Belépés
agica2004.blog.xfree.hu
Belőlem csak egy van, másokból is:) Módosítva, mert nagyképűnek tűntem, nem vagyok az. - Fehér lovag-king-kong :)))))))))) ,,Nem azok a nagy emberek, akik n... kovács ágica
2004.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/21 oldal   Bejegyzések száma: 206 
Harmónia......
  2014-10-30 14:00:42, csütörtök
 
  Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Humánusság hatja át.



Búza - Élet

A világharmónia jelképe. Szárba szökken a kalász, magok szállnak a szélben. A búzamag természete, hogy minden lehet belőle. Aztán a mag magára veszi a kalász terhét, hogy beváltsa sorsát, és mindenné váljon. A magyar hagyományban a búza az élet. Krisztus igéje, a magvető példázata, s számos címer kardinális eleme . A folyton újjászülető élet szimbóluma, egyben a férfi magja, a teremtő, a mindent elárasztó bőség is. Életedben a búza valami új dolog magját veti el.

Ideje van az ültetésnek, hogy eljöjjön az ideje az aratásnak is. A magyar jókívánságban három bőséget sorol fel a hagomány: bort, búzát, békességet. A Magyarok kártyáján ezt a három áldást hozza a népnek. Aratáskor kapni ezt a kártyát kimagasló szerencse, gazdagság, bőség. Luca napkor nőknek boszorkányos szerencse, de csak akkor, ha azonnal csíráztatni kezded!

Szerelmi üzenete: A páros kalász, mely egymás felé fordul, az igaz szerelem jelképe. Hímzésben, faragásban egyaránt megjelenő szerelmi szimbólum, amely nem csupán az érzelmeket, de a termékeny kapcsolatot is megjeleníti, így párkapcsolatban élőknek gyerekáldást, párkeresőknek gazdag, bőséges szerelmet hozhat.

Ezt mondja neked:
Amíg van kenyered, figyelj azokra, akiknek nem jutott. Adj a magadéból, és akkor a szűkebb időkben neked is jutni fog. Becsüld meg a kenyeret!
Kóstold meg ma a búzát, ne csak kenyér formájában, hanem önálló alakjában is. Egyél búzacsírát, tört búzát vagy búzás édességet. Csíráztass. A grízes étel is búzadara alapú.
A búzaszem csak sokadmagával képez igazi értéket - s egymaga képes a kalász átal megsokasodni. Ezért a magját vető apa jelképe. Milyen volt az apád? Férfiként te milyen apa vagy / lennél? Vagy milyen férfit választanál? Hasonlítana édesapádra?

Erre is gondolj:

Asztrológiai jegye a Szűz. Olvasd Berzsenyi versét: ,, Nézd a búzakalászt, büszkén emelődik az égnek, / míg üres, és ha megért, földre konyítja fejét."
Keress olyan népdalt, melyben a búza megjelenik. (Pl.: A pilisi tiszta búza, kihajlott az országútra...) Keress szólásokat, mondásokat, közmondásokat búzával.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szívbemarkoló történet.......
  2014-10-29 14:41:45, szerda
 
  Egy ausztrál édesanya szívbemarkoló történetét osztotta meg a világgal, amikor arról mesélt, hogyan hozta vissza az életbe halott csecsemőjét, a szerető anyai ölelés erejével.

Olyat már hallottunk, hogy halottnak hitt csecsemő sírt fel a ravatalon. Kate Ogg öt hónappal ezelőtt Sydneyben adott életet ikergyermekeinek, egy kislánynak és egy kisfiúnak, akik koraszülöttként, 27. hétre jöttek világra, mindössze kilencven dekagramm súllyal. A testvérek közül a kislány, Emily teljesen egészséges volt, a fiúcska azonban nem lélegzett. Az orvosok húsz percen keresztül küzdöttek az életéért, mindhiába.

,,Az egyik orvos azt kérdezte tőlem, hogy választottunk-e fiúnevet? Jamie-nek neveztük el, feleltem" - nyilatkozta az édesanya egyik ausztrál tv-nek.

Az orvos a betakargatott kisfiúval az anya felé fordult, és közölte vele, hogy már nem tudták megmenteni a kisfiú életét. Átadta a szülőknek az élettelenül fekvő csecsemőt, hogy elbúcsúzhassanak tőle. Ami azonban ezután történt, azt még az orvosok is csodaként emlegetik.

Kate és férje, David könnyeiket nyelve, fájdalomtól meggyötörten összeölelkeztek, és maguk közé vették babájukat.

,,Ez volt a legszörnyűbb fájdalom, ami valaha átéltem. Kiszabadítottam Jamie ernyedt kis testét a takaróból, kibontottam a köntösömet, és a mellkasomra tettem, hogy a bőrünk összeérjen.

Daviddel beszélni kezdtünk fiúnkhoz, elmondtuk neki, hogy nagyon szeretjük, és hogy van egy lánytestvére is. Megosztottunk vele mindent, amiben része lett volna, hogy ha életben marad."

Két óra telt el a fájdalmas vallomással és búcsúval, amikor is a kisfiú életjelet kezdett adni. ,,Jamie zihálni kezdett, levegőért kapkodott, de az orvos felvilágosított minket, hogy ez természetes reflex, semmi több" - magyarázta Kate. ,,Ekkor azt éreztem, hogy megmozdul, mint aki álmából riad, és egyre szabályosabban veszi a levegőt. Tettem néhány csepp anyatejet az ujjamra, amit szopizni kezdett, a légzése pedig teljesen normálissá vált. Rövidesen kinyitotta szemeit, ami maga volt a csoda, kinyújtotta kezecskéjét, az ujjam után nyúlt és megragadta, miközben a fejét forgatta."

“Időközben visszajött az orvosunk is, aki látva a változásokat, sztetoszkópjával megvizsgálta Jamie szívhangját, majd fejét csóválva egyre csak azt hajtogatta, hogy ő ezt nem hiszi el, nem hiszi el!

Sokan úgy vélik, hogy az erszényterápia, amit egyre több kórházban alkalmaznak áll a hihetetlen történet hátterében. Az erszényterápia az újszülött és a szülők vagy testvérek szoros testi kapcsolatának fontosságán alapszik, hasonlóan a kenguruk viselkedéséhez. A nőstény kenguru erszényébe helyezi kicsinyét, és mint egy természetes inkubátor, melegen tartja és táplálja.

Az erszénytechnikának fontos szerepe volt abban, hogy ez a varázslatos fordulat bekövetkezzen, de ami ennél is lényegesebb lehetett, azt David fogalmazza meg: ,,Szerencsére nagyon erős és okos feleségem van. Ösztönösen tette azt, amit tett. Ha nem így cselekszik, Jamie nem lehetne közöttünk"...


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mosolyt küldök......
  2014-10-29 14:37:23, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közeleg a szívünkhöz közeli nap.........
  2014-10-29 14:28:47, szerda
 
 
Halottaknak napján,
gondolkozz el, kérlek!
Mennyire fontosak
azok, akik élnek?
Milyen gyakran gondolsz
rájuk szeretettel?
Jelenthet-e annyit,
mint ki régen ment el?


Ilyenkor az ember
temetőbe jár ki,
Elmúlt szeretteit
véli megtalálni.
Közben annyin élnek
magányosan, távol,
kire nem jut idő,
kit a szív nem ápol.Pedig a halottak
a szívünkben élnek.
A hétköznapokba
bőven beleférnek.
M'ért nincs az élőkért
ugyanilyen ünnep,
ami lángra gyújtja
apró mécsesünket.

Aki elment, jól van,
csak egy más világon,
s nem tud örvendezni
levágott virágon.
Földdé porladt testet
látogatsz a sírnál.
Élőkért tehetnél,
ahelyett, hogy sírnál!Oly sok a magányos,
kinek nem jut semmi.
Ki örülni tudna,
ha tudnák szeretni.
Ám ezt meg se látod
- tudod - attól félek.
Megbékélni kéne,
s nem visz rá a lélek.

Vársz, amíg késő lesz,
mikor már nem bánthat,
akkor száll szívedre,
majd a gyász, a bánat.
S jön halottak napja,
s mész a temetőbe,
bocsánatot kérni,
s elbúcsúzni tőle...

Aranyosi Ervin: Halottaknak napján




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Anya, szeretlek......
  2014-10-29 14:16:04, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szomorú........
  2014-10-29 14:04:05, szerda
 
  KÉRLEK, VIGYÉL HAZA!
Kedves néni és bácsi! Én otthontalanul, állami gondozásban élek, csak nem vagyok örökbefogadható, mert a szüleim nem mondtak le rólam. Pedig olyan egyedül vagyok, és annyira szeretném, ha lenne apukám és anyukám, akik hazavisznek magukkal, és szeretnek. Nem lennél a nevelőszülőm?
/A nevelőszülők 2014-től munkaviszonyban dolgoznak, fizetést és a gyerekek után ellátási díjat kapnak az államtól. Jelenleg közel 10.000 gyermek vár nevelőszülői befogadó családra, a helyzet Budapesten a legkritikusabb.../

Ha szeretnél segíteni nekem, hívd fel ezt a számot: 06 70 382 6487 vagy írj az info@feszekegyesulet.hu címre (Fészek Gyermekvédő Egyesület, Sebestyén Viki)





Sajnos sok szülő kerül ilyen lehetetlen helyzetbe....
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szavak nélkül.....
  2014-10-29 13:46:49, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az nem lehet koldus, ki a szívét adja.......
  2014-10-29 13:43:39, szerda
 
  Az nem lehet koldus, ki a szívét adja,
ki a szeretetet mástól elfogadja.
Nem napját tengeti, valóságát éli!
Aki az Istenét tudja, és nem féli!
Ki azért kéreget, hogy másoknak adjon.
Minden körülmény közt jó ember maradjon.
Az nem lehet koldus, kit lelke vezérel,
ki a szívével él és nem az eszével...

(Aranyosi Ervin)



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szeretettel Nektek !.............
  2014-10-28 12:56:32, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szép éjszakát, jó éjszakát.....
  2014-10-27 17:57:06, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/21 oldal   Bejegyzések száma: 206 
2014.09 2014. Október 2014.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 206 db bejegyzés
e év: 1962 db bejegyzés
Összes: 26622 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 95
  • e Hét: 373
  • e Hónap: 3696
  • e Év: 48903
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.