Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
A kis vendég
  2018-11-26 18:18:34, hétfő
 
  A kis vendég

Ha látjátok kis napsugár-alakját,
s csicsereg: "Nekem szeretnem kell téged",
és vékony karját nyakatokba fonja,
sirassátok meg ezt a kis vendéget.

Mert tudjátok, ő legtovább lesz vendég.
Van apja, anyja, csak otthona nincsen.
Tudjátok, ő nem találhat haza, ha
vággyal be is nyit százezer kilincsen.

Vándorol anyukától apukáig...
a nagymamák üvegszekrénybe tennék,
becézik, óvják... sehol sincs sokáig,
hiszen ő mindig, mindenütt csak vendég.

Most még nem érti... még csak három éves.
Kis napraforgó, szeretetre forgó
szíve megérez minden melegséget,
s az arcocskája gondtalan, mosolygó.

De majd ha érti... Szőke kis fejére
azért hullajtom halkan ezt a könnyet,
amikor búcsúzóra üt az óra,
s hív, hogy a kis vendégtől elköszönjek.

Ó, égi Pásztor, hű angyalkezekkel
vigyáztasd egyre ezt a kis vendéget,
hogy aki itt lenn haza nem találhat,
hazasírjon, és megtaláljon Téged !

Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Isten kegyelme által lehetünk erősek
  2018-11-26 18:06:27, hétfő
 
  ,,Mégis, még a legnagyobb szentek is, noha rájöttek arra, hogy nem önmagukban, hanem csak az Isten kegyelme által lehetnek erősek, a kelleténél inkább bizakodnak saját bátorságukban és állhatatosságukban, mindaddig, amíg az élet próbatételei által az Úr önmaguk mélyebb megismerésére nem juttatja őket. Erről a büszke gondolatról számol be Dávid is: 'Míg jó dolgom volt, azt gondoltam: Nem tántorodom meg soha. Uram, kegyelmedből hatalmas hegyre állítottál. De ha elrejtetted orcádat, én megrettentem.' Megvallja, hogy a jólét annyira elkábította és elzsibbasztotta érzékeit, hogy megvetette Istennek kegyelmét, holott egyedül tőle kellett volna függenie, s helyette önmagára támaszkodott, és azt hitte, nem eshet el. Ha ez megtörténhetett egy ilyen nagy prófétával, kinek ne kellene közülünk félnie és óvakodnia? Habár jó dolgában sok szent állhatatosságával és türelmével tetszelgett önmaga előtt, ráébredhetett öncsalására, amikor a szerencsétlenség megtörte ellenállását. Ha lelkük gyarlóságára ilyen bizonyítékok figyelmeztetik, a hívők hasznát veszik megaláztatásaiknak: a testben való esztelen bizakodástól megfosztva, Isten kegyelmébe rejtőznek. Ha így cselekednek, megtapasztalják Isten védelmének közelségét, Isten erős vár lesz számukra."

-Kálvin János-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Nyomorúság
  2018-11-26 18:03:50, hétfő
 
  ,,A mi Urunk Jézus nem kényszerűségből hordozta a keresztet, hanem azért, hogy megmutassa és bebizonyítsa Atyja iránti engedelmességét. Mindazonáltal számos oka van annak, hogy mi szüntelenül kereszthordozásban éljünk. Először is, mivel természetünk szerint hajlamosak vagyunk mindent testünknek tulajdonítani - mindaddig, amíg mintegy saját szemünkkel meg nem bizonyosodunk saját balgaságunkról -, könnyen túlbecsüljük saját erőnket, és bármiféle nehézség is érjen, bizonyosra vesszük legyőzhetetlenségünket. És így balga, hiú és testi elbizakodottság tölt el bennünket, és arra ingerel, hogy Istennel szemben fennhéjázók és büszkék legyünk, mintha az ő kegyelme nélkül is elegendő volna a mi erőnk. Nincs jobb eszköze Istennek e hiúság legyőzésére, mint az, hogy tapasztalatban bizonyítsa előttünk nem csupán balgaságunkat, hanem mérhetetlen törékenységünket is. Azért sújt bennünket megaláztatással vagy szegénységgel, szeretteink elveszítésével, betegséggel vagy egyéb nyomorúsággal. És mivel képtelenek vagyunk ezeket elhordozni, csakhamar el is borítanak bennünket. Ily módon, alázatra juttatva, megtanuljuk az ő erejét segítségül hívni, mert egyedül az tehet képessé, hogy a csapásoknak ilyen terhe alatt megálljunk."

-Kálvin János-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Nyomorúság
  2018-11-26 18:02:40, hétfő
 
  ,,Pál apostol azt mondja, hogy ha megismerjük 'az ő szenvedéseiben való részesülésünket', azzal együtt az 'ő feltámadásának erejét' is megértjük; és míg 'hasonlókká leszünk az ő halálához', felkészít bennünket az ő dicsőséges feltámadásában való részesülésre is. Mennyire megkönnyíti ez a kereszt keserűségét! Hiszen minél jobban szorongatnak bennünket a nyomorúságok, annál inkább megerősödik a Krisztussal való közösségünk! E közösség által nem csupán áldássá válnak számunkra a nyomorúságok, hanem nagymértékben elősegítik boldogságunkat és üdvösségünket."

-Kálvin János-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Vigasztalás
  2018-11-26 18:00:18, hétfő
 
  ,,Miért vonnánk ki azért magunkat abból az állapotból, amelynek Krisztus, a mi fejünk magát alávetette, különösen, ha ezt érettünk tette, hogy nekünk a türelemnek példájával szolgáljon? Hiszen az apostol ezt tanítja: Isten azt rendelte gyermekei felől, 'hogy hasonlókká legyenek Fia képéhez'. Azért ha sok nyomorúságot, csapást és szerencsétlenséget kell is elszenvednünk, valóságos vigasztalásunkra szolgálhat az, hogy amiképpen ő minden gonosznak mélységéből megszabadulva jutott a menny dicsőségébe, mi is odajussunk, miután különféle nyomorúságokon átmentünk."

-Kálvin János-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Felkészülés nehéz életre
  2018-11-26 17:58:45, hétfő
 
  ,,... mindazok, akiket az Úr kiválasztott, és az ő szentjeinek társaságába befogadott, kemény, nehéz, fáradságos és megannyi szomorúsággal teljes életre kell hogy felkészüljenek. Ez ugyanis az ő Mennyei Atyjuknak akarata, hogy ily módon, próbák között vizsgálja meg őket. Ő először Krisztussal, az ő egyszülött Fiával bánt így, és ekképpen cselekszik minden gyermekével. Mert noha Krisztus az ő szerelmes Fia volt, akiben az Atya minden időben gyönyörködött, mégis azt látjuk, hogy nem volt iránta puha és engedékeny. Azért valóban elmondhatjuk, hogy nemcsak szüntelenül kínokat szenvedett, hanem az ő egész élete örökös kereszt volt."

-Kálvin János-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Az igazi kegyesség alapszabálya
  2018-11-26 17:56:31, hétfő
 
  ,,Röviden: annak tudatában, hogy minden, ami őt éri, az Úr rendelése szerint történik, a keresztyén ember békésen és hálás szívvel fogadja a dolgokat, nehogy vétkessé legyen büszkén áthágva annak törvényét, akinek egyszer önmagát minden tulajdonával együtt alávetette. Távol álljon a keresztyén ember szívétől a pogány filozófusok vigasztalása, akik azzal erősítették önmagukat, hogy a csapásokat a szerencsének vagy a sorsnak tulajdonították. Ők azt gondolták ugyanis, hogy értelmetlen dolog sorsunk ellen zúgolódni, mivel a véletlen, ez a világban működő vak és kegyetlen erő, egyaránt lesújt mindenkire, akár megérdemli, akár nem. Ezzel szemben az igazi kegyességnek az az alapszabálya, hogy egyedül Isten a Kormányzója és Ura minden szerencsének és szerencsétlenségnek, aki soha nem siet meggondolatlanul, hanem a legnagyobb méltányossággal osztogat minden jót és rosszat egyaránt."

-Kálvin János-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
A hitben állhatatos ember...
  2018-11-26 17:53:35, hétfő
 
  ,,A hitben állhatatos ember ... minden körülmények között Isten irgalma és atyai jósága felett elmélkedik."

-Kálvin János-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Önmegtagadás
  2018-11-26 17:51:59, hétfő
 
  ,,Senki nem tagadta meg igazán magát, amíg önmagát az Úrra nem bízta, és nem kész életének minden részletében az ő tetszését keresni."

-Kálvin János-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Vigasztalás
  2018-11-26 17:50:34, hétfő
 
  ,,Az igazán keresztyén ember olyan vigasztalás birtokában van, mely a legnagyobb gazdagságnál vagy hatalomnál is édesebb elégtételt ad, mivel hiszi, hogy az Úr minden dolgát úgy irányítja, hogy azok üdvösségét szolgálják."

-Kálvin János-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 666 db bejegyzés
e év: 6903 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3386
  • e Hét: 26030
  • e Hónap: 55342
  • e Év: 243144
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.