Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Íme, eljön a felhőkkel
  2018-04-21 07:40:36, szombat
 
  "A régiek, íme, beteljesedtek, és most újakat hirdetek; mielőtt megvalósulnának, tudatom veletek." (Ézs 42,9)

A Biblia egésze bizonyítja, hogy Isten mindig előbb szól, mint ahogy cselekszik. Mindig jó előre elküldi hírvivőit. Sohasem viszi véghez az ítéletét anélkül, hogy előbb meg ne hirdette volna. Ebben a hirdetésben mindig ott van a kegyelem. Hányszor és hányféleképpen jövendöltek a próféták Mózestől kezdve Keresztelő Jánosig a nekünk szánt kegyelemről a bennük levő Szentlélek által, "aki előre bizonyságot tett Krisztus szenvedéseiről és az utána következő dicsőségről"! Vajon a te szívedben örül-e már a Szentlélek, hogy ezek beteljesedtek, s hogy Isten Báránya érted is feláldoztatott? Isten Lelke most újakat hirdet: "Íme, hamar eljövök." "Ne pecsételd le e könyv prófétai beszédeit, mert az idő közel van" - figyelmeztet.
Jézus születésekor nem sokan ismerték fel az idők jeleit, csak "egy Simon nevű igaz és istenfélő ember, aki várta az Izráel vigasztalását, és a Szentlélek volt rajta". Milyen dolog az, hogy Isten népe ma sem látja és nem veszi számításba az "időt", amely már betelt? Ahelyett, hogy égre emelt tekintettel várná az Ember fiát feltűnni az ég felhőin, földi dolgok és számítások kötik le a szívét. "Vigyázzatok magatokra, hogy meg ne nehezedjék a szívetek" - figyelmeztet az ige. "Most újakat hirdetek; mielőtt megvalósulnának, tudatom veletek" - mondja az Úr.

FIGYELJ * Komolytalan utas az, aki a váróteremben csomagjait félretolva teljes kényelembe helyezi magát, s a közeledő vonat zakatolására sem kap észbe. Az ilyennek biztosan olyan fontos az úti célja is. Megérdemli, hogy otthagyja a vonat!

* Íme, eljön a felhőkkel - Jel 1,1-8

Szikszai Béni
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Sola gratia - Egyedül a kegyelem
  2018-04-21 07:27:01, szombat
 
  Sola gratia - Egyedül a kegyelem

"Nem vagyunk a szolgáló fiai..." Galata 4,31

Pál a Galata 4-ben Sáráról és Hágárról szól, akiknek több mint történelmi a jelentőségük. Hágár a szolgáló Izmáelt, Sára a szabad Izsákot szülte. Izmáel test szerint született, Izsák pedig ígéret által. Ez két szövetséget jellemez: az előbbi a régit, a Sinai hegyit, a szolgaságra szülőt, az utóbbi az újat, a szabadságra szülőt.
Pál itt vajon arra céloz, hogy a Sinai hegyen kötött szövetség cselekedeteken alapuló szövetség volt? Nem, korántsem így van, a hangsúly az Ószövetség idejében mindazonáltal a törvény megtartásán volt. Izrael helyzetét a törvény határozta meg, Izrael arra rendeltetett, hogy megtartsa a törvényt. Így kellett élni a szolgálónak és fiának is. A galáciabeliek ennek példái, habár náluk a cselekedeteken alapuló szövetség nem helyettesítette a kegyelmi szövetséget, hanem összekapcsolták a kettőt.
Ez a helyzet ma is. Felettébb gyakran halljuk: az embernek ezt és azt kell tennie. Az emberek ezzel azonban új törvénnyé változtatják az evangéliumot. Azt mondják, hogy az embernek hinnie kell azt, az embernek el kell fogadnia azt.
Holott az újszövetség nem ad teret az embernek. Abban nem a mi érdemünkről, és nem a törvény megtartásáról van szó. Izsák volt a megígért gyermek, Isten csodája által, lehetetlen módon született. Mi nem vérből, sem a test akaratából, a férfi indulatából születünk újjá, hanem Istentől. Ez nem is lehet másként, mert az ádámi állapotot nem szünteti meg az ábrahámi állapot. Ezt csakis Isten cselekedheti meg, és Ő meg is cselekszi. Sola gratia! Egyedül a kegyelem által!

P. van Zonneveld
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 293 db bejegyzés
e év: 6903 db bejegyzés
Összes: 35941 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7814
  • e Hét: 41590
  • e Hónap: 70902
  • e Év: 258704
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.