Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Lázár, te mekkora tahó vagy!
  2011-09-30 20:27:45, péntek
 
  Lázár, te mekkora tahó vagy!

Egei Antal - Horváth Zsolt bullet 2011. szeptember 29. 07:35
Frissítve: 2011. szeptember 29., csütörtök, 14:16


Bárki bármit is gondol Schiffer Andrásról, azt nem vitathatja el tőle, hogy mostani pozíciója saját teljesítményének eredménye. Ellenben Lázár Jánossal, aki mindig csak egy nagy segget látott. Különös gusztussal kiválasztotta a következőt, s rajtaütésszerűen beleomlott.


Egy szokásos hétfőn az LMP ott pöcsölt a Parlamentben. Képviselőik szöszmötöltek az előterjesztések fölött, jogászkodtak, protestáltak, mintha az egésznek lenne bármi értelme. A jövedékiadó-emelésről szóló záróvita során Schiffer András, LMP-s frakcióvezető például azt tette szóvá, hogy a kormánytöbbség percekkel a végszavazás előtt módosító javaslatokkal kívánja átírni az eredeti tervezetet. Ami az elmúlt másfél év jogi ámokfutása után tényleg olyan, mint azt nehezményezni, hogy valaki odaszarik az illegális pöcegödör tetejére.

Hasonlóan lényeglátó és arányos volt a söripari-lobbi törvénymódosító képességének boncolgatása. Egy kis lobbizás fölemlegetése csekélységnek tűnik, amikor kifejezetten haverok gazdasági érdekeire szabnak törvényeket, rapidmódon kerülnek magáncégek kormányközeli erős emberekhez, és teljes üzletágakat terelnek baráti érdekeltségi körbe. Magyarán elég sajátosan különítik el a magánvagyonokat a közvagyontól, már attól, ami még ez utóbbiból megmaradt, mert e téren az előző garnitúra is igen kreatívnak mutatkozott.

Annak ellenére, hogy ők különbejáratú közpénzügyi államtitkárral is rendelkeztek Keller László személyében, aki bokros teendői közepette csupán olyasmik vizsgálatára nem ért rá, hogy miből is épített magának palotát Boldvai László, vagy, hogy miként gazdagodott egyfolytában Kapolyi László, na meg, hogy ki is az a Puch László. Egy a tábor, sok a László.

De ennek immár vége, az új kurzus leghűségesebb támogatói fölszabadító érzésként élik meg, hogy végre az övéik lopják el a pénzüket. A rajongók hiszékenysége a rendszer cinizmusának éltetője, így Lázár János, a Fidesz parlamenti ökle is kellő magabiztossággal utasíthatta vissza Schiffer célozgatásait, egyszersmind megvádolta mindenfélével, amivel újabban az ellenzéket ilyenkor vádolni szokás. Schiffer nem hagyta annyiban a dolgot, s arra kérte fideszes kollégáját, hogy ne alkalmazza ,,azt a bolsevik típusú érvelést, hogy mindenki, aki vele ért egyet, a világos oldalon áll, mindenki, aki a másik oldalon van, az a sötét oldal".

*

És ekkor ismételten szólásra emelkedett Lázár János, azazhogy cafrangos szitkokkal mosta büdös száját, mikor is arra emlékeztette Schiffert, hogy a teremben ülők közül (beleértve a szocialistákat is) egyedül ő rendelkezhet tapasztalatokkal a bolsevik mentalitást illetően, mégpedig családi alapon. Schiffer rácáfolva a pszeudóbolsevikok felsőbbrendűségéről szóló sztereotípiákra, kihagyta az adekvát választ, mely úgy hangzott volna, hogy szép öcsém, be nagy kár, hogy apád paraszt volt, s te is az maradtál, ehelyett erkölcsi mélységekről kezdett értekezni.

Mi nem vagyunk ilyen nagyvonalúak. Lázár János ez esetben nem egyszerűen büdösbunkó volt, ami természete és különleges ismertetőjegye neki, hanem az újfideszes gátlástalanság megtestesítője. Vannak irtózatos gecik, ugyebár.
Ezek az irtózatos gecik éppenséggel konzervatívnak hazudják magukat, és csentek valahonnét egy háromrészes öltönyt (nagyestélyit, kiskosztümöt), de mit sem sejtenek a kultúrlények közötti érintkezés minimális feltételeiről. E követelmények - ezt az alant majd megjelenő lelkes kritikusaink kedvéért szögezzük le - véletlenül sem azt írják elő, hogy az ember nem lehet bárdolatlan, adott esetben a helyzethez illően alpári, hanem, hogy bizonyos határokat nem lép át még akkor sem, ha érdekei úgy diktálják. Nem egyszerűen viselkedési formák elsajátításáról van szó, nem tánc- és illemtani probléma ez, hanem jellembéli. Aki a söpredék lelki, szellemi igényeit kívánja kielégíteni, maga is a söpredék közé tartozik. Márpedig aki származási alapon bélyegez meg másokat, az a söpredéknek zenél.

A különös az, hogy Lázár János hívei és játszópajtásai máskor milyen őszintén képesek fölháborodni a hasonló megbélyegzéseken. A szalonfideszes Mandiner jegyzetírója is Kertész Ákos agyrohamával állítja párhuzamba a Parlamentben történteket, lapja nevében hozzátéve, hogy ,,természetesen közel sem tartjuk azonos súlyúnak a két ügyet", de egyáltalán nem akarják tagadni azt a tényt, hogy ,,Lázár is stigmatizál". Ő is. Mi sem tartjuk azonos súlyúnak a két ügyet: egy író esetében végső soron magánfontosságú - esetleg irodalomkritikai - kérdés, hogy mikor hülyül meg, de az, hogy a brutális túlsúlyban lévő kormánypárt országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője egy gazember, alighanem közügy.

Egyébként fölkészülhetünk arra, hogy innentől minden galádság el lesz intézve, de legalábbis elrelativizálva egy kiadós kertészezéssel, köszi, Ákos! Illetve, lehet, hogy ez a köszönet félrement, és - bár nem a témába vág, de ne menjünk el mellette szó nélkül - hálánkkal mást kell üldöznünk. Egy közel nyolcvanéves, megkeseredett öregembernek nem kötelező a topon lennie, de azért van a szerkesztő, hogy ha az előbbi vad, embertelen és ízléstelen szöveget állít elő, akkor amaz szóljon, hogy ezt azért mégse, már csak az életmű megóvása miatt se. Ám a gyurcsányista emigráció jeles alakja, az Amerikai Népszava főszerkesztője, Bartus László kapva-kap minden ilyen alkalmon, sőt rá is pakol egy lapáttal, mert neki szabad kollektív érzékenységben tapicskolni, tehetség, humor és megoldási javaslat nélkül nemzeti frusztrációkat bolygatni, majd jól megsértődni a nagyszerűségét értékelni képtelen népre. Ő és itthon ragadt barátai észre sem veszik, hogy magatartásuk milyen mértékben járult hozzá a most uralmon lévők jellemfejlődéséhez, ha e torzulást nevezhetjük így.

Persze ez csöppet sem mentség a lázári trolltempóra, már csak azért sem, mert Lázárral kapcsolatban nem beszélhetünk véletlen elszólásról. A hódmezővásárhelyi közgyűlésben egyszer már vitát generált az egyik baloldali képviselő apjának nyilas múltjáról - szóval, képes ő ezt előadni minden helyen, bármely napszakban, súgógép és lélegzetvétel nélkül.

Hiba volna továbbá a Lázár-fölszólalást önmagában értékelni, és most nem a csőcseléksajtó évek óta tartó, családi kapcsolatokat sem kímélő - és úgy általában semmit sem kímélő - hadjáratára kell gondolni. Elég olyan apróságra fölhívni a figyelmet, hogy ez a kormány az, amelyik reaktiválta Grezsa Ferencet. Nevét már elfedte a jótékony idő, sőt, sokan soha nem is hallották azt, ám műve széles körben terjedt el, s a mai napig itt él velünk. Ő írta a rendszerváltás hajnalán az ,,Apák és fiúk" című pamfletet az akkori szabad demokrata vezetők lejáratása céljából. A vaskos hazugságokat, eszméletlen képtelenségeket és olyan elmés megfigyeléseket, mint, hogy aki zsidó, annak már a szülei is zsidók voltak, tartalmazó mestermű nagyot taszított a dagonya felé közéletünkön.

Most, hogy már fejtetőig merültünk a dagonyában, előszedték Grezsát is valamiféle drogpolitikai izé területén sertepertélni, de ha rosszabbra fordulnak a dolgok, igénybe fogják venni a családfakutatás terén szerzett szaktudását is.

*

Szükség is lesz rá. Mivel a történelmileg túlképzett Lázár János finoman szólva is mellétalált a családi alapú bolsevikozással. A megidézett dédapa, a baloldali (értsd: kommunistabarát) szocdem Szakasits Árpád politikai pályafutása ugyan a méltányolható szint alatt van, de történetesen éppen a bolsevikok tartóztatták le. Amikor ő és veje, Schiffer Pál börtönben ült, ifjú törtetők - ha volt bennük elég alkalmazkodási készség, s nem volt bennük semmi könyörület - építgettek szédületes karriereket. Amúgy kockáról-kockára.

S itt jutunk el oda, hogy tegyünk még egy összehasonlítást. Bárki bármit is gondol Schiffer Andrásról, avagy politikájának egyszerre doktrinér és inkonzisztens voltáról, azt nem vitathatja el tőle, hogy mostani pozíciója saját teljesítményének eredménye. Nem egy meglévő ranglétrán kapaszkodott fölfele, hanem a semmiből hozott létre pártot. Fáradhatatlanul és ismerőseit nem kicsit megterhelő módon szervezett, szerepelt, apró szubkultúrákat fércelt össze, reménytelen ügyeket képviselt, és futott, telefonált, és szőtte álmát, mint színes fonált. Ellenben Lázár Jánossal, aki mindig csak egy nagy segget látott. Különös gusztussal kiválasztotta a következőt, s rajtaütésszerűen beleomlott. Elismerésünket legfeljebb azzal vívhatja ki, hogy sohasem vétette el a célt.


http://hirszerzo.hu/publicisztika/20110929_lazar_janos_taho#utm_source=hsz_daily& amp;utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2011_09_30&utm_content=public isztika
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: irodalomkritikai, magabiztossággal, teljesítményének, összehasonlítást, tapasztalatokkal, rajtaütésszerűen, megbélyegzéseken, magánvagyonokat, megfigyeléseket, törvénymódosító, családfakutatás, képtelenségeket, fáradhatatlanul, elrelativizálva, elsajátításáról, kommunistabarát, előterjesztések, magánfontosságú, fölkészülhetünk, sztereotípiákra, bolsevikozással, elismerésünket, szocialistákat, érzékenységben, főszerkesztője, ismertetőjegye, kertészezéssel, csőcseléksajtó, megtestesítője, rendszerváltás, gátlástalanság, konzervatívnak, szubkultúrákat, frusztrációkat, kormánytöbbség, szalonfideszes, nagy segget, szokásos hétfőn, előterjesztések fölött, egésznek lenne, kormánytöbbség percekkel, végszavazás előtt, eredeti tervezetet, elmúlt másfél, illegális pöcegödör, söripari-lobbi törvénymódosító, előző garnitúra, övéik lopják, rajongók hiszékenysége, rendszer cinizmusának, ellenzéket ilyenkor, bolsevik típusú, Egei Antal, Horváth Zsolt, Schiffer Andrásról, Ellenben Lázár Jánossal, Schiffer András, Keller László, Boldvai László, Kapolyi László, Puch László, Lázár János, Kertész Ákos, Amerikai Népszava, Bartus László, Grezsa Ferencet, Szakasits Árpád, Schiffer Pál,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Neked tudnod kell  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Nevem  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Erdőn  képre írva  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Alázat  Facebookon kaptam  képre írva  Fehér virág  Tavaszi kép  Bertolt Brecht -től idézet  Alázat  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Mi lenne ha  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Alázat  Irgalom és ítélet  Ami embereknek lehetetlen, az...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Png kislány  Facebookon kaptam  Akarat  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reggel van  Neked tudnod kell  Elköszönt  Adakozás  A televizió nem a kultúrát kép...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hiányzik  Akik bántanak téged  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Szívem  A boldog családok mind hasonló...  Nem tudhatod  Mi lenne ha  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Nem méltó hozzád  Szép estét  Minden harmadik...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Az engedelmesség miért nem vál...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Éretlen vers  Albert Einsteinről  Idő  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Akarat  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Idő  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Radikális szeretet  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó... 
Bejegyzés Címkék
nagy segget, szokásos hétfőn, előterjesztések fölött, egésznek lenne, kormánytöbbség percekkel, végszavazás előtt, eredeti tervezetet, elmúlt másfél, illegális pöcegödör, söripari-lobbi törvénymódosító, előző garnitúra, övéik lopják, rajongók hiszékenysége, rendszer cinizmusának, ellenzéket ilyenkor, bolsevik típusú, világos oldalon, másik oldalon, teremben ülők, bolsevik mentalitást, adekvát választ, újfideszes gátlástalanság, irtózatos gecik, háromrészes öltönyt, kultúrlények közötti, alant majd, helyzethez illően, söpredék lelki, söpredék közé, hasonló megbélyegzéseken, szalonfideszes Mandiner, brutális túlsúlyban, kiadós kertészezéssel, köszönet félrement, közel nyolcvanéves, topon lennie, életmű megóvása, gyurcsányista emigráció, nagyszerűségét értékelni, most uralmon, lázári trolltempóra, hódmezővásárhelyi közgyűlésben, egyik baloldali, csőcseléksajtó évek, rendszerváltás hajnalán, akkori szabad, vaskos hazugságokat, dagonya felé, családfakutatás terén, történelmileg túlképzett, családi alapú, megidézett dédapa, méltányolható szint, bolsevikok tartóztatták, meglévő ranglétrán, semmiből hozott, irodalomkritikai, magabiztossággal, teljesítményének, összehasonlítást, tapasztalatokkal, rajtaütésszerűen, megbélyegzéseken, magánvagyonokat, megfigyeléseket, törvénymódosító, családfakutatás, képtelenségeket, fáradhatatlanul, elrelativizálva, elsajátításáról, kommunistabarát, előterjesztések, magánfontosságú, fölkészülhetünk, sztereotípiákra, bolsevikozással, elismerésünket, szocialistákat, érzékenységben, főszerkesztője, ismertetőjegye, kertészezéssel, csőcseléksajtó, megtestesítője, rendszerváltás, gátlástalanság, konzervatívnak, szubkultúrákat, frusztrációkat, kormánytöbbség, szalonfideszes, játszópajtásai, alkalmazkodási, nagyszerűségét, államtitkárral, nehezményezni, sertepertélni, különbejáratú, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 721
  • e Hét: 10988
  • e Hónap: 22099
  • e Év: 175595
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.