Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Lebukik a trükkös Mazsök
  2009-09-29 21:43:04, kedd
 
  Lebukik a trükkös Mazsök
2009-09-29 06:18:17

A címben említett szervezet - a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány - körüli anomáliákat elég nehéz megérteniük mindazoknak, akik csak kívülről ismerik a hazai zsidó szervezeteket. Most, szinte a lehetetlenre vállalkozván, megpróbálok egyet kiragadni az összes közül, és ezen keresztül bemutatni az olvasónak: van hely, ahol megállt az idő. Ehhez azonban ki kell mondanom a megrázó valóságot: a hazai zsidóság vezetői semmit, ami a nemzeti oldalhoz köthető, finoman fogalmazva ,,nem tartanak magukénak". A magyar zsidóság, sok évtizedes félrevezetettségében, teljes mértékben elhitte, hogy számára csak egy oldal létezik, amely őt felszabadította, és azóta is valamiféle biztonságot ad számára - a baloldal.

Voltak, akik nem értettek ezzel egyet, voltak, akik bírálták a zsidó vezetést, és voltak, akik suttogva igazat adtak a bírálóknak, de azon kívül, hogy vállon veregették azt, aki felemelte a szavát, semmi nem történt. A suttogók soha nem merték hangosan kimondani, amit gondoltak, tenni pedig még gondolatban sem mertek soha. Gyávaságukat pedig még maguknak is megmagyarázták: nem szabad ,,kivinni" a problémát, nehogy a gojok tudomására jusson, elég, ha mi tudunk róla, elég, ha ez a mi szégyenünk. Így aztán a zsidó világi és vallási vezetők, rabbik (tisztelet a kivételnek!) alantas, pénzszerzésre összpontosuló manőverei, vallási törvényeink esetleges semmibevétele soha nem jutott a nyilvánosság tudtára.

A felszínt megkaparva...
Most pedig jöjjenek a tények!
A napokban felszínre került tízmil­liós végkielégítések, sokmilliós prémiumok - csak a jéghegy csúcsa. Mondhatnám, szinte semmi ahhoz képest, ami alapítása óta folyik a Mazsökben, amelyet a kormány hozott létre. A közalapítvány valós célja, hogy ,,azok a személyek, akik zsidó származásuk miatt faji, vallási vagy más fasiszta szellemű zaklató rendszabá­lyok elszenvedői voltak, és utódaik, ha Magyarországon élnek (életvitelszerűen Magyarországon tartózkodnak), továbbá e személyek közösségei, ha Magyarországon bejegyzett székhelyük van, és Magyarországon működnek, újjászervezhessék vallási, kulturális, oktatási rendszerüket, erősíthessék zsidó identitásukat, és a személyek szociális helyzetüket javíthassák". Az alapító által a közalapítványnak juttatott induló vagyon a következő eszközökből áll: négymilliárd forint címletértékű, kizárólag életjáradékra váltható kárpótlási jegy; az alapító okirat mellékletében felsorolt ingatlanok 1271,8 millió forint értékben, valamint tíz nagy értékű festmény. A kuratórium első tiszteletbeli elnöke Ronald S. Lauder volt - ugye, tisztelt olvasó, e név nem ismeretlen ön előtt a sukorói rejtélyes projekt kapcsán sem? -, ma azonban már nem tiszteletbeli elnök. Alapítása óta a kuratórium tagja a Nácizmus Üldözötteinek Bizottsága elnöke, egy volt ávós százados, és tag volt egykor a Marosán György személyes köréhez tartozó, a Munkaszolgálato­sok Szövetségének korábbi, azóta már elhunyt elnöke is. Az alapító magyar állam a kuratóriumban két taggal képviselteti magát, a szabad helyekre a beavatottak csak a számukra úgymond politikailag megbízhatóa­kat, a kebelbelieket engedték maguk közé, és ez azóta is így van. Megemlítendő, hogy az első időszakban Suchman Tamás volt a felügyelőbizottság elnöke - akkor még mint privatizációs miniszter -, bizottsági tag volt Moshe Zanbar, a Leumi Bank volt elnöke és az azóta már elhunyt Ungár Lajos egykori munkásőr, Ungár Klára papája.

Az alapító okiratból kitűnik, hogy a Mazsök többek között megkapta a Club Tomaj üdülőt (Badacsonytomaj), amely egykor munkásőrüdülőként üzemelt. A tíz nagy értékű festmény sorsáról nem tudunk, habár 1999-ben a Zsidó Múzeum akkori igazgatója azt nyilatkozta, a képeket kiállítják majd.
De ugorjunk a mába! Az alapítvány többször cserélt főtitkárt, s minden esetben torzsalkodások közepette. A 2008-ban távozott főtitkár a végkielégítésen felül, amely csaknem tízmillió forintot tett ki, többhavi fizetésének megfelelő prémiumot kapott, arra való hivatkozással, hogy a Mazsök bevétele a tervezettnél nagyobb volt. A prémium kifizetése előtt a titkár fizetését hét százalékkal feltornászták.
2007. december 20-án egy különös, sok millió dollárról szóló támogatási szerződést kötött az Oktatási és Kulturális Minisztérium, a Magyar Zsidó Örökség Közalapítvány és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége. Ennek előzménye volt, hogy a kormány nem sokkal előtte, december 12-én döntött arról, hogy biztosítja a még élő és rászoruló holokauszttúlélők további anyagi támogatását, másrészt segíti a zsidó közösségek által nyitottnak tekintett igények végleges lezárását célzó kompromisszumos megoldás elfogadását.

Eltitkolt támogatás
A Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány erről hosszú ideig mélyen hallgatott, a közvélemény mit sem tudott a dologról; ám mivel a támogatási szerződés valahogy mégis napvilágra került, a szervezet már nem titkolhatta, kénytelen volt a döntés után bő egy esztendővel (!), vagyis ez év február 24-én értesíteni az érintetteket, hogy 2008-ra visszamenőleg, valamint 2009-re és 2010-re személyenként harminc-harmincezer forintot fizet nekik. Ma Magyarországon mintegy kilencezer ember az érintett, tehát a pénzre ennyien jogosultak. Most szó szerint idézek a nekik küldött levélből: ,,Az összeg nagysága természetesen nem mérvadó az elszenvedett sérelmekhez képest, azonban maga a gesztus, amellyel a Magyar Köztársaság Kormánya igyekezett a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben is további jóindulatát kimutatni, mindenképp méltánylandó. Kérjük kedves hittestvérünket, hogy ezt az erkölcsi gesztust, amelyet a szerény anyagi juttatás is nyomatékosít, fogadja csekély hozzájárulásként mindennapi kiadásaihoz, amely ha megkésve is, de őszinte szándék az állami döntéshozók részéről." Megjegyzem, ekkor még Gyurcsány Ferenc volt a Magyar Köztársaság miniszterelnöke, tudják, az a Gyurcsány, aki ,,ha kell, zsidó"... De aki nem szégyelli magát - pedig kellene -, hogy egy olyan villában lakik, amelyet egy zsidótól vettek el a kommunisták felesége családja részére.

Hova tűnt 1777 millió?
Visszatérve a támogatási szerződésre: a 2007-es megállapodásban egészen pontosan 21 millió USA-dollárnak megfelelő összeget ajánlott fel a kultuszminisztérium. (Érdekes lenne tudni, honnét csoportosították át, azaz kiktől vették el ezt az összeget, de ez más kérdés...) Még abban az évben kifizettek a közalapítványnak 12,6 millió dollárnak megfelelő összeget, 2011-re és 2012-re pedig 4,2-4,2 millió dollárnyit irányoztak elő. A támogatás átutalása a Magyar Államkincstár finanszírozási szabálya értelmében forintban történik, a hivatalos devizaárfolyam szerint. De fogós kérdés: vajon miért állapodtak meg dollárban?

Hogy gyorsan lehűtsem a kedélyeket: ha figyelembe vesszük az érintettek mintegy kilencezer fős számát, az ez idáig - azaz a 2008-as és 2009-es évre - fejenként kifizetett hatvanezer forint messze elmarad a 2007 decemberében átutalt 12,6 millió USA-dollárnyi összegtől. Írásom készültekor az árfolyam: 185 Ft/dollár, tehát cca. 540 millió Ft-ot kaptak a rászorultak. De hát a 12 millió 600 ezer dollár ugyanevvel az árfolyammal számítva több mint kétmilliárd - egész pontosan 2331 milliárd - forint! Akkor hol van a maradék? Roppant nagy pénzről van szó: 1 milliárd 777 millió forintról! Az miért nem jutott el az érintettekhez? Hova lett? Kinek kamatozik? És ki számol el vele az adófizetőknek - akik a számlát fizetik?

Ezért is tűnik különösen cinikusnak az a levél, amelyet a szerencsétlen kisemberek kaptak a Magyar Zsidó Örökség Közalapítványtól. Csak emlékeztetni szeretném az olvasót: amikor a támogatási szerződés napvilágra került, Feldmájer Péter Mazsihisz-elnök kínjában azt nyilatkozta, biciklitúrák szervezését is tervezik (persze, az aggastyánok szenvedélyesen szeretnek biciklizni!) az átutalt összegből. Istenem, mennyi kerékpártúrát lehet szervezni majd kétmilliárd forintból!
No hát, akkor most egysze­rűen csak azt ajánlanám a közalapítvány kurátorainak, hogy vezetőikkel együtt vásároljanak egy-egy biciklit, és tegyenek egy jó nagy túrát. De minél messzebbre! Előtte azonban pontosan számoljanak el az eddig átutalt pénzekkel.

Vámos György
magyarhirlap.hu
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Címkék: csoportosították, közalapítványtól, közalapítványnak, hozzájárulásként, életvitelszerűen, felszabadította, miniszterelnöke, megállapodásban, munkaszolgálato, végkielégítések, kompromisszumos, hittestvérünket, végkielégítésen, szenvedélyesen, magyarországon, devizaárfolyam, badacsonytomaj, torzsalkodások, finanszírozási, megmagyarázták, mellékletében, érintettekhez, kebelbelieket, összpontosuló, üldözötteinek, pénzszerzésre, semmibevétele, közalapítvány, természetesen, adófizetőknek, magyarországi, szerencsétlen, államkincstár, privatizációs, kuratóriumban, szövetségének, trükkös Mazsök, címben említett, hazai zsidó, lehetetlenre vállalkozván, összes közül, megrázó valóságot, hazai zsidóság, nemzeti oldalhoz, magyar zsidóság, oldal létezik, zsidó vezetést, suttogók soha, gojok tudomására, zsidó világi, nyilvánosság tudtára, felszínt megkaparva…, Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány, Ronald, Nácizmus Üldözötteinek Bizottsága, Marosán György, Munkaszolgálato­sok Szövetségének, Suchman Tamás, Moshe Zanbar, Leumi Bank, Ungár Lajos, Ungár Klára, Club Tomaj, Zsidó Múzeum, Kulturális Minisztérium, Magyar Zsidó Örökség Közalapítvány, Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, Magyar Köztársaság Kormánya, Gyurcsány Ferenc, Magyar Köztársaság, Magyar Államkincstár, Magyar Zsidó Örökség Közalapítványtól, Feldmájer Péter Mazsihisz-elnök, Vámos György,
Tamas Éva (#1)   2013-07-26 12:08:54
Tolvajok!

Magyarországon már mindenkinek van joga a magyarokon kívül!

Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Miért kiabálunk amikor dühösek...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Fehér virág  Julian Brass gondolata  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Png telefon  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Bertolt Brecht -től idézet  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Png nő  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Png ház  Alázat  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Alázat  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Akarat  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Nem számIt  képre írva  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Próbálj meg ...  Akarat  s immár én is felragyogva, ért...  Png lepke  Bertolt Brecht -től idézet  Őrizkednünk kell...  Szívem  A boldog családok mind hasonló...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Julian Brass gondolata  Rátalálsz  Png fotel  Hiányzik  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Lóhere  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Hiányzik  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Gonosz démon-álarc  Szép napot kívánok  Varga János Veniam - Fontos sz...  Akarat  Még csak most kezdődik a nap  Alázat  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Kaffka_Margit  Elköszönt  Bertolt Brecht -től idézet  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Makszim Gorkij gondolata  Németh László tollából  Hazára minden embernek szükség...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Bounty krémes  Mai harmónia kártyám  A kételkedés kezelése  Szép estét kedves látogatóimna...  Örülök, hogy látlak!  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Szép napot kívánok  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Lóhere  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Png virág  Bounty krémes  Az engedelmesség miért nem vál...  Szívem  Png férfi 
Bejegyzés Címkék
trükkös Mazsök, címben említett, hazai zsidó, lehetetlenre vállalkozván, összes közül, megrázó valóságot, hazai zsidóság, nemzeti oldalhoz, magyar zsidóság, oldal létezik, zsidó vezetést, suttogók soha, gojok tudomására, zsidó világi, nyilvánosság tudtára, felszínt megkaparva&#8230, napokban felszínre, jéghegy csúcsa, kormány hozott, közalapítvány valós, személyek szociális, alapító által, közalapítványnak juttatott, következő eszközökből, alapító okirat, kuratórium első, sukorói rejtélyes, kuratórium tagja, volt ávós, alapító magyar, szabad helyekre, beavatottak csak, számukra úgymond, kebelbelieket engedték, első időszakban, alapító okiratból, képeket kiállítják, alapítvány többször, 2008-ban távozott, végkielégítésen felül, tervezettnél nagyobb, prémium kifizetése, titkár fizetését, zsidó közösségek, támogatási szerződés, döntés után, pénzre ennyien, nekik küldött, összeg nagysága, elszenvedett sérelmekhez, jelenlegi nehéz, erkölcsi gesztust, szerény anyagi, állami döntéshozók, olyan villában, zsidótól vettek, kommunisták felesége, támogatási szerződésre, 2007-es megállapodásban, évben kifizettek, támogatás átutalása, hivatalos devizaárfolyam, érintettek mintegy, 2007 decemberében, árfolyammal számítva, adófizetőknek &#8211, számlát fizetik, szerencsétlen kisemberek, aggastyánok szenvedélyesen, átutalt összegből, közalapítvány kurátorainak, eddig átutalt, csoportosították, közalapítványtól, közalapítványnak, hozzájárulásként, életvitelszerűen, felszabadította, miniszterelnöke, megállapodásban, munkaszolgálato, végkielégítések, kompromisszumos, hittestvérünket, végkielégítésen, szenvedélyesen, magyarországon, devizaárfolyam, badacsonytomaj, torzsalkodások, finanszírozási, megmagyarázták, mellékletében, érintettekhez, kebelbelieket, összpontosuló, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 181
  • e Hét: 14411
  • e Hónap: 25522
  • e Év: 179018
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.