Belépés
agica2004.blog.xfree.hu
Belőlem csak egy van, másokból is:) Módosítva, mert nagyképűnek tűntem, nem vagyok az. - Fehér lovag-king-kong :)))))))))) ,,Nem azok a nagy emberek, akik n... kovács ágica
2004.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Harmónia....
  2009-12-22 15:07:51, kedd
 
  Kedves !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Divatosság hatja át.

Gyümölcs - halhatatlanság, újjászületés, termékenység élet

Arra figyelmeztet, hogy alkotóerőddel foglalatoskodj. Ha pozitív a helyzet, akkor lazíts, élvezd az életet. Ha a helyzet nem éppen gyümölcsöző, most azzá teheted, ha még jobban odafigyelsz, kiaknázod a lehetőségeidet. A nap által megérlelt gyümölcs a sors adományaira is utalhat, arra szólít fel, hogy az élet bőségszarujából vedd el, ami a tiéd. Jelenti egy állapot végállomását és eredményességét, valamint egyben - a magja révén - egy új dolog kezdetét. Reprezentálja a bőséget, a kezdet és az eredet megtestesítője. Szerencsehozó kártyaként a ereje kedvez a szerencsejátékoknak, a gyümölcsöző emberi kapcsolatoknak.

Szerelmi üzenet: Kapcsolatban élőknek utódot, gyermeket is jelenthet: az anyaméh gyümölcse. Eredményes, gyümölcsöző kapcsolatot hoz a párkeresők számára.

Ezt mondja neked:

Üzeni, hogy itt az ideje annak, hogy learasd munkád gyümölcsét. Ha nem sokat tettél volna ennek érdekében, épp ideje, hogy nekiláss. Teremtő kreativitásodat vedd elő, újult erővel fogj neki a feladatoknak.
Ha nehezen menne, gondold át, mi akadályoz meg benne.
Érdemes kiszűrni a lényeget! Ne vessz el a részletekben, koncentrálj a jelentőségteljes dolgokra.
Erre is gondolj: A tudás fájának gyümölcse az Istentől eltávolodó öntudatot jelképezi. A Szerencse lapja a cigánykártyában. Csendélet.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vasárnapok angyalai......
  2009-12-19 10:21:20, szombat
 
  Az első vasárnap angyala:

Négy héttel karácsony előtt valami nagyon fontos dolog történik: egy angyal, kék köpönyegbe öltözve, leszáll az égből, hogy közelebb húzódjon az emberekhez. A legtöbb ember ezt észre sem veszi, túlságosan el van foglalva mással. De, azok, akik jól figyelnek, meghallhatják a hangját. "Figyeljetek! Isten nagy örömöt készít nektek. Isten fia eljön a Földre, hogy új erőt adjon az embereknek, hogy fényt és szeretetet hozzon minden ember szívébe. Készüljetek a fogadására". - Ma van a napja, hogy az angyal először szól, s keresni kezdi azokat, akik meg tudják és meg akarják hallgatni őt. (Az Isten szót nyugodtan helyettesítsd be mással, ha ez így sok neked, pl. égiek, Univerzum, stb. Nekem is sok időbe telt, míg elfogadtam.)




A második vasárnap angyala:

A második vasárnapon piros palástba öltözött angyal száll le a mennyből, kezében egy aranyserleget hoz. Az angyal szeretné megtölteni az aranyserlegét, hogy tele vigye vissza a mennybe. De mit tegyen a serlegbe? Játékot? Ajándékot? Törékeny, finom szövésű ez a serleg, a nap sugaraiból készült. Nem tehet bele kemény, nehéz dolgokat. Az angyal végigmegy a világ összes házán, és valami keres. Mit keres? Tiszta szeretetet mindenember szívében. És ezt teszi majd bele a serlegébe, és viszi majd vissza a mennybe. És ott mindazok, akik a mennyben élnek, az angyalok, és akik meghaltak, fogják ezt a szeretetet, és fényt készítenek belőle a csillagoknak. Ezért olyan jó felnézni a hunyorgó, ragyogó csillagokra.




A harmadik vasárnap angyala:

Advent harmadik vasárnapján egy fehéren ragyogó angyal jön le a Földre. Jobb kezében egy fénysugarat tart, amelynek csodálatos ereje van. Odamegy mindenkihez, akinek tiszta szeretet lakozik a szívében, és megérinti a fénysugarával. Azután ez a fény ragyogni kezd az emberek szemében, s elér a kezükhöz, lábukhoz, egész testükhöz. Így, még aki a legszegényebb, legszerencsétlenebb az emberek között, az is átalakul, s hasonlítani kezd az angyalokhoz, feltéve, hogy tiszta szeretet lakozik a szívükben. De ezt nem láthatja minden ember. Csak az angyalok látják, s azok, akiknek szintén ott van a szemében ez a fény. És csak ha ott van a szemükben ez a fény, akkor mehetünk el a karácsonyi gyermekhez és láthatjuk meg őt.




A negyedik vasárnap angyala:

A karácsony előtti utolsó vasárnap egy nagy, halványlila lepelbe öltözött angyal

jelenik meg az égbolton, és járja be az egész Földet. Kezében lantot tart, azt pengeti, s közben szépen énekel hozzá. De ahhoz, hogy meghallhassuk, szívünk tiszta kell, hogy legyen, s jól kell figyelnünk. A Béke nagyszerű dalát énekli, mely a karácsonyi gyermekről és Isten birodalmáról szól, mely eljő majd a Földön. Sok kis angyal kíséri a nagy angyalt, együtt énekelnek és örvendeznek a mennyben. Daluktól valamennyi mag, mely a földben szunnyad, felébred, s maga a Föld is figyel.






 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Advent 4. vasárnapja...
  2009-12-19 10:12:36, szombat
 
  Egy Istenünk...

Megfoghatóan sűrű itt a csend...
Csak téged hallunk, Istenem...
Kiszürtünk minden egyéb hangot...
Erős és meleg hangod...

Csöndünk vagy...
Csönded vagyunk...

Zúg évszázadok híradó harangja....
,,...dicsőség a magasságban Istennek..."
Akaratosan búg az orgona...
,,...és éneklek a felséges Úr nevének..."

Csöndünk vagy...
Csönded vagyunk...

Csendes és meghitt az imádság útja...
Érezzük, eláraszt minket az erőd....
Megfáradtunk, s kezdünk mindent újra...
,,... dicséreteddel aratunk új erőt..."

Csöndünk vagy...
Csönded vagyunk...

Keressétek az Urat mind...
Mind keressétek...
Keressétek...
Mind...

Csöndünk vagy...
Csönded vagyunk...

,,Most már tudom őt mindenképpen,
minden dolgában tettenértem.
S tudom is, miért szeret engem -
tetten értem az én szívemben."





Szeged- Dóm téri ADVENT .
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia....
  2009-12-19 10:09:17, szombat
 
  Kedves !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Régiesség hatja át.

Ősz - beérett termés, öregedés, tapasztalatok

Az öregedés, a meglett korból adódó esszenciális élettapasztalatok időszaka. Színek kavalkádja jellemzi, mely a sokféle lehetőség ismeretéről, a sokszínű, megismert és megismerhető világról is üzen. Képi- és színvilága festők és fotósok kedvelt témája. Ilyenkor élvezheted munkád - és a természet - gyümölcseit. Megállapodott családi életet jelez. Kiváló esélyeket mutat arra, hogy összegezz, megnyugodj, filozofálj. Kevesebb munka, sok eredmény. Ezt a lapot ősszel kapni szerencse. Az ősz eleje, az "indián nyár", vagy "vénasszonyok nyara", az egészségben megélt, hosszabbra nyújtott ifjúkort jelképezi. Az iskola a mi kultúránkban ugyancsak ősszel kezdődik. Ez is a tudás, a tanulás, az ismeretek rendszerezésének időszakáról üzen. Az anyagi és szellemi javak letisztulnak, a szükséges és a fölösleges elválik egymástól.
Tanít, hogy fogadd el életkorodat, bárhány éves is vagy! A léleknek nincs kora!

Szerelmi üzenete: Ha párt keresel, légy reális a szóba jöhető jelentkezőkkel, értékeld helyesen azokat, akik szeretnek téged. Ha párkapcsolatban élsz, a lap a nyugalomról, egymás megismeréséről és elfogadásáról szól. Utalhat arra is, hogy ez a kapcsolat "együtt megöregedős", hosszú távú viszony lehet.

Ezt mondja neked:

Szedd le minden napnak a termését, örülj a sok színnek, amely körülvesz -vedd észre a percek örömét.
Az ősz készülés a télre, legyen tele a kamrád, hogy vidáman ünnepelhess barátaiddal. Ez lelki értelemben is igaz, tudásodat osszd meg barátaiddal.
Sétálj sokat a természetben, ha ősszel kapod ezt a kártyát, járj egy nagyot a frissen hullott avarban. Más évszakban olvasva gondold végig, éld át a csodát, melyben a természet minden évében teljesen megújul.
Erre is gondolj: Asztrológiai megfelelője minden őszi csillagjegy. (Szűz, Mérleg, Skorpió) Olvasd újra Petőfi: Itt van az ősz című versét! "Itt van az ősz, itt van újra / Szép, mint mindig énnekem." Olvasd Ady versét a Héja-nász az avaron címűt: "Szállunk a Nyárból, űzve szállunk, / Valahol az Őszben megállunk, / Fölborzolt tollal, szerelmesen." A magyar kártya minden évszakot megjelenít.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia....
  2009-12-18 09:48:33, péntek
 
  Kedves !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Ígéretesség hatja át.

Szivárvány - égi híd e világ és túlvilág között, reménység

A hagyomány szerint a mennyek kapujának boltíve. Átjáró Tündérországba. Azt tartják, aki megtalálja a helyet, ahol a Szivárvány a Fölrde ér, ott kincset lehet találni. Az összes szín megtalálható benne, így magában hordozza a mindenséget, annak is sokrétűségét, színességét. A kártya üzenete a boldogság, a magasztos eszmék, az áhítat élménye. Olyan áhítaté, amikor eső után kisüt a nap, és felragyog életünk egén a szivárvány. A Magyarok kártyáján az országnak csodás változást, egy különeges személy felbukkanását jelölheti.

Szerelmi üzenete: Párkapcsolatban élőknek jelzés, hogy a szerelem, túlmutat a testi gyönyör múlandóságán. Párkeresőknek a csoda megtapasztalására nyílik esély.

Ezt mondja neked:

Életed egén felragyog a szivárvány - reményt ad, hogy az eső után varázslatos jelenségek következnek.
Öröm és bánat - érzések csupán. Tünékeny, mint a szivárvány. Ne akard megfogni, élvezd a pillanat szépségét, vagy éld át gyászát.
Pénzügyi döntési helyzetben pozitívumokat, gyarapodást, nem várt kincs felbukkanását jelenti.
Erre is gondolj: A cigánykártya Remény lapja. Égi analógiája Tündérországnak. Olvasd Petőfi, Bolond Istók című versét: ,,Mesebeli szép szivárvány koszorúzta keletet. / Szép szivárvány! Szólt a vándor / Mint életem olyan tarka..."


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia....
  2009-12-17 09:04:49, csütörtök
 
  Kedves !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Kétértelműség hatja át.

Láb - ösztönvilág, stabilitás

A kártya a szilárdan állás, a szilárd hit, a valósághoz való kiegyensúlyozott viszony jelképe. Aki azonban megáll, amikor menni kellene, ellenáll a változásnak, a mozgásnak, az hátrányba kerülhet. A kártya jelölhet utazást, kisebb költözést, vagy munkahelyi változásokat is. Felhívja a figyelmedet arra, hogy ideje van a helyváltoztatásnak. Az ösztönök világában jelentkező problémák felszínre kerülésére is figyelmeztethet bennünket - olyan tudattalan tartalmak kerülhetnek elő, melyeknek még a létezéséről sem tudtunk korábban.

Szerelmi üzenete: Akár kapcsolatban élsz akár párt keresel, a józan ész legyen erősebb aktuális kérdésedben. Állj két lábbal a földön, hogy a megfelelő döntésekre juthass.

Ezt mondja neked:

Mondj köszönetet lábaidnak azért, mert eddigi életed során szolgáltak, oda vittek, ahová menni akartál, segítettek céljaid elérésében.
Kényeztető lábfürdőt vehetsz, ápold ma nagyobb odafigyeléssel lábaidat - esetleg vásárolj egy szép, menő harisnyát (zoknit).
Nézz körül a világban, mert ez a lap azt jelzi, hogy a következő lépés aktuális!
Erre is gondolj: ,,Szoknyás lábad mozgása/ harangnyelvek ingása,/folyóvízben /két jegenye hajlása./ Szoknyás lábad mozgása/ harangnyelvek kongása,/ folyóvízben /néma lombok hullása." írja József Attila, Klárisok című versében


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmónia....
  2009-12-14 09:20:36, hétfő
 
  Kedves !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Izzás hatja át.

Elefánt - nyugodt erő, türelem, nőiesség, bölcsesség, felejtés

Az indiai mitológiában Ganésa. A tudomány, az erőteljesség, a szerencse és a bölcsesség istene. Van egy feng shui babona, mely szerint életünk során hét elefántot kell összegyűjtenünk, hogy jómódban és gazdagságban éljünk, szerencsések legyünk. Fontos azonban, hogy az elefánt ormány az égnek álljon! Azt tartják, az elefánt nehezen tanul és sohasem felejt - Igaz ez rád valahogyan? A harcokban és a nehéz feladatokban az ember társa. A legnagyobb szárazföldi emlős. Az elefánt nem csak a hosszú élet, az erő, a szülői szilárdság, bőség és termékenység - tehát inden földi jó, hanem a tudás, bölcsesség és alázatosság egy jelképe is. A Srímad-Bhágavatam elbeszéli, hogy egy bölcs elefánt - hiába tartózkodott állat testben - rendkívül nagy lélek volt. Egyszer vándorlása során egy nagy folyón kellett átkelnie, ahol egy termetes krokodil támadta meg. Noha az elefántok hatalmas erővel rendelkeznek, a vízben egy ekkora hüllő ellen mégsem lett volna esélye. Ekkor féktelen erejét félretéve, bölcsességét használva az elefánt imádkozni kezdett. Alázatos imái meghallgatást nyertek, s az elefánt megmenekült a krokodilok közül. A keleti tanításokban a szép nő lépése oly kecses, akár az elefánté. Figyeld csak meg az elefántok járását! Az elefánt egyúttal hosszúéletet, erőt, jó egészséet hoz neked.

Szerelmi üzenete: Párkapcsolatban élőknek a hosszú életű, bölcsességen alapuló, tartós kapcsolatot jelképezi. Párkeresőknek az életre szóló társ megtalálását adja hírül.

Ezt mondja neked:

Szeresd a humort, de ne engedj meg gonosz tréfát.
Mutasd ki bölcsen az erődet, ezzel helyére kerülnek a dolgok körülötted.
Ha az ember nagyon erős, nem kell vérszomjasnak lennie.
Erre is gondolj: Az indai mitológia Ganésa figurája gyakran táncol. Nézegess képeket, szobrokat, melyen ganésa látható. Olvasd Weöres Sándor versét az elefántokról: ,,Iszapban fürdik az elefánt-csorda, / sziklás bőrüket rönkön reszelik, / hegyként süllyednek a lágy gomolyba, / fönn hajladoznak gyűrűs kürtjeik."



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kellemes délutánt...
  2009-12-04 12:48:56, péntek
 
 



Kellemes délutánt mindenkinek !
Végre péntek van.
Munka után lehet nézelődni a karácsonyi vásárban, szerencsére nem esik az eső.
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Advent...
  2009-12-04 10:50:11, péntek
 
 



Jó készülődést az ünnepre, ADVENT 2. hete lesz...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2009.11 2009. December 2010.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 560 db bejegyzés
Összes: 26622 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 380
  • e Hét: 658
  • e Hónap: 3981
  • e Év: 49188
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.