Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A szegénység költségvetése
  2011-09-18 09:17:16, vasárnap
 
  A szegénység költségvetése

Írta: madware666

Kormányzati retorika ide vagy oda, a tegnap bejelentett csomag bizony megszorítás. A szegénység költségvetése újra azokat a családokat fogja sarcolni, akiket 2011-ben fájóan érintett az egykulcsos adó miatt elszenvedett, havi több ezer forintos bérkiesés. Az Egyenlítő Blog bemutatja, hogy az egyes tételek hogyan érintik a háztartásokat.

Az áfa kulcs 27 százalékra emelése: ezzel a lépéssel Magyarországon lesz a EU legmagasabb áfa kulcsa. Az áfa kulcs emelése egyaránt érinti a magasabb és alacsonyabb jövedelmű háztartásokat, de amíg a magas jövedelműek kompenzálni tudják az egy kulcsos adóból nyert többletből a kiadásnövekedésüket - tehát némileg csökkenek a megtakarításaik -, addig az alacsony jövedelmű háztartások, amelyek korábban sem rendelkeztek megtakarítással, kénytelenek lesznek lemondani bizonyos termékek fogyasztásáról. Az áfa emelése tehát egyértelműen a szegényebb rétegeket sújtja. A másik következmény a megugró infláció. A vártnál nagyobb árnövekedés több fronton is kárt okozhat a gazdaságban: egyrészt a magasabb infláció miatt szinte biztos, hogy a jegybank részéről nem lesz kamatcsökkentés. Másrészt az előre be nem tervezett infláció kárt okoz mind a háztartásoknak, mind az államnak, mind a vállalatoknak azáltal, hogy növekednek a tranzakciós költségek, torzítja az adó illetve számviteli rendszert, valamint a nominális kamatok is növekednek, amelyek a hiteltörlesztésekben csapódnak le.

A munkavállalói járulék mértékét 1,5 százalékponttal emelik: ismét egy adónövelés, amelyet az alacsony jövedelmű háztartások éreznek meg. Magyarországon eddig is magasak voltak a járulékok, most még rosszabb lesz a helyzet. A járuléknövekedés hosszú távon a versenyképesség romlásához vezet. Erre múltkori cikkünkben is felhívtuk a figyelmet. Egykulcsos adórendszer helyett egy többlépcsős járulékcsökkentés lett volna szükséges, mind munkavállalói mind munkaadói oldalról. Természetesen olyan időtávban, hogy ne okozzon súlyos károkat a költségvetés bevételi oldalán.

A központi igazgatási részből nagyjából 5500 főt érint a jövő évre vonatkozó hatékonyságjavítás miatti leépítés: a racionális bürokrácia csökkentését támogatjuk. Más kérdés, hogy ez az 5500 fő valószínűleg azoknak a köréből fog kikerülni, akik a kormány szemében nem lojálisak. Ez a terv amúgy is szembemegy az 1 millió új munkahely koncepciójával.

http://www.youtube.com/watch?v=6DarudRvgbc&feature=player_embedded

Kivezetik a félszuperbruttót és az adójóváírást: a két lépés a költségvetés bevételi oldalán jórészt kioltja egymást, tehát többletbevételt nem lehet várni. Az alacsony jövedelmű háztartások viszont nagyon rosszul fognak járni, az adóalap csökkenése nem fogja kompenzálni az adójóváírásból kieső forrásokat. Összességében a fogyasztás csökkenése várható, és ezek után sokan tényleg nem tudják majd törleszteni hiteleiket.

A kormány bizonyára előre menekülésként értelmezi, hogy egy lépésben eltörölte a személyi jövedelemadó szuperbruttó adóalapját (visszaállítva a korábbi bruttó alapot), illetve korábbi ígéretének megfelelően, de annál radikálisabb tempóban, egy lépésben eltörli a még létező adójóváírást. Ez az első hevenyészett számításaink szerint az alsó jövedelemkategóriákban jelentős bérfeszültséget fog okozni. Ahhoz, hogy egy havi bruttó 100 ezer forintot kereső ember nettó reáljövedelme ne változzon az idei évhez képest, januárban 13 százalékos béremelést kellene végrehajtani. Ha ez megvalósul, akkor az foglalkoztatási sokkot fog okozni, ha nem, akkor fogyasztási sokkot. - Forrás: Portfolio.hu

1,5 százalékos GDP növekedés: mi nem tartjuk reálisnak, hogy 2012-ben ekkora lesz a gazdasági növekedés. Amellett, hogy a világgazdasági folyamatok miatt folyamatosan lassul a magyar gazdaság, a Matolcsy György által most bejelentett lépések még inkább ronthatják a növekedési kilátásokat. Ha hozzávesszük, hogy a bankszektor a végtörlesztésnek köszönhetően veszteséget fog elkönyvelni, és emiatt csökkenni fog a beruházási ráta (azért, mert a bankok még inkább visszafogják a hitelezést), mi 0,5-1 százalék közé tesszük a jövő évi GDP növekedést. Úgy látszik, kezd valóssággá válni, amit már korábban megírtunk: a kormány hibás gazdaságpolitikai lépései a fenntartható növekedést szétverik, ami hosszútávon az ország összeomlásához fog vezetni.

A büdzsé kiadási oldalán a hatékonyságjavításban bízik a kormány: mondhatni erősen kockázatos, hogy ha kormány a költségvetés kiadási oldalát hitre építi. Mi még nem látjuk azokat a lépéseket, amelyek a hatékonyság javítását eredményezik.
A most bejelentett elképzelés amúgy még mindig kevés az Egyenlítő blog által elsőként megírt 1000 milliárdos megszorításhoz képest. A következő hetekben-hónapokban még hasonló, sokkoló bejelentésre számítunk.

A nap csúcspontja számunkra Matolcsy György két kijelentése:

,,Mindannyian tudjuk, hogy az adóemelések az eltitkolt jövedelmekre vonatkoznak, tehát ez nem megszorítás.,, Kíváncsiak vagyunk, ki az a mindenki? Azok a családok, akiknek már lassan alapvető élelmiszerekre sem telik, mert folyamatosan őket sarcolja meg a kormány? Az éhbérért dolgozó orvosok, rendőrök, tűzoltók, nővérek? Nem hiszem, hogy nekik eltitkolt jövedelmeik lennének. Talán az orvosoknak a hálapénz, de erről is a kormány tehet, mert képtelen megoldani, hogy tudásukhoz méltó bérhez jussanak.


,,Foglalkozatás-bővülést vár a kormány a tervezettől": én még nem találkoztam olyan közgazdasági tétellel, amely azt hangoztatná, hogy az áfa emelése, a járuléknövelés a foglalkoztatást javítaná. Az ellenkezőjével annál inkább...

Matolcsy ismét bebizonyította: A L K A L M A T L A N. Elégtelen, leülhet!

http://egyenlito.blog.hu/2011/09/17/a_szegenyseg_koltsegvetese
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: járuléknövekedés, végtörlesztésnek, félszuperbruttót, százalékponttal, versenyképesség, többletbevételt, bérfeszültséget, foglalkoztatási, megtakarítással, megtakarításaik, foglalkoztatást, kamatcsökkentés, adójóváírásból, magyarországon, összeomlásához, megszorításhoz, koncepciójával, bebizonyította, fogyasztásáról, ellenkezőjével, járuléknövelés, világgazdasági, élelmiszerekre, háztartásoknak, visszaállítva, reáljövedelme, munkavállalói, vállalatoknak, háztartásokat, természetesen, összességében, menekülésként, foglalkozatás, költségvetése, koltsegvetese, adójóváírást, szegénység költségvetése, tegnap bejelentett, családokat fogja, egyes tételek, lépéssel Magyarországon, magas jövedelműek, alacsony jövedelmű, szegényebb rétegeket, másik következmény, megugró infláció, vártnál nagyobb, magasabb infláció, jegybank részéről, vállalatoknak azáltal, tranzakciós költségek, nominális kamatok, Egyenlítő Blog, Matolcsy György,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png férfi  Ne kapaszkodj magasabbra,  A másik dolog,  Akarat  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Nagyi telefonál  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Akarat  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Akarat  Tanuld meg ezt a versemet  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Akarat  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Szép estét kedves látogatóimna...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Nem számIt  Szép estét kedves látogatóimna...  Popper Péter szavai  Kövesd a cowboyt!  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Jó éjszakát  Szép estét  Png virág  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Png telefon  Radikális szeretet  A sors  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Fehér virág  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Bounty krémes  Mi lenne ha  Nagyi telefonál  Kaffka_Margit  Garai Gábor - Takarítás  Akik bántanak téged  Png virág  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Sokan azt tartják  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Reménység és erő Krisztustól e...  Nem számIt  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Png ház  Őrizkednünk kell...  Németh László tollából  Akarat  képre írva  Alvó cicák  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Akarat  Png lepke  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
szegénység költségvetése, tegnap bejelentett, családokat fogja, egyes tételek, lépéssel Magyarországon, magas jövedelműek, alacsony jövedelmű, szegényebb rétegeket, másik következmény, megugró infláció, vártnál nagyobb, magasabb infláció, jegybank részéről, vállalatoknak azáltal, tranzakciós költségek, nominális kamatok, munkavállalói járulék, járuléknövekedés hosszú, versenyképesség romlásához, többlépcsős járulékcsökkentés, költségvetés bevételi, központi igazgatási, jövő évre, racionális bürokrácia, kormány szemében, terv amúgy, adóalap csökkenése, adójóváírásból kieső, fogyasztás csökkenése, kormány bizonyára, lépésben eltörölte, személyi jövedelemadó, korábbi bruttó, lépésben eltörli, első hevenyészett, havi bruttó, idei évhez, foglalkoztatási sokkot, gazdasági növekedés, világgazdasági folyamatok, magyar gazdaság, növekedési kilátásokat, végtörlesztésnek köszönhetően, beruházási ráta, kormány hibás, fenntartható növekedést, ország összeomlásához, büdzsé kiadási, költségvetés kiadási, hatékonyság javítását, most bejelentett, eltitkolt jövedelmekre, éhbérért dolgozó, kormány tehet, foglalkoztatást javítaná, ellenkezőjével annál, járuléknövekedés, végtörlesztésnek, félszuperbruttót, százalékponttal, versenyképesség, többletbevételt, bérfeszültséget, foglalkoztatási, megtakarítással, megtakarításaik, foglalkoztatást, kamatcsökkentés, adójóváírásból, magyarországon, összeomlásához, megszorításhoz, koncepciójával, bebizonyította, fogyasztásáról, ellenkezőjével, járuléknövelés, világgazdasági, élelmiszerekre, háztartásoknak, visszaállítva, reáljövedelme, munkavállalói, vállalatoknak, háztartásokat, természetesen, összességében, menekülésként, foglalkozatás, költségvetése, koltsegvetese, adójóváírást, költségvetés, közgazdasági, jövedelemadó, eredményezik, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 370
  • e Hét: 10637
  • e Hónap: 21748
  • e Év: 175244
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.