Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A bűnöm nem is olyan borzasztó
  2016-10-30 19:25:40, vasárnap
 
  A bűnöm nem is olyan borzasztó



Ez a hazugság és az ezt követő - ,,Isten nem bocsátja meg amit tettem" - két ellentétes végletet képvisel. Ha az Ellenség nem tudja velünk elhitetni az egyiket, a másikkal próbálkozik. Mindkettő egyformán megtévesztő, és mindkettő rabságba vezet.
Azok, akik hozzám hasonlóan rendes családban vagy a gyülekezetben nőttek fel, és megtanulták, hogyan kell ,,helyesen cselekedni", különösen hajlamosak elhinni ezt a megtévesztést. Sokunknak sohasem jutna eszébe, hogy prostituáltak legyünk, abortuszunk legyen, vagy homoszexuális életmódot folytassunk. Eszünkbe sem jutna szentségtörést elkövetni, pénz lopni a munkáltatónktól, vagy elválni a házastársunktól.
Könnyű azt éreznünk, hogy mi nem vagyunk olyan rosszak azokhoz képest, akik ezeket a ,,súlyos" bűnöket elkövetik. A mi bűneink - az időpazarlás, önmagunk védelme, a szószátyárság, a túlzott étel- vagy italfogyasztás, az éles nyelv, a kritikus szellem, a túlköltekezés, a félelem, az aggódás, az önző motiváció, vagy a panaszkodás - nem tűnnek olyan főbenjárónak. Lehet, hogy egyáltalán nem is tekintjük őket bűnnek. Inkább úgy gondolunk rájuk, mint gyengeségek, küzdelmek, vagy személyiségjegyek.
Meglehet, hogy Éva is így tekintett a bűnére. Hiszen nem hagyta el a férjét, nem átkozta meg Istent, nem tagadta meg Isten létét. Ha belegondolunk, csak annyit tett, hogy evett egy falatot egy gyümölcsből Isten tilalma ellenére. Miért olyan nagy ügy ez? Azért nagy ügy, mert Isten azt mondta: ,,Ne!" Éva, pedig azt mondta: ,,De igen!"
Ez az egyszerű tett - megenni valamit, amit Isten megtiltott - hatalmas következményekkel járt a testében, az elméjében, az akaratában, az érzelmeiben, az Istennel való kapcsolatában és a házasságában. Ez az ,,apró" bűn befolyásolta a férjét is, hogy bűnt kövessen el, melynek eredményeként az egész emberi fajt bűnbe sodorta. A tóba dobott kőhöz hasonlóan a bűn által okozott hullámgyűrűk is egyre csak terjednek.
Bárcsak látnánk, hogy minden egyes bűn igenis nagy ügy, hogy minden egyes bűn a lázadás és a kozmikus árulás cselekedete, s hogy minden egyes alkalommal, amikor a saját utunkat választjuk Isten útja helyett, a világmindenség Istene és Királya ellen lázadunk.
John Bunyan így írt erről: ,,Egyetlen rés elsüllyeszt egy egész hajót, és egyetlen bűn tönkreteszi a bűnöst."
Vagy ahogyan Bunyan kortársa, Jeremy Taylor mondta: ,,Egyetlen bűn sem kicsi. Egy óraműben egyetlen homokszem sem túl kicsi."
Fehérre festett burkolat van a házamon, legalábbis az év nagy részében fehérnek tűnik. Amikor azonban télen leesik a hó, a házam sárgának és kopottnak látszik. Ami ,,tisztának" tűnik akkor, amikor a többi bűnöshöz mérjük magunkat, Isten tökéletes szentségében egészen más árnyalatot ölt.
Úgy láthatjuk meg az Igazságot a bűnről, ha Isten természetének fényében vizsgáljuk. Amikor Isten szeplőtlen szentségének ragyogására tekintünk, fájdalmasan világossá válik számunkra, hogy milyen visszataszító a bűnünk.
A tizenhetedik és tizennyolcadik századi puritánok a szentség és engedelmes iránti elkötelezettségükről voltak híresek. Látszólag nincs semmi különös, amiért hibáztatni lehetne őket. Az emberek többsége nem nagy bűnösökként gondol rájuk. Amikor azonban a saját írásaikat olvassuk, látjuk, hogy ők nagy bűnösökként gondoltak magukra. Mivel szoros közösségben jártak Istennel, kifejlődött bennük a bűnük iránti borzalom érzete, akármilyen jelentéktelennek tűnjön is az a bűn mások előtt. Ez a nézőpont világosan kitűnik az imáikból:

Leplezd le előttem a bűn torz voltát,
Hogy gyűlöljem, megvessem, meneküljek tőle.
Soha ne feledjem a bűn förtelmes voltát,
Mely nem is annyira az elkövetett bűn természetében rejlik, hanem
Annak nagyságában, aki ellen elkövették.

Nancy Leigh DeMoss
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Címkék: jelentéktelennek, házastársunktól, munkáltatónktól, italfogyasztás, világmindenség, tizennyolcadik, szentségtörést, homoszexuális, belegondolunk, természetének, gyülekezetben, kapcsolatában, szószátyárság, visszataszító, eredményeként, prostituáltak, túlköltekezés, természetében, megtévesztést, szentségében, szentségének, főbenjárónak, tizenhetedik, befolyásolta, hullámgyűrűk, házasságában, nagyságában, közösségben, cselekedete, megtanulták, bűnösökként, elsüllyeszt, tönkreteszi, érzelmeiben, abortuszunk, próbálkozik, másikkal próbálkozik, gyülekezetben nőttek, túlzott étel-, éles nyelv, kritikus szellem, önző motiváció, panaszkodás –, gyümölcsből Isten, egyszerű tett, egész emberi, tóba dobott, kozmikus árulás, saját utunkat, világmindenség Istene, egész hajót, óraműben egyetlen, John Bunyan, Jeremy Taylor, Amikor Isten, Nancy Leigh DeMoss,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kerüld el az evangélium örömén...  A jó emberek mindig szépek mar...  Png cica  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam Krisztinától  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Akarat  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Png csokor  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Mi lenne ha  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Nem méltó hozzád  Szép estét kedves látogatóimna...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép estét kedves látogatóimna...  Éretlen vers  Hiányzik  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A boldog családok mind hasonló...  Mindig jusson idő nevetni  Png virág  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Elköszönt  Radikális szeretet  A másik dolog,  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Bertolt Brecht -től idézet  Adakozás  Régi emberek, akikre máig büsz...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Leonardo da Vinci gondolata  Kerüld el az evangélium örömén...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Png telefon  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Fehér virág  A jó emberek mindig szépek mar...  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Adakozás  Szép estét  Szép álmokat!  Nem tudhatod  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Adakozás  Szívem tiéd  Png csokor  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Nagyon különös  George Gordon Lord Byron: Inez...  Albert Einstein gondolata  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idő  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Reménység és erő Krisztustól e...  Sokan azt tartják  Akarat  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Png rózsa csokor  Adakozás  Gonosz démon-álarc  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Erdőn  Nem számIt  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Ami embereknek lehetetlen, az...  A Megváltó szolgálatában  Örülök, hogy látlak!  Kövesd a cowboyt!  Akarat 
Bejegyzés Címkék
másikkal próbálkozik, gyülekezetben nőttek, túlzott étel-, éles nyelv, kritikus szellem, önző motiváció, panaszkodás &#8211, gyümölcsből Isten, egyszerű tett, egész emberi, tóba dobott, kozmikus árulás, saját utunkat, világmindenség Istene, egész hajót, óraműben egyetlen, házam sárgának, többi bűnöshöz, emberek többsége, saját írásaikat, bűnük iránti, nézőpont világosan, jelentéktelennek, házastársunktól, munkáltatónktól, italfogyasztás, világmindenség, tizennyolcadik, szentségtörést, homoszexuális, belegondolunk, természetének, gyülekezetben, kapcsolatában, szószátyárság, visszataszító, eredményeként, prostituáltak, túlköltekezés, természetében, megtévesztést, szentségében, szentségének, főbenjárónak, tizenhetedik, befolyásolta, hullámgyűrűk, házasságában, nagyságában, közösségben, cselekedete, megtanulták, bűnösökként, elsüllyeszt, tönkreteszi, érzelmeiben, abortuszunk, próbálkozik, gyümölcsből, ragyogására, gyengeségek, fájdalmasan, kifejlődött, időpazarlás, megtévesztő, folytassunk, panaszkodás, hajlamosak, alkalommal, cselekedni, egyáltalán, elkövetett, engedelmes, hibáztatni, elkövették, vizsgáljuk, akaratában, választjuk, legalábbis, megtiltott, szeplőtlen, árnyalatot, meneküljek, ellentétes, akármilyen, hasonlóan, elkövetni, elkövetik, gondolunk, tekintjük, motiváció, küzdelmek, tekintett, írásaikat, elméjében, gondoltak, förtelmes, sokunknak, kopottnak, tisztának, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 111 db bejegyzés
e év: 373 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 8578
  • e Hét: 31222
  • e Hónap: 60534
  • e Év: 248336
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.