Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Megnyílnak a szemek
  2010-12-16 20:51:54, csütörtök
 
  Megnyílnak a szemek





Decemberben, valószínűleg éppen a közelgő karácsony miatt, sok érdekes dolog történik az emberekkel. Gyakran megosztják velem élményeiket az emberek, s ezeket a tanulságos eseteket szívesen megosztom sokakkal az elmélkedésekben. A következő történet még tavaly adventben történt egy fiatal budapesti édesanyával, Eszterrel.

Ő mindig annak volt a híve, hogy szeretteinek maga készítsen valamilyen személyes ajándékot, s nem is volt arra lehetősége, hogy drága pénzen vásároljon a boltokban. Így volt ez tavaly is: két óvodás gyermeke számára például esténként, amikor ők már aludtak, kis pulóvereket kötött.

December közepére mindenkinek elkészült a személyre szabott karácsonyi ajándék, már csak a csomagolás maradt vissza. Virágkötőként Eszternek volt érzéke a széphez, ezért elment kedvenc papírboltjába, hogy minden ajándékhoz megfelelő papírt és szalagokat válasszon. Nagyon igényes volt, még az árnyalatnyi színkülönbségekre is odafigyelt, hogy valóban szép kis csomagocskák készüljenek. Ráment egy fél délutánja, de megérte, mert sikerült nagyon igényes csomagolókat beszereznie, s így nyugodtan várhatta az utolsó napokban az ünnepet.

Az egyik délután egészen jó kedve lett, amikor a főnökétől borítékban egy kis plusz pénzt kapott, s ráadásul előbb hazamehetett. Azt nem lehet mondani, hogy igazi boldogság vagy öröm töltötte el, mert Eszter számára a boldogságot nem néhány ezer forintban mérték. Hazafelé indulva azon kezdett el gondolkozni, mire költse a most kapott pénzt. A villamos egy ezernyi égővel kivilágított bevásárlóközponthoz érkezett, s ő engedett a csábításnak. Leszállt és bement a hatalmas áruházba, hogy meglepje magát valamilyen ajándékkal.

Talán hiányzott valami a boldogságához? Lehet, de azt úgysem tudná pénzen megvásárolni. Egyszerűen csak úgy érezte, megérdemli, hogy a váratlanul jött pénzt önmagára költse. Több üzletet is végigjárt, de nem talált olyan holmit, ami igazán tetszett volna neki. Végül egy ajándékboltban találta magát, és nézegetni kezdte a csodálatos színű és különleges formájú gyertyákat.

Váratlanul egy hatalmas kutya simult a lábához, de nem ijedt meg tőle, annyira barátságosan nézett fel rá az állat. A következő pillanatban vette észre a kutya gazdáját, aki bizonytalan, de óvatos mozdulatokkal tapintotta végig a polcon sorakozó gyertyákat egyik kezével, míg a másikkal a pórázt tartotta. Eszter rádöbbent, hogy a férfi vak.

,,Azok kék színűek" - mondta, s a férfi mosolyogva köszönte meg a segítséget. Arany színűt keresek - szólalt meg pár másodperc múlva. Eszter nem csodálkozott el azon, hogy még egy vaknak sem mindegy, milyen színű gyertya kerül karácsonykor az asztalra. Egy pillanat alatt elment a kedve a vásárlástól, s rögtön megértette, hogy mennyire boldog lehet, hogy lát, s kicsit szégyellte is magát amiatt, hogy pár napja még mennyire válogatós volt a színes csomagolópapírokkal.

Levette a polcról az arany színű gyertyát és készséggel adta a férfi kezébe, majd gyors mozdulattal elővette táskájából a borítékot és azt is a vak kezébe helyezte. Megsimogatta a vakvezető kutya fejét, majd villámgyorsan elhagyta az áruházat. A szabadba lépve végtelenül boldognak érezte magát. Boldognak, mert a pénzzel járó gond nem húzta már a vállát, boldognak, mert hamarosan magához ölelheti gyermekeit, boldognak, mert lát.

Advent 3. vasárnapján, az öröm vasárnapján Izajás könyvéből olvastunk fel egy részletet a szentmise olvasmányában. A prófétai jövendölés szerint a messiási időkben, amikor maga az Isten jön el, hogy szabadulás hozzon, ,,megnyílik a vakok szeme" (Iz 35,5). Örök boldogságot tükröz a megszabadultak arca, a fájdalom és a siralom helyébe öröm és ujjongás lép (vö.: Iz 35,10). Az evangéliumban szintén találkozunk azzal, hogy a vakok visszanyerik látásukat. Jézus bizonyára Izajás próféta jövendölésére is gondolt, amikor a messiási idők jeleiről beszélt Keresztelő János tanítványainak: ,,a vakok látnak, a sánták járnak, a halottak feltámadnak, a szegényeknek pedig hirdetik az örömhírt" (Mt 11,5).

De vajon a látók szeme mikor nyílik meg? A látók szíve mikor fogja már fel, hogy mi jelenti az igazi örömöt? A látók mikor fogják keresni az igazi boldogságot? A látók szeme mikor nyílik meg végre?

Horváth István Sándor - Magyar Kurír

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: elmélkedésekben, ajándékboltban, megszabadultak, tanítványainak, boldogságához, villámgyorsan, evangéliumban, jövendölésére, olvasmányában, mozdulatokkal, papírboltjába, virágkötőként, hazamehetett, karácsonykor, barátságosan, csomagocskák, csomagolókat, megvásárolni, megsimogatta, kivilágított, visszanyerik, szeretteinek, szegényeknek, valószínűleg, csodálkozott, pulóvereket, édesanyával, pillanatban, vasárnapján, feltámadnak, vásárlástól, élményeiket, gondolkozni, boldogságot, árnyalatnyi, decemberben, közelgő karácsony, tanulságos eseteket, következő történet, fiatal budapesti, személyre szabott, csomagolás maradt, árnyalatnyi színkülönbségekre, utolsó napokban, egyik délután, főnökétől borítékban, most kapott, ezernyi égővel, hatalmas áruházba, váratlanul jött, ajándékboltban találta, csodálatos színű, Virágkötőként Eszternek, Keresztelő János, Horváth István Sándor, Magyar Kurír,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jékely Zoltán: Szent György-k...  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Vannak arcok  Mosolyogtál már ma?  Emberként automatikusan értéke...  A Gömb  Facebookon kaptam Krisztinától  A fák lelke  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Becsüld meg azt amid van,...  Emberként automatikusan értéke...  Életművészet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  képre írva  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Ébredj  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  Esti kép  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Zilahy Lajos gondolata  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vannak arcok  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A keserű igazság  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  Gaál Viktor gondolata  Pillangó  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Tehetségtelen gyerek nincs.  Életművészet  Alvó cica  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma  Életművészet  A fák lelke  Pillangó  Palóc Grand Canyon  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Életművészet  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  Becsüld meg azt amid van,...  Az Európai Unió is foglalkozik...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica  A Mester kezének érintése  Vannak arcok  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  A végzet az  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Jó éjt  Búzaszentelés  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  Palóc Grand Canyon  Volt egy...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
közelgő karácsony, tanulságos eseteket, következő történet, fiatal budapesti, személyre szabott, csomagolás maradt, árnyalatnyi színkülönbségekre, utolsó napokban, egyik délután, főnökétől borítékban, most kapott, ezernyi égővel, hatalmas áruházba, váratlanul jött, ajándékboltban találta, csodálatos színű, hatalmas kutya, következő pillanatban, kutya gazdáját, polcon sorakozó, pórázt tartotta, férfi mosolyogva, pillanat alatt, arany színű, férfi kezébe, vakvezető kutya, szabadba lépve, pénzzel járó, öröm vasárnapján, szentmise olvasmányában, prófétai jövendölés, messiási időkben, vakok szeme&#8221, megszabadultak arca, siralom helyébe, evangéliumban szintén, vakok visszanyerik, messiási idők, vakok látnak, sánták járnak, halottak feltámadnak, szegényeknek pedig, látók szeme, látók szíve, igazi örömöt, látók mikor, igazi boldogságot, elmélkedésekben, ajándékboltban, megszabadultak, tanítványainak, boldogságához, villámgyorsan, evangéliumban, jövendölésére, olvasmányában, mozdulatokkal, papírboltjába, virágkötőként, hazamehetett, karácsonykor, barátságosan, csomagocskák, csomagolókat, megvásárolni, megsimogatta, kivilágított, visszanyerik, szeretteinek, szegényeknek, valószínűleg, csodálkozott, pulóvereket, édesanyával, pillanatban, vasárnapján, feltámadnak, vásárlástól, élményeiket, gondolkozni, boldogságot, árnyalatnyi, decemberben, csábításnak, mozdulattal, beszereznie, mindenkinek, bizonytalan, készüljenek, találkozunk, ajándékhoz, vásároljon, csodálatos, szalagokat, készséggel, váratlanul, karácsonyi, keresztelő, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4225
  • e Hét: 18455
  • e Hónap: 29566
  • e Év: 183062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.