Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Amikor kiderült, mit ért Orbán
  2011-02-06 19:34:49, vasárnap
 
  Amikor kiderült, mit ért Orbán szabad választás alatt

Hírszerző összeállítás bullet 2011. február 06. 17:27


Véget ért a nagy nyugdíjmizéria, több mint 102 ezren maradtak a magánnyugdíjpénztáraéknál. A kormány elsöprő sikernek nevezte, hogy a tagok 96,8 százaléka az államot választotta Orbán megfogalmazása szerint szabad akaratából. Az IMF beszólt, Matolcsy pedig visszaszólt. A Hírszerző heti összefoglalója a legfontosabb gazdaságpolitikai történésekről.

Véget ért hétfőn a nagy fejtörés a nyugdíjról, végül 102 019-en döntöttek úgy, hogy a magánnyugdíjpénztáruknál maradnak. A legtöbben Budapesten a Fiumei úton (28 723), illetve a Visegrádi úton (17 151) és a Váci úton (15 178). A fővároson kívül Győr-Moson-Sopron megyében voltak a legaktívabbak a kasszatagok, legkevesebben Nógrádban (1202) nyilatkoztak.
A kormány hiszi, ez a szabad választás


Hogy mennyire nehéz volt a döntés, azt az is jelzi, hogy az utolsó napon annyian nyilatkoztak a nyugdíjbiztosítóknál, mint az első három héten összesen. Hétfőn ugyanis egész nap kígyóztak a sorok, a budapesti Fiumei úti kirendeltségen még a sorszámosztó automata is elromlott. Az utolsó nyilatkozó éjfél előtt öt perccel adta le a maradáshoz szükséges papírokat.

Nem meglepő módon a kormány óriási sikernek könyvelte el az akciót. Ezt először a nyugdíjvédelmi kormánybiztos jelenttette ki, majd egy nappal később maga a miniszterelnök tartott váratlanul sajtótájékoztatót. Orbán Viktor azt, hogy a pénztártagok 96,8 százaléka az állami nyugdíjrendszer mellett döntött egy lapon említette a kétharmaddal és az elsöprő önkormányzati választási győzelemmel. Mint mondta, ,,példátlan volt az összefogás a nyugdíjrendszer megmentésére", majd kifejtette azt is, hogy az emberek szabad akaratukból és nem zsarolásból hozták meg ezt a döntést.

Orbán Viktor szerint ugyanis volt választási lehetőségük a pénztártagoknak, ezt támasztja alá szerinte az, hogy 3 százalékuk kitartott a kasszájuk mellett. ,,A 3 százalék pont arra elegendő, hogy azt tudjuk mondani, volt választási lehetőség. Kétségkívül nehéz kondíciók között kellett dönteni, de lehetett dönteni. Mindenkinek meg volt a lehetősége, hogy felnőtt ember módjára válasszon".

A kormányfő szerint ezzel nem állt meg a nyugdíjrendszer reformja, ám azt, hogy megszűnt a hárompilléres rendszer, véglegesre vehető, és ezen szerinte még az Alkotmánybíróság sem változtathat. "Kár azt az illúziót kelteni", hogy bármilyen módon, akár alkotmánybírósági ítélettel a jelenlegi helyzet megváltoztatható lenne. Ez egy végleges rendszer, kétpilléres a magyar nyugdíjrendszer, és "biztosak lehetnek abban, hogy a magyar nyugdíjrendszer egy kétpilléres nyugat-európai nyugdíjrendszer lesz" - jelentette ki.
Hamarosan kiderül, kinek mennyi a reálhozama

A 3 ezer milliárdos megtakarításból a pénztárak számítása szerint 350-400 milliárd forintnyi vagyon is maradhat náluk, így körülbelül 4-8 kassza maradhat talpon. Bába Julianna, a Stabilitás Pénztárszövetség elnöke szerint mindez áprilisra fog kiderülni, ám mint a Hírszerzőnek nyilatkozta, az már szerinte biztosra vehető, hogy a szektorban ezrek veszíthetik el a munkájukat.

A pénztárak állítása szerint a kasszatagok 70 százaléka reálhozamot ért el. Nekik február 28 kell a pénztárukat felkeresni, hogy a befizetéseik reálhozamát és a többnyire a munkáltatók által befizetett tagdíjkiegészítést felvehesse. Ezeket az összegeket a tag kérésére önkéntes pénztárba vagy az állami nyugdíjrendszerbe is utalhatják. Amennyiben az önkéntes pénztárakba utaltatja, maximum 100 ezer forintos összegig 20 százalékos adókedvezményre jogosult.
Az IMF beszólt, Matolcsy visszaszólt

A nyugdíjpénzek államosítása azonban nagyon nem tetszik az IMF-nek. A Nemzetközi Valutaalap csütörtök este tette közzé országjelentését, amelyben keményen bírálta a magyar kormány intézkedéseit. A szervezet szerint Magyarországnak a középtávon fenntartható államháztartás beállítása jelenleg a legnagyobb kihívás. Az országjelentés a Nemzeti Eszközkezelő Társaságról is tartalmaz információkat, a koncepció úgy tűnik, augusztus óta nem változott. A Hírszerző nyár végén írta meg elsőként, hogy a kormány rég elfelejtette azt a grandiózus tervet, amelyet a választások után felvetetettek: hogy az állami eszközkezelő átveszi a hiteleket, és cserébe visszabérelhetik a bajba jutottak saját lakásukat.

A terv három lépcsőből állna: az első körben a bankoktól várják azt, hogy ajánlják fel a kölcsönök átstrukturálásának különféle módjait. Ha ezután az adós ismét nem fizetővé válik, akkor a pénzintézet állami garanciát kérhet a szerződés újabb átalakításának költségeire. Ha e két kísérlet sem segít, akkor az önkormányzaté lenne a lakás, majd bérbe adná az adósnak. A nemzeti eszközkezelő a második és harmadik "pillért" fogja felügyelni, bár ennek szervezete még megalakításra vár.

Ahogy az várható volt, Matolcsy György kiosztotta az IMF-et, kemény hangú közleményében bírálta a szervezetet. Meglepő módon viszont nem szólt be az Európai Uniónak. Olli Rehn, az EU gazdasági és pénzügyekért felelős biztosa is levélben fordult a magyar kormányhoz, a biztos többek között arra kéri a kabinetet, hogy mihamarabb közölje vele azokat a tartós és konkrét reformlépéseket, mivel a bizottság olyan "költségvetési fejleményekre" lett figyelmes, amelyek lehetséges, hogy "nem egyeznek meg" az uniós ajánlásokkal.

A trükközésre való utalás ellenére a gazdasági miniszter meglehetősen kedélyes levélben válaszolt, a szokásos panelek mellett egyetlen érdemi momentum, hogy 100 ezerrel kevesebb új munkahellyel számol már a kormány 2014-ig.
Titkos áramáremelés

Az országjelentés és a pénzügyi biztos levele egyébként bizonyítéka annak a felfokozott várakozási hangulatnak, amely a piacokat jellemezte a héten. Egyelőre optimistán fogadták Orbán harmadik csomagjáról szóló nyilatkozatokat, igaz, annak tartalmáról még mindig keveset tudni. Mindössze annyit, hogy a nyugdíjrendszert, a közösségi közlekedés kedvezményeit, a gyógyszerkasszát és a segélyezési rendszert fogja érinteni, és főleg kiadáscsökkentő intézkedésekből fog állni. Az Index ugyanakkor a hét közepén azt írta, hogy a bevételnövelő intézkedések között jó pár adófajta bevezetése vagy éppen megemelése is szerepel. Terítéken van a lap információi szerint a Bajnai-kormány által tavaly megszüntetett egészségügyi hozzájárulás visszaállítása is.

A héten egyébként az is kiderült, hogy Fellegi Tamás a legnagyobb titokban megemelte hat százalékkal az áram árát február elsejétől. Mindez csak azután derült ki, hogy megjelent a Magyar Közlönyben, a miniszter és a kormány azóta sem magyarázta meg az áremelést, a Hírszerző is többször érdeklődött erről.



http://hirszerzo.hu/profit/20110204_heti_osszefoglalo#utm_source=hsz_weekly&u tm_medium=email&utm_campaign=newsletter2011_02_06&utm_content=normal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: visszabérelhetik, megváltoztatható, alkotmánybíróság, nyugdíjrendszert, pénztárszövetség, országjelentését, gyógyszerkasszát, kiadáscsökkentő, magyarországnak, nyugdíjrendszer, intézkedésekből, megtakarításból, adókedvezményre, nyilatkozatokat, reformlépéseket, pénztártagoknak, országjelentés, miniszterelnök, átalakításának, államháztartás, összefoglalója, nyugdíjvédelmi, kirendeltségen, nyugdíjmizéria, visszaállítása, megfogalmazása, legaktívabbak, információkat, történésekről, kedvezményeit, fejleményekre, felvetetettek, legkevesebben, nyugdíjpénzek, önkormányzati, bevételnövelő, nagy nyugdíjmizéria, kormány elsöprő, államot választotta, legfontosabb gazdaságpolitikai, nagy fejtörés, legtöbben Budapesten, fővároson kívül, kormány hiszi, szabad választás, utolsó napon, első három, budapesti Fiumei, sorszámosztó automata, utolsó nyilatkozó, maradáshoz szükséges, kormány óriási, Orbán Viktor, Bába Julianna, Stabilitás Pénztárszövetség, Nemzetközi Valutaalap, Nemzeti Eszközkezelő Társaságról, Matolcsy György, Európai Uniónak, Olli Rehn, Fellegi Tamás, Magyar Közlönyben,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Sokkal bölcsebb a természet,  Ha így haladunk...  György napra  Kellemes esti időtöltést  Szép estét kedves látogatóimna...  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Próbálkozni kell ahhoz,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szent György nap  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  Az idő elsodorja létezésünk  Föld napja április 22  Maradék idő  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam Gizike bar...  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  György napra  Ázzal aki csak szép  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nehezen engedem  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  Ma  Zilahy Lajos gondolata  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Föld napja április 22  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Egyszerűen  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Bizonyos kulturális szint nélk...  Pillangó  Föld napja április 22  Két ember becsülete  Jó éjszakát  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam  Próbálkozni kell ahhoz,  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Föld napja április 22  S a dalok tanulsága  Bella István: Zsoltár  Próbálkozni kell ahhoz,  Az udvariasság alapja: önismer...  Két ember becsülete  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  Naplemente  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  A föld szépségéért  Naplemente  Föld napja április 22  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
nagy nyugdíjmizéria, kormány elsöprő, államot választotta, legfontosabb gazdaságpolitikai, nagy fejtörés, legtöbben Budapesten, fővároson kívül, kormány hiszi, szabad választás, utolsó napon, első három, budapesti Fiumei, sorszámosztó automata, utolsó nyilatkozó, maradáshoz szükséges, kormány óriási, nyugdíjvédelmi kormánybiztos, nappal később, miniszterelnök tartott, állami nyugdíjrendszer, lapon említette, elsöprő önkormányzati, emberek szabad, kasszájuk mellett, kormányfő szerint, nyugdíjrendszer reformja, hárompilléres rendszer, illúziót kelteni&#8221, jelenlegi helyzet, végleges rendszer, magyar nyugdíjrendszer, kétpilléres nyugat-európai, pénztárak számítása, szektorban ezrek, pénztárak állítása, pénztárukat felkeresni, befizetéseik reálhozamát, munkáltatók által, állami nyugdíjrendszerbe, önkéntes pénztárakba, nyugdíjpénzek államosítása, magyar kormány, szervezet szerint, legnagyobb kihívás, grandiózus tervet, választások után, állami eszközkezelő, bajba jutottak, terv három, első körben, bankoktól várják, adós ismét, pénzintézet állami, szerződés újabb, önkormányzaté lenne, nemzeti eszközkezelő, várható volt, magyar kormányhoz, biztos többek, bizottság olyan, uniós ajánlásokkal, trükközésre való, gazdasági miniszter, szokásos panelek, kormány 2014-ig, pénzügyi biztos, felfokozott várakozási, piacokat jellemezte, közösségi közlekedés, segélyezési rendszert, bevételnövelő intézkedések, héten egyébként, legnagyobb titokban, áram árát, kormány azóta, visszabérelhetik, megváltoztatható, alkotmánybíróság, nyugdíjrendszert, pénztárszövetség, országjelentését, gyógyszerkasszát, kiadáscsökkentő, magyarországnak, nyugdíjrendszer, intézkedésekből, megtakarításból, adókedvezményre, nyilatkozatokat, reformlépéseket, pénztártagoknak, országjelentés, miniszterelnök, átalakításának, államháztartás, összefoglalója, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3816
  • e Hét: 18046
  • e Hónap: 29157
  • e Év: 182653
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.