, éppen csak, 2006-os választási, választók tudatos, neves politológus, választási ígéretek, világ összes, gazdasági tényeket, első negyedéves, tárgyilagos döntéshez, magyar választókat, választások tisztaságának, nyugat-európai demokráciákban, afrikai diktatúrákban, demokratikus intézményeknek, rendszerváltó Antall-kormánynak, első Orbán-kormány, nélkülözhetetlen személyi, pártállami diktatúrát, régi politikai, hatalmát átmentő, diktatúra politikai, egész garnitúra, posztkommunista politikai, titkosszolgálati szférákat, egyes társadalmi, politikai rendszer, hálózatok határozzák, multik dominálnak, posztkommunista hálózatok, totális eladósodás, rendszerváltás során, történelmi igazságtétel, erkölcsi válság, következmények nélküliségben, régi rendszer, igazi rendszerváltás, rendszerváltás erkölcsi, totális válságból, kérdést Fricz, most bontakozó, jószándékú politikai, következőképp korrigálta, hazugság szétrombolja, konferencia főszervezője, háromnapos konferenciát, konzervatív gondolkodás, magyar nemzet, konferencián rámutattak, nemzeti öntudatot, nemzetközi konferencia, kommunikáció köszönő, konferencia védnöke, közép-kelet európai, utolsó helyen, jelenlegi kormány, kettős állampolgárság, pénz-profit centrikus, ember-központú világ, pénz-profit központú, hasznosság szempontjából, hasznosság helyett, igazságosságot helyezi, kérdésre keresi, profit-érdekelt világ, pénz-profit orientált, egyéni szabadság, közösséggel szemben, ember központú, egyén számára, jogbiztonság szempontjából, alapvető jogi, felelősségre vonással, nemzeti identitás, kommunizmus örökségét, importált nyugati, kibeszéletlen tabu, kommunizmus bűnei, titkosszolgálati, pénzügyminiszter, franciaországban, félrevezetésével, alkotmánybíróság, nélkülözhetetlen, vállalkozásokkal, létkérdéseinkről, elfogadhatatlan, szabadságharcos, posztkommunista, szervezettebben, kezdeményezések, rendszerváltást, legfontosabbnak, frakciószövetsé, magyarországnak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3203
  • e Hét: 13470
  • e Hónap: 24581
  • e Év: 178077
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.