Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Megbukhat Barroso 5 milliárd e
  2009-03-15 21:54:45, vasárnap
 
  Megbukhat Barroso 5 milliárd eurós gazdaságélénkítő terve

A Zöldek - Európai Szabad Szövetség képviselőcsoportjának alelnöke szerint az EP képviselőinek többsége - még ha az Európai Tanács jóvá is hagyja - le fogja szavazni Barroso energia- és szélessávú internetes infrastruktúrára vonatkozó gazdaságélénkítő tervét. Claude Turmes a csomagot sem szerkezetében, sem funkciójában nem tartja megfelelőnek.


Turmes az EurActiv-nak adott interjúban leszögezte, ellenzi a Bizottság nemrég benyújtott javaslatát, mely a tavaly a tavalyi uniós költségvetésből megtakarított források újraelosztásának feltételeiről rendelkezik. A csomag főleg energiaprojekteket támogatna, de jelentős rész jutna a szélessávú internet infrastruktúrájának fejlesztésére is.

A zöld képviselő két szempontból kifogásolta a tervezetet: egyrészt úgy véli, hogy a csomag nem fogja valóban kifejteni a kívánt gazdaságélénkítő hatást, mivel a benne lévő projektek mind hosszú távra szólnak; másrészt pedig az eredeti elgondolást jelentősen módosították a Németországnak és az Egyesült Királyságnak nyújtott engedmények, így a gyengébb gazdaságú országok, főleg a kelet-közép európaiak, csak ,,morzsákat" kapnak.

A csomagot - ha az EU tagországainak állam- és kormányfői a március 19-20.-i csúcson elfogadják - még az Európai Parlamentnek is jóvá kell hagynia. Turmes szerint még ha a tagállamok vezetői támogatásukról is biztosítják a csomagot, az EP ugyis ,,fel fogja tartóztatni Barroso úrat és a gazdaságélénkítésről alkotott elméleteit".

A képviselő elmondta, biztos benne, hogy az EP-képviselők többsége a javaslat ellen szavaz majd, mivel a liberálisok (ALDE), a szocialisták (PES), a zöldek (Greens-EFA) és a Néppárt (EPP-ED) egy része is ellenzi azt. Turmes úgy tudja, az EPP-ED kelet-európai vezető politikusai ,,botrányosnak" tartják a gazdaságélénkítő csomagot. A kelet-európai politikusok korábban több szinten is támadták a Bizottság tervezetét.

Turmes figyelmeztetett, hogy az EU-nak nem szabad eltérnie a történelmi szolidaritástól, és elmondta, hogy ő maga mire fordítaná az energiaprojektekre elkülönített összeget.

,,Az egyetlen módja, hogy megállapodásra jussunk, ha a támogatást nem adományként nyújtjuk, hanem legalább a nagy részét átutaljuk az Európai Beruházási Banknak (EBB), hogy az garanciaként használhassa a beruházásokhoz. Ez különösen azon gazdaságok számára lenne fontos, akiknek jelenleg többet kell a kölcsönökért fizetniük" - fogalmazott Turmes.

,,Ha így teszünk, akkor nem pár milliárd euróról beszélünk, amelyből aprópénz jut a kelet-európai kormányoknak, hanem 25-30 milliárdról, melyet az EU okosan felosztott költségvetése támogat az EBB-n keresztül" - fejtette ki véleményét a képviselő.

Turmes hangsúlyozta: nem áll szándékában Barroso újbóli megválasztását megakadályozni. Bár a Bizottság elnökét és testületét a Parlament hagyja jóvá, Turmes leszögezte, a gazdasági mentőcsomag megbuktatásának hátterében nem állnak a lejáratás céljai.

,,Ez két, hivatalosan nem kapcsolódó dolog. Nekem az áll érdekemben, hogy olyasvalamit tegyek, ami értelmes Európa számára. Nem érdekel, hogy ez az ügy összekapcsolódik-e Barroso úr újraválasztásával" - mondta Turmes.

EurActiv.hu


http://www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=38995
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: gazdaságélénkítő, infrastruktúrára, összekapcsolódik, újraelosztásának, figyelmeztetett, szolidaritástól, költségvetésből, megbuktatásának, tagországainak, németországnak, támogatásukról, megválasztását, megakadályozni, megállapodásra, beruházásokhoz, megtakarított, szerkezetében, feltételeiről, képviselőinek, költségvetése, fejlesztésére, megfelelőnek, parlamentnek, funkciójában, olyasvalamit, használhassa, garanciaként, módosították, királyságnak, kölcsönökért, elkülönített, botrányosnak, hangsúlyozta, szocialisták, kormányoknak, milliárdról, tavalyi uniós, csomag főleg, szélessávú internet, zöld képviselő, kívánt gazdaságélénkítő, benne lévő, eredeti elgondolást, gyengébb gazdaságú, kelet-közép európaiak, csomagot –, március 19-20, tagállamok vezetői, képviselő elmondta, javaslat ellen, gazdaságélénkítő csomagot, kelet-európai politikusok, Megbukhat Barroso, Európai Szabad Szövetség, Európai Tanács, Claude Turmes, Egyesült Királyságnak, Európai Parlamentnek, Európai Beruházási Banknak,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Vannak arcok  Pillangó  Minden gyerek jó.  Föld napja április 22  Amit átélünk,  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  A végzet az  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Pillangó  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A hét szűk esztendő  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  A Föld napja  Föld napja április 22  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam  György napra  Föld napja április 22  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  A föld szépségéért  Emlék  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Föld napja április 22  A keserű igazság  Föld napja április 22  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  Paul David Tripp Április 25  Ünnepelj csak  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna... 
Bejegyzés Címkék
tavalyi uniós, csomag főleg, szélessávú internet, zöld képviselő, kívánt gazdaságélénkítő, benne lévő, eredeti elgondolást, gyengébb gazdaságú, kelet-közép európaiak, csomagot &#8211, március 19-20, tagállamok vezetői, képviselő elmondta, javaslat ellen, gazdaságélénkítő csomagot, kelet-európai politikusok, történelmi szolidaritástól, egyetlen módja, nagy részét, garanciaként használhassa, kölcsönökért fizetniük&#8221, kelet-európai kormányoknak, gazdasági mentőcsomag, lejáratás céljai, gazdaságélénkítő, infrastruktúrára, összekapcsolódik, újraelosztásának, figyelmeztetett, szolidaritástól, költségvetésből, megbuktatásának, tagországainak, németországnak, támogatásukról, megválasztását, megakadályozni, megállapodásra, beruházásokhoz, megtakarított, szerkezetében, feltételeiről, képviselőinek, költségvetése, fejlesztésére, megfelelőnek, parlamentnek, funkciójában, olyasvalamit, használhassa, garanciaként, módosították, királyságnak, kölcsönökért, elkülönített, botrányosnak, hangsúlyozta, szocialisták, kormányoknak, milliárdról, biztosítják, elgondolást, engedmények, adományként, kifogásolta, rendelkezik, politikusok, liberálisok, szempontból, hivatalosan, politikusai, tartóztatni, mentőcsomag, fogalmazott, szándékában, tervezetet, véleményét, tervezetét, szélessávú, történelmi, tagállamok, felosztott, elfogadják, testületét, érdekemben, támogatást, gazdaságok, elméleteit, kapcsolódó, jelentősen, képviselők, hátterében, leszögezte, beruházási, kormányfői, interjúban, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5313
  • e Hét: 19543
  • e Hónap: 30654
  • e Év: 184150
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.