Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
A legjobb örökség
  2019-09-09 10:51:34, hétfő
 
  "A jó ember örökséget hagy még unokáinak is." Példabeszédek 13,22

Amikor ezt az igeverset olvassuk, ne vonjuk le mindjárt belőle azt a következtetést, hogy itt anyagi örökségről van szó. Sokkal valószínűbb, hogy Isten itt lelki örökségre gondol. Valakit fölnevelhetnek olyan szülők, akik ugyan szegények, de istenfélő emberek voltak. Ez az ember talán mindörökké hálásan gondol vissza anyjára és apjára, akik naponta olvasták a Bibliát, és együtt imádkoztak, és őt az Úr félelmében és intése szerint nevelték - még akkor is, ha haláluk idején egyetlen fillért sem hagytak rá. A lelki örökség a legértékesebb örökség!

A fiakat és leányokat tönkreteheti lelkileg a nagy összegű örökség. A hirtelen gazdagságnak gyakran egyenesen mérgező hatása van. Kevesen képesek arra, hogy bölcsen bánjanak vele, és utána továbbra is Istennek tetsző életet éljenek.

Azt is meg kell gondolnunk, hogy a családot gyakran irigység és viszálykodás veszíti össze, ha a vagyon megosztására kerül a sor. Igaz az, hogy: "Ahol végrendelet van, ott sok rokon is van." Ugyanannak a családnak a tagjai, akik hosszú évek óta egymással békességben éltek, hirtelen ellenségekké válnak néhány ékszer, porcelánkészlet vagy bútordarab miatt.

Gyakran megesik, hogy hívő szülők a vagyonukat hitetlen gyermekeikre vagy olyan rokonokra hagyják, akik valamilyen tévtanítást vallanak, vagy nagyon hálátlan gyermekekre, holott fordíthatták volna a pénzt az evangélium ügyének előmozdítására is.

Az a kívánság, hogy gyermekeire pénzt hagyjon valaki, gyakran leplezett önzésből fakad. Valójában a szülők azok, akik vagyonukat maguknak akarják megtartani, ameddig csak lehet. Jól tudják, hogy a halál egyszer majd úgyis kivesz a kezükből mindent, ezért követik a hagyományt, hogy legalább a gyermekeikre hagyják vagyonukat.

Csakhogy nincs a világon olyan végrendelet, amit legális sakkhúzásokkal ne lehetne megtörni vagy aláásni. Az apa sohasem lehet biztos benne, hogy kívánságait végre is fogják hajtani, ha ő már nem lesz az élők sorában.

Ezért a legjobb eljárás az, ha az ember még életében nagylelkűen adakozik az Úr ügyére. Van egy közmondás, amely így szól: ,,Adakozzál, amíg élsz; akkor tudod, hogy mi lesz belőle."

A legjobb fajta végrendelet pedig valahogyan így szól:

,,Lelki képességeim teljes birtokában minden pénzemet Isten országa érdekében használtam fel, amíg életben voltam. Gyermekeimnek pedig otthonunk keresztyén hátterét hagyom, azét az otthonét, amelyben Krisztust tiszteltük és Isten Igéjét követtük. Ajánlom gyermekeimet Istennek és az Ő kegyelmes Igéjének. Az Úr fölépítheti őket, és örökséget adhat nekik a mennyben minden szentekkel együtt"

William MacDonald
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Szentírás
  2019-09-09 10:34:38, hétfő
 
  ,,De én féreg vagyok s nem férfiú." (Zsolt 22,7)


A Szentírás Isten Igéje, amelyet megírtak és betűk által szavakba foglaltak, Krisztushoz hasonlóan, aki pedig az örök emberi természetbe burkolózott isteni Ige. Nos, ahogy a világban Krisztust tisztelték, és ahogy vele bántak, úgy megy sorsa az írott Igének is. A többi könyvhöz mérve nem könyv, hanem féreg. Mert az a tisztelet, amely az emberi írományok iránt tanulmányozásban, olvasásban, szemlélésben, megtartásban és cselekedetekre váltásban megmutatkozik, neki nem jár ki. Legjobb esetben a pad alatt tartják. Máshol széttépik, megfeszítik, megkorbácsolják, minden módon megkínozzák, eretnekségük, értelmük és bolondozásuk szerint magyarázzák, önkényesen értelmezik, végül elpusztítják, megölik és eltemetik, hogy a világból kiűzzék, és az emberek elfelejtsék. De újra fel fog támadni, ezt lehetetlen megakadályozni. Ezért jó jel az, ha valaki ajándékba kapta azt a drága adományt, hogy az Írást szereti, és benne kedvét leli, azt szívesen olvassa, tiszteli és becsüli. Őt bizonyosan Isten is meg fogja becsülni.

Luther Márton
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2019.08 2019. Szeptember 2019.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 214 db bejegyzés
e év: 7854 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3866
  • e Hét: 26510
  • e Hónap: 55822
  • e Év: 243624
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.