Regisztráció  Belépés
agica2004.blog.xfree.hu
Belőlem csak egy van, másokból is:) Módosítva, mert nagyképűnek tűntem, nem vagyok az. - Fehér lovag-king-kong :)))))))))) ,,Nem azok a nagy emberek, akik n... kovács ágica
2004.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 94 
Az igazi szeretet......
  2017-09-20 17:28:12, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gondolat........
  2017-09-20 17:25:59, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmonia kártya után-Ültetvényesek dala.......
  2017-09-20 17:10:25, szerda
 
  Ültetvényesek dala....


Órám lejárt, tova tűnt az életem,
Száz hű barát, künn az ültetvényeken,
Ott várnak rám, ahol minden szép és jó,
És hívogatnak csöndesen: "Jöjj Ol' Black Joe!"
Ó, megyek, már megyek,
Hajam hamvas, mint a hó,
S már hívogatnak csendesen: "Jöjj Ol' Black Joe!"

Miért sírok hát? Szívem megnyugvásra vár,
Szép ifjúság, soha nem jössz vissza már.
Vár rám az éj, s halkan cseng a tiszta szó,
Már hívogatnak csöndesen: "Jöjj Ol' Black Joe!"
Ó, megyek, már megyek,
Hajam hamvas, mint a hó,
S már hívogatnak csendesen: "Jöjj Ol' Black Joe!"

Mind sírba hull, aki itt örült velem,
Lányok, fiúk, akik ültek térdemen,
Túl a folyón, vár egy part - oly biztató,
Ott hívogatnak csöndesen: "Jöjj Ol' Black Joe!"
Ó, megyek, már megyek,
Hajam hamvas, mint a hó,
S már hívogatnak csendesen: "Jöjj Ol' Black Joe!"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmonia.......
  2017-09-20 15:48:57, szerda
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2017-09-20)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Egyetemesség hatja át.

Óramű - precizitás, pontosság, technika, lélektelen mechanizmus

A pontosság és technika együttese. Aprólékos precizitást jelez ez a kártya, arra hívja fel a figyelmed, hogy a lényeg sokszor a legapróbb részletek legmélyén rejtőzik, olyankor csak a józan elmélet számít. Az idő olyan folyamat, ami az órával együtt, de tőle függetlenül is létezik, ám csak az óra teszi mérhetővé, láthatóvá. Amíg meg nem ismered a természetét, nem tapasztalhatod meg az időn kívüli létezést. Az óramű az idő természetének megismerésére figyelmeztet. Arra, hogy az idő uralható, s hogy folyása érzéseink szerint relatív, az óramű szerint azonban abszolút. Itt nincs helye a megérzéseknek, csak a tények számítanak. A ráció kártyája.

Szerelmi üzenete: Párkeresőknek a józan, érzésektől mentes döntések meghozataláról szól. A párkapcsolatban élők számára figyelmeztetés a részletekre, az együtt töltött idő megbecsülésére. Azt mondja, töltsetek egymással minőségi időt!

Ezt mondja neked:
Alkotókedved vezessen, de dönts józanul. Tanulj a hibákból.
Most jött el az ideje, hogy kihasználd a technika adta előnyöket. Ha azt hiszed, techniki antitalentum vagy, akkor ma van a napja, hogy ezen változtass. Ismerkedj mélyebben számítógépeddel.
Mindig legyen időd végiggondolni a lehetőségeket.

Erre is gondolj: Hallgasd ezt a spirituálét: ,,Órám lejárt, tova tűnt az életem, Száz hű barát kinn az ültetvényeken, Ott várnak rám, ahol minden szép és jó..." Állítsd ba a házban az összes órát, hogy mind ugyanazt a pontos időt mutassák! 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Repülőnap - Szeged-2017. ..............
  2017-09-19 18:46:34, kedd
 
  Csúcsra járt a Szegedi Repülőnap.

Az időjárás is a kegyeibe fogadta második Szegedi Repülőnap szervezőit, egy felhő sem volt az égen. Nem csoda, hogy ki lehetett volna tenni a megtelt táblát a repülőtér bejáratára, annyian látogattak ki szombaton a rendezvényre, ahol számos program várta az érdeklődőket a levegőben és a földön egyaránt.
Csúcsra járt szombaton a Repülőnap

Pénteken látványos programmal kezdődött a II. Szegedi Repülőnap. Ekkor indult a Közép-Európa Hőlégballon kupa, amelyre több mint 40 hőlégballonnal neveztek a versenyzők. Pénteken a résztvevőknek először Szegedre kellett beszállniuk, és elhaladni a Tisza felett, érintve a rakparton a vízirendőrség bázisát a két híd között. Majd onnan el kellett jutniuk a szegedi repülőtérre. Az biztos, hogy fantasztikus látvány volt a számtalan ballon a város felett, nagyon sokan figyelték küzdelmüket Szeged különféle pontjáról.

Szombaton dél körül ki lehetett volna tenni a megtelt táblát a repülőtér bejáratára, annyira voltak kíváncsiak a programokra. Igazi családi program volt, nagyon sokan pokrócokon ülve, napernyők árnyékában figyelték a levegőben zajló látványosságokat. A látogatók mindent ki akartak próbálni, nem csak a sétarepülésnél, de a különféle légi járműveknél is sorok álltak, mindeni mindent látni akart.

Majó-Petri Zoltán azt is elmondta, már tárgyalnak a jövő évi programról is, amely keretében egy 10 gépből álló külföldi köteléket szeretnének vendégül látni, akik számos nemzetközi bemutatón léptek már fel. A tárgyalások jól haladnak, így jövőre - a remények szerint - egy újabb fantasztikus látnivaló kápráztatja majd el a repülőnap nézőit.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmonia kártya után-A fehér lótuszok.......
  2017-09-19 17:47:57, kedd
 
  Ady Endre

A FEHÉR LÓTUSZOK

Vén, bűnös, mély lelkemből néha
Csodálatos forróság buzog,
Mint bús mátkák éjjel sírt könnye
S íme, kinyílnak hirtelen
Csúf tükrén a fehér lótuszok.

Mese-madarak arany-szárnnyal
Verik meg a tajtékos vizet
S én érzem, hogy lelkem virágzik,
Hogy nagy, áldott gyermek vagyok,
Buzgok, vágyok, feledek, hiszek.

Láp-lelkem mintha kristály volna,
Naiv, szép gyermek-mesék hona
Kacsalábon forgó kastéllyal
És benne minden hófehér,
Tündér-varázs, édes babona.

Fehér gondolatok, virágok
Terülnek el. A sáros habok
Mintha olvadt ezüst lennének
S én pedig forrón, lihegőn
Kedves, szent, tiszta élet vagyok.

Fehér lótuszok tündökölve
Hajbókolnak a nyári Hold előtt.
Ilyenkor alkony van s fürödnek
Lelkemben a pillanatok,
Szépségek, tervek, fény-testü nők.

S végigborzol egy utca-szélvész
S én mindent megint látok, tudok.
Csikorog a láp fagyos mélye,
Voltak és ismét nincsenek
Virágim, a fehér lótuszok.

Született 1877. november 22.
Érmindszent
Elhunyt 1919. január 27. (41 évesen)
Budapest

Érmindszent- Ady szülőháza
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmonia.......
  2017-09-19 17:40:33, kedd
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2017-09-19)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Szerencse hatja át.

Lótusz - harmónia

India legősibb szimbólumainak egyike. A nyíló lótuszvirág a kibomló lélek jelképe. Az ezerlevelű lótuszvirág a víz színén lebeg, mégis száraz marad, a harmonikus élet üzenetét hozza. A HarmoNet központi szimbóluma. Azt mutatja, hogy a tiszta ember nem ragad meg az anyagban. Az anyaggal együtt, de mégis afelett létezik, ahogy a lótusz lebeg a víz színén. Az ősvizeken megszülető lótusz az élet első megjelenését is képviseli. A nap melege kelti életre, a sárban gyökeredzik, a víz táplálja, virága a levegőben lebeg. Élete 4 őselemet egyesít. Egyszerre szoláris és lunáris szimbólum, egyesíti a szellemet és az anyagot, a tüzet és a vizet, a férfit és a nőt. Magában hordoz minden lehetőséget. Az egyetlen szárból kihajtó két virág a tökéletes házasságot jelképezi. Gyümölcse, levelei, virágai kör alakúak, a lét örök körforgását jelentik.

Szepes Mária halálának napján a virágot az ő emlékére ajánlottuk fel. Ha szeretted őt, gyújts gyertyát emlékére.

Szerelmi üzenete: A pár már nem két fél, hanem Egy-séget alkot, ez a harmonikus házasság, a beteljesült kapcsolat. Párkeresőknek üzeni, hogy a megalkuvás helyett a tökéletesség ami elég jó számodra!

Ezt mondja neked:
Üzeni, hogy az élet minden területén meg kell találnod a jin és jang egységét, továbbá, hogy minden körülmények között meg kell őrizned erkölcsi tisztaságodat, ahogy a lótusz a szennyes vízben is fehéren él.
Idézd fel azt az élethelyzetet, mikor ezt sikerült megvalósítanod, és azt is mikor ez nem igazán sikerült. Vond le tanulságot.
Üzeni, hogy a szellemi virágzás nem valósítható meg harmónia nélkül. Olvasd a HamoNet spiritualitásról, lélekről, ezotériáról szóló oldalait!

Erre is gondolj: Lótusz ülés a jógában - vedd fel ezt a pózt, és meditálj. A lótuszról egy meseszép luxuskocsit is elneveztek. Nézz róla képeket, gazdagságot hoz! Beavató, ugyanakkor a karmát felszínre hozó, tisztító jelkép. Olvasd Ady versét a Fehér lótuszokról: "Vén, bűnös, mély lelkemből néha Csodálatos forróság buzog... S, íme kinyílnak hirtelen Csúf tükrén a fehér lótuszok." 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyílt napok Szegeden..........
  2017-09-19 16:01:29, kedd
 
  Nyílt napok jönnek a Szent István téri víztoronyban.

A Szent István téri víztoronyban hagyományos őszi nyílt napokon várják az érdeklődőket kiállításokkal, érdekes kísérletekkel szeptember 22. és 24. között.

A Szent István téri víztoronyban hagyományos őszi nyílt napokon várják az érdeklődőket kiállításokkal, érdekes kísérletekkel szeptember 22. és 24. között.
Nyílt napok jönnek a Szent István téri víztoronyban

A Szent István téri víztorony a legelső vasbeton víztornyok egyike. Olyan sikeres alkotás, hogy a legkésőbbi víztoronyépítésben még évtizedekig szolgált mintaként. Ma a legidősebb, működő, vasbeton víztorony Magyarországon.

A víztoronyban a csodálatos mérnöki alkotás szépségein túl a szikvíz készítésével, a fizika történetével kapcsolatos kiállítások, festmények, rajzok, fotók, fotógráfiák tekinthetők meg, a kiállítószinten pedig Szeged panorámájában gyönyörködhetünk, valamint a Móra Ferenc Múzeum gyűjteményéből megismerkedhetünk a Széchenyi tér arcaival is.

A Szent István téri víztorony szeptember 22-én, pénteken 9-től 17 óráig várja a látogatókat, míg szombaton és vasárnap 10-től 17 óráig. Pénteken a belépés ingyenes, míg szombaton és vasárnap kedvezményes belépőjeggyel látogatható a torony.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmonia kártya után-Kék tó, tiszta tó.......
  2017-09-19 15:48:54, kedd
 
  Link


Simándy József - Kék tó tiszta tó
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Harmonia.......
  2017-09-19 15:39:10, kedd
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2017-09-18)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Döntésképesség hatja át.

Rózsa - Titok, szerelem, szépség

Köztudottan nincsen rózsa tövis nélkül. A szerelem virága a vörös rózsa, az irigységé a sárga. A rózsa a szív virága, ereje az érzelmekben, érzékiségben rejlik. A szív érzésein átszűrt, elfogult szépség jelképe. A rózsa a titoktartás virága is. A rózsa virágzásának fázisai az emberi (női) életkorokat jelképezik. A bimbó a szűzlány, a kifeslett virág a fiatalasszony, a pompájában viruló rózsa az asszony, a hervadó növény az öregasszony virága. A rózsa maga gyakran utal a népköltészetben nem csak magára a nőre, de a női nemi szervre, illetve a szeretőkre is.

Szerelmi üzenete: A szerelem virágba borul, az érzékek perzselőek. Régi kapcsolatban újra fellángoló érzések, új kapcsolatban vagy párkesőben viszonzott szerelem.

Ezt mondja neked:
Lángolás, szerelem, párkapcsolat átgondolása, új kapcsolat esélye.
Titoktartás, pecsét, olyan dolog, amit magunkban kell tartanunk. Titkos tudás birtoklása.
Milyen színű a kedvenc rózsád? Mit jelent ez a szín?

Erre is gondolj: Rózsafüzér. Rózsakereszt. A cigánykártya paklija. ,,Kék tó, tiszta tó, sokkal vagy szívemnek adósa. Add vissza nékem őt, s légyen tiéd ez a rózsa!" János Vitéz rózsája, amivel Iluskát visszavarázsolja az élők sorába Tündérországban.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 94 
2017.08 2017. Szeptember 2017.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 94 db bejegyzés
e év: 1937 db bejegyzés
Összes: 15788 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 904
  • e Hét: 5610
  • e Hónap: 23673
  • e Év: 306245
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.