Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Átadtad-e életedet száz százalékosan Istennek?
  2017-03-01 20:19:20, szerda
 
  Átadtad-e életedet száz százalékosan Istennek?


Legyél őszinte, amikor megválaszolod ezt a sorsdöntő kérdést. Nem arról van szó, hogy ,,Jézus a Megváltód-e?" Ez teljesen más téma. Megtért keresztyén lehetsz, abban a boldog bizonyosságban, hogy örök életed van vele, és megtörténik, hogy ennek ellenére nem adtad át teljesen magadat Istennek. Ez jellemezte barátnőmet, Lorraine-t is (akinek gyönyörű haja van, és nagyszerű humorérzéke). Hadd mondja el saját szavaival ezt a helyzetet.

Már tizenöt éve voltam keresztyén, és miközben gyakran tapasztaltam áldott, mély közösséget Istennel, azt sem tagadhatom, hogy sokszor egy nyugtalan, ellentétes áramlat hatott át. Nem értettem a helyzetet. Jézus olyan békességet ígért, mely minden értelmet felülhalad, akkor miért nem uralkodott életemben ez a békesség?
Isten két különböző esemény által világította meg számomra a választ. Az első egyik reggel történt, amikor az Igét olvastam. A János 14:9-ben Jézus és Fülöp beszélget, melynek során Fülöp egy meglehetősen balga megjegyzést tesz (ehhez könnyen kapcsolódtam én is). Jézus válaszát egy kérdés formájában adja meg: ,,Annyi ideje veletek vagyok, és nem ismertél meg engem, Fülöp?" Ez a vers mélyen belém hasított, mintha Jézus nekem is föltette volna ugyanazt a kérdést: ,,Nem ismersz még engem Lorraine, pedig már olyan sok éve velem jársz?" Ez a kérdés állandóan visszhangzott bennem - nem tudtam, mit kezdjek vele. Sokat tudtam Jézusról, de vajon ismertem őt valóban, igazán? Valami hiányzott a kapcsolatunkból.
Néhány héttel ezután olvastam egy könyvet, melyben a szerző föltette a következő kérdést: ,,Átadtad-e magadat száz százalékban Istennek?" Természetesen egy olyan nő, aki annyi időt eltöltött már a gyülekezetben, és a Biblia olvasásával, mint én, élete száz százalékát kiszolgáltatta Istennek. Próbáltam túllépni a kérdésen, de a Szentlélek nem hagyta, hogy továbbolvassam a könyvet. A kérdés újra és újra megszólalt a lelkemben: Átadtad-e magadat száz százalékban Istennek?" Letettem a könyvet, és arra kényszerítettem magamat, hogy választ adjak rá olyan őszintén, amennyire csak tőlem telik. ,,Igen Jézus, te vagy az én Uram... majdnem teljesen. Úr vagy életem kilencvennyolc százaléka fölött." Átadtam magam neki kilencvennyolc százalékban, de volt még egy pici rész életemben, amit visszatartottam, egy kis kibúvó arra az esetre, ha Isten valami olyat kérne tőlem, ami túl nehéz lenne, mint például elviselni egy rákos betegséget, vagy mindent eladni, amivel rendelkezem, és egy AIDS által fertőzött területre költözni, és ott hirdetni az evangéliumot. Ha Jézus ilyen dolgokat kért volna tőlem, akkor válaszom ,,NEM" lett volna, mert ezek a döntések abban a Két Százalékos Dobozban voltak. Ebbe a dobozba gyömöszöltem be legszörnyűbb félelmeimet és kétségeimet azokkal a kérdésekkel együtt, melyeket Isten nem válaszolt meg kielégítő módon számomra, mint pl.: ,,Ha te a szeretet Istene vagy, miért vetted el tőlem az édesapámat hétéves koromban? Ha olyan hatalmas vagy, miért nem mentetted meg az unokatestvéremet az öngyilkosságtól? És miért engedted meg, hogy miután olyan örömmel magasztaltunk téged azért a csodáért, hogy barátnőm végre babát várt, a kicsi mégis halva született?"
Megrettentem, amikor fölfedeztem, hogy mennyi félelmet és haragot zsúfoltam össze életemnek ebbe a kis részébe. Vitatkoztam Istennel: ,,Uram, téged szolgállak, hozzád imádkozom. Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy szeresselek és kövesselek téged. Ez mind még nem elég? Mindent át kell adnom neked - még a félelmeimet, kétségeimet és megválaszolatlan kérdéseimet is?" Azonnal jött a gondolat: Én mindent odaadtam érted.
Ezzel nem tudtam vitába szállni. Igen, ő mindent odaadott értem. A saját életét adta. Tehetek én ennél kevesebbet? Meghajtottam a fejemet, és így imádkoztam: Istenem, elegem van abból, hogy megtartottam magam számára ezt a két százalékot. Összezavar, elbizonytalanít ez a helyzet. Átadom neked, Uram. Életem a tiéd, semmit nem tartok vissza. Tégy velem, amit akarsz.
Átmosott a megkönnyebbülés. Minden aggodalmam ebben a Két Százalékos Dobozban volt... és ez a doboz most megszűnt létezni. Ó, milyen csodálatos az a békesség, mely együtt ját a teljes átadással, az az öröm, mely betölt, mikor már nem küzdök az Úrral. A mai napig soha nem bántam meg, hogy maradéktalanul kiszolgáltattam magam Megváltómnak.

Lorraine fölfedezte a teljes átadás örömét Jézusban. Ugyanez történt Dr. Walter Wilson életében is.
Egy misszionárius egyszer megkérdezte ezt a kedves orvost, aki lelkipásztor is volt: ,,Ki a Szentlélek számodra?" Mire ő így válaszolt: ,,A Szentlélek az Istenség egyik személye... egy tanító, vezető, a Szentháromság harmadik személye."
A misszionárius ezt nem hagyta annyiban, és újra kérdezte: ,,Ki ő a te számodra?"
,,Őszintén szólva, ő senki nekem. Nincs semmilyen kapcsolatom vele, tapasztalattal sem rendelkezem ezen a területen, de őszintén szólva, egészen jól megvagyok a Szentlélek nélkül." Amint ezek a szavak elhagyták Dr. Wilson ajkát, mély szomorúság töltötte be szívét.
Barátjának válasza félelemmel töltötte meg az orvost. ,,Éppen ez okozza életed gyümölcstelenségét, annak ellenére, hogy olyan jelentős erőfeszítéseket teszel. Ha törekedni fogsz rá, hogy személyesen megismerd a Szentlelket, ő át fogja formálni életedet."
Abban az időszakban, amikor Dr. Wilson szerette volna megérteni, mit jelent a Szentlelket személyesen ismerni, egy prédikációt hallott a Róma 12:1-ről egy episzkopális lelkésztől - hogyan kell minden egyes személynek áldozatként felajánlani testét, és hogy ez egy Istent magasztaló áldozat. A lelkész a következő kérdést tette fel:

Észrevetted, hogy ez az igevers nem mondja el nekünk, hogy kinek adjuk oda a testünket? Nem az Úr Jézus kéri ezt tőlünk. Ő rendelkezik a saját testével. Nem az Atya kéri ezt tőlünk. Ő fönt van örökké a trónján. Valaki más jött el a földre test nélkül. Isten képes lett volna testet alkotni a számára, amint ezt Jézusnak is megtette, de másképp döntött. Isten neked adja azt a kiváltságot és szavakkal kifejezhetetlen megtiszteltetést, hogy testedet a Szentléleknek adhatod, hogy az ő lakhelye legyen ezen a földön.

Dr. Wilson hazament, és irodájának szőnyegén arcra borult Isten jelenlétében. Figyeld meg imádságát, amint kiszolgáltatja magát a Szentléleknek.

Uram, egész hívő életem során rosszul bántam veled. Úgy viszonyultam hozzád, mintha szolga lennél. Amikor szükségem volt rád, hívtalak; amikor bizonyos feladatok előtt álltam, kértelek, hogy segíts elvégezni a feladatomat. Csak egy készséges szolgának tekintettelek téged.
Ez soha többé nem lesz így.
Neked adom saját testemet, fejemtől a lábamig egészen odaadom. Neked adom kezemet, lábamat, szememet, számat, agyamat; mindazt, ami belül és kívül vagyok, átnyújtom most neked, hogy élj egy olyan életet benne, amilyen tetszésedre van. Elküldheted ezt a testet Afrikába, vagy ágyba fektetheted rákos betegséggel. Megvakíthatod a szememet, vagy elküldhetsz az örömhírrel Tibetbe. Elviheted ezt a testet az eszkimók közé, vagy kórházba küldheted tüdőgyulladással. Ettől a perctől kezdve ez a te tested. Csinálj vele azt, amit akarsz. Köszönöm Uram. Hiszem, hogy elfogadtad testemet, mert a Róma 12:1-ben azt mondtad, hogy elfogadod a neked tetsző áldozatot. Ismét csak köszönöm neked Uram, hogy elfogadtál. Ezentúl összetartozunk.

Dr. Walter Wilson fölfedezte a teljes átadás örömét. Ugyanez történt F. B. Meyerrel is.
F. B. Meyer olyan férfi volt, akit az Úr hatalmasan használt. Könyvei a kedvenceim közé tartoznak. Hallotta C. T. Studd beszédét, aki abban az időben Anglia leghíresebb sportolója volt, és arról tett bizonyságot, miért fordított hátat a sport világának, hogy Kínába menjen az örömhírt terjeszteni egy missziós társasággal. Studd Károly híres mondása - ,,Ha Jézus Krisztus Isten létére meghalt értem, akkor semmilyen áldozat nem lehet túl nagy, amit meghozok érte" - nyílként szúrt bele Meyer szívébe.
F. B. Meyer odament Studd Károlyhoz, és ezt mondta: Egészen világos számomra, hogy rendelkezel valamivel, ami az én életemből hiányzik, valamivel, amire szükségem van. Mi ez?
,,Átadtál már valaha is mindent teljesen Jézus Krisztusnak?" - kérdezte Studd Károly.
F. B. Meyer elgondolkozott egy percre, és így válaszolt: ,,Igen, ezt már megtettem." De egy csöndes hang belül ezt súgta neki: ,,Ez még nem történt meg."
Ez a beszélgetés mélyen felkavarta F. B. Meyert. Amikor hazaért, térdre esett, és elkezdett imádkozni. Közben úgy tűnt neki, mintha az Úr Jézus odajött volna hozzá, és így szólt volna: ,,Meyer, szívednek minden kulcsát kérem."
Minden egyes kulcsot?
,,Igen, Meyer, minden kulcsot kérek."
Ezután F. B. Meyer kezébe vett egy kulcscsomót, és átnyújtotta az Úrnak. De Jézust nem lehet becsapni. Egy kulcs hiányzott a csomóból. Úgy tűnt Meyernek, hogy Megváltója elkezdte számolni a kulcsokat, és így szólt hozzá: ,,Egy kulcs még hiányzik; és ha nem vagyok mindennek az Ura, akkor egyáltalán nem vagyok Úr az életedben." Jézus ezzel megfordult, hogy kimenjen a szobából. Uram, ne menj el! Miért akarsz elmenni?
,,Ha nem vagyok mindennek az Ura, akkor egyáltalán nem vagyok Úr az életedben."
De Uram, ez csupán egy picike kulcs, egy egész pici rész a szívemben.
,,Ha nem vagyok mindennek az Ura, akkor egyáltalán nem vagyok Úr az életedben."
Kétségbeesésében F. B. Meyer átadta az utolsó kulcsot is. Igazi krízis volt ez számára. Oltárt kellett építenie, és F. B. Meyert ráhelyezni az oltárra. Minden egyes kulcsot át kellett adnia az Úrnak.

Linda Dillow
 
 
0 komment , kategória:  Hosszú építő írások  
Címkék: tüdőgyulladással, kétségbeesésében, megtiszteltetést, megválaszolatlan, unokatestvéremet, kiszolgáltattam, visszatartottam, kapcsolatunkból, kifejezhetetlen, kényszerítettem, öngyilkosságtól, megkönnyebbülés, erőfeszítéseket, elbizonytalanít, továbbolvassam, elgondolkozott, összetartozunk, bizonyosságban, kiszolgáltatta, maradéktalanul, kilencvennyolc, kiszolgáltatja, tapasztalattal, szentháromság, visszhangzott, megválaszolod, természetesen, misszionárius, szentléleknek, magasztaltunk, gyülekezetben, tekintettelek, megvakíthatod, lelkipásztor, százalékosan, episzkopális, sorsdöntő kérdést, boldog bizonyosságban, első egyik, meglehetősen balga, kérdés formájában, vers mélyen, kérdés állandóan, szerző föltette, következő kérdést, kérdés újra, pici rész, rákos betegséget, döntések abban, dobozba gyömöszöltem, kérdésekkel együtt, szeretet Istene, Igen Jézus, Százalékos Dobozban, Vitatkoztam Istennel, Walter Wilson, Köszönöm Uram, Hallotta, Studd Károly, Jézus Krisztus Isten, Studd Károlyhoz, Jézus Krisztusnak, Ezután, Kétségbeesésében, Linda Dillow,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam Annuska bar...  Png virág  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Fehér virág  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Akarat  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam Krisztinától  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Fekete István - Akác  Png virág  Egy lelki imádság  Őrizkednünk kell...  Garai Gábor - Takarítás  Nagyi telefonál  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  A Megváltó szolgálatában  A Megváltó szolgálatában  Png virág  Nagyon különös  Akarat  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Reggel van  Png telefon  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  A sors  Akarat  Egy maradéktalanul uralt világ  Png csokor  Jó éjszakát  Png virág  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Alázat  210 éve született a SZÓZAT meg...  Adakozás  Akarat  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Rátalálsz  Png férfi  Nem tudhatod  Png fotel  Jó éjszakát  Rátalálsz  Akarat  Leonardo da Vinci gondolata  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  képre írva  Kellemes délutánt kívánok  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  A sors  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Png telefon  Hogy lehet megtartani  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png nő  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Lóhere  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Png kutya 
Bejegyzés Címkék
sorsdöntő kérdést, boldog bizonyosságban, első egyik, meglehetősen balga, kérdés formájában, vers mélyen, kérdés állandóan, szerző föltette, következő kérdést, kérdés újra, pici rész, rákos betegséget, döntések abban, dobozba gyömöszöltem, kérdésekkel együtt, szeretet Istene, édesapámat hétéves, kicsi mégis, saját életét, doboz most, teljes átadással, teljes átadás, misszionárius egyszer, kedves orvost, szavak elhagyták, prédikációt hallott, episzkopális lelkésztől, saját testével, földre test, készséges szolgának, lábamig egészen, olyan életet, testet Afrikába, örömhírrel Tibetbe, eszkimók közé, perctől kezdve, neked tetsző, kedvenceim közé, időben Anglia, sport világának, örömhírt terjeszteni, missziós társasággal, csöndes hang, beszélgetés mélyen, kulcs hiányzott, picike kulcs, egész pici, utolsó kulcsot, tüdőgyulladással, kétségbeesésében, megtiszteltetést, megválaszolatlan, unokatestvéremet, kiszolgáltattam, visszatartottam, kapcsolatunkból, kifejezhetetlen, kényszerítettem, öngyilkosságtól, megkönnyebbülés, erőfeszítéseket, elbizonytalanít, továbbolvassam, elgondolkozott, összetartozunk, bizonyosságban, kiszolgáltatta, maradéktalanul, kilencvennyolc, kiszolgáltatja, tapasztalattal, szentháromság, visszhangzott, megválaszolod, természetesen, misszionárius, szentléleknek, magasztaltunk, gyülekezetben, tekintettelek, megvakíthatod, lelkipásztor, százalékosan, episzkopális, megváltómnak, meglehetősen, tapasztaltam, kapcsolódtam, evangéliumot, viszonyultam, legszörnyűbb, megrettentem, megtartottam, jelenlétében, gyömöszöltem, meghajtottam, felajánlani, olvasásával, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 111 db bejegyzés
e év: 373 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5438
  • e Hét: 28082
  • e Hónap: 57394
  • e Év: 245196
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.