Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Nem kötelező
  2017-09-25 22:10:42, hétfő
 
  Nem kötelező

,,Azért szerelmeseim, kerüljétek..." 1Korinthus 10,14


Zwingli szerint az úrvacsora csak emlékezés Krisztus halálára. Azaz semmi egyéb, mint közös étkezés Krisztussal, ezért az úrvacsorával való élés nem is kötelező. Az igazi úrvacsorázónak ismernie kell az igazi megtérést. A modern keresztyénség azonban ragaszkodik mind az egyházhoz, mind a világhoz. Reggel úrvacsora, délután irány a strand. Így élnek az emberek: ,,és - és". Ezt gondolták a korinthusi gyülekezetben is, amikor a pogány templomokban kultikus étkezéseket tartottak. A keresztyének semmi nehézséget sem láttak abban, hogy részt vegyenek azon, hiszen nincsenek bálványok. Ennek következtében az olyan étkezés, amelyet egy bálványnak szenteltek, nem jelent semmit. Ez mégsem olyan ártatlan ténykedés, mint amilyennek látszik. E bálvány-istentisztelet mögött ördögi hatalom rejlik és működik, magával az ördöggel van dolgod ott. Ezért nem lehetsz részese az Úr asztalának és egyszersmind az ördögének is. Vagy-vagy életmódra kellene lépned. Mert az úrvacsorakor Krisztussal lépsz közösségbe, amihez a Lélek általi élet illik, radikális megtéréssel.
Gyakran hallasz ilyen érvelést: mi rossz van abban? Miért nem vehet részt azon valaki, mint keresztyén? Mert nincs semleges terület! Valójában nem a bálványról és az étkezésről van szó önmagában véve, hanem arról a hatalomról, amely mögötte van! Számodra az egyház és a világ kéz a kézben jár? Akkor rosszul választottál. Vagy-vagy. Ne légy közösségben az ördöggel! Az igazi úrvacsorázás gyümölcse: engedelmes nép, mely egyedül csak az Urat szolgálja.

J. P. Boiten
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Az úrvacsora mint közösség
  2017-09-25 19:26:03, hétfő
 
  Az úrvacsora mint közösség

,,Isten előtt kedves áldozatok: a töredelmes lélek." Zsoltárok könyve 51,19


Az úrvacsora a Krisztussal való közösség vacsorája. Ugyanakkor a hívők egymással való közösségének a vacsorája is. Az ószövetségben minden izraelitát ugyanazzal a vérrel hintettek meg. Ez vérrel való meghintés volt, mely őket az Úrral és egymással összekötötte. Az újszövetségben a kenyér jelképezte az egymással való közösséget. Mindahányan abból az egy kenyérből részesültek, egy testet alkottak egymással. Az úrvacsora nem magánügy, hanem közösségben kapják azt mindazok, akiket ugyanazon a véren vásároltak meg. Ez a közösség a Krisztussal való közösségen alapul, Ő a feje a testnek, Ő köti egymáshoz az élő tagokat. Ám sok híja van a szentek közössége átélésének, mivel az embereknek két úrvacsora közt nincs kapcsolatuk azokkal, akikkel együtt úrvacsoráznak. Kevesen mutatják egymásnak a kölcsönös szeretetet szóval és tettel. Kérdés akkor, hogy valóban átélik a Krisztussal való közösséget is? Napjainkban sok a magányos ember, többen szenvednek is emiatt. Még az úrvacsorázók is csak úgy egymás mellett élnek, igazi egység csak a töredelmes szívűek közt található. Sok gabonaszemből készült lisztből dagasztják és sütik a kenyeret, az italt is sok szőlőszemből préselik ki. A hitbeli egység az összetörtség mélységében születik. Így születik meg az igazi úrvacsorai közösség. Milyen a közösségi élet a te gyülekezetedben?

J. P. Boiten
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
De kék az ég!
  2017-09-25 13:22:44, hétfő
 
  De kék az ég!


De kék az ég, de kék az ég!
Röpülj hát lelkem fölfelé!
De kék az ég!

De szép a fény, de szép a fény!
Világosság lett minden út.
De szép a fény!

De jó az ÚR! De jó az ÚR!
De boldog, aki Véle jár,
de jó az ÚR!

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Az árva gyermekek fontosabbak
  2017-09-25 13:07:53, hétfő
 
  Az árva gyermekek fontosabbak


Miután nemrég elmentél innen, hallottam valamit, ami nagyon megdöbbentett. Tudniillik a Georgiai egyetemi kollégium vagy akadémia átvette az árvaház épületét. Megengeded, hogy elmondjam a véleményemet, anélkül, hogy megkérdeznének efelől? Azt hiszem, a barátságunk megköveteli, hogy ezt megtegyem. Nem kellene figyelembe vennünk két szempontot is: egyszer az irgalmasságot, másrészt az igazságosságot? Az irgalmasság szempontjából az a kérdés: van-e annál könyörületesebb dolog a földön, mint árvákat felnevelni? Ehhez képest mit számít egy kollégium vagy egy akadémia?
Tudom, mennyire fontos a tanulás, és attól félek, hogy inkább túlbecsülöm, semmint alá. Mégis úgy gondolom, hogy a ház átadása ötszáz diáknak nem ér fel ötszáz árva gyermek megmentésével, akiknek lehet, hogy még a lelküket is megmentjük. (George Whitefieldnek írt levélből)

John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Lefutott egy csillag
  2017-09-25 12:46:19, hétfő
 
  Lefutott egy csillag


Ki látta még?
Talán egyedül én.
Fényvonalat húzott az éjszaka egén.
És hova lett?
A csillagok számlálhatatlanul
tovább ragyogtak a fejem felett.

Nem volt neves, nem a Kaszás kaszája,
se Göncöl rúdja, kereke.
Észre se venni, hogy gyérült
ma eggyel a csillagok serege.
Tovább szikrázik a Tejút.
Kinek hiányzik egy a számtalanból,
kinek, ha egy csillag lefut?

Se neked, se nekem.
Egyetlenegynek,
Aki számontart minden csillagot
s velük az életed, az életem.

Állok az éjben: egy a számtalanból,
s amíg csillagok útját kutatom,
afelé az Egyetlen felé szárnyal
imádatom.

Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Nem e világból valók
  2017-09-25 11:04:56, hétfő
 
  -- nem e világból valók --
(Jn 17, 14)


őrizz meg engem a világ lármájában
őrizz meg egyszerűnek és hallgatagnak

legyek mint az erdei forrás
mely a kirándulók hangosságát
nem veszi magába

őrizz meg engem az érlelő csendben
őrizz meg a kapcsolatban Veled

hogy adni tudjak a mélyből
a belső éltetésből

hogy adni tudjak kiüresedés nélkül
és mindig szívesen adjak

Szent-Gály Kata
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Beteg vagyok
  2017-09-25 10:39:09, hétfő
 
  Beteg vagyok

Beteg vagyok, így osztozom
százmilliók sorsában itt.
A szenvedésben mind rokon,
de testvérré tesz-é a hit?

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
"...Hogy igaz legyen és megigazítsa azt..."
  2017-09-25 07:36:29, hétfő
 
  "...Hogy igaz legyen és megigazítsa azt, aki a Jézus hitéből való" (Róm 3:26b)


Megigazulván a hit által, békességünk van Istennel. Lelkiismeretünk nem vádol tovább bennünket. Az ítélet immár a bűnös javára dőlt el, nem pedig ellene. Az emlékezet mély bánattal tekint vissza a múlt bűneire, de a jövendő büntetéstől való félelem nélkül; mert Krisztus az Ő népének adósságát az utolsó fillérig kifizette és megkapta érte az isteni átvételi igazolást, és ha Isten olyan igazságtalan lenne, hogy egy bizonyos bűnért kétszeres árat kívánna, akkor sem vettethetik soha a pokolra az a lélek, akiért az Úr Jézus, mint kezes meghalt. Értelmünk előtt világos alapigazság az, amit elhihetünk, hogy Isten igaz, érezzük, hogy ennek így kell lenni. Ez először nagy rémületbe hoz minket, nem csodálatos hát, hogy az Isten igazságában való ugyanaz a hitünk azután bizodalmunknak és békességünknek támpontjává lesz? Ha Isten igaz, akkor én, mint bűnös, aki védelem és kezes nélkül állok, büntetést kellene szenvedjek; de Jézus helyettesít engem és elszenvedi érettem a bűn büntetését, és most mint olyan bűnös, aki Krisztusban van, soha sem lehetek megbüntetve, mert másként Isten nem volna igaz. Természetét kellene megváltoztatnia Istennek előbb, hogy csak egyetlen lélek is - akiért az Úr Jézus kezeskedett - tapasztalhatná magán a törvény ostorát. Mivelhogy Ő a hívő helyére lépett és a teljes engesztelés díját kifizette az isteni büntető ítélet elhárítására mindazért, ami népét terhelte, így a hívő ilyen diadalujjongásban törhet ki: "Kicsoda vádolja az Istennek választottait?" Isten nem, mert megigazította őket; Krisztus sem, mert Ő meghalt "sőt fel is támadott". Reményem nem azért virul, hogy talán nem volnék bűnös, hanem mivel olyan bűnös vagyok, akiért meghalt a Krisztus. Bizodalmam nem abban áll, hogy szent vagyok, hanem abban, hogy - habár szentségtelen vagyok - Ő az én igazságom. Hitem nem azon nyugszik, ami vagyok, amit érzek vagy tudok; hanem azon, ami Krisztus, amit Ő tett, és amit még most is tesz érettem.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2017.08 2017. Szeptember 2017.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 590 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2323
  • e Hét: 24967
  • e Hónap: 54279
  • e Év: 242081
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.