Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Teddy és Thompson kisasszony
  2018-02-04 17:05:47, vasárnap
 
  Teddy és Thompson kisasszony

Thompson kisasszony egy olyan tanítónő volt, aki minden tanévben elmondta a tanítványainak:
- Fiúk és lányok, én egyformán szeretlek titeket. Nincsenek kedvenceim.
Természetesen ez nem volt teljesen igaz. A tanároknak ugyanis vannak kedvenceik, és ami még rosszabb, a legtöbb tanárnak vannak olyan diákjai, akiket egyszerűen nem szeretnek.
Teddy Stallard olyan diák volt, akit Thompson kisasszony egyszerűen nem szeretett, és meg is volt rá az oka. Úgy tűnt, hogy Teddyt nem nagyon érdekli az iskola. Az órákon pléhpofával, kifejezéstelen arccal ült, a tekintete üveges és réveteg volt. Amikor a tanítónő hozzá beszélt, ő csak rándított egyet a vállán.
Ruhája gyűrött, haja kócos volt. Nem volt egy vonzó fiú, szeretetreméltónak meg éppenséggel nem volt mondható.
A tanítónő, valahányszor Teddy dolgozatait javította, egyfajta torz élvezettel húzta az ikszeket a helytelen válaszokhoz. Amikor egyest írt a dolgozatok tetejére, hajlandóságban nem volt hiány.Több
esze is lehetett volna; megvoltak neki a Teddyről írt tanári vélemények, és többet tudott róla, mint amennyit bevallott magának. Az iskolai nyilvántartásban a következő megjegyzések sorakoztak:

1.osztály: Teddy munkája és hozzáállása ígéretes, de hátrányos helyzetű.
2. osztály: Teddy többre is képes volna. Édesanyja súlyos beteg. Otthon kevés segítséget kap.
3. osztály: Teddy jó fiú, de túl komoly. Lassú a felfogása. Édesanyja ez évben halt meg.
4. osztály: Teddy nagyon nehéz felfogású, de jó magaviseletű. Édesapja nem tanúsít érdeklődést iránta.

Karácsonykor Thompson kisasszony osztályában a fiúk és a lányok ajándékokat hoztak tanítónőjüknek, kivitték az asztalára, és ott tolongtak körülötte, hogy lássák ahogy kibontja őket.
Az ajándékok között volt egy Teddy Stallardtól is. A tanítónő meglepődött, hogy tőle is kap ajándékot.
Teddy ajándéka barna papírba volt csomagolva, és celluxszal összefogva. A papírra egyszerűen
ennyi volt ráírva: Thompson kisasszonynak Teddytől. Amikor kibontotta az ajándékot, a papírból
egy giccses bizsu karkötő került elő, melyről a kövek fele hiányzott, meg egy olcsó parfüm.
A többi fiú és lány kuncogni kezdett, és lekicsinylően mosolyogtak Teddy ajándékain, de a tanítónőben legalább volt annyi jóérzés, hogy elhallgattatta őket, mégpedig úgy, hogy azonnal feltette
a karkötőt, és csepegtetett egy kis parfümöt a csuklójára. Majd csuklóját a többi gyermek felé tartva így szólt: "Ugye, milyen kellemes az illata?" Azok pedig tanítónőjük példáját követve készségesen bólogattak és lelkendeztek.
Amikor véget ért a tanítás, és a többi gyermek már elment, Teddy visszamaradt. Odasomfordált a tanítónő asztalához, és halkan így szólt:
- Thompson kisasszony! Thompson kisasszonynak olyan illata van, mint édesanyámnak... és a karperece igazán jól áll önnek is. Örülök, hogy tetszettek az ajándékaim.
Amikor Teddy elment, a tanítónő térdre borult, és kérte Istent, hogy bocsásson meg neki.
Amikor másnap a gyermekek iskolába jöttek, egy új tanítónő fogadta őket. Thompson kisasszony megváltozott. Többé nem csak egy tanítónő volt; Isten ügynöke lett, aki elkötelezte magát arra, hogy szeretni fogja tanítványait, és olyan dolgokat fog tenni értük, amik túlélik őt. Minden gyermeknek segített, de különösen a gyengébb képességűeknek, és különösen Teddy Stallardnak. A tanév végére Teddy tanulmányi eredményei bámulatosan javultak. Sokakat utolért az osztályban, egyeseket meg is előzött.
Miután a tanév véget ért, Thompson kisasszony hosszú ideig nem hallott Teddyről. Aztán egy nap egy rövid üzenetet kapott:

Kedves Thompson kisasszony!
Azt akartam, hogy elsőként értesüljön róla. Az osztályomban a második legjobbként végeztem.
Szeretettel: Teddy Stallard

Négy évvel később egy másik levél érkezett:

Kedves Thompson kisasszony,
Éppen most tudtam meg, hogy az osztály legjobbjaként végzek. Azt akartam, hogy ön tudja meg elsőnek. A főiskola nem volt könnyű, de szép volt az ott eltöltött négy év.
Szeretettel: Teddy Stallard

Majd újabb négy év múlva:

Kedves Thompson kisasszony!
A mai naptól fogva Dr. Theodore Stallard vagyok. Mit szól hozzá? Azt akartam, hogy elsőként értesüljön róla. Jövő hónapban lesz az esküvőm, pontosabban huszonhetedikén. Szeretném, ha eljönne, és azon a helyen ülne, ahol édesanyám ülne, ha élne. Jelenleg ön az egyetlen családtagom. Édesapám tavaly meghalt.
Szeretettel: Teddy Stallard
Thompson kisasszony elment az esküvőre, és ott ült ahol Teddy édesanyja ült volna. Megérdemelte, hogy ott legyen; olyasmit tett Teddyért, amit az sohasem felejtett el.

Alkalmazás: Mi is lehetünk Isten ügynökei, ha kinyújtjuk a kezünket, hogy segítsünk azokon, akiket mások elutasítanak, vagy azokon, akiknél észrevesszük, hogy nagy szükségben vannak. Erre tanít Krisztus a Mt 25,31-46-ban, hogy így kell cselekednünk. Valahányszor egy olyasvalakin segítünk, mint Teddy, magán Jézuson segítünk.
Thompson kisasszony nagyban hasonlított Barnabásra, aki egy bátorító volt. (Lásd ApCsel 11,23-24). Sokaknak körülöttünk szükségük van valakire, aki hisz bennük, és ahelyett, hogy lerombolná, inkább felépíti őket. Ha látunk valakit, aki más, mint mi, vagy fogyatékos, vagy magányos, gúnyolódhatunk rajta, és megalázhatjuk - vagy tehetünk úgy, ahogy Barnabás vagy Jézus tenne: szeretettel, kedvességgel és bátorítással fordulhatunk felé.

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Címkék: nyilvántartásban, huszonhetedikén, elhallgattatta, képességűeknek, hajlandóságban, kifejezéstelen, tanítónőjüknek, tanítványainak, gúnyolódhatunk, kisasszonynak, természetesen, megalázhatjuk, legjobbjaként, lekicsinylően, odasomfordált, visszamaradt, osztályomban, kedvességgel, tanítványait, fordulhatunk, karácsonykor, megérdemelte, megjegyzések, bátorítással, cselekednünk, csepegtetett, magaviseletű, megváltozott, valahányszor, édesanyámnak, észrevesszük, elutasítanak, olyasvalakin, lelkendeztek, hozzáállása, pontosabban, olyan tanítónő, tanároknak ugyanis, legtöbb tanárnak, órákon pléhpofával, tekintete üveges, tanítónő hozzá, helytelen válaszokhoz, dolgozatok tetejére, iskolai nyilvántartásban, következő megjegyzések, lányok ajándékokat, ajándékok között, tanítónő meglepődött, papírra egyszerűen, giccses bizsu, kövek fele, Teddy Stallard, Karácsonykor Thompson, Teddy Stallardtól, Amikor Teddy, Teddy Stallardnak, Kedves Thompson, Theodore Stallard, Lásd ApCsel, Wayne Rice,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Irgalom és ítélet  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Az engedelmesség miért nem vál...  Alázat  Egy maradéktalanul uralt világ  Soha ne kedvezz...  Png csokor  Sokan azt tartják  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam Annuska bar...  Hiányzik  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Akarat  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Hiányzik  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Nevem  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Png virág  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam Annuska bar...  Szép estét kedves látogatóimna...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Nem számIt  Idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Akarat  Facebookon kaptam  Reggel van  Png virág  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Németh László tollából  Szép estét  Erdőn  Szép estét  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam Krisztinától  Varga János Veniam - Fontos sz...  Szép estét kedves látogatóimna...  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Szép napot kívánok  Png telefon  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Png fotel  Kaffka_Margit  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Hazára minden embernek szükség...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Mi lenne ha  Alázat  Paul David Tripp Április 20  Boldog születésnapot a ma ünne...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Fehér virág  Lóhere  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Örülök, hogy látlak!  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  s immár én is felragyogva, ért...  Garai Gábor - Takarítás  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ... 
Bejegyzés Címkék
olyan tanítónő, tanároknak ugyanis, legtöbb tanárnak, órákon pléhpofával, tekintete üveges, tanítónő hozzá, helytelen válaszokhoz, dolgozatok tetejére, iskolai nyilvántartásban, következő megjegyzések, lányok ajándékokat, ajándékok között, tanítónő meglepődött, papírra egyszerűen, giccses bizsu, kövek fele, olcsó parfüm, tanítónőben legalább, többi gyermek, tanítónő asztalához, karperece igazán, tanítónő térdre, gyermekek iskolába, tanítónő volt, gyengébb képességűeknek, tanév végére, tanév véget, rövid üzenetet, második legjobbként, másik levél, osztály legjobbjaként, helyen ülne, egyetlen családtagom, sohasem felejtett, olyasvalakin segítünk, bátorító volt, nyilvántartásban, huszonhetedikén, elhallgattatta, képességűeknek, hajlandóságban, kifejezéstelen, tanítónőjüknek, tanítványainak, gúnyolódhatunk, kisasszonynak, természetesen, megalázhatjuk, legjobbjaként, lekicsinylően, odasomfordált, visszamaradt, osztályomban, kedvességgel, tanítványait, fordulhatunk, karácsonykor, megérdemelte, megjegyzések, bátorítással, cselekednünk, csepegtetett, magaviseletű, megváltozott, valahányszor, édesanyámnak, észrevesszük, elutasítanak, olyasvalakin, lelkendeztek, hozzáállása, pontosabban, készségesen, mosolyogtak, válaszokhoz, szeretettel, legjobbként, pléhpofával, érdeklődést, körülöttünk, tanítónőben, tanítónőjük, családtagom, osztályában, stallardtól, stallardnak, meglepődött, dolgozatait, ajándékokat, hasonlított, elkötelezte, éppenséggel, bámulatosan, kisasszony, dolgozatok, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 111 db bejegyzés
e év: 373 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6983
  • e Hét: 29627
  • e Hónap: 58939
  • e Év: 246741
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.