Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Felmérés: nyugaton 72, nálunk
  2011-06-30 19:07:04, csütörtök
 
  Felmérés: nyugaton 72, nálunk 18%-os az elégedettségi átlag
2011. június 30. 03:53:36

Alapvető különbségA magyar lakosság a legkevésbé elégedettek között van Közép- és Kelet-Európa, valamint az egykori szovjet térség átalakuló országai között, és a pénzügyi válság nem tett jót a piacgazdaság általános megítélésének sem a magyarok körében - egyebek mellett ez derül ki a londoni Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) és a Világbank közös felméréséből, amelynek eredményeit szerdán ismertették az EBRD londoni központjában.
A felmérés, amelyet a két pénzintézet öt éven belül másodszor végzett el, kimutatta, hogy a magyarok átlagos elégedettségi szintje az általános életminőséggel kapcsolatban mindössze 18 százalékos, kevesebb mint a fele a teljes átalakuló térség átlagának.
Az EBRD és Világbank felmérésének erre vonatkozó részében arra az állításra kellett megadott válaszokat megjelölni, hogy "mindent egybevetve jelenleg elégedett vagyok az életemmel". A válaszlehetőségek a "nagyon nem értek egyet" és a "nagyon egyetértek" között szóródtak; e válaszadási skála átlagolásával jött ki Magyarország esetében a 18 százalékos elégedettségi szint.
Az átalakuló térség egészének elégedettségi átlaga 43 százalékos, a felmérésbe összehasonlítás végett szintén bevont öt nyugat-európai országban - Nagy-Britanniában, Franciaországban, Németországban, Olaszországban és Svédországban - pedig 72 százalékos.
A két pénzintézet felmérése egyenes korrelációt mutatott ki az elégedettség és a jövedelmi viszonyok között: a magyar lakosság legszegényebb harmadának mindössze a 7 százaléka elégedett valamilyen szinten jelenlegi élethelyzetével.
A vizsgálatot összegző 120 oldalas elemzés szerint Magyarország "az átalakuló országok azon kis csoportjába tartozik", amelynek lakossága nem csupán a saját életminőségével elégedetlen, "de abban sem hisz, hogy gyermekeinek jobb lesz".
A fiatal nemzedék jövőjével kapcsolatos magyar derűlátás indexe nem éri el a 30 százalékot, miközben az átalakuló térség egészében ez az átlag 50 százalék; igaz, hogy a felmérésbe bevont fejlett nyugat-európai országokban viszont nem sokkal haladja meg a 20 százalékot azok aránya, akik optimisták a felnövekvő generáció várható életminőségével kapcsolatban.
A vizsgálat kimutatta azt is, hogy a piacgazdaság magyarországi támogatottsága szintén a legalacsonyabbak között van a térségben. A magyaroknak mindössze a 30 százaléka mondta azt, hogy egyértelműen támogatja a piacgazdaságot; ez hét százalékpontos csökkenés az előző, 2006-os felmérés óta.
Az EBRD és a Világbank szakértői ezzel kapcsolatban kiemelték, hogy a magyarok különösen megszenvedték a pénzügyi válságot: a magyar háztartások 66 százaléka számolt be arról, hogy közvetlenül megérezte a válság kedvezőtlen hatásait, miközben az átalakuló térség egészében ez az átlag 49 százalék, Nyugat-Európában 31 százalék.
A közintézményekkel kapcsolatos bizalmi indexek a kormány kivételével jelentősen csökkentek Magyarországon. A kormányba vetett lakossági bizalom átlaga 2006 óta 20 százalékról 35 százalékra emelkedett, és 5 százalékponttal meghaladja még a nyugat-európai átlagot is.
A rendőrséggel szemben bizalmat tápláló magyarok aránya ugyanakkor meredeken, 60 százalékról 40 százalék alá csökkent az elmúlt öt évben.
Még nagyobb mértékben romlott a bankok és a külföldi befektetők megítélése. A bankrendszerben a magyarok 15 százaléka bízik a 2006-ban mért 40 százalék helyett, a külföldi befektetőkben bízók aránya pedig a 20 százalékot meghaladó korábbi szint után most nem sokkal több 10 százaléknál.
(MTI - InfoRádió)


http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=84748
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: legalacsonyabbak, franciaországban, életminőségével, élethelyzetével, összehasonlítás, bankrendszerben, százalékponttal, németországban, magyarországon, százalékpontos, piacgazdaságot, támogatottsága, életminőséggel, olaszországban, elégedettségi, svédországban, legszegényebb, átlagolásával, befektetőkben, magyarországi, megítélésének, megszenvedték, britanniában, felméréséből, egyértelműen, magyarország, kapcsolatban, felmérésének, rendőrséggel, központjában, elégedettség, gyermekeinek, piacgazdaság, kivételével, válaszadási, közvetlenül, elégedettségi átlag, legkevésbé elégedettek, egykori szovjet, pénzügyi válság, piacgazdaság általános, magyarok körében, londoni Európai, magyarok átlagos, általános életminőséggel, teljes átalakuló, állításra kellett, átalakuló térség, felmérésbe összehasonlítás, jövedelmi viszonyok, magyar lakosság, vizsgálatot összegző, Európai Újjáépítési, Fejlesztési Bank,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Próbálj meg ...  Png virág  Leonardo da Vinci gondolata  Idő  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Esti kép  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Zilahy Lajos gondolata  Szép napot kívánok  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png csokor  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Örülök, hogy látlak!  George Byron - Ahogy itt jár -...  Reggel van  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam Krisztinától  Mindig jusson idő nevetni  Egy lelki imádság  Albert Einsteinről  Nem számIt  Varga János Veniam - Fontos sz...  A jó emberek mindig szépek mar...  Akarat  A másik dolog,  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Albert Einsteinről  Erdőn  Ágai Ágnes – Csendélet  Hogy lehet megtartani  Akarat  Png virág  Sokan azt tartják  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Zilahy Lajos gondolata  Akarat  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Png virág  Leonardo da Vinci gondolata  Idő  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Idő  Elköszönt  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Akarat  Facebookon kaptam  Idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Kaffka_Margit  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Esti kép  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Hiányzik  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  A kételkedés kezelése  Varga János Veniam - Fontos sz...  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra, 
Bejegyzés Címkék
elégedettségi átlag, legkevésbé elégedettek, egykori szovjet, pénzügyi válság, piacgazdaság általános, magyarok körében, londoni Európai, magyarok átlagos, általános életminőséggel, teljes átalakuló, állításra kellett, átalakuló térség, felmérésbe összehasonlítás, jövedelmi viszonyok, magyar lakosság, vizsgálatot összegző, átalakuló országok, saját életminőségével, fiatal nemzedék, felmérésbe bevont, felnövekvő generáció, vizsgálat kimutatta, piacgazdaság magyarországi, legalacsonyabbak között, magyaroknak mindössze, magyarok különösen, pénzügyi válságot, magyar háztartások, válság kedvezőtlen, közintézményekkel kapcsolatos, kormány kivételével, kormányba vetett, nyugat-európai átlagot, rendőrséggel szemben, külföldi befektetők, 2006-ban mért, külföldi befektetőkben, legalacsonyabbak, franciaországban, életminőségével, élethelyzetével, összehasonlítás, bankrendszerben, százalékponttal, németországban, magyarországon, százalékpontos, piacgazdaságot, támogatottsága, életminőséggel, olaszországban, elégedettségi, svédországban, legszegényebb, átlagolásával, befektetőkben, magyarországi, megítélésének, megszenvedték, britanniában, felméréséből, egyértelműen, magyarország, kapcsolatban, felmérésének, rendőrséggel, központjában, elégedettség, gyermekeinek, piacgazdaság, kivételével, válaszadási, közvetlenül, pénzintézet, magyaroknak, ismertették, országokban, háztartások, kapcsolatos, korrelációt, csoportjába, vizsgálatot, százalékról, elégedetlen, eredményeit, kedvezőtlen, elégedettek, fejlesztési, újjáépítési, százaléknál, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2820
  • e Hét: 13087
  • e Hónap: 24198
  • e Év: 177694
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.