Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Magyar földre fidesz parasztot!
  2012-04-28 22:21:46, szombat
 
  2012.04.27. 05:25
Magyar földre fidesz parasztot!


Legel a nyáj, a juhász a fidesszel hál,
Legel a nyáj, a juhász a fidesszel hál,
Nincs baj, budaigyula ébren vár.

Van közöttük számos szép, narancsos birka.
Van közöttük számos szép, narancsos birka.
Több, mint ami a mesében elő van írva!

(via)

Miről ismered föl a fidesz parasztot? Nem arról, hogy szép, mint Szijjártó Péter, és okos, mint Selmeczi Gabriella, nem. Arról, hogy rokon. Vagy koma. Esetleg sógor. De mindenképpen valakinek a valakije, tagja az ángyáni értelemben vett mohó, zsákmányszerző gazdasági érdekcsoportoknak, maffiacsaládoknak, akik vinnének a földtől, az erőforrásoktól a támogatásokon át a piacokig mindent.

A Fidesz kapcsolati hálójának felderítéséhez nem a Ki kinek a kicsodája nagylexikont kell felütni, hanem a nyertes földbérlet pályázatok győzteseinek listáját nézegetni. Impozáns, mit ne mondjak, itt aztán gazdálkodó lesz a felcsúti polgármester összes rokona, a felcsúti Fidesz elnök rokonsága, és az egyéb közelálló haverság egytől egyig. Szerencséjük, hogy nem akadt a földek között se kavicsbánya, se szőlőhegy, se tőzegláp, így nem kellett az Orbán családdal közvetlenül konkurálni, szépen lezsírozva megosztozhattak a most odaítélt 5 ezer hektárnyi földön.

Ha volt is valakiben kétség Ángyán lemondásának okait illetően, akkor azok most elmúltak. Szerencse, hogy az oligarchákkal leszámoltunk, a komasógor mutyivilág is elmúlt, mert mi lenne, ha még mindig lenne. Így legalább Orbán az alapoktól építheti fel a modern hűbérrendszert, nem gátolja semmi. A feudalizmus korában is így ment ez, az is a hűbérurak és vazallusok közötti kölcsönös magánjogi kapcsolatok rendszerére épült, csak ezt itt Nemzeti Együttműködés Rendszerének hívják. Vissza a középkorba, legfeljebb Lambo traktorból építünk fluxuskondenzátort. De legalább megéri. Legalábbis a hűbéres Viktornak és vazallusainak, a környékbeli kisparaszt meg majd elmegy napszámosnak/közmunkásnak a nem 20 kilométeren belül élő, gépekkel és felszereléssel sokszor nem rendelkező földesúrhoz.

Hogy mire jó ez a vircsaft azt sokan leírták már, tessék például az Index cikkét olvasgatni. De azért többről van itt szó, mint hogy most harmadáron juthatnak hosszútávra földbérlethez Orbán vazallusai. Nyilván nem véletlenül adta címnek januárban az egyik témával foglalkozó szakportál a támogatásokat látva, hogy "Az első negyedévben pénzeső várható". Ezek a jómunkásemberek csak várják a pénzesőt, és ciszternákba gyűjtenék az égi mannát.Mit tesz Isten, idén a pályázatokra május 15. a beadási határidő. Szerencse, mi? Ti is izgultatok, hogy fidesz parasztok lecsúsznak a lóvéról, én annyira majréztam, hogy álmatlanul hánykolódva aggódtam szegény Mészáros Lőrinc és becses családja sorsáért.

A SAPS támogatásról tudni kell, hogy területalapú, vissza nem térítendő támogatás. Fejér megyében külön fórumon magyarázták el mit és hogyan kell csinálni, hogy biztosan jusson. De ezen kívül egyéb más jogcímeken is osztanak uniós és kincstári pénzt, ebben ez évben 626 milliárd forint összértékben. Csak a nagyságrend szemléltetésére mondom, hogy ez pont annyi, mint amit a Széll 2.0 új adóival tőlünk beszednek. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter szerint ez 30%-al több, mint tavaly, hektáronként idén 56.911 forint jut. Hurrá, így az egyharmad áron bérelt föld mellé még 68 millió vissza nem térítendő támogatás is leesik - ha két részletben is - a Mészáros famíliának a frissen elnyert 1192 hektár után. De ne akadjunk le itt, az agráriumban további jó hírek is vannak:

- Idén ingyenes a csapatépítő trénin, 150 millióig. A cégek nyilván pályázhatnak, de nem kell túl gazdag fantázia ahhoz, hogy Mészároséknak elképzeljünk egy sikeres elbírálást.

- Idén új támogatási rendszer lesz a tejtermelőknek, köztük 13 milliárdot osztanak szét. Szerencse, hogy újbérlőéknek állatokkal is foglalkozni kell.

- Százmilliós támogatáshoz jutnak az eper és málnatermesztők, ami szintén újdonság.

Ha végiglapozzátok a sok belinkelt cikket akkor az világos kell legyen: ezeknek a pénzeknek a túlnyomó többsége uniós támogatás. Igen, annak az Uniónak a pénzét osztjuk szét, akinek gyarmata nem leszünk, nem-nem soha. Talán az is látszik, hogy van itt miért kaparni a vazallusoknak akkor is, ha csak a támogatási pénzekről beszélünk, és a földbérlet egyéb előnyeit nagyon nem is feszegetjük. Így nem csoda, ha az Ángyán helyére kinevezett Budai Gyula lázas sietséggel igyekezne "visszaszerezni" az osztrákok által bérelt földeket. Mégiscsak sokkal szebben mutat, ha magyar földön fidesz paraszt szorgoskodik, ha bérli is, mintha a fránya sógorok fölözik le a hasznot. Akkor legalább csak egy dologért kéne idegeskednie, de az már egy másik történet.

http://varanus.blog.hu/2012/04/27/magyar_foldre_fidesz_parasztot
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: vidékfejlesztési, jómunkásemberek, málnatermesztők, megosztozhattak, szemléltetésére, végiglapozzátok, felszereléssel, hűbérrendszert, tejtermelőknek, zsákmányszerző, erőforrásoktól, felderítéséhez, visszaszerezni, támogatásokat, vazallusainak, együttműködés, támogatásokon, oligarchákkal, földbérlethez, mészároséknak, vazallusoknak, győzteseinek, területalapú, rendszerének, nagylexikont, hektáronként, polgármester, szerencséjük, elképzeljünk, leszámoltunk, pályázhatnak, idegeskednie, lemondásának, közmunkásnak, ciszternákba, támogatáshoz, fidesz parasztot, ángyáni értelemben, piacokig mindent, kicsodája nagylexikont, nyertes földbérlet, felcsúti polgármester, felcsúti Fidesz, egyéb közelálló, földek között, most odaítélt, oligarchákkal leszámoltunk, komasógor mutyivilág, alapoktól építheti, modern hűbérrendszert, feudalizmus korában, hűbéres Viktornak, Szijjártó Péter, Selmeczi Gabriella, Nemzeti Együttműködés Rendszerének, Mészáros Lőrinc, Fazekas Sándor, Budai Gyula,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Akarat  Varga János Veniam - Fontos sz...  Albert Einsteinről  A sors  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Ne kapaszkodj magasabbra,  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Popper Péter szavai  Png kislány  Facebookon kaptam Krisztinától  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Png cica  Nem számIt  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Png virág  képre írva  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Neked tudnod kell  Szép napot kívánok  Adakozás  Png nő  Kövesd a cowboyt!  Rátalálsz  Hazára minden embernek szükség...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Egy maradéktalanul uralt világ  Png kislány  Akarat  Mai harmónia kártyám  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Alázat  Mi lenne ha  Neked tudnod kell  Idő  Nevem  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Irgalom és ítélet  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Png férfi  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Alázat  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Png csokor  Nem számIt  Png virág  Alázat  Próbálj meg ...  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam Krisztinától  Kaffka_Margit  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Akik bántanak téged  Fehér virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Png nő  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Ami embereknek lehetetlen, az...  Nagyi telefonál  Nem számIt  Akarat 
Bejegyzés Címkék
fidesz parasztot, ángyáni értelemben, piacokig mindent, kicsodája nagylexikont, nyertes földbérlet, felcsúti polgármester, felcsúti Fidesz, egyéb közelálló, földek között, most odaítélt, oligarchákkal leszámoltunk, komasógor mutyivilág, alapoktól építheti, modern hűbérrendszert, feudalizmus korában, hűbéres Viktornak, környékbeli kisparaszt, egyik témával, támogatásokat látva, első negyedévben, jómunkásemberek csak, pályázatokra május, beadási határidő, nagyságrend szemléltetésére, egyharmad áron, frissen elnyert, agráriumban további, csapatépítő trénin, cégek nyilván, sikeres elbírálást, világos kell, túlnyomó többsége, pénzét osztjuk, vazallusoknak akkor, támogatási pénzekről, földbérlet egyéb, osztrákok által, fránya sógorok, dologért kéne, másik történet, vidékfejlesztési, jómunkásemberek, málnatermesztők, megosztozhattak, szemléltetésére, végiglapozzátok, felszereléssel, hűbérrendszert, tejtermelőknek, zsákmányszerző, erőforrásoktól, felderítéséhez, visszaszerezni, támogatásokat, vazallusainak, együttműködés, támogatásokon, oligarchákkal, földbérlethez, mészároséknak, vazallusoknak, győzteseinek, területalapú, rendszerének, nagylexikont, hektáronként, polgármester, szerencséjük, elképzeljünk, leszámoltunk, pályázhatnak, idegeskednie, lemondásának, közmunkásnak, ciszternákba, támogatáshoz, pályázatokra, szorgoskodik, támogatásról, napszámosnak, összértékben, újbérlőéknek, mindenképpen, kavicsbánya, feszegetjük, foglalkozni, százmilliós, rendszerére, földesúrhoz, nagyságrend, negyedévben, magyarázták, hánykolódva, kilométeren, környékbeli, feudalizmus, kapcsolatok, csapatépítő, agráriumban, közvetlenül, hosszútávra, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 589
  • e Hét: 10856
  • e Hónap: 21967
  • e Év: 175463
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.