Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A Hajdú-Bét és a libásokk eset
  2009-03-31 21:46:35, kedd
 
  A Hajdú-Bét és a libásokk esete a Wallis Rt-vel

Harrach Péter, a KDNP országgyűlési képviselője kijelentette: ,,A Bajnai Gordon által tulajdonolt Hajdú-Bét kisemmizett libatenyésztői közül néhányan önkezükkel vetettek véget életüknek, mások azóta is a nyomor szélén tegődnek..."
A Hajdú-Bét és a libásokk esete a Wallis Rt-vel

Bajnai Gordont, az MSZP és az SZDSZ miniszterelnök-jelöltjét azzal támadják a politikai ellenfelei, mert évekkel ezelőtt az általa irányított Wallis Rt. vásárolta meg a Hajdú-Bét többségi tulajdonát, majd amikor a baromfifeldolgozó tönkrement, sok libatenyésztő nem jutott hozzá a pénzéhez.

Amikor kiderült, hogy Bajnai Gordon a miniszterelnöki poszt várományosa, Harrach Péter, a KDNP országgyűlési képviselője kijelentette: ,,A Bajnai Gordon által tulajdonolt Hajdú-Bét kisemmizett libatenyésztői közül néhányan önkezükkel vetettek véget életüknek, mások azóta is a nyomor szélén tegődnek..."

Az alábbiakban arra teszünk kísérletet, hogy a Naplóban 1998-2006. között megjelent cikkek alapján felidézzük az egykori Hajdú-Bét szárnyalását, majd bukását.

1998. december. A Bajnai Gordon verérigazgató irányította Wallis Befektetési, Gazdasági, Tanácsadó és Vagyonkezelő Rt. 15 százalékot meghaladó részesedéssel a Hajdú-Bét tulajdonosai közé kerül.

1. A Hajdú-Bét 1998-ban 6 milliárd forintos veszteséggel zárt. A Wallis célkitűzése az volt, hogy hatékonyan működő céggé alakítsa a baromfifeldolgozót. 1999 első felében a cég 18 milliárdos árbevétel mellett még veszteséges volt.
2000. március. Melyik tulajdonos vásárolja ki a másikat? Ez volt a legnagyobb kérdése a Hajdú-Bét rendkívüli közgyűlésének.

2. Megfigyelők nem tartották kizártnak, hogy a Wallis Rt. megvásárolja a hazai bankok részesedését. Egy évvel később a szintén tulajdonos OTP közzéteszi, hogy a jelentős mértékben eladósodott, mintegy 25 milliárd forintos hitelállományt felhalmozott Hajdú-Bét saját tőkéje nő, és megkezdődött a cég kilábalása az adósságcsapdából. Ekkor 2001. elejét írjuk, és a Hajdú-Bét részvényeinek 48,3 százalékát bitrokolja az OTP, több mint 50 százalékát pedig már a Wallis Rt. A cég 2000-ben már 3,3 milliárdos mérleg szerinti eredményt ért el.
2002. május. Eladta a Hajdú-Bétben lévő tulajdonrészét az OTP Bank Rt. A társaság így már 95 százalékban a Wallis Rt. tulajdonába került.

3. A Hajdú-Bét kapcsán a Wallis igazgatósága közölte, hogy a cégcsoporton belül a baromfifeldolgozó az egyik legfontosabb hosszútávú befektetés, ami jól működik, hiszen nyereséget termel.
2003. március. Az árbevételünk odavan - panaszolta Kovács Lajos körösszakáli libatartó, aki több társával nem jutott hozzá a Hajdú-Bétnek leadott 8 ezer szárnyas árához.

4. A Hajdú-Bét eddig és ezután is fizet parnereinek - reagált a panaszra a feldolgozó vezetője hozzátéve, hogy az ágazat nehéz helyzetben van, több cég csődbe került, de a debreceni céget ez nem fenyegeti. Fél évvel később Bajnai Gordon, a Wallis vezérigazgatója már azt mondta, hogy a Hajdú-Bét különösen nehéz helyzetbe került.
2003. november. Libatenyésztők demonstráltak a feldolgozó debreceni gyára előtt.

5. Decemberben feljelentést tettek a termelők a debreceni rendőrkapitányságot a Hajdú-Bét ellen, amit a hatóság azzal utasított el, hogy nem történt bűncselekmény. December 12-én az rt. fizetésképtelenségét állapította meg a megyei bíróság és elrendelte a Hajdú-Bét felszámolását. Közben egymást érik a termelői demonstrációk.

A kormány felelősséget érez a kistermelőkért, ezért nem a feldolgozót támogatnák meg, hanem a termelőknek adnának kölcsönt. Szanyi Tibor államtitkár azt követően mondta ezt, hogy az Apeh zárolta az rt. számláit. Januárban kérdésesnek tűnt, hogy a több milliárdos követelésállománnyal rendelkező termelők valaha is a pénzükhöz jutnak-e. Ugyaneben a hónapban a Hajdú-Bét önfelszámolást kért maga ellen, a Wallis pedig úgy döntött, hogy kivonul az élelmiszer-feldolgozó iparból.

A cég hiteleit felmondó bankhoz kerültek a jelzálogként felajánlott ingatlanok, így a több milliárd forintnyi vagyon kikerült a felszámolás hatóköréből.
2006. augusztus. Az ügy kivizsgálását követelték fórumukon a Hajdú-Bét károsultjai, akik meghívták az összejövetelre Karsai József szocialista országgyűlési képviselőt is.

6. Karsai József a fórumon arról beszélt, hogy az ügyet büntetőjogi szempontból kell vizsgálni, szerinte ugyanis személyi felelősség állapítható meg. Ugyanő néhány nappal később (miután találkozott Bajnai Gordonnal) közleményben tudatta, hogy Bajnainak a Hajdú-Bét felszámolásából semmiféle anyagi előnye nem származott.

* Bajnai: a program fájni fog!
* ,,Bajnai Gordon alkalmas lenne, de"
* Ön mennyiért lenne miniszterelnök?


http://www.haon.hu/hirek/Hajdu-Bihar/cikk/a-hajdu-bet-es-a-libasokk-esete-a-walli s-rt-vel/cn/haon-news-FCUWeb-20090331-1059399399/origin/newsletter31-03-2009
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: adósságcsapdából, miniszterelnöki, felszámolásából, vezérigazgatója, miniszterelnök, önfelszámolást, tulajdonrészét, libatenyésztői, kistermelőkért, összejövetelre, hitelállományt, libatenyésztők, országgyűlési, közgyűlésének, demonstrációk, verérigazgató, demonstráltak, kivizsgálását, bűncselekmény, felszámolását, részvényeinek, libatenyésztő, részesedéssel, tulajdonosai, részesedését, kijelentette, vagyonkezelő, körösszakáli, felelősséget, árbevételünk, megvásárolja, cégcsoporton, igazgatósága, felhalmozott, szárnyalását, megkezdődött, libásokk esete, nyomor szélén, politikai ellenfelei, általa irányított, baromfifeldolgozó tönkrement, miniszterelnöki poszt, alábbiakban arra, egykori Hajdú-Bét, legnagyobb kérdése, hazai bankok, évvel később, szintén tulajdonos, jelentős mértékben, cégcsoporton belül, egyik legfontosabb, árbevételünk odavan, Wallis Rt-vel, Harrach Péter, Bajnai Gordon, Bajnai Gordont, Wallis Rt, Wallis Befektetési, Vagyonkezelő Rt, Bank Rt, Kovács Lajos, Szanyi Tibor, Karsai József, Bajnai Gordonnal,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Akarat  Png telefon  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Fekete István - Akác  Nevem  Esti kép  A kételkedés kezelése  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Idő  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Akarat  Nem tudhatod  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Png férfi  Png telefon  Ágai Ágnes – Csendélet  Png virág  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Jó éjszakát  A kételkedés kezelése  Nagyon különös  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Mi lenne ha  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png telefon  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Reménység és erő Krisztustól e...  Akik bántanak téged  Hazára minden embernek szükség...  Akarat  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Alázat  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Adakozás  Facebookon kaptam  Fehér virág  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Elköszönt  Popper Péter szavai  Png virág  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Nem számIt  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Őrizkednünk kell...  Kaffka_Margit  Png fotel  Őrizkednünk kell...  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Erdőn  Egy bizonyos határt  Alázat  Bounty krémes  Png kutya  Png virág  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác 
Bejegyzés Címkék
libásokk esete, nyomor szélén, politikai ellenfelei, általa irányított, baromfifeldolgozó tönkrement, miniszterelnöki poszt, alábbiakban arra, egykori Hajdú-Bét, legnagyobb kérdése, hazai bankok, évvel később, szintén tulajdonos, jelentős mértékben, cégcsoporton belül, egyik legfontosabb, árbevételünk odavan, feldolgozó vezetője, ágazat nehéz, debreceni céget, feldolgozó debreceni, hatóság azzal, megyei bíróság, termelői demonstrációk, kormány felelősséget, feldolgozót támogatnák, termelőknek adnának, több milliárdos, pénzükhöz jutnak-e, jelzálogként felajánlott, több milliárd, felszámolás hatóköréből, összejövetelre Karsai, fórumon arról, ügyet büntetőjogi, program fájni, adósságcsapdából, miniszterelnöki, felszámolásából, vezérigazgatója, miniszterelnök, önfelszámolást, tulajdonrészét, libatenyésztői, kistermelőkért, összejövetelre, hitelállományt, libatenyésztők, országgyűlési, közgyűlésének, demonstrációk, verérigazgató, demonstráltak, kivizsgálását, bűncselekmény, felszámolását, részvényeinek, libatenyésztő, részesedéssel, tulajdonosai, részesedését, kijelentette, vagyonkezelő, körösszakáli, felelősséget, árbevételünk, megvásárolja, cégcsoporton, igazgatósága, felhalmozott, szárnyalását, megkezdődött, jelzálogként, feljelentést, legfontosabb, közleményben, veszteséggel, eladósodott, várományosa, befektetési, tulajdonolt, decemberben, képviselője, állapította, parnereinek, találkozott, irányította, kérdésesnek, százalékban, veszteséges, tulajdonába, szempontból, büntetőjogi, felszámolás, károsultjai, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3010
  • e Hét: 13277
  • e Hónap: 24388
  • e Év: 177884
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.