Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az én felelősségem megváltoztatni a házastársamat
  2018-03-08 16:58:59, csütörtök
 
  Az én felelősségem megváltoztatni a házastársamat


A legtöbb nő született ,,szerelő". Ha valami nem működik, meg kell javítanunk. Ha valaki téved, ki kell javítanunk. Ez a bennünk élő ösztön már-már ellenálhatatlan, különösen azokkal szemben, akikkel egy fedél alatt élünk. Ám az effajta gondolkodás, miszerint a mi felelősségünk másokat megváltoztatni, elkerülhetetlenül frusztrációhoz és konfliktushoz vezet.
Ez a hazugság a házasság vonatkozásában eltereli a figyelmet a feleség saját szükségeiről és az Úrral való járásáról - ami felől tehetne valamit -, és helyette valaki más kudarcaira és szükségeire összpontosít, ami felől semmit, vagy csak igazán keveset tehet. Igazság szerint egy nő képtelen megváltoztatni férje (vagy gyermekei) szívét. Ám a Szentlélekkel együttműködve saját szívén igenis képes változtatni.
Amikor a feleség azzal foglalja el magát, hogy megkísérli férje hibáit és hiányosságait kijavítani, olyan felelősséget vállal magára, amit Isten nem neki szánt, és végül frusztrált lesz, neheztelni fog férjére, sőt talán Istenre is. Még az is előfordulhat, hogy Istent is korlátozza férje megváltoztatásában. Néha azon tűnődöm, vajon hány férjet változtatna meg Isten, ha a feleségek egyszerűen hagynák, hogy Isten vegye át az irányítást.
Számos keresztyén feleség nem ébred rá, hogy a nyaggatásnál, nyafogásnál és prédikálásnál két sokkal erőteljesebb ,,fegyver" áll a rendelkezésükre. Az első fegyver az Isten szerinti élet, melyet Isten gyakran felhasznál a férfiak életében, hogy meggyőződést és lelki éhséget teremtsen (1Péter 3:1-4).
A második fegyver az ima. Amikor a feleség folyamatosan rámutat arra, mi mindent szeretne férjében megváltoztatni, a férj ettől gyakran ellenállóvá és védekezővé válik. Amikor azonban a feleség aggodalmait az Úr elé viszi, nagyobb hatalomhoz fordul segítségért - a férjeknek pedig sokkal nehezebb ellenállni Istennek, mint egy nyaggató feleségnek!
Nagyon szeretem Jézus anyjának, Máriának a példáját ezen a téren. Egy angyal jelen meg neki, és elmondta, hogy ő lesz a Messiás anyja - hihetetlen élmény! De lettünk volna csak ott! Amikor Mária elmondta Józsefnek, hogy mi történt, úgy tűnik, kezdetben József nem nagyon hitt a magyarázatnak. Ő ugyan nem látott semmiféle angyalt! Az ésszerűség azt diktálta, hogy Mária hűtlen volt hozzá.
Nincs említés arról, hogy Mária megpróbálta volna meggyőzni Józsefet mindarról, amit isten mondott neki. Ehelyett Istenre várt, és ezzel megadta a lehetőséget Istennek, hogy közvetlenül a férjével beszéljen - és pontosan ez történt. Amint az angyal megjelent Józsefnek is, nem habozott hinni és válaszolni. Mária olyan asszony volt, aki tudta, hogyan őrizzen meg dolgokat a szívében és hogyan elmélkedjen rajtuk (Lukács 2:19). Ismerte Isten hatalmát és bízott benne, hogy beteljesíti tervét rá és családjára vonatkozóan, ezért képes volt várni és csendben maradni.
Egy asszony, akit tizenhét éve nem láttam, odajött hozzám egy esküvőn és azt mondta: ,,Megmentetted a házasságomat!" Kértem, hogy frissítse fel az emlékezetemet. Elmesélte, hogy sok évvel ezelőtt hozzám fordult, mert aggódott férje lelkiállapota miatt. Akkor azt mondtam neki: ,,Nem a te felelősséged megváltoztatni a férjedet, hanem Istené. Mondd el a férjednek, hogy mi nyomja a szívedet, de aztán hagyd békén, és hagyd, hogy Isten végezze a munkáját." Majd így folytatta: ,,Azóta gyakorolom is a tanácsot, és rengeteg nővel megosztottam." Aztán elmondta, mit is jelentett számára az Úrra várni, hogy átformálja a férjét. Tizenhat hosszú éven át csak várt és imádkozott minden látható bizonyíték nélkül, hogy Isten egyáltalán meghallgatta vagy válaszolt volna az imáira. Bár a férje keresztyénnek vallotta magát, a lelki éhség és a gyümölcsök hiánya az életében megkérdőjeleztette a feleséggel, hogy egyáltalán van-e bármilyen kapcsolata az Úrral.
Aztán ,,váratlanul", annyi év után jött a megvilágosodás, és a Szentlélek drámai változást hozott férje életébe. Olyan volt, mintha kómából ébredt volna. Hirtelen nem tudott betelni az Igével, jegyzetfüzetet hordott magánál, hogy fel tudjon mindent írni, amit Isten az Igén keresztül mond neki. ,,A változás előtt még reggelihez is alig akart felkelni az ágyból" - mondta. ,,Most meg minden reggel fél hétkor férfi ima-összejövetelre jár! Mostanában azt is megemlítette, hogy eladja a vállalkozását, hogy részt tudjanak venni valamilyen szolgálatban. Nincs emberi magyarázat arra, ami ezzel a férjjel történt - csakis Isten, és egy hűséges feleség, aki megtanulta, hogyan kell igazán imádkozni a férjéért.

Nancy Leigh DeMoss
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Címkék: rendelkezésükre, ellenálhatatlan, jegyzetfüzetet, megváltoztatni, megvilágosodás, összejövetelre, frusztrációhoz, vonatkozásában, hiányosságait, konfliktushoz, felelősségünk, vállalkozását, szentlélekkel, együttműködve, magyarázatnak, keresztyénnek, prédikálásnál, házastársamat, lelkiállapota, emlékezetemet, szolgálatban, folyamatosan, összpontosít, felelősséged, megemlítette, felelősségem, házasságomat, szükségeiről, meggyőződést, nyaggatásnál, megmentetted, előfordulhat, felelősséget, megosztottam, meghallgatta, erőteljesebb, fedél alatt, effajta gondolkodás, házasság vonatkozásában, feleség saját, feleség azzal, feleségek egyszerűen, első fegyver, férfiak életében, második fegyver, feleség folyamatosan, férj ettől, feleség aggodalmait, férjeknek pedig, nyaggató feleségnek, példáját ezen, angyal jelen, Amikor Mária, Ehelyett Istenre, Ismerte Isten, Nancy Leigh DeMoss,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Adakozás  Ágai Ágnes – Csendélet  Paul David Tripp Április 21  A televizió nem a kultúrát kép...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Még csak most kezdődik a nap  Tanuld meg ezt a versemet  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam Krisztinától  Sose bánj semmit  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Szép estét  Png telefon  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Png csokor  Png csokor  Az engedelmesség miért nem vál...  Szép estét  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Ami embereknek lehetetlen, az...  A másik dolog,  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Png fotel  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szívem tiéd  Png csokor  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Leonardo da Vinci gondolata  Paul David Tripp Április 20  Szép estét kedves látogatóimna...  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Png nő  Örülök, hogy látlak!  Png ház  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  képre írva  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Lóhere  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Nagyon különös  Akarat  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Akarat  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Akarat  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam Krisztinától  Régi emberek, akikre máig büsz...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  képre írva  Jónás Tamás – Végtelen b... 
Bejegyzés Címkék
fedél alatt, effajta gondolkodás, házasság vonatkozásában, feleség saját, feleség azzal, feleségek egyszerűen, első fegyver, férfiak életében, második fegyver, feleség folyamatosan, férj ettől, feleség aggodalmait, férjeknek pedig, nyaggató feleségnek, példáját ezen, angyal jelen, lehetőséget Istennek, férjével beszéljen, angyal megjelent, férje keresztyénnek, lelki éhség, gyümölcsök hiánya, változás előtt, férjjel történt, hűséges feleség, rendelkezésükre, ellenálhatatlan, jegyzetfüzetet, megváltoztatni, megvilágosodás, összejövetelre, frusztrációhoz, vonatkozásában, hiányosságait, konfliktushoz, felelősségünk, vállalkozását, szentlélekkel, együttműködve, magyarázatnak, keresztyénnek, prédikálásnál, házastársamat, lelkiállapota, emlékezetemet, szolgálatban, folyamatosan, összpontosít, felelősséged, megemlítette, felelősségem, házasságomat, szükségeiről, meggyőződést, nyaggatásnál, megmentetted, előfordulhat, felelősséget, megosztottam, meghallgatta, erőteljesebb, segítségért, megpróbálta, közvetlenül, aggodalmait, nyafogásnál, változtatna, változtatni, elmélkedjen, szükségeire, vonatkozóan, ellenállóvá, beteljesíti, gondolkodás, lehetőséget, magyarázat, neheztelni, családjára, gyümölcsök, mostanában, hihetetlen, frusztrált, egyáltalán, szentlélek, megkísérli, kijavítani, váratlanul, kapcsolata, feleséggel, javítanunk, felhasznál, gyakorolom, feleségnek, védekezővé, hatalomhoz, ellenállni, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 113 db bejegyzés
e év: 375 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1009
  • e Hét: 34785
  • e Hónap: 64097
  • e Év: 251899
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.