Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 43 
Apaság
  2019-05-10 17:47:32, péntek
 
  ,,Apának lenni önmagában is elég nehéz feladat, hát még mostohaapának! A gyermek lehet, hogy úgy érzi majd, betolakodsz az ő személyes területére - az édesanyjához. Úgy láthat téged, mint akivel versenyeznie kell az anya figyelméért és szeretetéért. Lehet, hogy megpróbál ő lenni a főnök, s nem engedi, hogy te irányítsd, elvégre nem te vagy az apja. Sőt, még ha kedvel, akkor is úgy érezheti, azzal, hogy elfogad téged, elárulja az igazi apját.
Ilyen helyzetben egy értelmes, gyümölcsöző kapcsolat kialakítása nem megy egyik napról a másikra. Azt figyeltem meg viszont, hogy az a mostohaapa, aki kész 'vállalni a második mérföldet' is, kiérdemelheti, hogy a gyermek elfogadja őt. Láttam mostohaapa-mostohagyermek kapcsolatokat, amik erősek, szeretetteljesek és tartósak voltak. Szeretnék megosztani néhány általános irányelvet, ami segíthet, ha mostohaapa vagy.
Ne felejtsd el, hogy az összeszokáshoz idő kell. A gyermekeknek idő kell ahhoz, hogy megnyíljanak, és hajlandóak legyenek veled kapcsolatot építeni. Ha túl gyorsan lépsz be a kapcsolatba, ha rögtön teljes ellenőrzést akarsz fölöttük, valószínűleg ellen fognak állni. Adj nekik időt, hogy megismerjenek, kialakuljon köztetek a kapcsolat, és közösen úrrá legyetek a kezdeti érzelmi viharokon."

-Josh McDowell-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Apaság
  2019-05-10 17:45:12, péntek
 
  ,,Az elvált szülők akkor tudnak igazán segíteni a gyermekeiknek, ha ők maguk is egészséges, teljes életet élnek. Mikor üresség, unalom és sértettség lengi körül egy férfi életét, valószínűleg megfertőzi vele a környezetét is. Az a férfi viszont, aki szembenéz az őt érő kihívásokkal, aki szoros barátságot ápol olyanokkal, akik segíteni és támogatni tudják őt, és arra fordítja energiáit, hogy másokkal törődjön, olyan pozitív példa lesz a gyermekei szemében, amit érdemesnek tartanak majd a követésre."

-Josh McDowell-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Apaság
  2019-05-10 17:39:04, péntek
 
  ,,Sok elvált apát ismerek, akik szembenéztek a kihívással, helyt álltak a nehéz időkben, és sikerült elérniük, hogy még mindig jelentős és pozitív befolyással bírnak gyermekük életére. Ezek az apák a mennyei Atya meglátásaival és bölcsességével rendelkeznek. A bölcs elvált apák gondosan és kreatívan terveznek."

-Josh McDowell-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Apaság
  2019-05-10 17:22:18, péntek
 
  ,,Lehet, hogy válás is befolyásolja az apaságodat. A válás általában meggyengíti - néha megerősíti - az apa és a gyermeke közti kapcsolatot. Legtöbb esetben a gyermekek az anyánál maradnak. Ha ő keserű és ellenséges az apával szemben, ez még jobban megterhelheti a gyermek és az apa kapcsolatát. Sok apa nagyon nehéznek találja, hogy normális kapcsolatot tartson fenn távol került gyermekeivel, főleg, ha csak ritkán láthatják egymást.
Fontos figyelmeztetés az elvált szülőknek: soha ne állítsátok a gyermekeket a problémáitok középpontjába! Ha az egyik szülő ellenségesen viszonyul a másikhoz, és ezt kifejezésre is juttatja, hasonlóképpen fog reagálni a gyermek is."

-Josh McDowell-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Az okos, de elfoglalt apa
  2019-05-10 17:21:04, péntek
 
  ,,Az okos, de elfoglalt apa megtalálja a módját, hogy a rövidebb időszakokból is kihozza a maximumot. Egy húszperces séta a lányoddal többet ér, ha teljes figyelmedet neki szenteled közben. Egy húszperces egy-egy elleni kosármeccs vacsora előtt a fiaddal legalább annyit használ a kapcsolatotoknak, mint az egészségednek. A rendszeres közös családi vacsorák - tévé és telefon kikapcsolva - vidám, melegséggel teli beszélgetések helyei lehetnek minden családtag számára. Mindez külön erőfeszítést, sőt, bizonyos dolgok átszervezését, átértékelését is igényli, de egy elfoglalt férfi is lehet Isten szíve szerint való apa."

-Josh McDowell-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Okosan kell dolgoznunk
  2019-05-10 17:19:35, péntek
 
  ,,Okosan kell dolgoznunk."

-Josh McDowell-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Mi az igazán fontos egy férfinak?
  2019-05-10 17:19:01, péntek
 
  ,,Hogy mi az igazán fontos egy férfinak, akkor derül ki, amikor egy jelentős fizetésemeléssel és szakmai előmenetellel járó állást ajánlanak neki, ami viszont komolyan ütközik családja érdekeivel."

-Josh McDowell-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Apa és gyerek közötti kapcsolat
  2019-05-10 17:11:42, péntek
 
  ,,Újra kell értékelned, hogy ki is vagy, és mi is fontos neked elsősorban. Talán fontosabbnak, kevésbé bizonytalannak érzed magad, ha mindig találsz magadnak valamilyen elfoglaltságot. Nem lehet, hogy azért kell annyi mindent csinálnod, mert így akarod? Vagy lehet, hogy rosszul osztottad el (legalábbis keresztyén szemszögből), hogy mi fontos, és mi fontosabb? Lehet, hogy kényelmetlen, kellemetlen ezekkel a kérdésekkel foglalkoznod. Fenyegetőnek is tűnhetnek. De fontos felismerned, hogy ha nem foglalkozol velük, akkor jóvátehetetlen károkat szenvedhet a gyermekeiddel való kapcsolatod."

-Josh McDowell-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Apaság
  2019-05-10 17:10:56, péntek
 
  ,,Apának lenni néha nagyon kemény feladat. Sokszor fájdalmas is. De a nehézség és a fájdalom még nem kell, hogy félelemmel töltsön el minket. Nem számít, milyen különleges kihívásokkal kell szembenéznünk, milyen volt a gyermekkorunk, milyen gyengeségeket hordozunk magunkban, megtapasztalhatjuk Isten erejét, amivel képessé tesz minket, hogy megmutathassuk magunkon keresztül az Ő - a mennyei Atya - képét.
Sok apa nagyon nehéz és embert próbáló kihívásokkal néz szembe. Az is lehet, hogy döntéseinkkel a saját dolgunkat nehezítjük meg, vagy egyszerűen kicsúsznak a dolgok az irányításunk alól. Akárhogy is, ahhoz, hogy eredményes apa lehess, őszintén szembe kell nézned a problémákkal, s változtatnod kell azon, amin szükséges."

-Josh McDowell-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Az istenfélő tűzbe kerülhet, de nem ég meg
  2019-05-10 17:10:20, péntek
 
  ,,Az istenfélő tűzbe kerülhet, de nem ég meg. Reményét elöntheti az ár, de nem fullad meg. Mindig új erőre kap. Ha a domb meredek, szíve annál erősebb, s azon a ponton is túljut, amelyen mások összeesnek és meghalnak."

-C. H. Spurgeon-
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 43 
2019.04 2019. Május 2019.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1144 db bejegyzés
e év: 7854 db bejegyzés
Összes: 35788 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 355
  • e Hét: 1559
  • e Hónap: 11970
  • e Év: 131062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.