Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Farkas kíséretében
  2014-11-07 22:08:15, péntek
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Csodálatos világ kép  
Fuvarozás
  2014-11-07 22:05:41, péntek
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Csodálatos világ kép  
Indiánok szerelme
  2014-11-07 22:03:46, péntek
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Csodálatos világ kép  
Schumann rezonancia;Gyógyító zene
  2014-11-07 17:23:20, péntek
 
  GYÓGYÍTÓ ZENE- Schumann rezonancia
Link

Schumann Rezonancia Youtube : A FÖLD REZGÉSE
Link

Gyógyítók és a schumann-hullámok
Link

Az idő gyorsulása a Schumann rezonanciák függvényében
Link
 
 
0 komment , kategória:  Video  
Házsongárdi temetőben: Wass Albert - Kormorán
  2014-11-07 17:20:53, péntek
 
 


Link

Házsongárdi temetőben: Wass Albert - Kormorán: Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Video  
Aktuális energiák
  2014-11-07 17:19:13, péntek
 
  November 07. péntek

Akár anyagi, akár érzelmi boldogulásunk válik mostanában kérdésessé, a szombatra virradó álmok megmutatják, hogyan léphetünk rá egy olyan útra, amely a világossághoz, az újjászületéshez vezet. (Biztonsággal kapcsolatban érdemes tudni, hogy mindig önmagunkban és soha nem kívül találjuk meg - az anyag mulandó, a lélek örök. Álmokkal kapcsolatban pedig, hogy igen magas intelligenciaszinten íródnak és mindig rámutatnak arra, hogyan tegyük még teljesebbé életünket - ha sokkoló hatásúak, akkor pláne, hiszen épp azért akarják felkelteni a figyelmet, hogy észrevegyük, mivel jobbíthatunk, segíthetünk önmagunkon. Álmainkat tehát becsüljük, értékeljük, és mindig tartsuk szem előtt, hogy - ritka kivétellel - önmagunk belső világát tárják elénk!)

A Hold ma is a Bika kényelmes, földies jegyében jár. A lelkiség és érzések princípiuma háromszöget képez a Vénusszal (nőiség, érzelmek, párkapcsolat, termékenység) és a Jupiterrel (magasabb összefüggések megértése, hit, bizalom, igazság, bölcs belátás). A Hold és a Vénusz a külső-belső biztonsággal-biztossággal kapcsolatos megéléseket, érzéseket mutatják, ezek együttes elfogadására, a bőségre tudunk megnyílni. A testi megélések nagy szerepet kapnak most (evés, szexualitás, stb.) és még inkább az, hogy érzéseinket anyagba ültessük, kézzel foghatóan megéljük. Ha felismertük, mit érdemes átalakítani, megemelni magunkban, akkor most tudunk tenni ezért. Önmagunk felé is irányuló (!) szeretettel, mások felé irányuló elfogadással, megbocsátással és főként a saját cselekvéseinkre, magatartásunkra való rálátással tudjuk megoldani a most feszítő helyzeteket. Ideje látni, hogy nem a külsőségek, nem a csomagolás, hanem a belső tartalom, a lélek-otthon megléte adja a stabilitást és az élvezetet is.
A nap második felében már a női erő, az igaz szerelem és vágy lehet a megoldás. Ha biztosan tudjuk, hogy igaz utat járunk, bátran képviselhetjük azt, az irányítást ne adjuk át másnak sorsunk felett!
Ma bátran merjünk szembenézni önmagunkkal, tanulni abból, mi által bizonytalanítottuk el saját magunkat, és ha másképp nem megy... adjuk fel! Ott majd megoldják.

November 08. szombat - 09. vasárnap - 10. hétfő

Szombaton a Hold már az Ikrek jegyébe lép és hétfő reggelig itt vándorol. A lelki-érzelmi különbségek, polaritások tapasztalásának idejét éljük, ugyanakkor a lelki kommunikáció, az érzések kifejezése válik fontossá. Szombaton inkább az érzékeltetés, a tisztánérzés működhet könnyen, mint a szavak korlátolt lehetőségei. E napon felszínre kerülhetnek igen mélyről fakadó élmények, ideje leszámolni függőségeinkkel, félelmeinkkel és a boldogabb jövő érdekében felszabadulni.
A Hold a Bika csillagkép alatt az anyagba ültetés, a bőség, a gyarapodás idejét mutatja, a tudati-lelki szinteken. A délutáni-esti időszakban a szellemi termékenység ideje van, az esti órákban pedig mindannyian képessé válunk arra, hogy a jövőbe érzékeljünk, előrelássunk, megérezzük azt, mi is jelenti a magasabb minőségben való létezést, működést.
A Merkúr éjféltájban a Skorpió jegyébe lép, így érdeklődésünk és gondolkodásunk ismét a mélységek, a rejtélyek, a mögöttes, láthatatlan működések felé fordul. Saját gondolataink világában mostantól leszámolhatunk azokkal, amelyek oda nem illőek, negatívak, lehúzóak, szeretetlenek - fordítsuk a nyílhegyet inkább önmagunk belső világa és ne társaink felé!

Vasárnap a kettősségeken az önismeret segít túljutni. A mai nap a tetőpontja egy olyan fejlesztő folyamatnak, amely által megvalósíthatunk valamit.

Legyen az érzelmi megújulás, női minőség emelése, termékenyebbé-tevőbbé válás, vagy rálátás az igazságokra, esetleg mindegyik egyszerre. A kulcs most is abban van, hogy magunkban és nem kívül keresünk. Tanítások érkezhetnek mértékletességről, önirányításról, ösztöneink uralásáról. A múlt igazságai tisztán megmutatkoznak, főleg párkapcsolatunkat, vagy kapcsolati mintáinkat tekintve.

Érdemes tudatában lenni annak, hogy amit megélünk, az eddigi tetteink, döntéseink, működésünk, gondolkodásunk visszhangja, vagy régről hozott mintáink megjelenése, melyet oldani tudunk.

Hétfőre virradó álmaink és a reggeli órák szólnak a nemes küldetéseink felvállalásáról. Éjfélkor teljesedik be a Mars és a Plútó bolygók együttállása. Mágikus erőben áll velük a Merkúr, az Angyal csillagkép alatt, így a ráérzékelések és angyali segítő erők eleve jelen vannak a folyamatban. Itt az ideje, hogy koncentrált erővel törjünk ki régi hiedelmeinkből, leszámolva kisebbségi komplexusokkal, szűkségtudattal és önkorlátozó magatartásainkkal, az égi rendeltetés és kiteljesedés javára.
E napon csupa ösztönző, serkentő élményt kapunk a megújulásra, az önkifejezésre és a szabad, tiszta állapot elérésére. Délelőtt a Hold már a Rák jegyében jár, erősítve az intuíciót, érzékenységet, anyai ösztönöket, gondoskodó hajlamot.

Most képesek vagyunk ráérezni a szavak, gesztusok, mozdulatok mögötti, valódi üzenetekre, érzelmekre.


Kiegészítő írás Annától a mostani időszakra:

A bőség energia befogadásának útjában álló akadályok lerombolása

Faith szerint: ,,Beléptünk a BŐSÉG anyagi megvalósulásába. De ehhez rendezni kell a tartozásokat... és legtöbbször úgy rendeződik, hogy leveted magadról, kilépsz az eddigi rendből, mert az nem az isteni, hanem az emberi "rend" volt. Amint mersz beleugrani a szakadékba anyagi téren is, vagyis felvállalod a NÉLKÜLözést, utat nyitsz az isteni megvalósulásnak az anyagban is. Vagyis áradni fog a bőség...Amint lemondasz az elmebeli megoldásokról, minden oldalról áradni fog a szinkronicitás..."
Az égi jelölések mindezt alátámasztják - a Bak jegyében, a Nyilas csillagkép alatt, hétfőn együttáll a Mars és a Plútó. A Bakhoz köthető a szigorú rend minősége, az emberi törvények szorító ereje és az abból való kitörés, a lényegre koncentrálás - leszűkítés elve. A Nyilas mögötte a magasabb, égi igazságok és tudás elhozója. A Mars, mint a zárt rendszerből való kitörés és felemelkedés, a Plútó, mint a robbanásszerű változás, megújulás és regeneráló erő, most összeadódott energiával segítik azt, hogy eddigi rögzüléseinkből és szűkségtudatunkból kitörjünk!

Ha más lehetőséget nem adunk magunknak a bőségre, akkor a kényszerítés elvét kell alkalmazniuk kedves égi testvéreinknek, hogy végre fejet hajtsunk a sors akarata előtt - vagyis a reánk hulló áldás, bőség, boldogság előtt! Az együttállást uraló Szaturnusz képviseli ezt a mélységes alázatot, amely gyakorlatilag megengedése annak, hogy a hétköznapi szinten, gyakran tévútra vivő, tudatos döntéseinket az égi gondviselés és áldás felülírja!
A fényes Nap, a termékeny erők és anyagi élvezetek Vénusza és a Szaturnusz hármas együttállása a Skorpió minőségileg átalakító jegyében, szintén ezt az üzenetet hozza.

Lassan, fokozatosan történik az átalakulás, amíg egyértelműen megérünk a bőségre és fogadni tudjuk azt.

Zentai Anna

Angyalforrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Égi dolgok  
Sandalphon arkangyal üzenetei
  2014-11-07 17:17:50, péntek
 
  Sandalphon arkangyal üzenetei: 11:11 aktivációs kód/A hitrendszeretek próbája (2014.nov.7.)Sandalphon arkangyal üzenetei: 11:11 aktivációs kód/A hitrendszeretek próbája (2014.nov.7.)

Drága testvéreim/fénytestvéreim!

Ez a hónap most erőteljesen megdolgozza a bennetek lévő hitrendszert és érzelmeiteket. Ahány ember, annyi igazság létezik. De az Univerzum egyetlen Igazsága a Szeretet.
Mi tesz boldogabbá? Mikor igazat mondasz, vagy amikor hazugsággal érsz el valamit? Ez a hónap ezt fogja kideríteni.
Bármi is történik, mindig azt kérdezzétek meg magatoktól: Hol van ebben a Szeretet?
A Szeretet, ami a Valós lényetek. A Szeretet, ami összeköt benneteket.
Együtt minden könnyebb, mint külön. Engedjétek be a Szeretetet a lelketek legbelső részeibe, hogy testeteket átjárja az isteni Fény.
Ez a hónap a szétválásokról is szól. De ilyenkor is gondoljatok bele mindig, hogy a Szeretet vajon szétválaszt? A Szeretet csak összekötni tud. A Szeretet összeköt mindent és mindenkit.
Ez a világ az illúziókra épül, mivel csak ti látjátok fizikai sűrűségben. De valójában rezgésekből, hangokból áll össze. Amikor negatív erőkre hivatkoztok-negatívan viselkedtek, akkor az csak a Szeretet és a Fény hiánya, és pont, hogy ezzel vonzzátok be őket magatokhoz.
Amikor igazán szerettek valakit, akkor minden akadály megszűnik, eltűnik minden félelem, és bármit képesek vagytok megtenni azokért, akit/akiket szerettek.
Vagy Félsz, vagy Szeretsz. Ez a két pólus létezik. Ez a két eltérő rezgésszintű állapot.
Ha Félsz, kérdezd meg magadtól,hogy "Mitől félek?"
Hiszen Szeretetből teremtődtél és Szeretet által létezel. A Szeretet a természetes állapotod a MOSTban is és mindörökké.
Minden, ami ennél kevesebb érzés - vagyis nem Szeretetből fakad - azt jelzi, hogy nem isteni énedet éled abban a pillanatban. Lépj ki ebből az "ördögi körből", nyisd ki a szíved a Szeretet felé, és érezd a Teremtő csodálatos Fényét.
Az emberi egó/és egyéb negatív entitásoktól való sugallatok/hangok/belső hangok képesek olyan tetteket is végrehajtatni veletek, amit lehet, hogy később megbántok. Például évekig ismertek valakit és szeretitek, de egy nap valami megváltozik valamiért. Magatok se tudjátok, hogy miért, csak valaki, valami ezt sugallja nektek. De ez a sugallat csak illúzió, mivel a Szeretet soha nem választ szét. A Szeretet épphogy összehozza az embereket. Ilyen helyzetbe mindig gondoljátok át a dolgot, hogy egy évekig tartó barátságot/szerelmet/kapcsolatot, ami Szeretetre épül - és a másik fél Szeret titeket utána is - érdemes-e szétszakítani egy olyan sugallatra/érzésre/hangra, ami nem szereteten alapul. Az emberi egó és ezek az érzések gyorsan eltudják felejtetni a közös szereteten alapuló élményeket, az öleléseket, és azt, mikor azt mondtátok egymásnak,hogy SZERETLEK.
Ne hagyjátok, hogy egy kapcsolat a hazugságra épüljön, hiszen az Igazi érzések Szeretettel teliek és Valósak.
Az igazi Szeretet sosem felejt és sosem adja fel a Reményt. Ti se adjátok fel soha semmilyen körülmények között. Szeressetek Feltétel Nélküli Szeretettel mindenkit nemtől/kortól/hitrendszertől/etnikumtól függetlenül.
Ti vagytok a Fény a sötétségben. Ti vagytok a változás...
November 11-én lesz a hónap legerősebb napja. Erősödni fognak intuitív érzéseitek és felsőbbik énjeitekhez való kapcsolatotok a 11:11 aktivációs kód miatt. Ezen a napon isteni energiák áradnak majd a Földre. És fő feladatuk az Egyensúly megteremtése, kiegyenlítése lesz. Felszínre kerülnek a lelki sérülések, emlékek, fájdalmak. Bármi is lesz az, amit előhoz ez az energia, azért lesz, hogy felismerjétek, és megbocsássatok magatoknak (ebben segítségetekre lehet Zadkiel arkangyal is. Csak hívjátok bátran). Erősítsétek meg magatokat érzelmileg.
Kövessétek és hallgassatok mindig szívetekre, mert az mindig az Igazságot mutatja. De ha nem vagytok biztosak magatokban, és elbizonytalanodtok, segítségetekre lehet Zadkiel arkangyal, az Igazságosság - és a megbocsátás - arkangyala.
Kedveseim, nem véletlenül vagytok itt és MOST ezen a gyönyörű bolygón, amit Gaiának hívnak. A Ti feladatotok (különösen a MAG népének!), hogy végre összefogjatok. EGYséget alkossatok...
A belsőtökre hallgassatok és a jelenre koncentráljatok. A feladatotokra, a küldetésetekre. Hallgassatok a szívetekre. Minden dobbanása napról - napra közelebb és közelebb visz titeket a kérdéseitek megválaszolásához...
És egy fontos dolgot sose felejtsetek el, bármi is történik veletek: Sose hagyjátok meginogni a hiteteket!
Ti vagytok a Fény a sötétségben. Ti vagytok a változás...!
MI angyalok/arkangyalok azért vagyunk veletek,hogy segítsünk. Érezzétek mindennap jelenlétünk, fogadjátok be szeretetünk és fényünk. Régiekét, újakét egyaránt.Ne tegyetek különbséget, ne ítélkezzetek.
Hívjatok minket arkangyalokat bátran, feltétel nélküli szeretettel és odaadással, és mi segítünk mindenben, amiben kéritek segítségünk. Ezért vagyunk, ezért létezünk. Értetek vagyunk drágáink.
Szívünk maga a Fény. A Fény maga a Szeretet. A Szeretet pedig a legerősebb energia az Univerzumban.
Ne felejtsétek,a Szeretet a legnagyobb energia és erő az Univerzumban! Használjátok bátran, mert ez az egyetlen kulcs, ami kitárja az összes ajtót előttetek!
Nagyon szeretlek Titeket! Tiszta, Áldott Angyali Szeretetem és Fényem öleljen benneteket és ragyogja be lelketeket drágáim!

Sandalphon arkangyal

"Közvetítette": Bárány Tünde N.Link
Fényörvény: Link



Link
 
 
0 komment , kategória:  Égi dolgok  
A tündérekről
  2014-11-07 17:14:37, péntek
 
  Elérkeztünk egy olyan szakaszhoz, ahol a tündér léptékű emberek összefűzik az erejüket.
2014.11.05.

Elérkeztünk egy olyan szakaszhoz, ahol a tündér léptékű emberek összefűzik az erejüket. A tündérek rabságának ideje lejárt, szolgaságuk érvényét vesztette. Ébredésükhöz szükség lesz a tündér kódexek kiolvasásához, hogy tudják kik ők, honnan jöttek.

Az elmúlt hét, és főként a mostani éjszaka már a tündérek ébredését, magára találását mutatja. Elsősorban az időjárásban.

Amit még érdemes MOST tudni, hogy a tündér léptékű emberek aurája más, mint ami eddig a köztudatban volt. Ennek a felismerése teszi elérhetővé, hogy ráébredjen saját erejére, és elfogadja saját lényét.

Ezzel letudva szolgaságát. Írjatok, jelezzétek, ha úgy érzitek szeretnétek részt venni egy közös munkában. Igyekszem több időt fordítani a közösségi hálókra.

A kódex egy kis töredékét feltettem ide, hogy lássátok.
Tündér Kódex egy töredéke 1. vázlatszerűen
2014.11.05

Nagyfalu hely aurájának a könyvtára.

Tündérkódex. DunaDoan faj. Réztorkú tündérek.

Ultrahangot bocsájtanak ki, ami áttör minden gátat, korlátot, mesterséges tükröt, befagyott lelket.

A tükrök visszafordítják az időt, nem engedik a beteljesülést. A réztorkúak hangja áttöri.

ie. 2100 körülig Észak Amerika északi bányáinak mélyén, és az alatt éltek. Eddigre már testükkel és aurájukkal átformálódtak a 3. dim. rendszerre.

Kiépített ultrahangos rendszereikkel tisztították, bontották le a szennyeződéseket, a salakrétegeket, életet pusztító baktériumokat.

Bőrük kreolos, sötét volt, a föld mélyének fényviszonyai miatt. Megmunkálták a rétegeket, városokat építettek a mélyben, beszédhangot nem használtak, csak ezt az ultrahangot.

Minőségi rezet vittek fel a felszínre, ez lett a vesztük, miután Atlasz sziget felöl érkező utazók hírüket vitték, és kifosztották a bányákat, őket bányászatra fogva.

Vándorlásaik során a Kárpátokban találtak ismét otthonra. Kiépítették ismét a rendszerüket, amelynek központja Tihanyban volt található. Amíg működött. Az ott élő tündér hangja visszaverődik, nincs átütő ereje. Elfelejtette ki is ő valójában, a hangja sértő, bántó.

Ez egy vérvonal, aki mindig is ott élt.

A keveredések folyamán teljesen elveszítette identitását, amelyet a kódex rájuk vonatkozó részének megnyílása aktivált.

Az aurájuknak van egy speciális rétege, amely olyan, mint egy térkép. Föld vagy csillagtérkép, aszerint, hogy mire van jogosultságuk. Radarként használják.

Más tündér fajoknak is van térkép rendszerük, csak ők másképpen használják.

Ebből a kódexból derült ki, hogy nem a tiszta fajú tündérek tették le az ősi átkokat, húzták fel az időforgató üvegrendszereket. Az is kiderül, hogy ezeket az átkokat nem tudja levenni senki ember fia, mert időkódosak. Az sem, aki kizendítette az átkokat.

Az első Hang fogja megtörni az átkot, mely tiszta rendszerű réztorkú tündér torkából fakad. A napokban megszületik, az ő felsírása erre a világra üti szét a legsűrűbb, megkövült részeket. Ők már tudatosan használják aurájuk működési rendszerét.

Mindenesetre a réztorkú tündérek nyakába varrták az átkok kizengését, ezért üldözték és irtották őket. Kétségtelenül a réztorkúak egyik fertőzött ága volt képes az átkok kizengésére, de nagyrészük alkalmatlan volt az átkok megértésére is. (Ez a rész számomra nem volt olvasható a kódexből.)

Üldöztetésük folyamán egy részüket fogságba ejtették, az ultrahang rendszerüket mindenképpen ki akarták a DNS-ből nyerni. Félig sikerült is.

Ebből a kódex részből derül ki az is, hogy a különböző tündérfajok vándorlásaik során a medencébe hordták és tették le tudásukat.

A medencében minden megtalálható, amiből az Élet fakad.
Az éjjel folyamán egy réztorkú tündér képes volt a Hang kibocsájtására, összekapcsolódott társaival, és a csillag otthonával, és megzendítette a hangot, amely a visszaverőket, a megjegesedett rendszereket áttörte.

Aura
2014.11.05

Az aura nemcsak a fizikai test körül látható, hanem a test legkisebb részei körül is. A külvilágban megjelenő aura már a következménye a sejt aurának, és ez bontható tovább, az emberi elmével már fel nem fogható részecskékig.

Amit most leírok, az a fizikai világban megjelenő aurának a váza.

1.A legbelső aura, a test mellett, ez mindenkinél a hő test. A sejtek energiát termelnek, és ez mutatkozik meg a legbelső rétegben. Ez táplálja az összes többi réteget.

Amíg a sej mag nem hasad meg, addig annyi energiát termelnek és osztanak be a sejtek, amennyi táplálékot eszik valaki, amennyi részecskét, impulzust befogad a külvilágból. Az auratérnek is csak töredéke használható, ha a külvilág táplálja csak. A mag hasadás után a kiáradó hőmennyiség képessé teszi az emberi létezőt arra, hogy belakja az aurája mélységeit is.

2.A hő test után erőtér következik, ahol az egyedi sors erőviszonyai vannak bekódolva. Az asztrológia és a tarot tudománya ezt jól megfogta már.

3.Karma rész következik, az ok okozati rendszerek, átkok, szerződések, pecsétek. Rabság vagy szabadság tudat. Vélt vagy valós bűntudati beépített kódok.

Eddig ez mindenkinél ugyanígy van.

A többi rész a tündér léptékű emberekre vonatkozik.

4.Földtérkép bekódolva

5.Csillagtérkép bekódolva.

(Ezeket faji jellegzetességek szerint használják). Erősen kapcsolódik az erőtérhez, a felismert sorsához.

6.Ősök rétege.

7.Érzelmi test.

8.ANYÁ-hoz kapcsolódás. Ez az ANYA nem földi eredetű, a faj maga ered tőle. Semmi köze az emberi szaporodáshoz, vagy az emberként ismert anyasághoz.

Más fajoknál , és az emberi fajnál nem az ANYAK-hoz kapcsolódnak.

9.A külső periféria egy robot technológia, ami képes ellenőrzés alatt tartani a rendszert, bármennyi emberi tudatot befogni, kapcsolódni más fajokhoz, rendszerekhez, és főleg érzelem mentesen megoldani a helyzeteket, mert átlátja az egész rendjét.

Ha valamelyik réteg zárolt, túl szennyeződéses, akkor az nehezen járható, fátyol borítja. De átlép rajta a rendszer.
Az érzelmi test csak az Ősök útját visszafelé bejárva a tér-idő koordinátákon, szabadul fel.

Császár-Kosztich Évi

Tündérkert: Link
 
 
0 komment , kategória:  Égi dolgok  
Szüreti szabályok
  2014-11-07 17:13:20, péntek
 
  1. Sose kezdjük borivással a napot. A reggeli bor megfekszi a gyomrot,
rátelepszik a mozgásközpontunkra, azonkívül kettős látás is kialakulhat.
Tapasztalt szüretelő féldeci törkölypálinkával indítja a reggelt, ennek kiváló
az értágító hatása, meg a muslincák sem
jönnek ránk annyira, mint bor esetében.

2. Lehetőség szerint keveset tartózkodjunk napon. A szeptemberi-októberi
napsütésnek még ereje van, könnyen okozhat szédülést, kóválygást, egyensúlyi
zavarokat. Ha tehetjük, vonuljunk a pince hűvösébe, a megfáradt, kitikkadt
szervezet itt tud igazán feltöltődni.

3. Ernyőt, botot sose vigyünk magunkkal a pincébe, ez tudniillik a lépcsőn való
lezuhanásunkban akadályozhatja a biztos talajfogást, plusz a poharakat is
leverhetjük vele, ami újabb bajforrás lehet (vágásos sérülések stb.).

4. A lopót mindig egy kézzel fogjuk, így szabad kezünkkel megtámaszthatjuk
szüretelő társunkat.

5. Sose vedeljük a bort, csak hörpöljük, kortyolgassuk. A vedelő borivó kevésbé
szép látvány, beárnyékolja az egész szüretet, azonkívül a saját kezére is rá szokott
lépni.

6. Ne kívánd meg felebarátod borát, ott a tiéd!

7. Óránként, kétóránként jöjjünk fel a pincéből, nézzük meg, hol tart a szüret,
mire jutottak az asszonyok és a gyerekek. Ha a tőkék között szemlélődünk,
kapaszkodjunk erősen a karókba, lábunkat próbáljuk meg ciklikusan egymás elé
rakni.

8. Az éneklés (Részeg vagyok, rózsám...), a szavalás (Ej, döntsd a tőkét...)
jótékonyan hat a tüdőre, szívre, növeli az együvé tartozás érzését, sőt még a
seregélyek is elmenekülnek a környékről..

9. A házassági ígéretekkel csínján kell bánni, ez másnap rossz közérzetet
okozhat.

10. Szüreti összeszólalkozásoknál bicskát, hordódongát nem illik használni,
kínáljuk meg óborral az ellenfelet, az majd leteríti.

11. Ha beszédünkben már túlságosan sok a mássalhangzó, taglejtésekkel is
kifejezhetjük magunkat. Ennél kifejezőbb, ha csak ülünk a sarokban támasztva a
falat.

12. Pincelépcsőre ne feküdjünk le aludni, mert áteshetnek rajtunk poharastól,
lopóstól.

13. Reggel ne ijedjünk meg a táskás szemű, piros orrú embertől a tükörben.

Megvan szegénynek a maga baja ...
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Bob Dylan: Boldog ember az
  2014-11-07 17:12:38, péntek
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Szöveges kép  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2014.10 2014. November 2014.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 375 db bejegyzés
e év: 5810 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2237
  • e Hét: 9155
  • e Hónap: 20169
  • e Év: 126313
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.