Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Damon Runyon
  2023-02-11 18:19:51, szombat
 
  Damon Runyon megjegyzése

,,Azt is láttam a nap alatt, hogy nem a gyorsak győznek a futásban, nem a hősök a harcban, nem a bölcseknek jut a kenyér, nem az értelmeseknek a gazdagság és nem a tudósoknak a jóindulat, mert mindezek az időtől és a körülményektől függnek." (Prédikátor 9,11)

Damon Runyon a huszadik század első felének híres New York-i rovatvezetője volt. Egyszer ezt a fanyar megjegyzést tette a szövegünkkel kapcsolatban: "Nem a gyorsaké a verseny, nem az erőseké a csata, de így kell fogadni". Salamon egyáltalán nem ellenkezne. Csupán arra hívná fel a figyelmet, hogy nem mindig a gyorsak érnek célba elsőként, és nem is az erősek nyernek minden csatát. Van, amit megnyersz, van, amit elveszítesz. Ilyen az élet.
Nemrég olvastam egy lelkipásztorról, akinek az irodájában a következő tábla lógott:
Walt, Ne érezd magad teljesen, személyesen, visszavonhatatlanul felelősnek mindenért.
Ez az én dolgom! Szeresd, Istent!
A Rudy című filmben egy egyetemista reménykedik abban, hogy bekerül a Notre Dame futballcsapatába, de kétségbeesik. A címszereplő túl kicsi, túl lassú, túl gyenge, és minden szempontból nem tud megfelelni a kihívásnak. Teljesen elcsüggedve Rudy elmegy egy paphoz, és megkérdezi, hogy bekerül-e valaha is a csapatba. A pap elmosolyodik, és azt mondja, hogy harmincöt év alatt csak két dolgot tanult meg biztosan: "Először is, van Isten, másodszor, én nem ő vagyok".
Igen, Isten irányít, gyakran olyan módon, amit nem értünk vagy el sem tudunk képzelni, de mindig jó és bölcs módon. Gondoljunk csak Krisztus születésére - a keresztény hit központi csodájára. A teológusok ezt inkarnációnak nevezik - ami azt jelenti, hogy emberi testet ölt. A szkeptikusok és a hitetlenek pontosan ezen a ponton támadták hitünket - a "buta" elképzelésen, hogy Isten valaha is emberré válhatott, nemhogy csecsemővé.
De pontosan ez történt Betlehemben. Vagy elhiszed ezt, vagy nem. Ha nem hiszed, akkor a Biblia összes csodája lehetetlennek fog tűnni számodra. De ha ezt elhiszed, akkor nem lehet gondod azzal, hogy bármi mást is elhiggyél, amit a Biblia mond. Képes leszel elhinni, hogy egy mindenható Isten képes mindent véghezvinni.
Sok keresztény küzd a jövővel kapcsolatos aggodalmak súlyos terhével. Vannak karrierkérdések, egészségügyi kérdések, családi problémák, pénzügyi nehézségek és egy sor beteljesületlen álom. Azon tűnődünk, hogy a jövő vajon nem fog-e egyszerűen csak még többet jelenteni ugyanabból. Néha valóban úgy érezzük, hogy minden tőlünk függ, és hogy "teljesen, személyesen, visszavonhatatlanul felelősek vagyunk mindenért". Amikor ez történik, el kell gondolkodnunk a karácsony csodáján.
Gondolkodjatok el például ezeken a karácsonyi csodákon: Isten el tudja intézni, hogy egy szűz teherbe essen. El tudja érni, hogy egy római uralkodó pontosan a történelem megfelelő pillanatában népszámlálást rendeljen el. El tudja érni, hogy a gyermek pontosan azon a helyen szülessen meg, amelyet hétszáz évvel korábban megjövendöltek. Összehozhatja az angyalokat, pásztorokat és bölcseket, hogy együtt ünnepeljék ezt a csodálatos születést. És képes egy istállóban született aprócska csecsemőt a világ Megváltójává tenni.
Ha Isten minderre képes, akkor miért aggódsz annyira?

A lehetetlen Istene, soha ne kételkedjek a Te hatalmadban, és ne higgyem, hogy nem vagy egyenlő a körülményeimmel. Ámen.

Ray Pritchard
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: futballcsapatába, karrierkérdések, körülményeimmel, beteljesületlen, lelkipásztorról, megjövendöltek, körülményektől, gondolkodjatok, összehozhatja, lehetetlennek, népszámlálást, értelmeseknek, rovatvezetője, gondolkodnunk, inkarnációnak, elképzelésen, szkeptikusok, egészségügyi, megváltójává, kétségbeesik, pillanatában, kapcsolatban, szövegünkkel, elmosolyodik, hatalmadban, elveszítesz, születésére, betlehemben, kételkedjek, személyesen, egyetemista, szempontból, reménykedik, pásztorokat, címszereplő, kapcsolatos, gyorsak győznek, körülményektől függnek, huszadik század, fanyar megjegyzést, szövegünkkel kapcsolatban, gyorsak érnek, erősek nyernek, következő tábla, egyetemista reménykedik, hitetlenek pontosan, ponton támadták, mindenható Isten, jövővel kapcsolatos, jövő vajon, karácsony csodáján, karácsonyi csodákon, Damon Runyon, Notre Dame,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Még csak most kezdődik a nap  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png lepke  s immár én is felragyogva, ért...  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Lóhere  Az engedelmesség miért nem vál...  A televizió nem a kultúrát kép...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Garai Gábor - Takarítás  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Png virág  Még csak most kezdődik a nap  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Jó éjszakát  Egy maradéktalanul uralt világ  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Nagyon különös  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Fehér virág  Ágai Ágnes – Csendélet  Png fotel  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Akarat  Png fotel  Radikális szeretet  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Kellemes délutánt kívánok  Alázat  Reménység és erő Krisztustól e...  Fehér virág  Erdőn  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Egy maradéktalanul uralt világ  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam Annuska bar...  Elköszönt  A kételkedés kezelése  Nem számIt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Szép estét  Leonardo da Vinci gondolata  Kerüld el az evangélium örömén...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Makszim Gorkij gondolata  Png rózsa csokor  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Kövesd a cowboyt!  Paul David Tripp Április 19  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Alvó cicák  Png csokor  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Nem számIt  Nagyon különös  Alvó cicák  Radikális szeretet  Rátalálsz  Idő  Ágai Ágnes – Csendélet 
Bejegyzés Címkék
gyorsak győznek, körülményektől függnek, huszadik század, fanyar megjegyzést, szövegünkkel kapcsolatban, gyorsak érnek, erősek nyernek, következő tábla, egyetemista reménykedik, hitetlenek pontosan, ponton támadták, mindenható Isten, jövővel kapcsolatos, jövő vajon, karácsony csodáján, karácsonyi csodákon, szűz teherbe, római uralkodó, történelem megfelelő, gyermek pontosan, helyen szülessen, csodálatos születést, istállóban született, világ Megváltójává, lehetetlen Istene, futballcsapatába, karrierkérdések, körülményeimmel, beteljesületlen, lelkipásztorról, megjövendöltek, körülményektől, gondolkodjatok, összehozhatja, lehetetlennek, népszámlálást, értelmeseknek, rovatvezetője, gondolkodnunk, inkarnációnak, elképzelésen, szkeptikusok, egészségügyi, megváltójává, kétségbeesik, pillanatában, kapcsolatban, szövegünkkel, elmosolyodik, hatalmadban, elveszítesz, születésére, betlehemben, kételkedjek, személyesen, egyetemista, szempontból, reménykedik, pásztorokat, címszereplő, kapcsolatos, véghezvinni, megjegyzést, elcsüggedve, megjegyzése, csodálatos, történelem, megkérdezi, egyáltalán, kihívásnak, megfelelni, csecsemővé, felelősnek, teológusok, irodájában, keresztény, egyszerűen, karácsonyi, gondoljunk, ünnepeljék, hitetlenek, ugyanabból, ellenkezne, lehetetlen, istállóban, angyalokat, bölcseknek, prédikátor, tudósoknak, mindenható, aggodalmak, nehézségek, jelenteni, gazdagság, csecsemőt, mindenért, válhatott, figyelmet, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 3 db bejegyzés
e hónap: 113 db bejegyzés
e év: 375 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 10584
  • e Hét: 33228
  • e Hónap: 62540
  • e Év: 250342
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.