Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Áldott feledékenység
  2023-01-24 20:52:10, kedd
 
  Áldott feledékenység

,,A bölcsesség nagyobb erőssége a bölcsnek, mint tíz olyan ember, aki a várost kormányozza. Bizony nincs olyan igaz ember a földön, aki csak jót cselekedne, és nem vétkezne. Ne figyelj mindenféle szóbeszédre, és ne halld meg, ha a szolgád átkoz! Te magad is sok esetről tudsz, amikor te átkoztál másokat." (Prédikátor 7,19-22)

A tudás és a bölcsesség között óriási különbség van. A főiskola adhat neked tudást, de nem feltétlenül ad bölcsességet. Ezt magadnak kell elsajátítanod. Ami nem azt jelenti, hogy a főiskolán nem lehet bölcsességre szert tenni, csak azt, hogy az nem a tandíjfizetés mellékes hozadéka. A biológia az élet tudománya; a bölcsesség az élet megértése. Nagyjából ez a különbség a tudás és a bölcsesség között. Mindkettőre szükséged van a sikerhez.
A 19. vers azt mondja, hogy a bölcsesség a kortársai fölé emeli az embert. Aki rendelkezik vele, az felemelkedik a csúcsra. Salamon azt javasolja, hogy vegyünk tíz embert - akármilyen tíz embert - és tanulmányozzuk őket alaposan. Aztán vegyünk szemügyre egy igazán bölcs embert. Ez az egy bölcs ember bölcsességében hatalmasabb lesz, mint a tíz ember a felhalmozott tudásukkal együtt.
Salamon arra is emlékeztet minket, hogy mindannyian bűnösök vagyunk, majd ezt az igazságot váratlan módon alkalmazza: Ne figyelj oda mindenre, amit mások mondanak rólad. Ennyit már hallottunk korábban is, és ez egy jó tanácsként megállja a helyét. Az emberek kritizálni fognak, bármit is teszel. Édesanyám azt tanította nekem, hogy "botok és kövek összetörhetik a csontjaimat, de a szavak soha nem fognak bántani". Ez nem mindig igaz. A szavak fájnak, néha sokkal jobban, mint a törött csontok.
Néha kifizetődő egy kicsit nagyothallónak lenni. Az ok talán meglepő lesz: "Hallhatod, amint a szolgád átkoz téged." Csak helyettesítsd a "szobatársaddal" vagy "munkatársaddal" vagy "legjobb barátoddal", és máris érted az alapüzenetet.
Ne figyelj oda túlságosan arra, hogy mit mondanak az emberek, mert ha így teszel, előbb-utóbb olyan dolgokat fogsz hallani rólad, amelyek mélyen megbántanak. Mit fogsz akkor tenni? Egy kritikus megjegyzés meghallgatása nem biztos, hogy hasznos, mert mindenféle téves következtetésekhez vezethet. A kulcs az átkozódás szó. Hallani fogod, hogy a szolgád átkozódik, elveszíted a hidegvéredet, és elgondolkodsz: Miért átkoz engem a szolgám? A végén elveszíted a lelki békédet, és valójában kísértésbe eshetsz, hogy vak dühödben visszavágj.
Amikor mások cserbenhagyják, a bölcs ember emlékszik arra, hogy ő maga is sokszor cserbenhagyott másokat. Ez az egy tény egy csodálatos tulajdonságot fog létrehozni az életedben - a türelmet. Enélkül nem lehet bölcsességed.
Nem számít, hogy hol vagy, ki vagy, vagy mit csinálsz. Az emberek cserben fognak hagyni. A legjobb barátaid is cserben fognak hagyni. A munkatársaid cserben fognak hagyni. A testvéreid cserben fognak hagyni. A szüleitek cserben fognak hagyni titeket. Ha elég sokáig élsz, előbb-utóbb mindenki, aki számodra kedves az életben, cserben fog hagyni.
A bölcs ember emlékszik arra, hogy ő is sokszor kudarcot vallott.
Ha erre emlékszel, az enyhíti a haragodat.
Ha erre emlékszel, az megóv az elhamarkodott döntésektől.
Ha erre emlékszel, az segít visszafogni a nyelvedet.

Igazságos ítélet Istene, amikor kísértésbe esem, hogy visszavágjak azoknak, akik megbántottak, emlékeztess arra, hogy én is bűnös vagyok, és sok hibára vagyok hajlamos. Ámen.

Ray Pritchard



 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: szobatársaddal, nagyothallónak, tanulmányozzuk, cserbenhagyott, cserbenhagyják, bölcsességében, munkatársaddal, tulajdonságot, elsajátítanod, összetörhetik, meghallgatása, tandíjfizetés, elgondolkodsz, feledékenység, helyettesítsd, elhamarkodott, megbántottak, bölcsességre, bölcsességet, munkatársaid, felhalmozott, bölcsességed, hidegvéredet, alapüzenetet, felemelkedik, visszavágjak, emlékeztess, visszafogni, kormányozza, hatalmasabb, csontjaimat, mindkettőre, feltétlenül, döntésektől, szóbeszédre, mindannyian, bölcsesség nagyobb, várost kormányozza, szolgád átkoz, bölcsesség között, főiskola adhat, tandíjfizetés mellékes, élet tudománya, élet megértése, kortársai fölé, igazán bölcs, felhalmozott tudásukkal, igazságot váratlan, emberek kritizálni, szavak soha, szavak fájnak, törött csontok,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A boldog családok mind hasonló...  Lóhere  Radikális szeretet  Alázat  Ágai Ágnes – Csendélet  210 éve született a SZÓZAT meg...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Lóhere  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Png telefon  A jó emberek mindig szépek mar...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Png virág  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Facebookon kaptam  Idő  Mai harmónia kártyám  Nevem  Zilahy Lajos gondolata  Tavaszi kép  Minden harmadik...  Leonardo da Vinci gondolata  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Lóhere  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Jó éjszakát  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Png telefon  Png virág  Paul David Tripp Április 19  Esti kép  Szép napot kívánok  Ágai Ágnes – Csendélet  Nem méltó hozzád  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Alázat  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Adakozás  Hazára minden embernek szükség...  Nagyi telefonál  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul David Tripp Április 21  Éretlen vers  Nagyon különös  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  A Megváltó szolgálatában  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Radikális szeretet  Akarat  Lóhere  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Adakozás  Sose bánj semmit  Neked tudnod kell  Sokan azt tartják  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam Krisztinától  Őrizkednünk kell...  Png férfi 
Bejegyzés Címkék
bölcsesség nagyobb, várost kormányozza, szolgád átkoz, bölcsesség között, főiskola adhat, tandíjfizetés mellékes, élet tudománya, élet megértése, kortársai fölé, igazán bölcs, felhalmozott tudásukkal, igazságot váratlan, emberek kritizálni, szavak soha, szavak fájnak, törött csontok, kicsit nagyothallónak, kritikus megjegyzés, szolgád átkozódik, végén elveszíted, lelki békédet, bölcs ember, csodálatos tulajdonságot, emberek cserben, legjobb barátaid, munkatársaid cserben, testvéreid cserben, szüleitek cserben, elhamarkodott döntésektől, segít visszafogni, szobatársaddal, nagyothallónak, tanulmányozzuk, cserbenhagyott, cserbenhagyják, bölcsességében, munkatársaddal, tulajdonságot, elsajátítanod, összetörhetik, meghallgatása, tandíjfizetés, elgondolkodsz, feledékenység, helyettesítsd, elhamarkodott, megbántottak, bölcsességre, bölcsességet, munkatársaid, felhalmozott, bölcsességed, hidegvéredet, alapüzenetet, felemelkedik, visszavágjak, emlékeztess, visszafogni, kormányozza, hatalmasabb, csontjaimat, mindkettőre, feltétlenül, döntésektől, szóbeszédre, mindannyian, rendelkezik, megbántanak, létrehozni, visszavágj, csodálatos, tanácsként, kísértésbe, akármilyen, tudásukkal, kifizetődő, emlékeztet, alkalmazza, hallottunk, kritizálni, barátoddal, túlságosan, elveszíted, bölcsesség, mindenféle, testvéreid, megjegyzés, cselekedne, prédikátor, főiskolán, hallhatod, valójában, igazságos, szüleitek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 111 db bejegyzés
e év: 373 db bejegyzés
Összes: 35938 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5438
  • e Hét: 28082
  • e Hónap: 57394
  • e Év: 245196
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.