Belépés
agica2004.blog.xfree.hu
Belőlem csak egy van, másokból is:) Módosítva, mert nagyképűnek tűntem, nem vagyok az. - Fehér lovag-king-kong :)))))))))) ,,Nem azok a nagy emberek, akik n... kovács ágica
2004.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 92 
Murphy törvény.......
  2010-04-30 13:25:04, péntek
 
 



Edward A. Murphy kapitány csak az alaptörvényt mondta ki.
,,Ami el tud romlani, az el is romlik" - így hangzik Murphy alaptörvénye. Folyományai között olvasható például, hogy ,,Minden több időt vesz igénybe, mint amennyinek látszik", vagy ,,Ha többféle dolog is elromolhat, biztos, hogy az romlik el közülük, amelyik a legnagyobb kárt okozza", és ,,Ha végre nekilátsz valaminek, előbb még valami mást kell csinálnod."

Ki volt Murphy?

A törvények névadójának a közhiedelemmel ellentétben semmi köze a joghoz vagy a filozófiához. Edward A. Murphy kapitány az amerikai légierőnél dolgozó mérnök-fizikus volt. 1949-ben a gyorsulás emberi szervezetre gyakorolt hatását vizsgálta, a kísérletet azonban egy rosszul felszerelt mérőműszer miatt újra kellett kezdeni. Ekkor hangzott el legendás kijelentése, amelyre aztán az egész Murphy-féle felfogás ráépült.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tánc világnapja.....
  2010-04-30 09:39:49, péntek
 
  Tegnap volt a Tánc Világnapja, melyet 1983 óta a klasszikus balett kiemelkedő alakja, Jean-Georges Noverre születésnapján tartanak az egész világon. Ez a táncművészet legnagyobb ünnepe, ekkor ünnepeljük a tánc, a mozgás örömét.

1727. április 29-én született Jean-Georges Noverre, francia balett táncos, az egyetemes táncművészet megújítója. Ebből az alkalomból a Nemzeti Színházi Intézet 1981-es madridi közgyűlése kezdeményezte, hogy április 29-én tartsák meg a Táncművészet Világnapját.

A tánc az emberiség egyik legrégibb kifejezési eszköze. Már a barlangfestményeken is megjelenítették az ősidők emberei, és később is nagy szerepe volt minden közösség kultúrájában. A XIV-XV. század reneszánsz társadalmában például a fejedelmi udvarokban már állandó és fizetett alkalmazottak voltak a táncmesterek, akik kidolgozták a táncművészet szabályait, megalapozták az új európai táncművészetet.



A balett a XV. században Itáliában alakult ki. A hivatásos táncmesterek a vendégek elkápráztatására méltóságteljes táncokat adtak elő. Ezeket a csillogó színpadi produkciókat terjesztette el egész Európában a francia királyi udvar. A műkedvelő főúri táncosok mellett megjelentek a hivatásos táncművészek. XIV. Lajos maga is részt vett a balettelőadásokban. (Egészen addig, míg kórosan meg nem hízott.) A ,,Napkirály" elnevezés is egy szerep által maradt rajta, mivel ,,Az Éjszaka balettja" című előadásban a Nap jelmezében jelent meg, a fején koronával.

A táncstílusok jó ideig nem változtak, mígnem Jean-Georges Noverre a szabadabb mozgás érdekében levetette a kényelmetlen jelmezeket, álarcokat. Számos alapelv, amelyet ő fektetett le 1760-ban megjelent könyvében, a mai napig is irányadó. A XIX. század elején alakult ki a légiesség illúzióját fokozó spicctechnika. Mivel akkor még nem léteztek a mai tömött orrú spicc cipők, a táncosok csak nagyon rövid ideig tudtak lábujjhegyen állni és táncolni.

Az orosz Mihail Folkoz volt az, aki szakított a klasszikus balettstílus szigorú szabályaival, és az 1909-ben létrejött Orosz Balett (Balettes Russes) társulattal meghódította a világot. Ennek a társulatnak volt tagja Anna Pavlova, minden idők legnépszerűbb szólótáncosa.



A XX. század elején jelent meg a modern tánc, mely elutasította a balett minden hagyományát. Első képviselője, az amerikai Isadora Duncan mezítláb, libegő, könnyű leplekben táncolt, nem sokkal később pedig Martha Graham elismert műfajjá fejlesztette a modern táncot.

A mai értelemben vett páros táncok csak a reneszánsz korban alakultak ki. A menüett után a legrégebbi társastánc a bécsi keringő az Alpok ősi néptáncára, a landlerre vezethető vissza.

A régi idők emlékei szerint az első magyar táncok harci táncok voltak. Ezt őrzi a ma is élő ,,botos" tánc koreográfiája. A magyar tánc sajátosságai közé tartozik, hogy a magyar táncban a férfinak van uralkodó szerepe. A néptánc a XVI. században terjedt el, melynek elemei a csárdás, legényes, karikás stb... volt. A magyar nemzeti táncstílus megtestesítője a csárdás: a bálokon is csárdást jártak keringő helyett. A csárdás hagyományos néptánc, és a verbunkosból (katonai sorozási tánc) alakult ki cigányzene ,,hozzáadásával". A férfiak külön-külön rögtönöztek, míg a nők visszafogottan járták, hátteret adva a szólótáncosoknak.

Mind minden művészeti ágban, a táncművészetben is megjelentek a különböző modern irányzatok, stílusok, de megmaradt az örökérvényű mondanivalója: a tánc mindig is élményt ad a nézőnek és a táncolónak egyaránt.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia....
  2010-04-30 08:48:28, péntek
 
  Kedves !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Szentség hatja át.

Korona - Hatalom, a nemzet szolgálata

A korona királyi hatalom, de a hatalommal járó felelősség is. Kérdés, hogy elragad-e a hatalom, agyonnyom-e a vele járó felelősség, vagy megtalálod a helyedet a korona alatt? A Szent Koronára azonban nemcsak szimbólumként tekinthetünk, hanem az ún. Szent Korona-eszme értelmében benne nyilvánul meg a magyar nemzet fölött gyakorolt hatalom teljessége. Azt fejezi ki, hogy a hatalom megtestesítője, a legfőbb hatalom alanya a Szent Korona, amely erejét, hatalmát a nemzettől kapja, és az uralkodó valójában a Szent Koronától kapja azt a hatalmat, amelyet azután megoszt a nemzettel, és azt megosztva gyakorolja. Miért szent? A Szent Korona nem egy szentnek nyilvánított, vallási fogalom, hanem az egyház által szentté avatott, s a magyar nép által is szentekként tisztelt királyaink által viselt, általuk mintegy megszentelt, a hagyomány által szentnek tekintett évezredes jelvénye a magyar államiságnak. Nem az uralkodó, hanem az ország Szent Koronája tehát a magyar állam folyamatos fennállásának a jelképe. A Magyarok kártyájaként megjelenve sorsdöntő fordulat az ország szempontjából.

Szerelmi üzenete: Ez nem csak a párkapcsolatról, hanem a hazaszeretetedről szól - felteszi a kérdést: ki viseli a koronát a párkapcsolatodban? Párkeresőknek méltó, királyi, nemes hódoló érkezése. (Olvasd újra, vagy hallgasd meg az Egyszer egy királyfi című mesét!)

Személyes üzenete:

Nézd meg ma a magyarok kártyáját - annak üzenete fokozottan vonatkozik rád is! A két kártya ma együtt hat rád!
Látogasd meg személyesen is a Szent Koronát, ha időd/ lehetőséged van rá!
Milyen nemzetiséghez tartozol? Ki volt apád-anyád? Milyen családi tabuk élnek nálatok a párkapcsolatok, a szokások tekintetében? Hogy viszonyulsz magyarságodhoz?
Erre is gondolj: A Korona jóslatokat tartalmazó naptár, az Univerzum genetikáját, az idő kódját tartalmazza. Azoknak, akiknek családfájában nem csak magyar szálak vannak, segíthet egy család felállítás is.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szép délutánt....
  2010-04-29 16:22:16, csütörtök
 
 



További szép délutánt kívánok mindenkinek!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A tűz perzsel....
  2010-04-28 11:43:44, szerda
 
 


A tűz perzsel, éget és fáj,
utána füst és pernye száll.

A víz lágyan, gyöngéden ölel,
napsugár játszik csillámfényivel.

Legyen hát tűz, vagy víz vegyen körül?
Lobogva égjen, vagy fedjen egészen?

Bölcsőd bölcsőm,
menedéked menedékem.

Égető tűzben, hűsítő vízben,
heves dobbanás szívünkben,
mely vergődik tövises utakon,
s egyszer testünkből kilépve,
egy más dimenzióban végre
vár ránk a nyugalom:

tűz a vízben,
víz a tűzben
elsimul már véglegesen...

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Belépek hozzád.....
  2010-04-28 11:27:38, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mert nagyon szeretlek.....
  2010-04-28 11:26:35, szerda
 
  Wass Albert: Mert nagyon szeretlek

Könnycsepp a szempilládon este:
én vagyok.
Én vagyok az a kíváncsi csillag,
mely rád kacsingat
és rád ragyog.

A csók, a csókod, az is én vagyok.
Végigálmodom az álmodat,
ölelésedben én epedek el,
csak én tudom minden kis titkodat.

A kulcs vagyok,
mely szíved rejtett zárjait kinyitja,
s a nyíl vagyok, amely sivítva
holttá sebzi vágyad madarát.

A dal vagyok, mely belőled zokog
holt mámorok tört ívén át az éjbe:
s én vagyok az a sápadtság, amit
éjfél után, ha bálból jössz haza,
rád lehel a sarki lámpa fénye.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia....
  2010-04-28 09:01:29, szerda
 
  Kedves !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Irgalmasság hatja át.

Világoskék - Kreativitás

Minden szín-kártya főként a jellemet, jellemed változását mutatja. A levegő színe, ilyennek látszik távolról, a Világűrből Földünk. A levegő a létezés legfőbb eleme, a legkomolyabb függőségünk, az emberi életciklus a belégzéssel kezdődik és egy kilégzéssel ér véget. A világoskék a boldogság színe. Visszaadja elveszett hitedet, kreatívvá, jó képzelőerejűvé tesz. Fogékonnyá tesz a művészetek iránt. A kártya örömet jelez, ami nem is múlik el egyhamar.

Szerelmi üzenete: A párkapcsolatban újszerű, eddig ki nem próbált dolgokat vezethetsz be. Ha nem élsz kapcsolatban, akkor új módokat találhatsz arra, hogy sikeresen ismerkedhess a megfelelő személyekkel. Alkotó, üde és vonzó vagy.

Ezt mondja neked:

Boldog időszak kezdetét mutatja.
Fontos, hogy dönteni tudj.
Látogass el a Harmónia Színjósdába!
Erre is gondolj: A Vízöntő csillagkép - a levegő elem. Lenon: ,,Megpróbáltalak levegőnek nézni, de rájöttem, hogy levegő nélkül nem tudok élni"


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia....
  2010-04-27 12:21:38, kedd
 
  Kedves !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Őrangyalod hatja át.

Delfin - lélekvezető, belső harmónia

A kommunikáció, a harmónia, az öröm jelképe. Játékos, kedves állat - vízi emlős, nem hal! Sokan úgy tartják, az emberi kommunikációhoz hasonlóan teljes nyelvet beszélnek. A lélek vezetőjének szimbóluma. Egy hagyomány szerint az atlantiszi emberek delfin képében születtek újjá. Az intelligencia, a sebes gondolkodás, a kiegyensúlyozottság, a gyors helyzetfelismerés és az igazi csapatjátékos szellemisége jellemzi. Vidám, önfeledt, beteljesedett létezésével a delfin a boldogság üzenetét is hordozza. Népszerű feng shui szimbólum. A hajósok hiedelme szerint a ,,halak királya", s lelkük egy-egy holt tengerész lelke, ezért delfint ölni bűn. Afrodité szerelemistennő szent állata.

Szerelmi üzenete: Ha párkapcsolatban élsz, helyezz delfinpárt a szerelem sarokba a lakásodban. Ez a feng shui szerint vonzza a szerelmi szerencsét. Párkeresőknek jó jel, mert Afrodité ,,lovai" szélsebesen elhúznak a szerelemhez - sikert jósol a delfin!

Ezt mondja neked:

Tanuld meg átélni a pillanat örömét! Értékeld az ,,itt és most"-ot
A delfin a tanulást, tapasztalást is segíti, tehát ha tanulnod kell, ereje segítségedre lesz.
Ha módot találsz rá, ússz együtt delfinekkel! Különleges spirituális élmény.
Erre is gondolj: A Delfin mint jelkép víz-levegő elemű, a Rák jegyéhez köthető.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kellemes pihenést....
  2010-04-26 16:43:20, hétfő
 
  Munka után kellemes pihenést, szép délutánt kívánok mindenkinek !


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 92 
2010.03 2010. április 2010.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 92 db bejegyzés
e év: 1072 db bejegyzés
Összes: 26622 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 43
  • e Hét: 321
  • e Hónap: 3644
  • e Év: 48851
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.