Belépés
agica2004.blog.xfree.hu
Belőlem csak egy van, másokból is:) Módosítva, mert nagyképűnek tűntem, nem vagyok az. - Fehér lovag-king-kong :)))))))))) ,,Nem azok a nagy emberek, akik n... kovács ágica
2004.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
Harmónia....
  2009-11-27 14:14:08, péntek
 
  Kedves agica2004!

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Szivélyesség hatja át.

Ló - szabadság, igába hajtott erő

Üzenete a vállat feladat szabad végrehajtása. A harcos ember állata - ám valójában zsákmány állat, amely elmenekül a ragadozók elől, mégis oly bátor az emberrel együtt a háborúban. A magyarok szent állata, a táltos paripa. Ezért a Magyarok kártyáján felbukkanó ló a Táltost jeleníti meg. Találd meg az örömet abban, amivel foglalkoznod kell, és megérted, miért ad örömet a lónak, ha berepíti a zsokét a célba. Ha lóra ül az ember, kimagaslik a többiek közül. A vadon vágtázó, csordaszellemük által vezetett ménes maga a határtalan szabadság jelképe, az igába hajtott ló pedig a szolgaságé, az alázaté, az alázattal vállalt feladaté. A hátasló a sikerre vivő társé.

Szerelmi üzenete: Párkeresőknek intenzív üzenet: Az Igaziról, a hercegről, aki fehér paripán érkezik. Párkapcsolatban élők számára a céltudatosság, a célorientáltság, a párkapcsolaton belül megélhető szabadság és önfeladás, alázat és önállóság megtestesítője. A "lovaglás" egy szerelmi pozitúra neve is - ma kipróbálhatjátok!

Ezt mondja neked:

-Ejts szerét, ha tudod, hogy közelről is láss lovat. Simogasd meg, ha mered, vagy ha módod van rá pattanj fel rá! Különleges élmény, ahogy kimagaslasz a tömegből.
-Ki vagy te? A ló? A lovas? A hajtó a bakon? Aki a nyerget felrakja, a lovat lecsutakolja, kialmozza? A kovács aki felteszi a szerencsepatkót? Mindez együtt? Hogyan?
-Ha lovon érsz célba, a ló feje mindig előbb szakítja át a célszalagot.
Erre is gondolj: Asztrológiai jegye: Nyilas. Olvasd újra a Csodaszarvas regéjét. Idézd fel a magyar történelem nagy lovait és lovasait. Menj lóversenyre, látogass a Kincsem parkba.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia....
  2009-11-18 10:37:46, szerda
 
  Kedves agica2004!

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Naivitás hatja át.

Nefelejcs - hűség, az isteni rendelkezések betartása, emlékezet

Nevében hordozza jelentését. Figyelmeztet arra, hogy ne felejts! Az emlékezet, akár az emberiség egyetemes emlékezete, akár a mindennapokban való jó emlékezet megőrzése viszi előre a történelmet és az emberiséget. Szánj időt a nosztalgiára, és csodálatos felismerések jönnek. A visszaemlékezés üzenetét hozta el ez a kis kék virág. Jelzi, hogy ma különösen nagy szükséged van a memóriádra. A virágok általában a szerelmet, az ifjúságot jelképezik. Jelentik a tél végét, az életörömöt, az újjászületést. Női, passzív princípium.

Szerelmi üzenete: Akár régi kapcsolatban élsz, akár párt keresel, a régi szerelmi kapcsolataid üzenetének feldolgozása a feladatod mára. Ha van egy fel nem dolgozott régi sérelmed, az még mindig jelen van a kapcsolatban, vagy árnyékot vet egy esetleges újabb kapcsolat létrejöttére.

Ezt mondja neked:

-Üzeni, hogy a szépség múlandó, elhervad, mint egy szál virág. Ami ma fontosnak tűik, arra holnap már nem is emlékszel.
-Emlékezz azokra az emberekre, akikkel már nem tartod a kapcsolatot, de szívesen találkoznál velük megint. Ne sajnáld az időt arra, hogy megtudd tőlük közvetlenül, hogy mi történt velük, mióta nem láttátok egymást. A nosztalgiázás olyan érzelmeket hoz felszínre, amiket már rég éltél meg.Szervezz találkozókat, írj leveleket, telefonálj szeretteidnek.
-Üzeni, hogy a hűség csodálatos erény.
Erre is gondolj: Olvasd Berzsenyi Dániel: A közelítő tél című versét: ,,Minden csak jelenés, minden az ég alatt, / mint a kis nefelejcs, enyész." A nefelejcs virágzásakor kapni ezt a kártyát különleges szerencsét jelent - olyankor vásárolj egy kis csokornyit, vagy szakíts egy-két szálat!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia....
  2009-11-17 09:16:23, kedd
 
  Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Megfontoltság hatja át.

Édesség - kielégítetlen érzelmi szükségletek, élvhajhászás

Milliónyi vonzó, édes, színes cukorka. Aki édességre vágyódik, annak életében kevés a jó, a szeretet. Az apró cukorkák a sok helyről áradó szeretetet, vagy szerelmet is jelképezhetik, ám hogy ez elér-e hozzánk, az rajtunk múlik. Hogy testünk hízik tőle, vagy szeretetéhségünk elégül ki, nem mindegy. A túlzott vágyak, a túlzott érzelmi kötődés jele is. Az édesség, valamihez túlzott ragaszkodást jelenthet, akár a függősegek szintjén is. Túlzott mértékben való fogyasztása bizonyos hiányok pótlására szolgál. Megédesíti azt, ami egyébként önmagában keserű az életünkben. Általában az nyúl túl gyakran az édességhez, aki nem kap elegendő szeretetet, figyelmet, elimerést. Fogyókúrázóknak ez a lap kísértést jelent, erőpróbát. Túlsúlyosoknak figyelmeztetés, hogy fogyni kell. Cukorbetegeknek a betegség érzelmi hátterén kell elgondolkodniuk.

Szerelmi üzenet: Akár kapcsolatban élsz, akár párt keresel, ez a lap felteszi neked a kérdést: - El tudod fogadni, ha szeretnek? Te magad képes vagy feltételek nélkül, odaadóan szeretni? Keresd a szerelemben az örömforrást!

Ezt mondja neked:

-Üzeni, hogy nem szükséges cukrot magunkhoz venni az édes élet megteremtéséhez. Ne nassolj, gyakorolj önfegyelmet!
-Gondold át, hogy milyen alkalmakkor szoktál édességet enni - biztosan akad lelki mozgatórugója. Vizsgáld meg, hogy a környezeted eléggé figyel-e rád, vagy úgy érzed, nem ismerik el érdemeidet.
-Üzeni, hogy a problémákat meg kell oldani, nem pótcselekvésekkel eltussolni. Gondold át: van valamilyen függőséged?
Erre is gondolj: Nézd meg a Csokoládé című filmet. Sétálj el tudatosan egy cukorkabolt előtt, és állj ellen a kísértésnek. Tudd: néha egy-egy kis édesség nem bűn, viszont függeni tőle szenvedélybetegség.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kellemes pihenést...
  2009-11-14 18:15:30, szombat
 
 
Kelemes pihenést, szép estét mindenkinek!



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyerges gólya....
  2009-11-13 09:28:19, péntek
 
  Csupán 36-40 példányból áll a nyerges gólyának az európai állománya, ebből kettő azonban Debrecenben található. A Nagyerdei Kultúrpark Állat-és Növénykertjébe a napokban Németországból érkezett a tojó a fajmegmentési program keretében. Földünk legnagyobb gólyája akár 150 cm-re is megnőhet, és akár 36 évig is élhet.

Nyerges gólya
A nyerges gólya jellegzetes, élénk színű afrikai madár, nevét a csőre felső részén található sárga nyeregről kapta. Ez a Földünk legnagyobb típusú gólyája. Magassága elérheti a másfél métert is, szárnytávolsága pedig a 240-270 centimétert is. A hímek szemírisze barna, a tojónak sárgagyűrűs. Az egyenlítő két oldalán elterjedt madár vizes, mocsaras élőhelyeken lakik. Állományuk mára már visszaszorult . Veszélyeztetett állatnak számít, így az Európai Közösség szakmai szervezete felvette a fajt a fajmegmentési programba. Amennyiben a pár elfogadja egymást, akkor szaporodni is fognak.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia....
  2009-11-13 09:22:27, péntek
 
  Kedves agica 2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Testvériség hatja át.

1- Egy - Teremtés, alef, kezdet, jin

A teremtő erő, az Isten személyes száma. Oszthatatlan egységet szimbolizál. Az egy szüli az összes többi számot, ezért minden lehetőséget magában foglal - a megtermékenyítő, a varázsvessző az egyes számmal analóg. Az alap harmónia, az ,,ige" az Isteni Energia jelképe. Egyúttal az Én, az EGO száma is. Ha a kártyát vasárnap kapod, hatása még erősebb! Ha elsején, vagy 11-én kapod meg ezt a lapot, hatása felerősödik. (Nézd meg mai horoszkópodat!)

Szerelmi üzenete: Mekkora az esélyed egy kalandra MA? Számold ki kalkulátorunk segítségével! Ez a lap férfinek erőteljes, hódító napot, nőnek új férfit jelent. Párkapcsolaton belül a férfi hatalmának kedvez.

Ezt mondja neked:

-Figyelmeztethet arra, hogy foglalkozz magaddal, de arra is, hogy az EGO csupán látszat, és meg kell találnod a választ a kérdésre: - Ki vagyok ÉN?
-Ha gyermekáldásra vágytok, a mai nap alkalmas lehet a fogantatásra, vagy a tudatos tervezésre, meditációra ebben a témában.
-Egészségedért ma többet tehetsz mint bármikor, a főzetek, gyógyteák jól hatnak.
Erre is gondolj: A Nap uralja -a Bibliában a teremtés története kapcsolódik hozzá. A Tarot Mágusa.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hat kilós magzat......
  2009-11-13 09:16:57, péntek
 
  Egy érdekes cikket ollóztam ki, hogy többen rácsodálkozzatok :

A 21 éves indiai Abujam Suresh már egy éve panaszkodott fájdalmas alhasi duzzanatra. Sok kórházban megfordult, és bár a specialisták megtalálták szervezetében a különös csomót, csak egy év elteltével jöttek rá, hogy egy részben kifejlődött magzat van a hasüregében.
A fiút operáló orvoscsoportot Dr. L. Joykumar vezette az imphali JN kórházban. A négyórás beavatkozás során egy hatkilós magzatot távolítottak el, amely nem fejlődött ki rendesen, de voltak deformált karjai, lábai és teste.

Ezt a jelenséget az orvosi terminológia "magzat a magzatban" állapotnak nevezi. A specialisták szerint Suresh valószínűleg ikerterhességből született, de valamilyen rendellenesség miatt a másik embrió visszamaradt a fejlődésben, és Suresh hasüregébe került.

Az orvosok szerint a magzat valószínűleg születése óta Suresh testének részét képezte, és táplálkozott a Suresh által elfogyasztott ételekből is, ami magyarázhatja, hogy a fiú miértt fogyott le. A kórházba való felvétele idején Suresh úgy nézett ki, mintha több hónapos terhes lenne.
Az eltávolított magzatot a kórházban konzerválták, majd továbbküldték újabb vizsgálatokra. A fiú túljutott az életveszélyen, jelenleg a műtét után lábadozik a kórházban.

A magzat a magzatban (fetus in fetu) tulajdonképpen a sziámi ikrek egy típusa, amikor az anyaméhben fejlődő embriók közül az egyiket bekebelezi a másik. Ilyenkor előfordulhat, hogy utóbbi a testvérében próbál meg sikertelenül kifejlődni. Az orvosi szaknyelven teratómának nevezett daganattípus - amely az embrió emészthetetlen részeit tartalmazza - megrekedhet a test különböző részein, azonban, ha egyben marad, akár egész nagyra is nőhet. Az ilyen elhalt magzatokat műtéttel lehet eltávolítani.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fitty.....
  2009-11-12 12:09:26, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia....
  2009-11-12 10:11:22, csütörtök
 
  Kedves agica 2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Mosoly hatja át.

Erdő - lélek, beavatás, spiritualitás, karma

A tudattalan, a Jin oldalán felfedezett problémák jelképe. Meditáció során a beavatás színhelye (erdei tisztás). A népmesékben a hőst mindig az erdőben várja a próbatétel. A lombok között átszűrődő napfény reménysugár, míg a mohos fatörzsek az irányt mutatják az erdei úton. Az erdő a lélek és a feminin princípium szimbóluma, jelképezi a karmikus kihívást, feladatot, a megoldás hozta beavatást és az ismeretlen veszélyt is. Az erdő a halál birodalma is, a természet titkait rejti magában. Spirituális világ, melyen áthatolva az ember megtalálja a választ. A hindu aszkéták az erdőbe vonulnak meditálni. Bizonyos értelmezésben a sötét erőkre is utal a fénnyel szemben. Ez a lap nehéz szakaszt, kilátástalan, emberpróbáló helyzetet, nehézséget is jelölhet - ha ilyenben vagy, akkor bíztat, erőt ad, támogat.

Szerelmi üzenet: Párkapcsolatban élők számára is hozhat fékevesztett szerelmet, titkos viszonyt. Párkeresőknek házas partnert, karmikus szerelmet, érzelmi bizonytalanságot. Érzéseid bevisznek az erdőbe, kilátástalanságot élsz meg.

Ezt mondja neked:

-Üzeni, hogy úrrá kell lenni a sötétségen a megfelelő tudás megszerzésével.Az erdei ösvényt magad választottad - végig is tudsz menni rajta!
-Van-e valami, amit félsz felfedezni, mert attól tartasz, hogy a megismerés negatív lelki állapotot idézne elő? Ha van ilyen, most vonazni fogod!
-Előfordult-e már veled, hogy sötét erdőben, teliholdkor sétáltál? Ha nem, és elég bátor vagy, akkor itt az ideje!
Erre is gondolj: Olvass népmesét, melyben a főhős az erdőbe megy, s ott próbatétel várja. Énekelj népdalt, melyben az erdő szerepel. (például: "Erdő, erdő, erdő, Marosszéki kerek erdő" - "Erdő, erdő, de magos a teteje" stb...) Keress olyan szólásokat - mondásokat, melyek az erdővel kapcsolatosak: ,,Nem látja a fától az erdőt" "Beviszi az erdőbe a másikat" "Elerdőzik a feladatokban" stb...


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
További szépet.....
  2009-11-11 16:31:55, szerda
 
 


További szép délutánt, estét mindenkinek, olyat amilyent szeretne!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2009.10 2009. November 2009.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 28 db bejegyzés
e év: 560 db bejegyzés
Összes: 26622 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 244
  • e Hét: 522
  • e Hónap: 3845
  • e Év: 49052
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.