Belépés
agica2004.blog.xfree.hu
Belőlem csak egy van, másokból is:) Módosítva, mert nagyképűnek tűntem, nem vagyok az. - Fehér lovag-king-kong :)))))))))) ,,Nem azok a nagy emberek, akik n... kovács ágica
2004.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/30 oldal   Bejegyzések száma: 299 
Esthajnal.....
  2007-02-28 21:33:43, szerda
 
 
ESTHAJNAL CSILLAG

Csillagom, Esthajnal, aranyos tüze a Szerelemnek,
Csillagom, ékszer a kék éjben, te, ki úgy ragyogod túl
fénylő társaidat, mint téged a hold, gyönyörű szép
Csillagom, üdvözlégy! s mikor engem drága találka
hív, a ma túlgyorsan lebukó hold fénye helyett add,
add az utamra arany lámpád! Nem azért megyek én, hogy
lopjak, az éjszaka vándorait se fogom kirabolni:
szeretlek! és illik pártolnod igaz szeretőket!

(Szabó Lőrinc)





Szép éjszakát, jó álmokat mindenkinek....
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ingyenessé válhat??? .....
  2007-02-28 21:26:00, szerda
 
 
Ingyenessé válhat a mobiltelefon és a szélessáv az idén

A 2007-es év érdekes lesz azok számára, akik a globális távközlési szektorban vagy a szektorral dolgoznak - áll a Deloitte technológia, média és telekommunikációs (TMT) csoportjának előrejelzésében. A tanulmány szerint 2007 a távközlési szolgáltatások adományozásának jegyében telik majd. A mobiltelefon és a szélessáv várhatóan ingyenesen hozzáférhető lesz, még ha számos feltétel függvényében is.

A mobil szektor, főként a fejlett országokban, új, nagyszabású alkalmazás kifejlesztésén dolgozik a hangátvitelből, és SMS-üzenetekből származó bevételek kiegészítésére: a szektor egyik legnagyobb reménysége a mobil televízió. Az ezzel kapcsolatos optimizmus azonban alaptalan lehet, hiszen ahelyett, hogy a televíziót próbálná a mobiltelefonba integrálni, a szektornak inkább az adatáramlás megfordítására kellene koncentrálnia - tehát a videótartalom telefonról televízióra vagy egyéb, megfelelő monitorral rendelkező eszközre történő továbbítására - derül ki a Deloitte elemzéséből. Mivel a mobiltelefonok kamerái egyre jobb felbontásúak, egyre inkább nő az igény a különböző - a felhasználók által megalkotott - videótartalmak továbbítására mobiltelefonról internetes oldalakra vagy televízióra. Jelentősen növelné a szolgáltatók bevételét az, ha ennek a forgalomnak csak egy kis részét a saját hálózatukon keresztül továbbíthatnák.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Daniel vagy Potter???......
  2007-02-28 21:16:32, szerda
 
 
Potter rajongók rohama az Equus főpróbáján

Két idősödő brit színésznek is az ablakon kellett kimásznia, amikor Harry Potterért rajongó tinik "rohamozták meg" azt a londoni színházat, amelyben ma este lesz az Equus bemutatója.

Mintegy 450 Harry Potter rajongó "rohamozta meg" tegnap este azt a londoni színházat, ahol ma este mutatják be az Equus című darabot - melynek főszereplője a varázslótanoncot alakító Daniel Radcliffe.

A főleg tinilányokból álló csoport eltorlaszolta a színház bejáratát, és mozdulni sem lehetett tőlük. A 17 éves Radcliffe-t két testőr kísérte a kocsijához, de két idősödő kollégája, Jenny Agutter és Richard Griffiths a színház épületében ragadtak, és végül csak az ablakon tudtak kimászni, hogy elkerüljék a csetepatét.

"Különösen Griffiths-szel volt nehéz dolgunk, hiszen ő viszonylag nagy termetű, és nehezen is mozog" - árulta el később a darab producere, David Pugh."Nem volt könnyű dolgunk, de végül megoldottuk a helyzetet,"

A darab nyilvános próbái annyi embert - különösen Harry Potter-rajongókat - vonzottak, hogy végül csak rendőri segítséggel tudták feloszlatni a tömeget.

A botrányosnak ígérkező darabban a 17 éves Radcliffe közel tíz percig teljesen meztelenül mutatkozik majd a színpadon - a szerepe szerint egy szerelmi jelenetben is részt vesz, káromkodik, cigarettázik és lovakat vakít meg.

A jelek szerint a fiatal színész mindent megtesz azért, hogy ne azonosítsák teljesen a Harry Potter filmek címszereplőjével: nemrég kijelentette, hogy szívesen eljátszaná Pete Doherty angol zenészt egy olyan filmben, amely Kate Moss botrányos életű kedveséről szól.

"Daniel nagyon tudatos és magabiztos" - mondta a Daily Mailnek az Equus producere. "Nem akar gyereksztár maradni, aki eltűnik a süllyesztőben, ha felnőtt. Színész szeretne lenni, és be akarja bizonyítani, hogy tényleg tehetséges."


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
R.Tagore......
  2007-02-28 21:12:08, szerda
 
 
Ha szívem kemény és kiszáradt, lepj meg engem az irgalom záporesőjével!

Ha életemből kiveszett a báj, a fiatalos szépség, jöjj el hozzám, s fakassz dalt szívemben!

Ha a zűrzavaros napi munka zajt csap mindenfelől körülöttem, s elzárja előlem a túlsó világot, jöjj hozzám, csendnek ura, békéddel és nyugalmaddal!

Ha szegény koldusszívem sarokba zárkózva, összekuporodva ül, törd fel az ajtót, én királyom, s jöjj be királyi pompával!

Ha vágyak csaló káprázattal és porral vakítják el lelkemet, ó, te szent, örökké éber, jöjj el világosságoddal és mennyköveiddel!
R.Tagore
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Adj erőt....
  2007-02-28 21:09:23, szerda
 
 
Ez az én imám hozzád, uram, - vágj, csak vágj szívembe ott, ahol nyomorúságos gyöngeségeim gyökere van!

Adj erőt, hogy örömet és bánatot könnyen viseljek el!

Adj erőt, hogy szeretetem gyümölcsöző legyen a szolgálatodban!

Adj erőt, meg ne tagadjam soha a szegényt s ne hajtsak térdet a féktelen hatalom előtt!

Adj erőt, hogy lelkemet magasan a napi apró-cseprő gondok fölé emeljem!

És adj erőt, hogy erőimet szeretettel alárendeljem akaratodnak!

R.Tagore
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gondolat...
  2007-02-28 16:52:22, szerda
 
 
Óvakodj az orvosi könyvektől, belehalhatsz egy nyomdahibába.
- Mark Twain



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogy ebből mi lesz?? ....
  2007-02-28 16:38:07, szerda
 
 
Házasodik a Playboy alapítója

A neves férfimagazin 80 éves alapítója, Hugh Hefner úgy döntött, feleségül veszi "első számú" barátnőjét, Holly Madisont. Ráadásul nemcsak esküvőt terveznek, de gyereket is szeretnének.

A hölgy egyike annak a három, 20 és 27 év közötti "barátnőnek", akikkel Hefner együtt él.

"Még az év vége előtt összeházasodnak" - árulta el a New York Post magazinnak egy magát megnevezni nem kívánó forrás. "Megpróbálták titokban tartani, de teljesen biztos a dolog. Hugh úgy döntött, a három nő közül Holly-t veszi feleségül, és persze mindent élőben közvetítenek majd a valóságshow-jukban. Hefnek mindig vannak új ötletei, hogyan növelhetné a nézettséget, és ezzel a lépéssel biztosan sokakat vonzana. Meg persze szereti is Holly-t."




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mai névnap...
  2007-02-28 12:10:01, szerda
 
 

Elemér :
Bizonytalan eredetű régi magyar személynév. Régebbi formája: Ilemer. Mai alakjában Vörösmarty Mihály és Jókai Mór újította fel. Származtatják a szláv Velimir névből (elemeinek jelentése: nagy + béke), illetve a germán Elmar névből is (jelentése: nemes + híres), de elképzelhető, hogy finn eredetű, jelentése valaminek az eleje, vezetője.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mai horoszkópunk.....
  2007-02-28 12:04:09, szerda
 
 
--------------------------------------------------------------------------------

Kos
március 21. - április 20. Ezen a napon egy otthonoddal kapcsolatos probléma merülhet fel, amelynek megoldása sajnos akadályokba ütközhet. Ne add fel, a nap végére mindennel végzel!
A Kosoknak ma a pénzügyek okozhatnak szorongásokat. Ha ez huzamosabb ideig fennáll, feltétlenül forduljanak szakemberhez. Addig is próbáljanak meg valamilyen meditációs technikát, hogy oldják a félelmeiket.
--------------------------------------------------------------------------------

Rák
június 22. - július 22. Felszabadult és kreatív vagy. Ebben az időszakban most igazán kibontakoztathatod valódi éned. Fontos, hogy a családodra is szakíts időt, most szükséged van rá!
A Rákoknak ma olyan pénzük érkezhet meg külföldről, amire már régen keresztet vetettek, így most már saját magukra is költhetnek valamennyit, vagy a barátaikat meghívhatják egy kellemes hangulatú vendéglőbe.
--------------------------------------------------------------------------------- --




Ezt a fiamnak is olvasni kellett volna , Irországban-- hogy mindez bekövetkezhessen .
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az élet pillanatai....
  2007-02-28 11:50:33, szerda
 
 

AZ ÉLET PILLANATAI

Vannak olyan pillanatok az életben,amikor olyannyira hiányzik nekünk valaki,
hogy ki szeretnénk őt szakítani az álmainkból és úgy igazából meg szeretnénk ölelni!

Amikor a vidámság ajtaja bezárul egy másik kinyílik;de gyakran olyan sokáig nézzük a zárt ajtót, hogy nem vesszük észre a másikat, amely kinyílt a számunkra.

Ne higgy a szemednek; az becsaphat.
Ne higgy a fényűzésben; az is megfakul.
Higgy valakiben, aki megmosolyogtat,
Mert csak egy mosoly tehet egy borús napot vidámmá.
Találd meg azt, aki a szíved megmosolyogtatja.

Álmodd, amit álmodni akarsz; menj oda, ahova menni akarsz; légy az, aki lenni szeretnél,mert csak egy életed van és egy lehetőséged, hogy meg tedd mindazt, amint meg szeretnél tenni.

Lehet elég vidámságod ahhoz,hogy boldog légy, elég megpróbáltatás az életedben ahhoz, hogy erős légy,elég bánat, ahhoz hogy ember légy és elég remény ahhoz, hogy boldog légy.

A legboldogabb embereknek nem feltétlenül jut mindenből a legjobb;
ők pusztán mindenből, amivel találkoznak életük során a legtöbbet hozzák ki.

A legfényesebb jövő mindig egy elfelejtett múlton fog alapulni; nem tudsz továbblépni anélkül,hogy ne hagynád a múltbeli hibákat és bánatokat magad mögött.

Amikor megszülettél sírtál, míg körülötted mindenki mosolygott.
Éld úgy az életed, hogy a végén te legyél az egyetlen, aki mosolyog, míg a körülötted lévők sírnak.


Ne az éveket számold - számold az emlékeket!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/30 oldal   Bejegyzések száma: 299 
2007.01 2007. Február 2007.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 299 db bejegyzés
e év: 2883 db bejegyzés
Összes: 26622 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 380
  • e Hét: 658
  • e Hónap: 3981
  • e Év: 49188
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.