Belépés
agica2004.blog.xfree.hu
Belőlem csak egy van, másokból is:) Módosítva, mert nagyképűnek tűntem, nem vagyok az. - Fehér lovag-king-kong :)))))))))) ,,Nem azok a nagy emberek, akik n... kovács ágica
2004.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/20 oldal   Bejegyzések száma: 198 
Húsvét hétfő.......
  2013-03-31 14:50:45, vasárnap
 
 



Mindenkinek szép ünnepet kívánok !!!!!!
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Javításra várva.......
  2013-03-31 13:22:10, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Húsvéti receptek........
  2013-03-29 07:38:52, péntek
 
  A húsvéti menü elmaradhatatlan alapanyaga a tojás, a sonka és a torma, de ha unod az egyszerű párosításokat, bolondítsd meg az alaprecepteket! Sonkát sem csak üresen kell enni, már az is elég, ha megcsavarod. Íme néhány recept, ami nemcsak izgalmas és finom, de gyorsan elkészíthető!

Tojáskrém.




Hozzávalók 4 személyre:


- 8 darab keménytojás
- 1 teáskanál mustár
-1 púpozott evőkanálnyi majonéz
- 1 evőkanálnyi tejszínes krémsajt
- só, bors
- díszítéshez apróra vágott snidling
- tálaláshoz pirítós vagy friss kalács
Elkészítés:


A keménytojásokat reszeld le - nagyon egyszerű, ha sajtreszelővel csinálod -, majd keverd össze a hozzávalókat. Az elkészült tojáskrémet kanalazd egy tálkába, a tetejét szórd meg apróra vágott snidlinggel, és pirítóst vagy friss kalácsot kínálj mellé.

Töltött tojás.





Hozzávalók 4 személyre:


- 8 darab keménytojás
- 1-2 teáskanál mustár (ízlés szerint)
- 5 dkg reszelt füstölt sajt
- 4 dkg puha vaj
- 2-3 evőkanál tejszín
- apróra vágott snidling
- só, bors

Elkészítés:


A keménytojásokat vágd félbe, a sárgájukat szedd ki, és tedd egy tálba. Villával jól nyomkodd szét, majd keverd hozzá a tejszínt. Add hozzá a puha, szobahőmérsékletű vajat, a reszelt sajtot, ízesítsd mustárral, sóval, borssal. A masszát jól keverd össze, majd töltsd vissza a félbevágott keménytojásokba. Szórd meg a tetejüket az apróra vágott snidlinggel, és tedd a hűtőbe egy-két órára.

Tormás sonkatekercs





Hozzávalók 4 személyre:


- 20 dkg vékonyra szeletelt gépsonka
- 3 evőkanál túró vagy ricotta
- 2 mokkáskanál reszelt torma
- 4 evőkanál tejszínes sajtkrém
- só, bors

Elkészítés:


A gépsonka kivételével a hozzávalókat keverd krémmé, majd a sonkaszeleteket vastagon kend meg. A sonkát csavard fel, és helyezd egymás mellé őket egy tálra.


Spárgával töltött füstölt sonka hollandi mártással





Hozzávalók 4 személyre:


- személyenként 6 szál spárga
- 8 szelet füstölt sonka
- 1 evőkanál olaj
- só, cukor

A hollandi mártáshoz:

- 4 darab tojássárgája
- 10 dkg olvasztott vaj
- 4 evőkanál tejszín
- só, cayenne-i bors

Elkészítés:


A spárgákat sós-cukros vízben főzd puhára. Ha kész, tegyél három szálat egy-egy sonkaszeletre, csavard fel, és kiolajozott tűzálló tálban körülbelül 10 percig süsd. Ezalatt készítsd el a hollandi mártást. Forrásban lévő víz felett egy tűzálló tálban keverd össze a tojássárgákat a tejszínnel. Addig keverd, amíg mártás sűrűségű nem lesz, de ügyelj rá, hogy ne forrald. Ha kész, vedd le a tálat a tűzről, és öntsd hozzá az olvasztott, langyos vajat. Tálaláshoz tegyél egy tányérra két adag sonkás spárgát, és locsold meg hollandi mártással.


Tésztában sült füstölt sonka





Hozzávalók 4 személyre:


- 60 dkg főtt, füstölt húsvéti sonka
- 20 dkg reszelt füstölt és trappista sajt vegyesen
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál olaj
- só, bors
- 1 szál friss rozmaring
- 2 evőkanál tejszín

A tésztához:

- 1 doboz mirelit leveles tészta, a tetejére 1 tojássárgája

A mirelit tésztát szobahőmérsékleten engedd fel. Addig a füstölt sonkát vágd kockára. Párold meg az olajon az apróra vágott hagymát, majd add a sonkához. Tedd bele a reszelt sajtot, lazítsd a tejszínnel, és ha szükséges - vagyis ha nem túlságosan sós a sonka -, sózd, borsozd, és szórd bele az apróra vágott rozmaringot. A tésztát körülbelül egy ujjnyi vastagra nyújtsd ki. A felébe halmozd bele a sonkás masszát, a tészta másik felét pedig hajtsd rá, és a széleket jól nyomd össze. A tetejét kend meg a tojássárgájával. Kiolajozott tepsiben süsd körülbelül 30 percig.



Jó étvágyat !!!!!
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Nyári időszámítás.....
  2013-03-28 18:24:12, csütörtök
 
 



Bármilyen hihetetlen is a hóban, hétvégén kezdődik a nyári időszámítás. Március 31-én, vasárnap kell az órákat hajnali 2-kor átállítani 3-ra.

Európában 1996 óta van óraátállítás tavasszal és ősszel. Ezzel áramot spórolunk, ezáltal védjük a környezetet. Március 21. és szeptember 21. között a nappalok hosszabbak, mint az éjszakák, ha pedig előre állítjuk az órákat egy órával, akkor elérjük, hogy az ébrenlét ideje (általában reggel 7 és este 10 között) jobban egybeessen a világos időszakkal.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogy is van ez????........
  2013-03-28 18:13:35, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jön majd a tavasz.......
  2013-03-28 18:06:09, csütörtök
 
 



Megbeszélték, hogy lassan itt lesz a tavasz.......
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mester és tanítványa.....
  2013-03-28 17:53:21, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Délutáni mosoly......
  2013-03-27 13:33:53, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi jöttünk......
  2013-03-27 11:14:34, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Óraállítás......
  2013-03-27 11:03:34, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/20 oldal   Bejegyzések száma: 198 
2013.02 2013. Március 2013.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 198 db bejegyzés
e év: 324 db bejegyzés
Összes: 26622 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 142
  • e Hét: 420
  • e Hónap: 3743
  • e Év: 48950
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.